Kediniz gece cok miyavlıyor mu?

dalyaluna

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2023
28
1
Merhabalar, 9 aylık british dişi kedim var. 2 aylikti sahiplendigimizde ve bildim bileli geceleri hep miyavlıyor. Önce küçük daha diyerekten çok takmadik, 1 ay önce kısırlaştırdık. Eskisi kadar olmasa da yine de sabaha karşı çok miyavlıyor sanki biri bir şey yapmış gibi. Sadece yatak odasının kapısını kapatıyoruz gece uyuyabilmek için. Onun dışında bütün odaların kapıları açık. İnatla yatak odası kapısında bağırıyor. Herhangi bir saglik sorunu yok. Oyuncaklari ortada. Mamasi suyu gunluk degisir ve hep dolu. Gece mutlaka bir isiklandirma var. Ama alarm gibi belli saatler oldu mu basliyor bagirmaya. Bu tarz bir sorun yaşayan var mı? Önerilerinizi bekliyorum 🙏

Kediler kapalı kapı asla sevmez, siz kapatınca daha çok bağırır. Neden ısrarla kapıyı kapatıyorsunuz?
Kedilerin kapalı kapıları sevmediğini ben de biliyorum. Ve biz sadece uyurken kapatıyoruz. Çünkü eşim rahatsız oluyor. Gece uyurken kedi tüyü onu rahatsız ettiği için de uyuyamiyor. İnsanları yargilayacaginiza ise yarayacak fikir verseniz keşke. Aksi takdirde düşünceniz sizde kalsın. Fikir için bu konu açıldı.

Yavruyken ilk sahiplendiğim gece ağladı, arkadaşımdan sahiplendim, annesi ve kardeşlerinden ayrılmıştı. Ağladığı için yatağımıza aldık beraber uyuduk. Ondan sonra da zaten hep bizimle yatar oldu, sabah yaş mama istediğinde miyavlıyor sadece, gece kudurukluğu tutuyor o kadar. Uzun süre miyavlaması yok. Ev geniş her yer açık, kapıları kapatmıyoruz, özgürce istediğini yapıyor.

Kediler gece hayvanlarıdır, hem bunun etkisi hem kapalı kapının etkisi. Siz içeride uzun süre kapalı kalınca bi şey oldu sanıyor.
Gece belli bir saatten yapıyor bunu, kapıyı kapatır kapatmaz yapmiyor kapıyı açık da denedik olmadı yine belli bir saatte aynı davranışı sergiliyor

Yavruyken ilk sahiplendiğim gece ağladı, arkadaşımdan sahiplendim, annesi ve kardeşlerinden ayrılmıştı. Onun dışında zaten hep bizimle yatıyor, sabah yaş mama istediğinde miyavlıyor, gece kudurukluğu tutuyor o kadar. Uzun süre miyavlaması yok. Ev geniş her yer açık, kapıları kapatmıyoruz, özgürce istediğini yapıyor.
Anladım bizimki de ayrı kaldığından beri hep miyavliyor ama bizim tüm odalar açık hiçbir odayı kapatmiyoruz sadece gece uyurken yatak odasi kapalı oluyor diğer odalar açık balkon kapalı balkon oyuncakları her yerde mamasi suyu devamlı taze ve dolu, kapı açık da denedik ancak yine miyavliyor eşimi de kedi tüyü rahatsız ettiği için gece yine kapımızı kapatmak zorunda kaldik

Anladım bizimki de ayrı kaldığından beri hep miyavliyor ama bizim tüm odalar açık hiçbir odayı kapatmiyoruz sadece gece uyurken yatak odasi kapalı oluyor diğer odalar açık balkon kapalı balkon oyuncakları her yerde mamasi suyu devamlı taze ve dolu, kapı açık da denedik ancak yine miyavliyor eşimi de kedi tüyü rahatsız ettiği için gece yine kapımızı kapatmak zorunda kaldik
Biz de kapatınca kapıyı tırmalıyor, bağırıyor. Kapatmayın kapınızı, biz alıştık; zaten zararı yok, ayak ucumuzda uyuyor. Sabah bizi yoğurarak, yalayarak uyandırıyor. Gece uykumuzu öyle bölmüyor. Yatmadan bir kuduruyor ışıklar sönünce sakinleşiyor.

Kedilerin kapalı kapıları sevmediğini ben de biliyorum. Ve biz sadece uyurken kapatıyoruz.

kapıyı kapatır kapatmaz yapmiyor kapıyı açık da denedik olmadı
Kapatıyor musunuz kapatmıyor musunuz bi karar verin bence 😅
Kapalı kapıları sevmez kediler. Banyoya girdiğimde de miyavlar mesela kapıyı açana kadar da susmaz. Mecbur olmadıkça kapatmayın kapıları

Gece belli bir saatten yapıyor bunu, kapıyı kapatır kapatmaz yapmiyor kapıyı açık da denedik olmadı yine belli bir saatte aynı davranışı sergiliyor
Kapıyı kapatır kapatmaz yapıyor demedim ki uzun süre kapalı kalınca dedim. Ben uzun süre uyursam kafamı ısırıyor öldüm sandığı için, aynı mantık. Belli saatte kapı açık da olsa yapıyorsa uyumadan iyice yorun, sabahları yorulunca gece daha iyi yoruluyorlar.

