• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedisinde kristalleşme sorunu yaşayan varmı?

monalazo

akşam güneşi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
5.003
4.563
123
59
Kısırlaştırdığım, 2 yaşındaki kedim kristalleşme sebebiyle çişini yapamadı. Neyse ki bir haftalık tedavi sonucu düzeldi. Aynı sorunu yaşayanların tecrübelerini paylaşmasını istiyorum. Veterinerin önerdiği steril mamayı yemek istemiyor kedim. Kuru mamayı kedime vermeyip evde yaş mama hazırlasam, (bugün yaptım mesela, ciğer, bezelye, havuç, kabak, pirinç pişirdim ve püre haline getirdim) benim pişirdiğim şeyleri yese hastalık tekrarlar mı?

evet tam olarak benim oğlumun sorunuydu. Tamı tamına 1 hafta her gün sondaya götürdük o dönem. Neyseki şimdi iyi, yalnız kullandığınız mamaya çok dikkat etmeniz lazım, bilindik markaların kısır kedi mamalarından veriyorum artık

Ah lütfen kısır kedi mamasından başka bir şey vermeyin, markayı değiştirin sevmediyse ama başka şey verilince tekrar ediyor dedi bizim veterinerimiz

Ah lütfen kısır kedi mamasından başka bir şey vermeyin, markayı değiştirin sevmediyse ama başka şey verilince tekrar ediyor dedi bizim veterinerimiz
Öf nasıl yapacağım bilmiyorum. Dışarı çıkıyor, mutlaka bulduğu şeyleri yiyordur. Kontrol edilmesi çok zor. Acaba doğal yemesi gereken şeylerde mi hastalığını tetikler. Kertenkele yerken görmüşler oğlumu.

yaaa yerim ben onu ama :KK200: onu hiç bilemiyorum ama en azından evdeki mamasını kısır kedi maması tutarsanız çok iyi olur

benim kedim de çok ağır bir şekilde aynı sorunu yaşadı. veterinerin verdiği tıbbi mamadan asla şaşmayın. sizin kendiniz için sağlıklı olduğunu düşündüğünüz yiyecekler kedilerde hele de bu tip sorunları olan kedilerde sağlıklı sonuç vermiyor maalesef. dışarıda ne yediğini kontrol edemiyorsanız dışarı çıkmasına izin vermeyin. ben aynı sorundan neredeyse kaybediyordum kedimi; dışarı da çıkmayıversin ev kedisi olsun artık şapşik canından kıymetli değil ya

Back