Kedide mantar:((

Ay bencede ben direk mantar ın zararı olup olmadığını sorim .. Doğru diyorsunuz eldivenle tedbir aldıktan sonra bende birşey olmayacağını düşünüyorum ama beni çok srviyor kucağıma atlıyor o yüzden eşim mantar olursun dedi . Nette bir yazı okudum iyice ellerinizi yıkarSanız falan birşey olmayağını yazıyor Çok nadir bulaşır yazıyor başka yer de de heryerine bulaştığı yazıyor kafam karıştı çok .. Annem alıyor öpüyor kucağından indirmiyor hiç bulaşmadı.Doktoruma mantar bulaşırsa ne gibi sorunlar yaşayacağımı sorayim en iyisi direk
İnternetten bir şey araştırmak demek ölüm fermanını incelemek gibi birşey.:) Yerli yersiz bir sürü bilgi var.Siz doktorunuzla konuşup kendiniz ve bebeğiniz için en doğru kararı verebilirsiniz.
Eğer kedi ile daha önceden de etkileşiminiz var ise geçmesi zorlaşıyor.Fakat ilk defa seven birinin vucudunun bağısıklıgı olmadığı için çocukların yada bulaşanların vucudunda olması normal

Adayaparsin791624 .!.:
Haklısınız galiba , annemle konuşim en iyisi çok çaresiz kaldım ya
En iyisini yaparsisiniz belki başka bir akrabaniz bakar bi çözüm yolu bulunur diye düşünüyorum.Annenizi üzmek istemiyorsanız da kendimi pek iyi hissetmiyordum belki iyi ilgilenemem gibi bi pembe yalan olabilir diye dşündüm...bebeğinizi sağ salim kucaginiza almaniz dileğiyle

kendini yaladigi icin yikamayin yalamazsa cok cabuk kirlenir zorluk yasarsiniz dedi hi de benim sutlac cok titiz ben dokunup ceksem bile dokundugum yeri yalayip durur iki saat sadece bazen kucuk bi leke oluyo mesela yere damlamis gozfen kacmisi bisiden falan gelen ben onlari nemli bez veya islak mendille siliyorum
Balda çok temizliyor kendini o zaman söyliyim yıkamasın annem

İnternetten bir şey araştırmak demek ölüm fermanını incelemek gibi birşey.:) Yerli yersiz bir sürü bilgi var.Siz doktorunuzla konuşup kendiniz ve bebeğiniz için en doğru kararı verebilirsiniz.
Eğer kedi ile daha önceden de etkileşiminiz var ise geçmesi zorlaşıyor.Fakat ilk defa seven birinin vucudunun bağısıklıgı olmadığı için çocukların yada bulaşanların vucudunda olması normal
Var canım petshopcuyuz sürekli kedi köpekle iç içeyiz ama hiç mantarla karşılaşmadım yani , internette gerçekten ne kadar saçma şeyler yazıyor yahu ben en iyisi doktorumla konuşıyım bu hafta

En iyisini yaparsisiniz belki başka bir akrabaniz bakar bi çözüm yolu bulunur diye düşünüyorum.Annenizi üzmek istemiyorsanız da kendimi pek iyi hissetmiyordum belki iyi ilgilenemem gibi bi pembe yalan olabilir diye dşündüm...bebeğinizi sağ salim kucaginiza almaniz dileğiyle
Başka akrabamız yok canım malesef bulunduğumuz ilde :KK43: amiin inşallah teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Ben bu konuda çok hassasım geçen gün ki kedi konusunu biliyorsun. Hayvanları inanılmaz seviyorum ama bu durum farklı hamile olmasan neyse ama sen bilirsin genede.
Bende çook seviyorumm ama bu olay çok canımı sıktı ya mantar illet birşey diyorlar iyice içim daraldı bulaşırsa bulaşsın nolcak demiştim eşime ama zor geçiyormuş ve bi yerine bulaşınca diğer yerlerinede bulaşıyormuş

Balda çok temizliyor kendini o zaman söyliyim yıkamasın annem

hic gerek yok canim arkadasimin dort yasindakj kedisi 10 kilo oldu kilodan dolayi tuvaletten sonra krndini temizleyemiyo o yikamak zorunda kaliyo oyle bi durum yoksa zaten kediler temiz hayvanlardir hadislerde bile yer aliyo

Adasu, veteriner hekiminiz problemli bölgeden kültür almadan mı mantar teşhisi koydu? Normalde mantar sorununda iğneden sonra hastalık geriler. Eğer teşhis yanlış konulduysa ve sorun mantar değil egzama ise hastalık başka bölgelerde de kendini gösterir. Zira mantar aşısı egzamayı azdırıyor.

Adasu, veteriner hekiminiz problemli bölgeden kültür almadan mı mantar teşhisi koydu? Normalde mantar sorununda iğneden sonra hastalık geriler. Eğer teşhis yanlış konulduysa ve sorun mantar değil egzama ise hastalık başka bölgelerde de kendini gösterir. Zira mantar aşısı egzamayı azdırıyor.
Kültür almadan direk birşeyle bakmış büyüteç gibi mantar demiş aşı yapmış 2 kere aşı oldu

Kediye de yazik. Bence kediyi cok ellemeyin. Ellediginizdede ellerinizi yikayin birsey olavagini sanmiyorum.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    102,8 KB · Görüntüleme: 130
hayvandan insana geçen mantar nasıl oluyor
bir sürü su toplamış kaşınan kabarcıklar mı ?

