• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedile ilgili bilgisi olanlar yardim edin

Sevdam-o

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2019
238
78
13
Arkadaslar benim 8 aylik bir disi ev kedim var. Kizginlik dönemine girdi ve iki gündür ayiptir söylemesi arka bölgesi havada ve bana dönüp yatiyor. Aci ceker sekilde sesler cikariyor. Normalde birkez anne olsun istiyordum ama teyze kizinin erkek kedisile ne zaman bir araya gelse tirmik atiyor beraber oynamalarina izin vermiyordu. Simdide bir araya getirmek istemiyorum acikcasi karsi taraf cok evhamli kedi tislayinca bile panik yapiyorlar oglum oglum diye. kisirlastirmayi düsüyorum ama kiyamiyorum da. Internete kisirlastirmak iyi veya kötü diye bir cok yazi okudum ne yapicagimi bilemiyorum... tek bildigim kizimin aci cektigi :( yardim edin nezaman kisirlastirabilirim veya suan yapabilcegim birsey varmi?

Kediler sosyal varlıklar değildir öyle köpek gibi başka kediyle aynı ortama sokayım kardes olsunlar falan yok kedilerde.Kısırlaştırmak kötü değil aksine dogum yapmak kedinin ömrunden 1-2 yıl çalıyor.Ayrıca hayvanlarda annelik içgüdüsu yok.Çoğalma ve hayatta kalma içgüdüsü var.Yanı kısırlaştırmazsanız kediniz doğurduğu erkek yavrusu ile büyüyünce çifleşmek isteyebilir.Bu onların doğasında var kısacası.2 dişi kedim var.İkisini de veteriner tavsiyesiyle 1 yaş 1-2 ay civarında kısırlaştırdım.Rahim kanserinden de koruyor.Dini boyutta farklı düşüyor da olabilirsiniz fakat bu sefer kedinizin doğurduğu yavruların yaşamı,doğumu,beslenmesi ve sağlıkların da sorumlu oluyorsunuz.Onlara bakabilecek eviniz var ise bence 1 kere doğursun öyle kısırlaştırın.Kısırlaştırmazsanız dişi kedileri evden de kaçabilir.

Öncelikle şunu söyleyim, acı çekmiyor ama huzursuz. Kısırlaştırmak kötü bir şey değil. Anne olmasını istemek çok anlamlı bir şey değil çünkü onlarda annelik kavramı yok bizim gibi. Onların çiftleşmeleri de yavrularını emzirip, bakıp korumaları da içgüdüsel bir şey. Yavrular sütten kesilince tanımaz yavrusunu, yabancı kedi gibidir onun için. Bir de doğurduğu zaman 3 tane 4 tane doğurur o yavrular başta çok sevimlidir ama 6 ay sonra büyüyecekler ve evde bakamayacağınız kadar çok sayıda kedi olur. Yuvalandırmak istediğinizde çok zor, kimse almıyor, alan bakmıyor, inanın daha çok üzülürsünüz. Kısırlaştırmak doğalarına aykırı diyenler için şunu söyleyim hayvan zaten doğasını yaşamıyor evin içinde. Hem kısırlaştırmayıp hem doğurtmazsanız yumurtalıklar şişiyor, kist yapıyor ileride kanser olma riski de olur. Kısırlaştırılan ev kedileri daha uzun yaşıyor, daha kaliteli bir yaşamları oluyor. Yalnız kilo alma riskine karşılık veterinerin önereceği mamalar ile beslenmesi yeter. Kısırlaştırma işleminin kızışma döneminde yapılması pek ideal değil çünkü dokular hassas olup ameliyatta da daha çok kanama yapıyor ve dolayısıyla biraz riskli ve sonrasında ağrısı fazla olur. Mümkünse bu dönemi atlattın öyle götürün kısırlaştırmaya. Sakinleşmesi için az miktarda passiflora moods içirebilirsiniz (normal passiflora değil, passiflora moods çocuklar için ve alkol içermiyor).

Arkadaslar benim 8 aylik bir disi ev kedim var. Kizginlik dönemine girdi ve iki gündür ayiptir söylemesi arka bölgesi havada ve bana dönüp yatiyor. Aci ceker sekilde sesler cikariyor. Normalde birkez anne olsun istiyordum ama teyze kizinin erkek kedisile ne zaman bir araya gelse tirmik atiyor beraber oynamalarina izin vermiyordu. Simdide bir araya getirmek istemiyorum acikcasi karsi taraf cok evhamli kedi tislayinca bile panik yapiyorlar oglum oglum diye. kisirlastirmayi düsüyorum ama kiyamiyorum da. Internete kisirlastirmak iyi veya kötü diye bir cok yazi okudum ne yapicagimi bilemiyorum... tek bildigim kizimin aci cektigi :KK43: yardim edin nezaman kisirlastirabilirim veya suan yapabilcegim birsey varmi?
Bi sure genelde 1 hafta kadar gece gunduz miyavlar canim dikkat et evden kacmasin. Kizginligi gecince kisirlastir.

