kedinin kısırlaştırılması

masalnaz

börtüböcük
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
7
0
henüz 6 aylık erkek kedimi kısırlaştırmak istiyorum. forumda en çok temizlik bölümüne bakan ben 4 aydır kulakları duymayan bir ankara kedisi besliyorum ve artık eve çiş yapmasına dayanamıyorum. son 15 gündür gazetelere işemeye başladı.araştırmalarıma göre kızgınlık dönemindeymiş. izmirde bu ameliyatı yaptırıp sorun yaşamayan arkadaşların bilgilerine acil ihtiyacım var yeni üyeyim... bilgilerinize güveniyorum.
:nazar:

Kızgınlık döneminde kedi belirli yerlere marka bırakır dişilerin onu bulması amaçlı
Nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum ama ben evcillerimi Buca'da iki güvendiğim vet.var ikisinden birine götürüyorum
Zaten çok zor bir işlem değil ama mutlaka yapılması gerekir bir an önce götürün
Kısırlaştırma işleminden sonrası ile ilgili sorularınız olursa cevaplarım

Son düzenleme:
Erkek kedileri 1 yaşından önce kısırlaştırmak,ileri vadede böbrek problemlerine yol açacağı için uygun bulunmuyor..
Gelişimine bakarak değerlendiriyorlar bir de..
Ancak 6 ay çok erken bu operasyon için..

henüz 6 aylık erkek kedimi kısırlaştırmak istiyorum. forumda en çok temizlik bölümüne bakan ben 4 aydır kulakları duymayan bir ankara kedisi besliyorum ve artık eve çiş yapmasına dayanamıyorum. son 15 gündür gazetelere işemeye başladı.araştırmalarıma göre kızgınlık dönemindeymiş. izmirde bu ameliyatı yaptırıp sorun yaşamayan arkadaşların bilgilerine acil ihtiyacım var yeni üyeyim... bilgilerinize güveniyorum.
:nazar:

meraba ben yaptırdım ameliyatı kedime. benim kedimde erkek. rahatladık çünkü geceleri durmadan bağırıyodu ve sağa sola işiyodu. yaptırdıktan sonra tamamen işemeyi bırakmıyor maalesef. arada sapıtıyor yine. ama eskiye göre daha az.erkek kedilerin dişiye göre daha rahat geçiyor ameliyat dönemi.izmirde bornova da çağdaş veterinerde yaptırdım ben.bi sorun çıkmadı. ameliyattan sonra su içmemesi gerekiyor hemen.erkek kedi çabuk iyileşiyor. ama sahibide üzüntüden mahvoluyor benim gibi :KK70:

Benim de kızımı kısırlaştırmam lazım sokaktan aldığım için kaç aylık tam hesaplayamıyorum ama 6 ya da 7 ay sanırım. Kızlarınki erkeklerin ameliyatına göre daha zormuş sizce kaç aylık uygun? Bu arada zilli hamile kalmasa bari:S

Benim de kızımı kısırlaştırmam lazım sokaktan aldığım için kaç aylık tam hesaplayamıyorum ama 6 ya da 7 ay sanırım. Kızlarınki erkeklerin ameliyatına göre daha zormuş sizce kaç aylık uygun? Bu arada zilli hamile kalmasa bari:S

Dişiler 4-5 aylıktan itibaren kısırlaştırılabilirler..
Eğer kızgınlığa girdiyse,çıkmasını bekleyip daha sonra kısırlaştırmalısınız..

Ameliyat biraz daha zordur dişilerde..
Karında dikiş oluyor..
Ama bikaç günde toparlanırlar..

Son düzenleme:
şu kısırlaştırma işi canımı çok sıkıyor,bende 2 kızımı kısırlaştırmak zorunda kaldım,evde bitane erkek kedimz vardı.içim yana yana kısırlaştırdım annemin zoruyla.ama çözüm olmadı tabi çünkü erkek kedimiz prostatlı kedi gibi oldu yere ne konuyorsa üstüne tuvaletini yapıyor . kaç çanta attık öyle . erkek arkadaşımın kaç ayakkabsı kuru temizleyici gitti ama nafile koku hiçbi şekilde çıkmıyor.

iki yasindaki oglumu kisirlastirdim yaklasik 1,5 sene once 6 aylikti tam olarak.
veteriner olctu ,bicti yeterli agirliga ulastigina karar verdi. randevumuzu aldik, oncesinde bir kac kan testi yaptirdik ve ayni gun sabah cok erken bi saatte operasyonunu gecirdi.
sabah saat 9 du operasyon saati eve ise aksam saat 7 de donduk.

dondugumuzde hala gozbebekleri kocamandi.:) hala biraz narkozun sarhoslugunu yasiyordu.
ama kafesinden cikar cikmaz, kendini toparladi soyle bi dolasti evi.oturup dikisli bolgeyi iyice bir yaladi devaminda. icim sizladi resmen acidigini dusundum caninin.
tam olarak erbezlerinin uzerinde minicik kesiler vardi, bir kac gun sonra ordaki iplikler kendiliginden eriyip dustu. o da sumbul agaliga yavas yavas alisti :)

ha birde sanirim yiyecek vermedik ertesi gun sabaha kadar.

