Canım benim öncelikle cinsinin bir önemi yok. Eğer parayla bir hayvan satın alıp bu iğrenç canlı ticaretine katkı da bulunacaksan bir kedi evlatta edinme derim.. Sokaklarda yardıma muhtaç onca kedi varken bu pislik insanların bir canlıyı para karşılığı satmasına fırsat verme ne olur.. İkinci olarak Scotisch Fold kedilerin özellikleri sadece kulak yapısının farklılığıdır. Bir tekir kedi de scottish fold olabilir bir british shorthair de.. Ben mesela geçen gün sokakta sarmal cinste scottish fold gördüm.. Bu yüzden tüy yapısı olarak kategorize edemeyiz. Soruna gelince kedinin cinsinin bir önemi yok. Bakımını yaptığın kedide tüy sorunu yaşamazsın. Bu da direkt olarak beslenmesi ile alakalı. Benim kedilerimin biri Nebelung diğeri Tekir cinsi. İkisini de sokaktan evlat edindim.. Kızımın tüyleri uzun olduğu için fazlaca dökülme ve kokulu dışkılama sorunu vardı. Veteriner hekimimiz verdiğimiz mamanın kalitesiz olduğunu ve mama değiştirmem gerektiğini söyledi. Pro Plan mamaya geçtim. Ve gerçekten ne tüy dökülme sorunu ne de kokulu dışkılaması kaldı.. Market mamaları ile kedi beslemek hem sağlıkları için çok zararlıymış hem de tüy kalitesini düşürüyormuş. Piyasadaki en iyi mama da Pro Planmış. Zaten yeme garantili bir mama ve çok sağlıklı... Kapalı paketlerini alacak durumun yoksa veterinerlerde vakumlu paketlerde satılan kilolukları var daha uyguna geliyor..İnan bir kedi sahibi olmak başına gelebilecek en güzel şey.. Bağımlılık yapıyor, evladın gibi birşey. Ve sadece onların iyiliğini ister hale geliyorsun. Şimdiden evlat edineceğin kedişin ve sana mutlu ve sağlıklı günler diliyorum :)