Kedilerimiz İçin Zararlı Yiyecekler

Yelizz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2006
444
5
KEDİLERİMİZ İÇİN ZARARLI YİYECEKLER

Kedilerle insanların metabolizması birbirinden çok farklıdır. Bu nedenle bizler için hiçbir zararı olmayan yiyecekler kedilerimiz için zararlı, hatta zehirli olabilir. Kedinize hangi gıdaları verip veremeyeceğiniz sorusunu düşünürken, kedinizin bir etobur olduğu gerçeğini göz önünde bulundurun. Bununla birlikte, kedinize asla çiğ et (balık, ciğer vb. sakatatlar da dahil olmak üzere) vermeyin. Ayrıca, hayvansal gıdalar bile olsa, tuzlu, şekerli, baharatlı yiyeceklerin kediniz için zararlı olduğunu unutmayın. Aşağıdakiler ise çok düşük miktarlarda bile kediniz için zehirli olan gıdalardır.

* Alkollü içkiler

* Avokado

* Çikolata

* Kahve

* Soğan ya da soğan tozu

* Küflenmiş, ekşimiş ya da bozulmuş yiyecekler

Zehirli bitkiler

Meşe Palamudu
böbrek hastalığı

Elma Çekirdeği
kusma, nefes almada zorluk, koma

Açelya
aşırı salya, kusma, aşırı yutkunma

Keneotu Tohumu
karın ağrııs, şok, tansiyon düşüklüğü

Kiraz Çekirdeği
kusma, nefes almada zorluk, koma

Nergis Soğanı
bulantı, kusma

Çobanpüskülü
kusma, ishal, karın ağrısı, kramp

Hanımeli
kusma, ishal, karın ağrısı ve kramp

At Kestanesi

Zambak

Gündüz sefası
halüsinasyon

Küçükhindistan Cevizi
halüsinasyon

Zakkum
kusma, ishal, kalp ritminde bozulma (arritmi)

Patates Kabuğu
ağız kuurması, kusma, aşıır yutkunma

Rodedendron
aşırı salya, kusma, aşırı yutkunma

Ravent
kusma, ishal, depresyon

Lale Soğanı

Mantar
merkezi sinir sistemi bozukuğu, koma, ölüm

Salkım Çiçeği
bulantı, kusma

Porsuk Ağacı
kusma, ishal, göz bebeklerinin büyümesi, kalp ritminde bozulma, kasılmalar

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler bunlardan yanı sıra asitli içecekler ve fazla sıvı mama kullanımı, fazla sütte kediler için yasaklanmalıdır ve içirilmeye çalışılmamalıdır.

bilgiler icin tsk. bnm kedimde hergun 1 tane kurumuzum 1 tane kuru kayisi yiyoo zarari olmaz ins. cok seviyor

kayısımı yiyo a aaaaa çok ilginççç :) benim kedişim de haşlanmış mısıra dayanamıyor :))

Benim kiz kedimde domatese bayiliyor, kokusunu aldigi gibi mutfakta, uzun zamandir (5 seneyi gecti) domatesin göbegini sulu kismini yemez olmusuz, bize ortak cikmis durumda.:sm_confused:

Bahçemizde beslediğimiz kedilerimizden bir tanesi vardı ki yiyecek repertuarı çok genişti kavun, karpuz, domates, kıvırcık ve en sevdiği yiyecek olarak salatalık karşısında salatalık yiyen biri olsa öyle mahsun mahsun gözünün içine bakardı ki yiyebiliyorsan ye muhakkak payını alırdı salatalık merakından adını da badem koymuştuk. Her ne kadar şu anda hayatta olmasa da biz onu çok özlüyoruz.

çok ilginç ya kedilerin hiç böyle şeyler yediğini duymamıştım :smiley-cool: gerçi benim şirin kızımda bir kereliğine mahsus kavun,dolma yemişti.inci kızım da zeytini çok seviyo.bir de arada süt ve yarı haşlanmış yumurta veriyorum(tüylerini çok güzelleştirdi) inşallah bir zararı yoktur fisfisfis

bizim okulun şişko kedisi ne zaman kantine gitsem peşime takılıyo. elimde meyve suyu çikolata falan oldumu bacaklarıma tırmanıyo. mamasını da hep koyarlar bi kenara ama aklı fikri çikolatada sıpanın cokacimcoook pışıııkk verir miyim ben sana çikolata falan naniknanik

benim kızımda çilek hastası çilek ve çilekli olan herşeyi yiyo ee körle yatan şaşı kalkarmış

aspirin ve difenbahya çiçeği de kediler için ölümcül. aklınızda bulunsun!!!
bir de domates ve karpuz hatta bütün kırmızı sebzeler, kedi ve köpeklere alerji yapabiliyor diye duymuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…