öncelikle 6 aydan önce kısırlaştırılan kedilerde böbrek sorunlarının olması gibi bir şey söz konusu değil. böbrek sorunları olabilir fakat bunun kısırlaştırılması ile alakası yoktur.
bir kedinin hangi ayda kısırlaştırılacağına, veteriner hekimi karar vermelidir. önerilen 6-8 aylık civardır. lakin her sekiz aylık kedi aynı gelişime ve kiloya sahip değildir.
önceden, hayvanların en azından bir kez çiftleştikten sonra kısırlaştırılması önerilirdi fakat son yayınlanan makalelere göre, ilk kızgınlıklarından önce kısırlaştırılmalarının ileride yaşamaları muhtemel tümöral oluşumları engelleyebileceğinden bahsediliyor.

dişilerde biraz daha komplike olmasıyla beraber, çok tehlikeli bir operasyon değildir. lakin her operasyonda bir risk olduğu unutulmamalıdır.
dişilerin operasyonları 20-40, erkeklerin 10-15 dakika civarında sürmektedir. hayvanın anesteziden uyanmasıysa, bünyesine bağlı olarak 2-6 saat arasında değişir.

hayvana operasyon olacağı günden önce ve operasyondan çıktığı gün ''su dahil olmak üzere'' yiyecek, içecek bir şey verilmez. bu uygulama vicdansızlık gibi görünse de, olası bir kusma durumunda anestezinin etkisiyle kafasını kaldıramama sonucu ''boğulma''sını engellemek adına yapılan gerekli bir uygulamadır.

öncelikle 6 aydan önce kısırlaştırılan kedilerde böbrek sorunlarının olması gibi bir şey söz konusu değil. böbrek sorunları olabilir fakat bunun kısırlaştırılması ile alakası yoktur.
bir kedinin hangi ayda kısırlaştırılacağına, veteriner hekimi karar vermelidir. önerilen 6-8 aylık civardır. lakin her sekiz aylık kedi aynı gelişime ve kiloya sahip değildir.
önceden, hayvanların en azından bir kez çiftleştikten sonra kısırlaştırılması önerilirdi fakat son yayınlanan makalelere göre, ilk kızgınlıklarından önce kısırlaştırılmalarının ileride yaşamaları muhtemel tümöral oluşumları engelleyebileceğinden bahsediliyor.

dişilerde biraz daha komplike olmasıyla beraber, çok tehlikeli bir operasyon değildir. lakin her operasyonda bir risk olduğu unutulmamalıdır.
dişilerin operasyonları 20-40, erkeklerin 10-15 dakika civarında sürmektedir. hayvanın anesteziden uyanmasıysa, bünyesine bağlı olarak 2-6 saat arasında değişir.

hayvana operasyon olacağı günden önce ve operasyondan çıktığı gün ''su dahil olmak üzere'' yiyecek, içecek bir şey verilmez. bu uygulama vicdansızlık gibi görünse de, olası bir kusma durumunda anestezinin etkisiyle kafasını kaldıramama sonucu ''boğulma''sını engellemek adına yapılan gerekli bir uygulamadır.

Ben, dişi kediler 4-5 aydan itibaren kısırlaştırılabilir dedim..ilk kızgınlığa girmeden önce..
Ancak erkek kedilerin kısırlaştırılmaları için,ortalama 1 yaşını beklemek gerekir..
Sebep; öncelikle testislerin testis kesesine inmiş olması gerekir.. anatomik gelişim tamamlanmalıdır..

kısırlaştırma zamanının ERKEN olması,kız kedilerde kemik erimesi, oğlanlarda böbrek hastalıklarına eğilimi artırdığı biliniyor..
dişi veya erkek kedi yeterince gelişmişse, anatomik olgunluğunu kısmen tamamlamışsa...

Operasyona karar verilebilir.

Ben, dişi kediler 4-5 aydan itibaren kısırlaştırılabilir dedim..ilk kızgınlığa girmeden önce..
Ancak erkek kedilerin kısırlaştırılmaları için,ortalama 1 yaşını beklemek gerekir..
Sebep; öncelikle testislerin testis kesesine inmiş olması gerekir.. anatomik gelişim tamamlanmalıdır..

kısırlaştırma zamanının ERKEN olması,kız kedilerde kemik erimesi, oğlanlarda böbrek hastalıklarına eğilimi artırdığı biliniyor..
dişi veya erkek kedi yeterince gelişmişse, anatomik olgunluğunu kısmen tamamlamışsa...

Operasyona karar verilebilir.

Bizim veterinerimiz erkekleri kısırlaştırmıyor bu sebepten...

X