Öncelikle şunu söyleyim, acı çekmiyor ama huzursuz. Kısırlaştırmak kötü bir şey değil. Anne olmasını istemek çok anlamlı bir şey değil çünkü onlarda annelik kavramı yok bizim gibi. Onların çiftleşmeleri de yavrularını emzirip, bakıp korumaları da içgüdüsel bir şey. Yavrular sütten kesilince tanımaz yavrusunu, yabancı kedi gibidir onun için. Bir de doğurduğu zaman 3 tane 4 tane doğurur o yavrular başta çok sevimlidir ama 6 ay sonra büyüyecekler ve evde bakamayacağınız kadar çok sayıda kedi olur. Yuvalandırmak istediğinizde çok zor, kimse almıyor, alan bakmıyor, inanın daha çok üzülürsünüz. Kısırlaştırmak doğalarına aykırı diyenler için şunu söyleyim hayvan zaten doğasını yaşamıyor evin içinde. Hem kısırlaştırmayıp hem doğurtmazsanız yumurtalıklar şişiyor, kist yapıyor ileride kanser olma riski de olur. Kısırlaştırılan ev kedileri daha uzun yaşıyor, daha kaliteli bir yaşamları oluyor. Yalnız kilo alma riskine karşılık veterinerin önereceği mamalar ile beslenmesi yeter. Kısırlaştırma işleminin kızışma döneminde yapılması pek ideal değil çünkü dokular hassas olup ameliyatta da daha çok kanama yapıyor ve dolayısıyla biraz riskli ve sonrasında ağrısı fazla olur. Mümkünse bu dönemi atlattın öyle götürün kısırlaştırmaya. Sakinleşmesi için az miktarda passiflora moods içirebilirsiniz (normal passiflora değil, passiflora moods çocuklar için ve alkol içermiyor).
Interneti biliyorsunuz cok degişik bilgiler oluyor, bir taraf iyi diyor bir taraf kötü...
3. Güne girdik bir hafta sürüyormus beklicem haftaya getircem, allah korusun tümör falan olmasını istemem kızımda :(

Arkadaslar benim 8 aylik bir disi ev kedim var. Kizginlik dönemine girdi ve iki gündür ayiptir söylemesi arka bölgesi havada ve bana dönüp yatiyor. Aci ceker sekilde sesler cikariyor. Normalde birkez anne olsun istiyordum ama teyze kizinin erkek kedisile ne zaman bir araya gelse tirmik atiyor beraber oynamalarina izin vermiyordu. Simdide bir araya getirmek istemiyorum acikcasi karsi taraf cok evhamli kedi tislayinca bile panik yapiyorlar oglum oglum diye. kisirlastirmayi düsüyorum ama kiyamiyorum da. Internete kisirlastirmak iyi veya kötü diye bir cok yazi okudum ne yapicagimi bilemiyorum... tek bildigim kizimin aci cektigi :( yardim edin nezaman kisirlastirabilirim veya suan yapabilcegim birsey varmi?
Tabiki kısırlaştıracaksınız. Zaten kedilerin doğum yapmaları onların sağlığını olumlu etkileyen bir şey değil. Üstelik ev kedileri kısırlaştırma yapmadan yaşayamaz sadece eziyet edersiniz ki kızgınlığı girmeden yapılması gerekiyordu bunun.

Sakın belediyelerde filan yaptırmayın. Ömründe bir kere olacak bu ve çok sağlıklı bir ortamda olması gerekir. Dişi kedilerin operasyonu biraz pahalıdır. Ama bunu çocuğun sağlığı için ödemek zorunda olduğunuzu varsayarak yapın. Hele ki dişi bir kedi çok kaliteli bir yerde yapılmalı

Sakın belediyelerde filan yaptırmayın. Ömründe bir kere olacak bu ve çok sağlıklı bir ortamda olması gerekir. Dişi kedilerin operasyonu biraz pahalıdır. Ama bunu çocuğun sağlığı için ödemek zorunda olduğunuzu varsayarak yapın. Hele ki dişi bir kedi çok kaliteli bir yerde yapılmalı
Benim veterinerime iyi diyorlar. konuştum bastan bir kontrol edilcekmis ve ameliyat edeceklermis. Suan o kızgınlik dönemi bir durdu fırsat bu fırsat olsun istiyorum..

Back