• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedinizin Mutlu Olması İçin Yapmanız Gerekenler

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
698
Kedinizin Mutlu Olması İçin Yapmanız Gerekenler

mutlu-kedi-bakimi_orig.jpg

Bir kedi sahibinin ilk yapması gereken şey, kedisinin mutlu olduğundan ve ona yeterince sevgi verdiğinden emin olmaktır. Bunları kedinize sağlarsanız o da size mükemmel anılar kazandırarak teşekkür edecektir.
kediniz sokağa çıkmayı seviyorsa onu evde kalmayı sever hale getirmeye çalışın. Eğer ev içinden çıkmayan bir kediyse de böyle kaldığından emin olun. Çünkü evin dışı kediler için güvenli değildir.
  • Kazaları olmadan önleyin. Kedinizin dolanmasına, tehlikeye girmesine neden olabilecek eşyaları ortadan kaldırın. Onun için zehirli olan bitkileri evde beslemeyin.
  • Onun için korunaklı ve sevgi dolu bir ortam hazırlayın. Tuvalet kumunu hep temiz tutun, daima taze su ve mama verin ve rahatça dinlenebileceği bir köşesi olduğundan emin olun.
Aranızdaki bağı kuvvetlendirmek için
  1. Kedinizin kişiliğine dikkat edin, nelerden hoşlandığını anlamaya çalışın. Tıpkı çocuklar gibi kediler de birbirlerinden farklı ilgi odaklarına sahiptirler ve sahipleriyle farklı şekillerde iletişim kurmaktan hoşlanırlar. Neresinden sevilmekten hoşlandığını, nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bilin.
  2. Onunla bağınızı kuvvetlendirmek için tüy bakımından yardım alın. Tüylerinin taranması kedilerin hoşuna gider. Üstelik taranmak, tüyleri için olduğu kadar, ciltleri için de faydalıdır.
  3. Kedinize birden fazla oyuncak alın. Kediler pinpon toplarından, kutulardan, poşetlerden hoşlanırlar. Bu nedenle onlara pahalı oyuncaklar almanıza gerek yoktur. Kedinizle saklambaç, kovalamaca oynayarak aranızdaki bağı kuvvetlendirebilir, onunla güzel vakit geçirebilirsiniz.

Kedi sahibi olmak hem çok keyiflidir hem de kolaydır. Kedinizle bir ömür boyu mutlu olmanızı dileriz!

İstanbella'dan alıntıdır..

Benim de bir van kedim vardı, bebekken almıştım, feci yaramaz ve çok akıllıydı.
En sevdiği oyun bir defter yaprağını buruşturup fırlatmamdı, onunla oynamaktan deli olurdu, ağzıyla kopek gibi kağıdı tutar yanıma getirirdi hadi at oynayalım diye.
Hayatta gorduğum en akıllı ve en temiz kediydi.
Şimdi ne alemde Allah bilir artık, çunku sahiplendirmek zorunda kalmıştım, dahada arkasını aramadım uzulmemek için, yalnız iyi bir yere sahiplendirmiştim.

Benim de bir van kedim vardı, bebekken almıştım, feci yaramaz ve çok akıllıydı.
En sevdiği oyun bir defter yaprağını buruşturup fırlatmamdı, onunla oynamaktan deli olurdu, ağzıyla kopek gibi kağıdı tutar yanıma getirirdi hadi at oynayalım diye.
Hayatta gorduğum en akıllı ve en temiz kediydi.
Şimdi ne alemde Allah bilir artık, çunku sahiplendirmek zorunda kalmıştım, dahada arkasını aramadım uzulmemek için, yalnız iyi bir yere sahiplendirmiştim.
Benim kızımda öyle oyuncagı var atıyorum geri getırıyor :)
Keşke sahıplendırmek zorunda kalmasaydınız ne onlar ne biz unutamıyoruz çünkü yasanılan şeyleri :)

