kediniz tüy yumağı kusuyor mu?

jefreey85

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2008
156
58
623
İstanbul
kedimin şimdiye kadar hiç tüy yumağı kustuğunu görmemiştim bahar geçişlerinde sizde de oluyor mu? malt veriyorum vitamin veriyorum ancak yine de kusuyor iran chinchilla cinsi çok tüylü olduğu için mi oluyor bilmiyorum ama tüy kustuğunu görünce moralim bozuluyor önleyemiyorum diye iki gün üst üste oldu durdu şimdi ama tekrar olmasını istemiyorum aşkım çok zorlanıyor kusarken:(((

iran cinsi uzun tüylü kedilerde oluyor bu tüy yumağı kusması diye biliyorum ben.

Son düzenleme:
Evet malesef iran cinslerinde olur ama dikkat ederseniz olmaz benim kedim hep dışkı yoluyla atıyor benimde chinchillam var vok sık tararsanız tuy dokme donemlerinde bi sabah bi aksam tararsanız tuylerını bu kadar cok yutmaz kusmasına gerek kalmaz dışkıyla atamadığı için tüykeri kusarak atıyor bi sorun olmaz ama biz kedi sahipleri onlar en ufak miyav dese içimiz acır üzülürüz bu dönemlerede gunde ıkı defa ve bıraz uzun sureli tarayın bakım gercekten faydası olacsk :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benimde Britishshorthair cinsi kedim var.. kisa tüylü yani (resimdeki hatta)
2 yasina giricek ve bende 2-3 kere gördüm tüy yumagi kustugunu.

Gayet normal birsey oldugunu biliyorum. Sonucta olmasi gereken , yaladigi tüyleri biriktirim kusuyor.
hatta extra mamalar olur yutulan tüylerin cikmasinda yardimci olan. Normal bir durum yani :)
sadece ortaya haliya vs vs.. yerlere kusmasi sinir bozucu . :42:

Veteriner ve pet shoplarda Malt var, mama yada macun şeklinde, tüy yumağı engelliyor diyecektim veriyormuşsunuz zaten.

Son düzenleme:
Kedi kedi, yalanıyor olduğu için yuttuğu tüyleri kusar. Kullanıyor olduğunuz malt, tüy kusmasını engellemez. Tüyleri boğazından daha rahat çıkartmasını sağlar. Bu duruma gereksiz yere üzülüp durmayın, kedilerin yapısı budur.

Yanlıs.Malt tüyleri dıskı yoluyla atılmasını sağlar.Ancak uzun tüylü olduğu için gimpet malt dısında furminator tarak kullanmanızı tavsiye ederim.Ölü ve dökülmek üzere olan tüyleri alıyor.Haftada 1 den fazla taramayın dericini incitebilir.Kedinizden bir kedi daha cıktığını göreceksiniz :)

Back
X