Kedim Ares...

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.574
598
Merhabalar, sevgiler.

Size canım kedim Ares’le yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum. Dert kısmı nerede diyecek olanlar için : uyku düzenim bitti, yatağımda uyuyamıyorum, yorgunum.

Ares’i Temmuz 2015’de mahsur kaldığı okulun çatısından kurtarıp ilan açtık, çok korkak bir kedi olduğu için sahiplenecek kimse olmayınca sokakta da yaşayamayacağı için evimize aldık. İlk seneler koltuğun altını oyup kendine yaptığı yuvada yaşadı ya da yatağımızın içinde 40 derece sıcak bile olsa örtü altından çıkmadı. Mama yerken özel, ayrı yerde benim telkinimle yer, evde güültülü bir iş olacaksa gardroba alırım giysilerin arasında uyur. Tamamen normalleşmese de korkularını atması beş senemizi aldı. Ama bir sorun var ki oğlum bana aşırı düşkün. Bebekken kendini temizlemiyordu ben sildim, boynumda uyurdu, kulağına hep bu evde güvendesin diye fısıldadım. O da benim için çok özel bir çocuk oldu elbette bu süreçte.

Dert kısmına gelince, biz yatağa yatar yatmaz Ares ağlamaya başlıyor ve bağırmaya. Ama miv miv bir ses değil çok üst perdeden, çok tiz. Komşulara da gitmemesine imkan yok. Kakıp salona geliyorum susuyor, L şeklinde koltuğumuza yatıyoruz. Sabaha kadar yoğrulmadık yerim kalmıyor, kalkayım diyorum cin gibi anında dikiliyor yatağa da gelmiyor asla çünkü eşimden de korkuyor. Sabaha kadar yoğur, sarıl yat (boynuma sarılıyor eriyorum) uyan yine yoğur, topu getir oyna, uyu kendimi kocaman bir peluş oyuncak gibi hissediyorum. En başta hiç alıştırmayacaktım, belki bağırır susardı. Ama artık imkanı yok eşimle yatamıyorum aynı anda, eğer ben önceden gidip tek uyursam geliyor.
Nasıl düzelteceğim bu durumu bir fikri olan var mı? Kedi değil köpek sahiplenmiş gibiyim, çocuk yapsam bu kadar uykusuz kalırdım sanırım. Asla şikayet etmiyorum üç kedime da ayrı ayrı aşığım ama sakin bir uykuyu çok özledim.

Eklentiler

• B79EAA52-8538-4CF6-829C-62791A62A809.jpeg
    85,8 KB · Görüntüleme: 158
Uyuyamamak cok büyük bir sorun tabi ama kedim de keske bana boyle sokulsa diye iç gecirdim. Yasadiginiz sehri bilmiyorum ama instagramda vetterapist diye bir hesap var hayvan davranış terapisti. Ondan randevu alabilirsiniz. Bu işin uzmanıyla çözmek en mantiklisi.

Maşallah çok şeker bir oğlunuz var .Benimde minik bir kızım var .Bizimle uyumayı seviyor ,sekiz aylık hala yanaklarımı emiyor .Anne sanıyorlar bizi muhtemelen .Aşırı ilgi ve sevgiden ,tam bir sevgi yumağı oldukları bir gerçek .Eşinizden sizin kadar sevgi almadığı için korkuyor sanırım .Yoksa gelir sizinle yatardı .Fakat minik dostlarımız bizi yönetmeyi seviyor .Sizin dayanamadığınızın farkında ,ilginizi üstüne çekmeyi biliyor .Gece ağlar gibi miyavlayıp sizi çağırmasıda bundan kaynaklanıyor sanıyorum .

Siz değil eşiniz onunla yakınlaşmaya kendini sevdirmeye çalışacak

Seviyor zaten, zaman zaman kucağına da geliyor eşimin ama erkeklerden çok korkuyor.
Ama sonuçta her gün gördüğü bir insan
Biraz daha fazla ilgilenirse eşinize alışması gerekir.
Ama sanırım yeteri kadar alıştırmamış kendine
Erkeklerden korkar ama her gün gördüğü bir insanı mutlaka ayırt eder

Bununla ilgili bir eğitmenden yardım alın psikolojik bir durum olduğu için yönlendirir sizi belki bi süre eğitilmesi gerekir

bir posta maaşallah diyeyim Ares e

5 yıldır böyle değildir herhalde

yani bu salona gidip yatma olayını ne tetikledi

öğrenir, gelsin yatağa, tek yatınca çağırın eşiniz sonra gelsin vs

bizim kız bizim yatağı seviyor ama arada kafasına ayak çarpıyor fakat yine de gitmiyor

bu sıralar kendi yatağının olduğu değil de karşı koltukta uyuyor

herkes yatınca üstünde geziyor kontrol ediyor sonra kendi takılıyor

arada da girip yatakta yatıyor hatta bir gün kayıptı zor bulduk yatağa girip başını yastığa koymuş kendi de yastığın yanına kıvrılmış yatağın dışından yorgandan görünmüyor bile

sizin uyku saatleriniz olmayan zamanlarda alıştırın yatağa bari yahut orada ona yatak yapın diğerlerinden korkmasın

Merhabalar, kedinizde ayrılık anksiyetesi olabilir mi? Diğer cevapları okumadım fakat mesela siz evden gittiğinizde arkanızdan ağlıyor mu? Ben çok hakim değilim fakat internette vardı, sebepleri falan da yazıyordu. Öyle bir sorun var ise veteriner hekim veya veteriner terapist ile sorununuzu kolayca çözebilirsiniz.
Tüyü kadar ömrü olsun miniğin

Evden gitmiyoruz ki pandemide gereğinden fazla evdeyiz hatta, sanırım beni annesi sanıyor başka açıklamam kalmadı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…