Kedilerimin Durumu..?

SoullessPrincess

Guru
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
162
22
Kızgınlık döneminden önce kısırlaştırdığım 1,5 yaşında bir erkek kedim var. Sonrasında sahiplendiğim ve şuan 9 aylık dün kızgınlık dönemine girmiş bir de dişi kedim..
Dişi kedimin kısırlaştırılması konusunda çok araştırıp baya git gel yaşadım. Bazı sağlık sorunları olması, zayıflığı, geç gelişimi derken asıl veterinerimiz ve danıştığım diğer veteriner de ilk kızgınlık evresini atlatmayı ve sonra kısırlaştırmayı uygun gördü.
Dün kızgınlık dönemine giren dişi kedim bütün gün erkek olanı yanına bile yaklaştırmadı ama sürekli bize sürtünüp durdu. Sonrasında erkek kedimin de yanına gitmeye başladı. Malum erkek olan kısırlaştırıldığı için bu yönden bir korkum yok ama çok iri olduğu için üstüne atladığı an ve malum ısırdığında canını acıtıyor, dişi kedim kaçarak uzaklaşıyor. Zaten çok uzun süre yanında kalmasına da izin vermiyor sanırım canı acıdığı için.
Şimdi sormak istediğim şey şu; 1 hafta sonra kontrole gidip uygun görüldüğü bir tarihte kısırlaştırma ameliyatı yaptıracağız ama bu süre zarfında bu hırlaşmalar tıslaşmalar falan çok canımı sıkıyor. Mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıyorum. Ancak ameliyat sonrasında aralarının bozulmasından, eskisi gibi oyun oynamamalarından ve başka sorunların çıkmasından çok korkuyorum. Benzer bir durum yaşayanlar varsa önerilerinize ve tecrübelerinizi dinlemeye ihtiyacım var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…