Kedileri ve tüyleri

Benim de var bir pisim, malesef çok yaşlı ve tüyleri de çok dökülüyor. Ama düzenli tarama ve yapışkan rulolar beni rahatlatıyor. Gerçi isterse bütün ev tüy olsun bebeğimden vazgeçmem. Sen de kednlen musmutlu yaşa :)

Aileden biri gibi oluyor :) tüylerilede severiz biz :) vazgecmek olmaz !!! :) tsk ederim umarim öyle musmutlu olurum oluruz :) ( kedi olunca ) sizde cooook musmussssstlu olun öylesinizde daha cok olun

ya benimki de çok tüy döküyor.. maması ile ilgisi var mı? varsa hangi mamalar tüy dökmüyor bilen söyleyebilir mi?
daha yeni golosi mamaya başladık biz. şimdilik durdu gibi ama bakalım..
kediler zaten tüy döker:) benden size tavsiye furmunator ısımlı taragı alın ve haftada bir tarayın.Daha fazla tararsanız kediniz tüyleri güçsüzleşir ve daha fazla dökülür.mama konusunda ise ,en iyi mamalar nd acana orijen ve matisse'dir.Bunlar 1.sınıf premium olarak geçer.Daha sonra da veterilerlerin genelde anlaşmalı olduğu royal canın hills brit ve proplan vardır.3. sınıf ve aslında tüy döken mamalar maalesefki her kedinin bayılarak yediği WHİSKAS (yavaş yavaş zehirler) ve market mamalarıdır.Whiskas tarzı marketlerde veya internet ortamında 15 kg 100 lira civarının altında satılan mamalar kedileriniz için aşırı zararlı ve tüy dökücüdür.Ben kedilerime bebekken royal canin kullandım ve ek olarak hiçbir şey vermedim.Veterinerim ise 4 kilo kedinin 3 kilosu yağ hemen bırakıyorsun demesi üzerine bıraktım ve kendimden kısıp nd mamaya geçtim.Evet pahalı ama içinde tahil yok ve çok az bir miktar ile doyuyorlar.Ve tüy dökümü neredeyse hiç yok.
Royal canin ile pro plan için 2 veteriner arkadaşım(veterinerim arkadasım olmadı,kendi arkadaslarım veteriner) satış stratejisi olduğunu yurt dısında yaşayan kuzenımde cok ucuz oldugunu soyledi.Acıkcası kaba koydugumda yağdan parlıyorlardı mama taneleri.

Cok tatlildir o simdi minnaken daha cok tatli oluyorlar.... Ama kedileri bunaltinca tirmaliyorlar genelde öyle galiba :) titmalanmis biri olarak kediniz sizi tirmalasin :)

Darisi bana :) foto paylsam kedim olunca :)
65 günlük kedi zaten tırmalamaz.3 gün ise onun evi tanıması için çok kısa bir dönem.Kediler tırmalarda tüyde döker.Öncelikle bunları yaptığında hayal kırıklıgına ugramamanız için soyluyorum:) Deneyimli iki kedi sahibi olarak nacizane tavsiyelerimi dinlerseniz kedinizle mutlu mesut yaşarsınız.
1. kedinizi asla ama asla eliniz ve parmaklarınızla oynatmayın.
2.kediniz yaklasık olarak 3-4 aylık oldugunda elinizi ve parmaklarınızı ısırmaya çalısıcak ve ısırıcaktır.Sakın endişelenmeyin canınızı acıtmak için değil dişleri kaşındığı için ısırır.Elinizi ısırdığında çekip bağırmak yerine keskin bir ses tonu ile Hayır deyip birkaç saniye sonra pıt şeklinde uyarı ile burnuna dokunun.Bunu defalarca yapmanız gerekse bile bıkmayın.(asla vurmayın ve uzerine su sıkmayın)Sadece alternatif olarak elinize kolanya dökün.
3.kedinize sakın sert davranmayın vurup ayağınızla ıttırmeyin.Eğer yapmasını ıstemediğimiz harekeler sergilerse hayır deyin ve kızın.Bir müddet oyun oynamayın ve ilgilenmeyin.Eğerki sizin istemediğinz seyleri yapmayı bırakmıssa ödüllendirin ve yumuşak ses tonuyla konusun.Kediler eğitilebilir.Ama köpekler kadar çabuk reaksiyon göstermezler ve sabrınızı ve karekterinizi sınarlar.
4 en acilinden bir tırmalama tahtası alın ve günde birkac kere patilerini yumusakca tahtaya sürtün.
5.Eliniz ile birsey yedirmeyin verdiğiniz mamaları ve öd yaglı tuzlu salçalı şekerli evde pişmiş yemekler salam sucuk sosıs yağlı kaşar peyniri cips ve süt vermeyin.
Ve para ile satılan kedilerinve köpeklerin %95'i annelerinden çok küçükken kopartılıp cam kafeslerin ardında mama ve su verilmeden (kabı kırlenmesin diye) %100 sağlık problemi ile satılıyorlar.İnsanlardaki gibi hayvanlarda da anne sütü cok önemli.Yeterli derecede emen kedi neredeyse hiç hasta olmaz iken CİNS diye satın alınan kediler çok çabuk hasta olur. Lütfen #satınalmasahiplen

Cok tatlildir o simdi minnaken daha cok tatli oluyorlar.... Ama kedileri bunaltinca tirmaliyorlar genelde öyle galiba :) titmalanmis biri olarak kediniz sizi tirmalasin :)

