Doğum kediye eziyet, hele de o kadar küçük bir kediye. Kızgınlığın geçmesini bekletip kısırlaştırmada yarar var.
Ayrıca o bebeklerin de vebaline girmeyin. Eşinizin aklında birkaç kişi vardır muhtemelen,birini Ahmetler alır,birini Nesrinler alır diye hesap yapmıştır.
Ya kedi 7 tane doğurursa?
Bir blogcunun bebek kedisi de doğum yaptı, bir batında tam 7 tane dogurdu
Ya sizin kedi de böyle olursa? Ya iğrenç birkaç insan sırf 'ayyy bedavaya ciiinss kediii' diye yavrulardan bir kaçını sahiplenir,sonra sıkılınca 'alerjim cikti' diye pat diye sokağa bırakırsa? Doğum yaptım diye,bosanacagim diye,şehir değiştirdim diye, çocuğumu tirmaladi diye kediyi atarsa dışarı?
Ne bileyim, büyük bir vebal.
Üstelik hamilelik kediler için riskli bir dönem, doğum desen öyle...daha yeni arkadaşımın kedisine kürtaj yaptılar, sahibi bir aksilik olduğunu farkedip işten izin almasa kedicagiz kan kaybından gidecekmiş az kalsın..
Ayrıca kedilerde annelik içgüdüsü falan yalan, emzirme dönemi bitince o da bitiyor. Ogrenciyken baktığım kedi (diğer ev arkadaşımda hala) de doğurmuştu, sonra psikolojisi bozuldu. Gelip gidip bebeğini dövmeye başladı. Veteriner 'ne yapın edin sahiplendirin bebegi' demiş. Anne kedi kıskançlıktan az kaldı bebeğini öldürecekti... Onu geç anne doğumdan sonra öyle yabanciliyor ki bebeğini doğurduğu kediyle çiftleşen bir sürü anne var. Benim bile tanık olduğum böyle hikayeler var, yılların kedicisi olarak.
Biraz fazla iç karartıcı oldum ama Ne yapayım:)) şu dönemin bitmesini bekleyip kisirlastirin gitsin.