Kedinin burnu pembeyse mutludur.
Kuyruğunu yere vuruyorsa kızmaya başlamıştır.
Kabardıysa birşeyden korkmuş olabilir.
Yemek yemiyorsa boğazına yada ağzına damağına bişey batmış olabilir, örneğin balık kılçığı.
Aşırı zayıfsa paraziti olabilir.
Çok kaşınıyorsa pirelenmiş olabilir.
Bunlarda benden olsun: )

Benim kızımda öyle oyuncagı var atıyorum geri getırıyor :)
Keşke sahıplendırmek zorunda kalmasaydınız ne onlar ne biz unutamıyoruz çünkü yasanılan şeyleri :)

Ama mecburdum, 1ay ağladım arkasından,
Yalnız zaten yine yavru sayılırdı, 6aylıktı, ve biraz umursamaz bir yapısı vardı Allahtan.
Feci yaramazdı feci: )
Ama tam bir kediydi.
Birde yavruluğu hep hastalıkla geçti, oyuzden pek bişey anlamadı zaten, onu iyi edecem diye ne çektim ne paralar doktum: )
Helali hoş olsun.
Ama iyi oldu sonunda epey.
Sürekli gözü kulağı iltihaplanıyordu, çok iğne yedi, çok küçükken çok soğuk bi yerde kaldığı için böyle olmuş, veteriner öyle dedi, yani bana gelmeden önce yaşamış bunu, aldığımda hastaydı zaten.
Adıda minikti: (
Aldığımda minicikti çunku.
Sızde benim kağıt oyunumu deneyin, eminim çok sevecek, en iyi oyuncak onlar için, kağıdı elinizde buruşturup fırlatın: )
Kanepenin altını kağıtla dolduruyordu: )
Bende sonra temizliyordum tabiki: ))))

Ama mecburdum, 1ay ağladım arkasından,
Yalnız zaten yine yavru sayılırdı, 6aylıktı, ve biraz umursamaz bir yapısı vardı Allahtan.
Feci yaramazdı feci: )
Ama tam bir kediydi.
Birde yavruluğu hep hastalıkla geçti, oyuzden pek bişey anlamadı zaten, onu iyi edecem diye ne çektim ne paralar doktum: )
Helali hoş olsun.
Ama iyi oldu sonunda epey.
Sürekli gözü kulağı iltihaplanıyordu, çok iğne yedi, çok küçükken çok soğuk bi yerde kaldığı için böyle olmuş, veteriner öyle dedi, yani bana gelmeden önce yaşamış bunu, aldığımda hastaydı zaten.
Adıda minikti: (
Aldığımda minicikti çunku.
Sızde benim kağıt oyunumu deneyin, eminim çok sevecek, en iyi oyuncak onlar için, kağıdı elinizde buruşturup fırlatın: )
Kanepenin altını kağıtla dolduruyordu: )
Bende sonra temizliyordum tabiki: ))))
Bizimki çalışma odamdaki koltugun düğmelerini sökup cıkartıyor :) Onlarla çok güzel oynuyor kagıtlara çok fazla ılgısı yok.Birde poşet parçalamayı pek sever:)

Bizimki oyuncak fare ve pipet delisi:KK45:Bir de ne anlıyorsa poşet sever..Çıkar üstüne oturur,geveler falan

Bizimki oyuncak fare ve pipet delisi:KK45:Bir de ne anlıyorsa poşet sever..Çıkar üstüne oturur,geveler falan
Bizimkide öylece otursa keşke :) Bir bakıyorumki evin her yeri mıncık mıncık poşet.Kıyamıyorumda almıyorum elinden :)
Pitbul gibi poşetmi parçalıyo: )))))))
Ah bu kediler....
Kedi degıl zaten o hep söylerım :D

Niyeyse benim şarkı söylememden hiç hoşlanmaz:KK64:
Halbuki ben müzik mezunuyum mesela.. Hani sesim kötü olsa anlayacağım:KK70:2 tokat atıp susturur beni

Ciddi çok alem hayvanlar özellikle kediler.Mishada benım öppucugumden kaçar ne zaman dudakları büzüştürüp öpmek için yaklaşsam o halımı gorunce firar eder :D

Back