Kedimi Maması Gelene Dek Neyle Besleyebilirim?

Tardis

Kafa Nereye Biz Oraya :)
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2012
440
7
Gri bir tekirim var, adı zilli. Yaklaşık 3 aylık falan. Çok tatlı bir şey maşallah :nazar:

Sorunumuz şu ki ablaları, bizim mamamızı komşu teyzelerimizin haylaz çocukları, mısır gevreği gibi sert yenmez sanıp suya koymuşlar. Bütün mamamız gitti :KK43: Ben bu gün ona netten mama sipariş ettim, gelene kadar nelerle idare edebiliriz? Mesela benim de tüm kedilerde ve bazı insanlarda olduğu gibi laktoza alerjim var sindiremiyorum ve laktozsuz süt içiyorum, eh bizim zillimiz de sindiremiyor, bugün ona o sütten verdim. Duyduğum kadarıyla inek sütü içindeki laktoz nedeniyle ishal ediyormuş. Laktozsuz süt verdiğimde de yine ishal olur mu? Nelerle idare edebiliriz mamamız gelene dek?

Not: Yaa inanmıyorum yanlışlıkla 1-4 ay arası kediler için olan mamadan sipariş etmişim :KK43: :KK43: :KK43: bizimkisi mama gelene dek 3,5 aylık olur :KK43: sipariş ettiğim mama da 2 kg, baya gider bize :KK43: bir sakıncası olur mu 2. dönemdeyken 1. dönem kedi maması vermemin ? :KK43:

Son düzenleme:
evet cnm dediğin gibi laktoz sindirimi yapamadıkları için inek sütü zararlı bende hermese laktozsuz süt alıp içiririm arada isal falan olmadı hiç maman gelene kadar evde yaş mama yaabilirsin yavruya
Yarım kilo yağsız et veya tavuk göğsü ya da kıyma ya da çok iyi ayıklanmış balık
Bir çorba kaşığı pirinç ya da makarna
Bir havuç
bir kabak
hesini bir gzel haşla blenderın varsa geçir blenderdan haşlama suyundan da ekle servis yap benim blenderım yok havuçla kabağı(ya da kullandığım diğer sebzeleri) çatalla ezerim etide minik minik doğrar karıştırırım haşlama suyunuda dökerim stne afiyetle yer hermes :KK56:kalanıda birer öğünlük bölerim streç filmle sarıp buzluğa koyarım ben haftada bir ödül maması gibi verdiğim için buzlukta saklıyorum bozulmasın diye ama sen her öğünde yedireceğin için bozulmadan biter buzlğa koymana gerek yok haşlama suyunuda bir kavanoza koy her öğünde yemeğe ilave et bol bol da su içmiş olur hem:KK56:

150 gram ciğer
1 yemek kaşığı pirinç
Ciğeri küp küp doğradıktan sonra haşlamaya başlayın. kısa bir süre sonra pirinci de tencereye at haşlanınca süz mama hazır ama ciğeri her gn yedirmeni tavsiye etmem çnk A vitamini deposu olan ciğer kedilerde besin zehirlenmesine neden olabiliyormuş

10 tane çekirdeğinden ayrılmış suda bekletilmiş siyah zeytin
1 konserve ton balığı (yağda değil suda bekletilenlerden)
1 patates
1 havuç
havuşla patatesi soy haşla süz balıkla zeytinle karıştır tamamdır işte

hiçbir yemekte tuz baharat yağ kullanma ayrıca avakado soğan domates patlıcan kediler için zararlı zararlı sebzelerdir ama patates mısır havuç kereviz brokoli maydonoz yeşil faslyeden bir ikisini seçip etle tavukla balıkla çiğerle ya da dalakla haşlayıp içine pirinç makarna ya da ekmek içi karıştırıp kendi tarifini yapabilirsin hazırladığın mamanın yzde 50si et 25i sebze 25i tahıl olsun

Tamam bayanlar teşekkürler tarifler içinnn :KK70: Ama gidip ufak bir kutu mama almaya karar verdik biz :KK70:

Laktozsuz sütü rahatlıkla içebilirler canım, bir de yavru kedi mamalarıyla yetişkin kedi mamalarının farkı, yetişkin kedilerin kilo almasını engellemek için içlerindeki enerji miktarının azaltılmış olmasıdır. O mamayı yinede rahatlıkla yedirebilirsiniz, çünkü çoğu süpermarket maması kediler için gerekenden çok daha fazla enerji ve yağ içerir, vitamin bakımından da pek işe yarar değildir, mamanın yanında pastil şeklindeki vitaminlerle takviye yaparsanız pek problem olmaz sanırım.

Elinizde mama yoksa ve acilen beslenmesi gereken bir kedi varsa, açlık durumuna göre, makarna, sütlü ekmek, ve sucuk harici et çeşitleri olmak üzere herşeyi kedinize yedirebilrsiniz, şımartılma ve açlık oranına bağlı olarak bunları da rahatlıkla yiyip sindirebilir ve kedicik için zararlı değildir bu malzemeler.

X