Kedilerin kapalı kapıları sevmediğini ben de biliyorum. Ve biz sadece uyurken kapatıyoruz. Çünkü eşim rahatsız oluyor. Gece uyurken kedi tüyü onu rahatsız ettiği için de uyuyamiyor. İnsanları yargilayacaginiza ise yarayacak fikir verseniz keşke. Aksi takdirde düşünceniz sizde kalsın. Fikir için bu konu açıldı.
Eşiniz yüzünden kapıyı kapatıyorsunuz bu sebeple kediniz bağırıyor. Kapatmamaniz gerek bunun çaresi yok. Bebeğiniz varmi bilmiyorum o ağlasa kapıyı kapatıp uyumaya devam mi edeceksiniz, kafalara bak.

bizimde 3,5 yaşında erkek scotiş kedimiz var bende yatak odamın kapısını hep kapatırım. çünkü geliyo bazamı tırmalıyo ses yapıyo bizde sabah işe gideceğimiz için rahat uyumak istiyoruz. ama bizimki gece bağırmaz dün işten gelirken merdivenlerde sesini duydum. yalnız kalınca bazen yapıyo

Merhabalar, 9 aylık british dişi kedim var. 2 aylikti sahiplendigimizde ve bildim bileli geceleri hep miyavlıyor. Önce küçük daha diyerekten çok takmadik, 1 ay önce kısırlaştırdık. Eskisi kadar olmasa da yine de sabaha karşı çok miyavlıyor sanki biri bir şey yapmış gibi. Sadece yatak odasının kapısını kapatıyoruz gece uyuyabilmek için. Onun dışında bütün odaların kapıları açık. İnatla yatak odası kapısında bağırıyor. Herhangi bir saglik sorunu yok. Oyuncaklari ortada. Mamasi suyu gunluk degisir ve hep dolu. Gece mutlaka bir isiklandirma var. Ama alarm gibi belli saatler oldu mu basliyor bagirmaya. Bu tarz bir sorun yaşayan var mı? Önerilerinizi bekliyorum 🙏
Kediler kapılar kapalı olduğu sürece miyavlar. Buna gerçekten tahammulleri yok. Bir süre sonra akıllı ve güçlü bir kedi ise kapıyı açmayı öğrenir.
Biz geceleri kedimizi kendi odasına kilitlemek zorunda kalıyoruz. Eşimin de benim de alerjimiz var gece yanımızda uyumasına izin veremiyoruz. Koridorda da durması olmuyor cunku odamızın kapısı açık kalması gerekiyor havasız kalmaması için yoksa uyuyamıyoruz yine alerjiden. Hava girmeyince öksürük oluyor. Bizimki alıştı miyavlamıyor gece çok. Özellikle gece mama veriyorum uykusu gelsim uyusun diye. Gündüz de oyun oynuyorum yorulsun diye 😄😂

Bizimki koridora gider miyavlar özellikle. Eşim gidip alsın diye yapıyor😂 alıp yatağa getirip koyunca uyuyor hemen. Kediler bebek gibidir ilgi isterler.

Bunlar gece hayvanı, bütün gün manda gibi yayılır gece olunca baykuş gibi tünerler 😂

Çözüm şu şekilde

1. Odanızın kapısını kapatmayın
2. Yatmadan önce perti çıkana kadar hunharca oyun oynayıp gazını alın. Yorgunluktan uyuyakalsın.

Ben böyle eğittim. Şimdi benimle yatar, benimle kalkar. Hayvanın genetiğini bozdum adeta 😂

Hepimiz yaşadık yaşıyoruz. Canı sıkılıyordur gündüz uyuduğu için oyun oymamak istiyordur. Aman diyim alıştırmayın ben o hatayı yaptım kapıyı tırtıklıyıp açtırıyor bize sabahın 4ünde canı sıkılıp, acıktığında da dışarı çıkmak için ses çıkartıyor aç kapıyı veysel efendi çıkıcam diye😃 sonra tekrar geliyor zorla ve bizi yataktan atıyor kendisi rahat uyusun diye Yeni kısırlaşmıs biraz daha zaman geçsin alışır:) tüyü kadar sağlıklı bir ömrü olsun miniğin😍

bizimki kapıyı kapatıp banyoya bile girdiğimizde bağırıp sapık gibi kapının önünde bekliyor 😂 gündüz odaya girmesine izin verip gece vermezseniz bağırması normal. ya hep, ya hiç olacak. biz geldiğinde kücük olduğu için yasaklamadık hiçbir odayı. şimdi sadece maması, suyu bitince yatağa gelip bizi uyandırır. onun dışında bizi rahatsız etmiyor. gelir ayaklarımızın dibinde uyur sabaha kadar 😂

X