Kedimde mantar var, bizede geçer mi?

nudy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
43
0
arkadaşlar slm evde 2 kedim var birinde mantar çıktı. bize geçecek diye çok korkuyoruz? bildiğim kadarıyla bu mantarın insanda ki adı trikofiti yani saç kıran eşimin sakalında döküntüler başladı bununla ilgili olabilir mi? önlem olarak ne yapmalıyız? bize geçerse belirtiler ciltte mi yoksa saç sakal gibi yerlerde mi olur? ne olursunuz yardım edin??

Veterinere götürdünüz mü?
Bunu en iyi veteriner bilir ve hayvan da acı çekmemiş olur
Bir an önce tedavi ettirin
Geçmiş olsun

mantar teşhisi konulan kedime hemen aşı yapıldı ama diğer kedim aşısız

mantar teşhisi konulan kedime hemen aşı yapıldı ama diğer kedim aşısız

Diğer kedinizi de aşılattırın ya da kediniz iyileşene kadar diğerini ondan uzak tutun
Gerçi mantar olmadan aşı yapılıyor mu bilemiyorum ama diğer kediye geçmemesi için önlem alınmalı
Mantar insana da geçebiliyor ama ne tür bir belirti gösterir onu en iyi veteriner hekim bilir
Bir tedavi programı yapmıştır onu uygulayın kısa sürede iyileşir

mantar olmadan da koruma amaçlı mantar aşısı yapılıyor diye biliyorum..geçmiş olsun

Benim kedilerimde de mantar vardı...onlardan insana geçen mantar şu şekilde başlıyor önce sivilce gibi bir kabarıklık çıkıyor ardından kaşınmaya başlıyor ve kaşındıkça etrafı belirgin ortası beyaz kabarcıklı bir yara haline geliyor...yani döküntü şeklinde olmaz diye biliyorum...

Mantar aşısı normalde kedilerin yıllık aşı programında var olan bir aşı
fakat diğer aşı fiyatlarına göre biraz daha tuzlu olduğundan insanlar yaptırmak istemiyor,
hayvanlardan insanlara geçen mantarda var geçmeyen mantarda o yüzden en güzeli
tedbiri en baştan almak , mantar aşılı hayvann yanında aşısız hayvan varsa ve aşılı olan hayvan mantarsa
aşısız hayvana geçme durumu vardır.

benim 2 hafta beslediğim kedimde de mantar vardı çok yakınlıgım oldu ama bana geçmedi. Ama bu size de geçmez anlamına gelmiyor. Mutlaka tedavisini yaptırın.

X