Kedilere eğitim verilebilir mi?

Smkyhngr

Sare Mina'm 26.11.2014
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2014
629
1.048
40
Burada kedi sever ve evinde kedi besleyen çok kişi olduğundan dolayı bir kaç sorum var fikir almak istiyorum 4 aylık bir dişi kedimiz var Ankara melezi sahiplendiğimizde 2 aylık falandı kızımız evde bir evcil hayvanla büyüsün istedik dışarıda zaten kedi gördükmü peşinden ayrılmıyordu kedi nereye biz oraya gidiyorduk ilk geldiği günler hem küçük olduğundan hem sahiplendiğimiz yerde büyük kedilerde bir ortamda olduğundan sanırım sakin bi hayvandı sahiplendiğimiz kişide evde olduğunu bile unutursunuz demişti ama gel gelelim birazda kızımın hırpalarcasına sevmesinden dolayı şu an tam bir yaramaz kız oldu evdeki ufak tefek kırıp dökmelerini görmezden geliyorum deri sanalyelerim zaten tırnak izinden görünmüyor onları geçtim ama yemeklere sünmesini istemiyorum masanın üstüne bişi koyamıyorum yemek yeneceği zaman mutfak dışına atıyorum yoksa her şeyin tadına bakmaya kalkıyor veterinere sorduk her seferinde ensesinden tutup kararlı bi şekilde gözüne bakıp hayır diyin dedi ama işe yaramıyor suyla korkutun dediler sudan korkmayanı denk geldi hatta duşa kim girerse onunla birlikte banyoya girip yıkanmaya çalışıyor birde sağır sesimi yükseltip uzaktan bağırsamda anlamıyor zaten bu bir

İkincisi kızımda 22 aylık olacak ve tam bu sıralar aidiyet duygusu geliştiği için herşeye benim diyor kediyi çok seviyor ama hiç birşeyini paylaşamıyor hayvan neye patisini atsa kızım benim diye hırpalayarak bi şekilde geri alıyor güzelce söylüyorum birlikte oynayın bak seninle oynamak istiyor diye olmuyor sert ses tonuyla kızıyorum olmuyor ben yapma dedikçe inadına kediyi hırpalıyor vuruyor ve artık kedide kendini korumaya almaya kızımı tırmaya ve ısırmaya başladı kediyle kızım arasındaki bu inatlaşmayı nasıl halledebilirim kedimizde inatla hırpalansada kızım nereye giderse peşinden gidiyor hatta kızımı uyuttuğumda kaşla göz arası fırsatını yakaladığı anda gidip yanında yatıyor ben buna kocamdır hem sever hem döver psikolojisi diyorum artık

İkiside daha Bebek olduğundan aradaki ince çizgiyi nasıl ayarlayacağım şaştım kızımında kedininde Birgün fena canı yanacak diye korkuyorum birbirlerini hem çok sevip hem kardeş gibi kıskanıyorlar yardımcı olursanız sevinirim

Kedilerle ilgili cok bilgim yok, ama kiziniz epey buyumus. Zamanla alisip ona gore davranacaktir. Bu surecte dikkatli olup cok abartmadan ikisini de guvende tutabilirseniz yeterli olacaktir sanirim.

Merhabalar, kedime eğitimi şöyle verdim. Hem de dövmeden zarar vermeden. Boş bir sprey kutusuna sadece su koyun ve kediniz istenmediği davranışı yaptığı zaman o spreyle su sıkın. Bundan nefret ettikleri için 3-4 sefer sonra sadece sprey kutusunu göstermeniz yeterli olacak, sonrasında ise istenmeyen davranışı tamamen bırakacaktır :)

X