Daha 3bucuk aylık royal Canin Kullanıyoruz İşte bu balımm:KK68:
Oyyy daha çok bebek bu :KK15:

Kullandığı mama hassasiyet yaratmış olabilir. Bir süre takip edin bence, eğer sorun devam ederse mamasını değiştirip başka bir super premium kitten mamaya geçmek gerekecek. İçerikte tavuk eti ve protein oranına bazen bu şekilde tepki veriyor bebecikler.

Her ihtimale karşı teşhis doğruysa diyerek eczaneden batticon veya betadin alıp sorunlu bölgelere tatbik edin. Kuruduktan sonra Oceral %1 deri spreyi sıkmanızı tavsiye ederim.3. gün itibari ile betadini kesip yalnızca ocerale devam edin.

Uyarı: Oceral pisiciğin keyfini bir hayli kaçıracak bu yüzden ilk olarak rutin bakımını yapan veteriner hekime de danışın. Eğer gerileme varsa kullanmaya luzum kalmayabilir.

hayvandan insana geçen mantar nasıl oluyor
bir sürü su toplamış kaşınan kabarcıklar mı ?
Hayır canım genellikle döküntülü kızarık veya beyazlamış tabakalar olarak görülür, bazı durumlarda mantarın çeşidine göre kabarık kızartılarda oluşabilir... Genellikle bir hayvandan insana geçmesi ve yerleşmesi pek kolay değildir ama risk yok diyemem.

Be

Farkındaysanız eşim istemiyor dedim hamileyim diye mantar bulaşır dedi. Benim mantar hakkında bir bilgim yoktu , bekarken beslediğimde böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Zaten alacağım zaman herşeyini araştrıp ne yapılması gerektiğini öğrenip öyle alırım. Size vazgeçiyim mi diye sorduğumu hatırlamıyorum?

Bende vazgeceyim mi diye sordugunuzu belirtmedim. Takdir edersiniz ko bahsettigimiz bir canli emi olun hayvan sevginizi anlayaniliyorum ama sokaklarda ki cins hayvanlari da cok severek almislardi.

Birisinin cocugunun alerjisi basladi otekinin koltugu tirmalandi. Sizinde stres olmanixi uzulmenizi istemem o canlinin da sorun yasamasini.

Esin de eer her seyde emin olamazsa sizin emin olmaniz bence durumu degistirmez. Sadece iyi niyetli yaklastim. Bu konular da cok hassasim cunku. Sizden de ayni iyi niyeti bekliyorum.

Hiç geçmiyomu ya bulaşınca :KK57:

canım benim babama askerdeyken bulaşmış.denizciymiş zaten nemli ortamda bulaşması daha kolay.hala var.arada bi sızı mı oluyo noluyosa ilaç kullanır sonra bırakır geçince.ama o zamandan bu zamana geçmemiş.

Kedimden bana mantar bulaştı benden de eşime bulaştı canım ve cok uzun bi süre atlatamadik üstelik kedilerinki geçmişti bizde kalmıştı :) mikrobunu attığı için falan değil tekrarladigi için o mantar orda mantar zaten 2 asiyla anca geçiyor tamamen. Benimkilerde 3 aşı yapıldı ve aşılar süresinde biz mantarı kaptik. Şuan hamilesin böyle bi riske girme derim ben. Mantar i çabuk aatlatmak için de hergün bi sprey sikiyoduk biz bide sirkeli suyla taradım ve mantarlarin üstüne baticon surdum pamukla :)

Oyyy daha çok bebek bu :KK15:

Kullandığı mama hassasiyet yaratmış olabilir. Bir süre takip edin bence, eğer sorun devam ederse mamasını değiştirip başka bir super premium kitten mamaya geçmek gerekecek. İçerikte tavuk eti ve protein oranına bazen bu şekilde tepki veriyor bebecikler.

Her ihtimale karşı teşhis doğruysa diyerek eczaneden batticon veya betadin alıp sorunlu bölgelere tatbik edin. Kuruduktan sonra Oceral %1 deri spreyi sıkmanızı tavsiye ederim.3. gün itibari ile betadini kesip yalnızca ocerale devam edin.

Uyarı: Oceral pisiciğin keyfini bir hayli kaçıracak bu yüzden ilk olarak rutin bakımını yapan veteriner hekime de danışın. Eğer gerileme varsa kullanmaya luzum kalmayabilir.
Bir kremi var doktor hergün düzenli sürün demiş anneme sordum balın durumunu kulağı geçmiş kolundaki ufacık kalmış , diğer yerlerine bulaşmasında.. Bugun yanına gidicem batticon u bende duymuştum iyi geldiğini eczaneye uğrıyım giderken bi deniyelim inşallah iyi gelir. İlgi alakanız için çok teşekkür ederim:))

X