Kedide mantar:((

canim benim sutlacim (kedimin adi) eve ilk geldiginde kulaginda iki patisinde ve karninda mantar vaardi biz bunu bi hafta farketmedik veterinere gitti on bes gunde bir uc asi ile bitti tamamen mantar insana bulasabiliyo baska bi odada tutun gerci biz hic sakinmadik bisicik olmadi cok fazla kucaginiza alip sevmeyin kakasini esiniz temizlesin yani kumunu hic bisicik olmaz sik gorulen ve kolay cozulen bi proble.
Bencede birşey olmaz eldiven takarım severken falan , öyle kendimi sakınan biri değilim de eşim çok tepki verdiği için sorim dedim zaten baldada küçücük var kulağında bacağındada minicik

Araştırıyorum hala internerten bazıları zor bulaşıyor diyor bazıları heryerim mantar yazıyor nette kendi doktorumada sorim en iyisi bebeğe bir zararı varmı diye

bebeğe bi zararı olucağını düşünmüyorum.ama zor bulaştığı doğru değil.çünkü yakınımızın kediye dokunan bütün çocukları mantar olmuştu.belki farklı türleri vardır tabi bilemiyorum.yine en iyisini doktor bilir.kendinizi de düşünün mantar öyle hafife alıncak bişey değil.insanlarda olan gibiyse bi ömür boyu sizinle olan bişey.

Bencede birşey olmaz eldiven takarım severken falan , öyle kendimi sakınan biri değilim de eşim çok tepki verdiği için sorim dedim zaten baldada küçücük var kulağında bacağındada minicik

o zaman hic sikinti olmaz bence tabi bi de hekime sormak lazim ama bizimki geldiginde baya yayilmisti bu haldeydi brlli oluyomu bilmiyorum kisa surede toparladi

Eklentiler

• 1419388232103.jpg
    1419388232103.jpg
    21,1 KB · Görüntüleme: 147
Eşya yolu ile bulaşmaz bulaşması için mantarını falan öpmeniz gerek.:) benim bir kedim mantar şu an diğerine bile bulaşmadı.Yanı içinize sinmiyorsa koltuğu silin,ben olsam öyle yapardım.Fakat vucut direnci düşerse bulaşır.Regli zamanı gibi..
Ay yazmışlar internete bende şaşırdım , ben eldiven takarım severken balımı ya başka bir yerede bıraktırmak istemiyorum çok çaresiz kaldım :KK43:

bebeğe bi zararı olucağını düşünmüyorum.ama zor bulaştığı doğru değil.çünkü yakınımızın kediye dokunan bütün çocukları mantar olmuştu.belki farklı türleri vardır tabi bilemiyorum.yine en iyisini doktor bilir.kendinizi de düşünün mantar öyle hafife alıncak bişey değil.insanlarda olan gibiyse bi ömür boyu sizinle olan bişey.
Hiç geçmiyomu ya bulaşınca :KK57:

o zaman hic sikinti olmaz bence tabi bi de hekime sormak lazim ama bizimki geldiginde baya yayilmisti bu haldeydi brlli oluyomu bilmiyorum kisa surede toparladi
Oyyyy kuzumm benimmm Çok geçmiş olsun İnşallah balda toparlar hemen bizimki minicikk krem vermiş veteriner hergün onu sürüyor annem inşallah geçer nasıl geçirdiniz siz

başka bir sebepten eşiniz istemese tüyünden falan rahatsız olduğundan bahsetse eşinizi ikna edin bakın bal'a diyeceğim ama ne yazıkki mantar riskli bir durum birçok durumda kediden insana geçtiği görülmüş,insana geçtiğinde tedavisi oldukça basit ama gebelik için riskli mi bilemiyorum bu durumda annenize durumu anlatın,ne kadar kalacak anneniz şehir dışında bilmiyorum ama 2 gün ise bol mama ve su bırakılarak ve gerekli önlemler alındığında yalnız kalabiliyorlar. Ama süre daha uzunsa balın hem psikolojisi hemde sağlığı için iyi olmuyor. Veterinerler ne yazıkki kafeste pansiyon hizmeti veriyorlar ama kedi için çokta sağlıklı bir durum değil. Evde pansiyon hizmeti verenler var evcil hayvanlar için günlük 20 tl civarı bir ücrete bakıyorlar. Hem evde serbestçe dolaşabiliyor,yanında sürekli kendisiyle ilgilenecek biri oluyor hemde sıkılmıyor. Biz tarçını pansiyona bırakıyoruz sürekli iletişim halinde bilgi veriyorlar,hergün fotoğraflarını videolarını gönderiyorlar içimiz rahat ediyor bu yolu düşünebilirsiniz.
4 gün kalacaklar malesef :KK43: bende başka yere bıraktırmak istemiyordum ama sanırım haklısınız ben mantarın böyle ciddi birşey olduğunu bilmiyordum kediden insana geçtiğinide eşimden öğrendim yani balı heycanla bekliyordum bugun öğrendim yıkıldım eşimde tepki gösterince ne yapacağjmı şaşırdım. En iyisi annemle konuşup ortak bir yol bulmak yada eldivenle ilgilenirim dediğiniz gibi ev pansiyonları varsa oda olabilir aslında guvenilir bir yer bulunursa :KK43:

Yani bir ilaç bile insandan insana farklı tepkimeye yol açıyor.Ayrıca kediye bulaşan her mantar türü de aynı değil.Mantık çerçevesinde bütün veterinerler bulaşıcı hastalıklarla savaşması gerekiyor.Benim şu an kedim mantar,bana bulaşmadı.Evde başka bir arkadasımla yaşıyorum ona da bulaşmadı.Diğer kediye de bulaşmadı.Yani kişiden kişiye olduğu gibi kediden kediye bile bulaşmayabiliyor.Ama bulaşan türleride varmış.İnsanlarda olduğu gibi.
Ben sizin yerinizde olsam koltuğu sildiririm.Kumunu zaten değiştirmemelisiniz.Sevyorken de eldiven taksanız sizin için sıkıntı olmaz.Ama bence siz kendi doktorunuza sorun.Eşiniz mantar olsaydı yada aileden biri mantar olsaydı nasıl davranmanız gerektiğini.Çünkü saçma bir şekilde kediye karşı olan bir sürü kadındoğumcu var.Ama hayvanları seven ve halı hazırda kedileri olan kadındoğumcular da var.

