• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Kedileri yemeye başladık"

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Açlıktan ölümler başladı
Suriye'nin Lübnan sınırı yakınlarında bulunan ve ordu ile Hizbullah güçleri tarafından aylardır kuşatma altında tutulan Medaya kasabasında yaşayanların açlıktan ölmeye başladığı bildiriliyor.
Sitene Ekle
acliktan-olumler-basladi-6481570.Jpeg

Uluslararası yardım örgütü Kızıl Haç, Medaya ve bazı diğer kasabalarda hem tıbbi malzeme hem de gıda ihtiyacının kritik noktalara ulaştığını söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Abdullah isimli bir Medayalı ise "Yiyecek bulamıyoruz. Çocuklar, kadınlar, herkes ölmeye başladı. Bazen ağaç yapraklarını, çimenleri bazen de kedileri yiyoruz" dedi.Abdullah, her gün onlarca çocuğun açlıktan öldüğünü söyledi.

Medaya'daki yardım gönüllülerinin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda ise birçok Medayalının yürüyemeyecek kadar zayıf düştüğü görülüyor.

Sosyal medyadaki görüntüler henüz bağımsız kaynaklarca teyit edilmiş olmasa da, fotoğrafların bölgeden gelen haberlerle örtüştüğü de vurgulanıyor.

BİR KİLO PİRİNÇ 250 DOLAR

Kızıl Haç, Medaya kasabasına son yardım teslimatını Ekim 2015'te yapabildiklerini söylüyor.

Guardian gazetesi, kasabada pirincin gramla satıldığını, bir kilo pirincin fiyatının 250 dolara çıktığını aktarıyor.

Temmuz 2015'te başlayan kuşatmadan bu yana Medaya'da yaşayan yaklaşık 30 bin kişinin kasabayı terk etmesine izin verilmiyor. Suriye Ordusu ve Hizbullah güçleri, Ceyş El Fetih'in kontrolündeki kasabayı ele geçirmeye çalışıyor.

http://www.milliyet.com.tr/acliktan-olumler-basladi/dunya/detay/2175260/default.htm

bu devirde açlıktan ölmek... Ama hala da sürekli doğuruyorsunuz yaw, neden?
Aynen bizim mahalledeki butun surıyelıler hamıle .s
Ben bu halimde çekınıyorum doğurmaya bunlar pırt pırt çıkarıyor :KK51:

Onlarin mantigi su: ölüm coksa dogul da olsun. Neslimiz tükenmesin. Ve ya korunmayi bilmiyorlar. Ya da korunaxak bir sey yok. Iliskiye girmesin o zaman. Ölecem nasilsa bunu da mi yapmiyim diyor belki

valla neresinden baksan bana saçma geliyor, demin göstredi adam boğuluyor elinde iki tane iki yaşlarında bebek, çocuklarıymış arka arkaya olmuş herhalde
ölüm riskim olsa ben neden doğurayım, çocuklarımı ne olacağı belirsiz (hatta iyi olma ihtimali bile yok) acılardan acı beğen bi gelecekte yanlız bırakayım
ölüm riskim bu kadar yüksekse neslim devam etmiş etmemiş banane

ne bileyim dediğin gibi onlar farklı düşünüyorlar herhalde, ya da hiç bişey düşündükleri yok

bu devirde açlıktan ölmek... Ama hala da sürekli doğuruyorsunuz yaw, neden?

Suriyelilerle yapılan uzunca bi röportaj vardı. Orada bi kaçı "soyumuz kurumasın istiyoruz" demişti. Bu da bi neden. Bana kalırsa çoğunluk korunmayı bilmiyor yada korunmanın dine gore günah olduğunu dusunuyor.

Ki ben okumuş etmiş arkadasimdan bile böyle bi cümle duydum ne yazık ki.

Herşeyi bıraksınlar o Zaman ülkeyi de versinler
o insanların suçu üremek ya da korunmamak değil asıl suç insanlığın suçu dolapları ağız ağıra dolu iken bile almaya devam eden bizim suçumuz
Bu bir insanlık suçu
Ne toprağa ne petrole ne zenginliğe ne paraya ne de sahip olma içgüdüsüne doymayan ülkelerin milletlerin aç gözlülerin suçu !!!!!
Yazık bana ki elimden hiçbirşey gelmiyor

Back