Kedim tuvaletini bulduğu yere yapıyor.😾

baypatininannesi

Kendine yaslanan dik yürür.🌸
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2020
82
132
Günaydın herkese.

2 buçuk ay kadar önce bahçemize atılmış 4 yavru kedi bulmuştum. Yaklaşık 20 günlük kadarlardı.
Bakımsız kaldıkları için çok zayıftılar ve tüyleri baya dökülmüştü. Hepsi kabızdı. İçlerinden bir tanesi gripti.
Tanıdığımız bir veteriner hekim desteğiyle tedavilerini yaptık, ilaçlarını içirdik. Toparlandılar, büyüdüler çok şükür.
Çok minik oldukları için ben evin içinde besledim onları. Müsait de bir odamız vardı. Tuvalet eğitimine alıştırmaya çalıştım. Kum aldık, kap aldık.
Bir tanesinin sürekli tuvaletini koltuğun arkasında görüyordum. Hangisi olduğunu bulamıyordum. Dün yanımda seramiği eşelemeye çalıştı ve oraya tuvaletini yapmaya eğilim gösterdi. Onun olduğunu anladım. Hemen alıp kumuna koydum. Patisiyle toprağı eşelettim ona ama yapmıyor. Oradan inip yine başka yerde aynı hareketi yapıyor. Evimiz aslında bahçeli ama köpeklerimiz de var. Kendilerini koruyabilecek kadar da büyük değiller. O yüzden bir süre daha evin içinden çıkamazlar. Onu kuma nasıl alıştırabilirim?

Acaba o minnoşa ayri tuvalet mi olsa? Belki rahatsiz oluyordur digerlerinden
Normalde kedilere tuvalet egitimine bile gerek yok kuma otomatik gidiyorlar. Gitmiyorsa ya rahatsiz oldugu biraey var ya da saglik sorunu var diyor veterinerlerde.

Acaba o minnoşa ayri tuvalet mi olsa? Belki rahatsiz oluyordur digerlerinden
Normalde kedilere tuvalet egitimine bile gerek yok kuma otomatik gidiyorlar. Gitmiyorsa ya rahatsiz oldugu biraey var ya da saglik sorunu var diyor veterinerlerde.

İnanın ki tuvaletlerini de kontrol ediyorum. Bana ihtiyaçları var ve çok dikkatliyim onlarla ilgili olan konularda. En yaramaz da o. Ama tuvaletten rahatsız oluyor olabilir. Zaten 2 tane kum kapları vardı. Ben büyüdükleri için küçüğü devre dışı bırakmıştım. Onu deneyeyim bir. Eşeleme güdüsü var. Çünkü seramiğe 1 tutam kum düşse onu bile eşeliyor.

Ayrı tuvaleti kokusuz kumla denemenizi tavsiye edeyim. Bir de kaka yaptığı yer sabitse kumu oraya koyarak deneyebilirsiniz. Ozveriniz için tebrik ediyorum sizi iyi ki varsiniz

hepsine bir tuvalet kullanmayın hiç hoşlanmazlar ne kadar temizleseniz de istemiyorlar, kumu da kokuluysa kokusuz yapın

Bence alışır zamanla. Evet baya büyümüşler ama ilk tuvalet eğitimi verirken benimkiler de kapı arkası tarzı yerlere yapıyorlardı :)

Burada çare arayacağına doktora götür doktora
Ağzı var dili yok hayvan
Derdi var belli ki gelmişsin buraya soruyorsun

Çocuğun olsa sabah akşam kussa buraya mi soracaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…