Hap vermediler bala , birde yıkamayın demiş veteriner siz yıkadınız mı?

hic yikamadim bizim aldigimizda veteriner yikarsaniz kendini temizlemeyi birakir demisti sadece furminator le tariyorum iki ucgunde bir kalsiyum hapini halszligi ve disleri cikmadigi icin vermisti ama iyilesme surecini de hizlardirdi bi ayda atlatti

Canım mantar bulaşıcı ve sana geçerse ne olacak, o hastalık çok berbat arkadaşım aşı yaptırdı her gün evini sildi emizlei kremler kullandı ama bana mısın demedi sürekli tekrarlardı üstelik çocuğuna da bulaştı yani bilmiyorum çok dikkatli olman lazım

Yani bir ilaç bile insandan insana farklı tepkimeye yol açıyor.Ayrıca kediye bulaşan her mantar türü de aynı değil.Mantık çerçevesinde bütün veterinerler bulaşıcı hastalıklarla savaşması gerekiyor.Benim şu an kedim mantar,bana bulaşmadı.Evde başka bir arkadasımla yaşıyorum ona da bulaşmadı.Diğer kediye de bulaşmadı.Yani kişiden kişiye olduğu gibi kediden kediye bile bulaşmayabiliyor.Ama bulaşan türleride varmış.İnsanlarda olduğu gibi.
Ben sizin yerinizde olsam koltuğu sildiririm.Kumunu zaten değiştirmemelisiniz.Sevyorken de eldiven taksanız sizin için sıkıntı olmaz.Ama bence siz kendi doktorunuza sorun.Eşiniz mantar olsaydı yada aileden biri mantar olsaydı nasıl davranmanız gerektiğini.Çünkü saçma bir şekilde kediye karşı olan bir sürü kadındoğumcu var.Ama hayvanları seven ve halı hazırda kedileri olan kadındoğumcular da var.
Ay bencede ben direk mantar ın zararı olup olmadığını sorim .. Doğru diyorsunuz eldivenle tedbir aldıktan sonra bende birşey olmayacağını düşünüyorum ama beni çok srviyor kucağıma atlıyor o yüzden eşim mantar olursun dedi . Nette bir yazı okudum iyice ellerinizi yıkarSanız falan birşey olmayağını yazıyor Çok nadir bulaşır yazıyor başka yer de de heryerine bulaştığı yazıyor kafam karıştı çok .. Annem alıyor öpüyor kucağından indirmiyor hiç bulaşmadı.Doktoruma mantar bulaşırsa ne gibi sorunlar yaşayacağımı sorayim en iyisi direk

Hayvanları çok severim sizde çaresiz kalmışsınız doğru ama hamileler çok hassas olur hastalıklara karşi vicutları savunmasız olur sizde bilirsiniz ki belli ilaçlar hariç ilaçta kullanamazlar...bebeğini düşünmelisiniz bu durumda gibi geldi bana...sonra üzülmeyin

hic yikamadim bizim aldigimizda veteriner yikarsaniz kendini temizlemeyi birakir demisti sadece furminator le tariyorum iki ucgunde bir kalsiyum hapini halszligi ve disleri cikmadigi icin vermisti ama iyilesme surecini de hizlardirdi bi ayda atlatti
Aynen ferminator le tarıyor annemde ama mantar ın mikrobu gitsin diye Geçtikten sonra yıkamak istiyordu o yüzden sordum

Canım mantar bulaşıcı ve sana geçerse ne olacak, o hastalık çok berbat arkadaşım aşı yaptırdı her gün evini sildi emizlei kremler kullandı ama bana mısın demedi sürekli tekrarlardı üstelik çocuğuna da bulaştı yani bilmiyorum çok dikkatli olman lazım
Ay böyle şeyler okuyuncada çok korkuyorum :KK17:

Hayvanları çok severim sizde çaresiz kalmışsınız doğru ama hamileler çok hassas olur hastalıklara karşi vicutları savunmasız olur sizde bilirsiniz ki belli ilaçlar hariç ilaçta kullanamazlar...bebeğini düşünmelisiniz bu durumda gibi geldi bana...sonra üzülmeyin
Haklısınız galiba , annemle konuşim en iyisi çok çaresiz kaldım ya

eşin haklı canım.hamilesin bide Allah korusun sana bulaşırsa ilaç kullanmanda kısıtlı.bazı veteriner kliniklerin misafirhanesi oluyor.öyle yerlere bırakın en iyisi.
Allah korusun ya bide illet birşey miş mantar zor geçiyormuş insandan

Aynen ferminator le tarıyor annemde ama mantar ın mikrobu gitsin diye Geçtikten sonra yıkamak istiyordu o yüzden sordum

kendini yaladigi icin yikamayin yalamazsa cok cabuk kirlenir zorluk yasarsiniz dedi hi de benim sutlac cok titiz ben dokunup ceksem bile dokundugum yeri yalayip durur iki saat sadece bazen kucuk bi leke oluyo mesela yere damlamis gozfen kacmisi bisiden falan gelen ben onlari nemli bez veya islak mendille siliyorum

X