• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedim ve tuvaleti basinda bekleyen paranoyak ben..

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Merhabalar scottish fold cinsi bir kedi sahiplendik.
Kendisi 2 aylik dunyalar tatlisi bir sey.
Fakat soyle bir sey oldu; kakasini kuma yapabiliyor evet ama sonra poposunda kalintisi kaliyor. Sonra, rahatsiz oldugu icin olsa gerek, poposunu haliya ya da yere surunuyor. Kabus goruntuyu hayal edebilmissinizdir.
Kakasi ishal degil bu arada. Gayet normal sadece o poposundaki hafif civik sekilde kaliyor.
Annem cok titiz bi kadin hastalik derecesinde. O gormeden hemen sirkeli bezle deterjanla siliyorum. Fakat onunde sonunda gorecek bunu, o zaman yasayacaklarimizi dusunemiyorum. :bicak:
kendini temizlemiyor da henuz. Sanirim annesi yapiyordu bu isi yeni ayrilinca henuz ogrenemedi.
Ne yapabilirim, nasil ogretebilirim?Sizce normal mi?
Eseleme sesini duyunca paldir kultur kosuyorum elimde bezle. Ama gece ben uyurken ya da ben disardayken yapinca neler olacak :KK42:

Büyüdükçe denge yeteneği artacak ve kuma poposunu değdirmeden yapmayı öğrenecek merak etmeyin. Daha çok küçük bilemiyor.

Benim dişi kedim hiç kum kullanmadı hep banyo giderine ve banyo da muhtelif yerlere yaptı siz düşünün artık çilemi

Ver şu an minnağın en tatlı dönemi tadını çıkarın güle güle büyütün

Fakat soyle bir sey oldu; kakasini kuma yapabiliyor evet ama sonra poposunda kalintisi kaliyor. Sonra, rahatsiz oldugu icin olsa gerek, poposunu haliya ya da yere surunuyor. Kabus goruntuyu hayal edebilmissinizdir.
Kakasi ishal degil bu arada. Gayet normal sadece o poposundaki hafif civik sekilde kaliyor.
Annem cok titiz bi kadin hastalik derecesinde. O gormeden hemen sirkeli bezle deterjanla siliyorum. Fakat onunde sonunda gorecek bunu, o zaman yasayacaklarimizi dusunemiyorum. :bicak:
kendini temizlemiyor da henuz. Sanirim annesi yapiyordu bu isi yeni ayrilinca henuz ogrenemedi.
Eseleme sesini duyunca paldir kultur kosuyorum elimde bezle. Ama gece ben uyurken ya da ben disardayken yapinca neler olacak :KK42:
Islak bir bezle silin oradaki ıslaklığı hissettikçe yalayacaktır ve alışkanlık haline getirecektir. Yada tuvalet sonrası hemen silmeyin. Bizim de scottish fold kedimiz var ilk geldiğinde yanımızda değil de önce kendine gizli bir yer bulup p öyle yalanıyordu

Bunu alışkanlık edinmemesini sağlamaya çalışın. Bu kadar küçükken edindikleri alışkanlıklar bir ömür devam ediyor, sonradan kırması çok zor oluyor. Bir süre gerekirse her kumdan çıktığı anda poposunu yıkayın.

Bende yaşadım. Bi arkadaşım onu yani halıdakini koklatarak keskin dille hayır de gözlerine bakarak demişti. Bir burnunu biraz poposuna yaklaştır kokuyu alınca zaten temizler demişti.
Onu yaptık 1 2 kez. Gerçekten işe yaradı.
Koridordaki uzun halımda uzun uzun çizgiler vardı bizimde.

Bende yaşadım. Bi arkadaşım onu yani halıdakini koklatarak keskin dille hayır de gözlerine bakarak demişti. Bir burnunu biraz poposuna yaklaştır kokuyu alınca zaten temizler demişti.
Onu yaptık 1 2 kez. Gerçekten işe yaradı.
Koridordaki uzun halımda uzun uzun çizgiler vardı bizimde.
Deneyecegim cok tesekkurler

Büyüdükçe denge yeteneği artacak ve kuma poposunu değdirmeden yapmayı öğrenecek merak etmeyin. Daha çok küçük bilemiyor.

Benim dişi kedim hiç kum kullanmadı hep banyo giderine ve banyo da muhtelif yerlere yaptı siz düşünün artık çilemi

Ver şu an minnağın en tatlı dönemi tadını çıkarın güle güle büyütün

kuma poposunu degdirmek degil de,
Son parca cikmiyor gibi. :KK45:
O da hic geceyim kenarda temizleyeyim modunda degil.
Ben islak bezle temizliyorum

Aynı biz 🤣 merak etmeyin bi süre sonra biraz büyüdüğünde tertemiz yapacak. Küçük olduğu için ilk zamanlar böyle oluyor ama sonra öğreniyorlar. Bizimkine peçete gösterince başlıyordu temizlemeye. Sonra kendiliğinden alıştı

Daha cok kucuk annesi, ogrenecek 😍

Hayırlı olsun adi ne bebeginizin? benim de 3 tane var scottish'im ama dana gibiler, bebekliklerini özlüyorum. 3 de siyamim var.

O kızak hareketini anal kese sorunu olduğunda da yapabiliyorlarmış bunun gibi bir şey dinlemiştim bir veterinerden. Orada keseler tam boşaltılmayınca sanırım o popo sürtme hareketini yapıyordu. Devamlı yapması bunu aklıma getirdi. Ne olur ne olmaz bir gösterin isterseniz. Bende yavruyken aldım kedimi 1-2 kez dışında hiç yapmadı çünkü.

merhaba,

kum dan cıktık tan sonra poposunu ıslatın. ıser fısfıs sısesı ıle, ıster elınızle damlatın su tbancası ıle bıle olur :) o ıslaklık sebebı ıle popo temızleme alıskanlıgı kazanacaktır.

yavru kedıler ıslak bez le sılınmeyı cok severler. annelerı yalıyormus gıbı hıssederler. o kendını temızlemıyorsa, sız ıslak bır bez le sılın, hem alısacaktır hem hoşlanacaktır.

Arkadaslar bu ne sacma sapan oneriler ya yok haliyi koklat, yook poposunu koklat kız filan.
Hayvana kendi bokunu mu yalatiyorsunuz siz? Boyle sacma sey mi olur?
Bir kedinin kendi poposunu, hele kakasini yaladigini hiç gormedim en azindan benim kedim oyle birsey yapmiyor.

Kucuk oldugu için bilemiyordur hayvan tuvaletten sonra poposunu siz silin yapacak bisey yok benim ki de bebekken ayagina bacagina bile kaka bulastirirdi tuvaletten cikinca temizlerdim. 2 aylik kedi almasaymissiniz keske biraz daha buyuseymis annesinin yaninda.
2 aylik hayvan bebek daha ne anlasin hayirdan kizmaktan Sacma sapan işler.

Altina kaciran cocuga donunu koklatan var mi acaba.......

Büyüdükçe poposunu kuma değdirmeden yapmaya çalışacak ayrıca yavru kedileri anne kediler diliyle yalayarak çişini ve kakasını yaptırırlar
Yavru kedi bulduysanız ve ya bulacaksanız elinizle çişini ve kakasını yaptıracaksınız (bunu da buraya iliştireyim)

1 2 hafta içinde düzelecektir. Şu an çok minik temizleyemiyor kendini bebek kedi büyüten herkes bir nebze bilir bu durumu. Zaman verin sadece, siz hiç zahmet etmeden içgüdüsel bir şekilde ne yapması gerektiğini iyi kendi kendine öğrenecektir 🥰🙏

Back