Darisi bana :) foto paylsam kedim olunca :)
Yok ben o kadar sıkarak seviyorum hiçbir şey yapmıyor.

merhaba arkadaslar :)

Baslikta belki " kedimin oldugunu " düsünmüssündür öyle degil fakat bir kedim olsun istiyorum :) bu yüzden kedi sahibi arkadaslardan yardim almak istedim :)

Sizler kedi tüyleriyle nasil ugrasiyorsunuz ? Scotisch fold cok az tüy döküyorumus öylemidir ?
düzünli tarakamak tabiki cok önemli :)

Tsk ederim :)
Canım benim öncelikle cinsinin bir önemi yok. Eğer parayla bir hayvan satın alıp bu iğrenç canlı ticaretine katkı da bulunacaksan bir kedi evlatta edinme derim.. Sokaklarda yardıma muhtaç onca kedi varken bu pislik insanların bir canlıyı para karşılığı satmasına fırsat verme ne olur.. İkinci olarak Scotisch Fold kedilerin özellikleri sadece kulak yapısının farklılığıdır. Bir tekir kedi de scottish fold olabilir bir british shorthair de.. Ben mesela geçen gün sokakta sarmal cinste scottish fold gördüm.. Bu yüzden tüy yapısı olarak kategorize edemeyiz. Soruna gelince kedinin cinsinin bir önemi yok. Bakımını yaptığın kedide tüy sorunu yaşamazsın. Bu da direkt olarak beslenmesi ile alakalı. Benim kedilerimin biri Nebelung diğeri Tekir cinsi. İkisini de sokaktan evlat edindim.. Kızımın tüyleri uzun olduğu için fazlaca dökülme ve kokulu dışkılama sorunu vardı. Veteriner hekimimiz verdiğimiz mamanın kalitesiz olduğunu ve mama değiştirmem gerektiğini söyledi. Pro Plan mamaya geçtim. Ve gerçekten ne tüy dökülme sorunu ne de kokulu dışkılaması kaldı.. Market mamaları ile kedi beslemek hem sağlıkları için çok zararlıymış hem de tüy kalitesini düşürüyormuş. Piyasadaki en iyi mama da Pro Planmış. Zaten yeme garantili bir mama ve çok sağlıklı... Kapalı paketlerini alacak durumun yoksa veterinerlerde vakumlu paketlerde satılan kilolukları var daha uyguna geliyor..İnan bir kedi sahibi olmak başına gelebilecek en güzel şey.. Bağımlılık yapıyor, evladın gibi birşey. Ve sadece onların iyiliğini ister hale geliyorsun. Şimdiden evlat edineceğin kedişin ve sana mutlu ve sağlıklı günler diliyorum :)

Canım benim öncelikle cinsinin bir önemi yok. Eğer parayla bir hayvan satın alıp bu iğrenç canlı ticaretine katkı da bulunacaksan bir kedi evlatta edinme derim.. Sokaklarda yardıma muhtaç onca kedi varken bu pislik insanların bir canlıyı para karşılığı satmasına fırsat verme ne olur.. İkinci olarak Scotisch Fold kedilerin özellikleri sadece kulak yapısının farklılığıdır. Bir tekir kedi de scottish fold olabilir bir british shorthair de.. Ben mesela geçen gün sokakta sarmal cinste scottish fold gördüm.. Bu yüzden tüy yapısı olarak kategorize edemeyiz. Soruna gelince kedinin cinsinin bir önemi yok. Bakımını yaptığın kedide tüy sorunu yaşamazsın. Bu da direkt olarak beslenmesi ile alakalı. Benim kedilerimin biri Nebelung diğeri Tekir cinsi. İkisini de sokaktan evlat edindim.. Kızımın tüyleri uzun olduğu için fazlaca dökülme ve kokulu dışkılama sorunu vardı. Veteriner hekimimiz verdiğimiz mamanın kalitesiz olduğunu ve mama değiştirmem gerektiğini söyledi. Pro Plan mamaya geçtim. Ve gerçekten ne tüy dökülme sorunu ne de kokulu dışkılaması kaldı.. Market mamaları ile kedi beslemek hem sağlıkları için çok zararlıymış hem de tüy kalitesini düşürüyormuş. Piyasadaki en iyi mama da Pro Planmış. Zaten yeme garantili bir mama ve çok sağlıklı... Kapalı paketlerini alacak durumun yoksa veterinerlerde vakumlu paketlerde satılan kilolukları var daha uyguna geliyor..İnan bir kedi sahibi olmak başına gelebilecek en güzel şey.. Bağımlılık yapıyor, evladın gibi birşey. Ve sadece onların iyiliğini ister hale geliyorsun. Şimdiden evlat edineceğin kedişin ve sana mutlu ve sağlıklı günler diliyorum :)

Cok guzel yazmissin :) evet sokaklar kediceiklerle dolu köpeklerde dahil ama bence en kötüsü özeliklede köpekleri sahiplenip sonra onlari sokaklara terketmektir neyse herkesin vicdani kendine... ama malesef bu ticaret dünyanin heryerinde var vede degismicek...

Kediler tabiki tüy döker dogal olarak asiri tüy dökenler varmi diye merak etmisim ve bunun mamayla ilgili olcagi aklima gelmemisti :) burda cok sey ögrendim :) güzel,dilekgin icinde tsk ediyorum :) sanada kedilerinle birlikte neslei mutlu gunleriniz olsun :)

X