Kedinizi/Köpeğinizi Sıcaktan Korumanın Yolları

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
Kedinizi/Köpeğinizi Sıcaktan Korumanın Yolları

Kediler ve köpekler de tıpkı insanlar gibidirler. Susuz kalabilir ve organ yetmezliği çekebilirler hatta fazla ısınırlarsa bu, ölümlerine bile neden olabilir. Peki yaz sıcaklarından kedinizi/köpeğinizi nasıl koruyacaksınız?

• Kedinizi/köpeğinizi arabanın içinde bırakmayın!
  • Önünde daima taze su bulundurun.
  • Kedinizin/köpeğinizin kürkünü traş etmeyin. Kürkü, güneşe karşı koruma sağlar, hatta kediniz cilt kanserine bile yakalanabilir.
  • Kedinizi/köpeğinizi dışarı bağlamayın!
  • Kalp krizine karşı uyanık olun. Kalp krizi geçiren kediler/köpekler sarhoş gibi davranabilirler, nefes almakta zorluk yaşarlar, düzgün yürüyemezler ve diş etleri normalden daha kırmızı olur. Böyle bir durumda kedinizi/köpeğinizi ıslak bir beze sarın ve en yakın veterinere götürün.
  • Kediniz/köpeğiniz için mümkün olduğunca serin ve gölge bir ortam yaratın.
  • Kedinizin/köpeğinizin suyunu ve yemini güneş ışığından uzak tutun.

Bilgi paylaşımı amaçlı alıntı

Son düzenleme:
Ya malesef bu sıcak yaz aylarına çok kötü oluyor. Ben çatı katında oturuyorum ve klimam yok. O yüzden bütün kapı pencereleri açık bırakıyorum evde olmasam da. Her yere su bırakıyorum . Bir de çıkarken onun yatabileceği yerleri ıslatıyorum ya da ıslak havlu koyuyorum. eğer evdeysem de kediciğimi biraz ıslatıyorum arada. Serinlesin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…