Kedide mantar:((

AdasuU-

Şükür olsun seni görmeden sevdirene..
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
1.949
1.006
29
Kızlar annemlerin bir kedisi var annemler dayımın düğünü için 12 saat uzağa gidicekler ve giderken kediyi bana bırakıcaklar mecbur çünkü götüremezler. Ben çook seviyorum balı(ismi bal) ama kulağında mantar vardı 15 gün önce aşı oldu 2 gün öncede kolunda çıkmış mantar , tekrar veterinere götürmüş babam birdaha aşı yapmış veteriner ve aşı olduğu için tüm mikrobu atıyor o yüzden kolunda da çıkmış demiş. Eşimde kediyi istemiyor evde bana bulaşır mantar bebeğe zarar verir diye , ama bal tek kalamaz ve 12 saatlik yola gidersede kusar yani arabada sarsılır yazık.. Mantar nasıl bulaşır bilgisi olan var mı ? Çok çaresizim ya , 4 gün gelmicek annemler ve 4 gün bende kalması gerek :KK43:

Benimde yengemin kedisinde vardi yengemin heryeri kolu yüzü mantar olmuştu kedi bizdede kaldı ama bizim aileden kimseye geçmedi.. Bünyesi hassas olana geçiyo heralde

Canım kedilerde mantar bulaşıcıdır ve sen hamilesin bence riske atma. Kedi pansiyonları var ya da veterinere belli bir ücret karşılığı bırakabilirsiniz.

Benimde yengemin kedisinde vardi yengemin heryeri kolu yüzü mantar olmuştu kedi bizdede kaldı ama bizim aileden kimseye geçmedi.. Bünyesi hassas olana geçiyo heralde
Ayy gerçekten mi yüzünde bile :KK17:

Canım kedilerde mantar bulaşıcıdır ve sen hamilesin bence riske atma. Kedi pansiyonları var ya da veterinere belli bir ücret karşılığı bırakabilirsiniz.
Aşı yapıldı ama yinede bulaşır mı acaba ? Annemlere hiç bulaşmadı şimdiye kadar ama işte riske atmak istemiyorum bende.. Veterinerde birşey olmaz artık demiş o yüzden annemlerede kalmasın bende diyemiyorum kırılır diye :KK43:

Ve 3 4 gün önce falan bal bendeydi tabi hiç temas etmedim ama koltukta falan uyudu yinede bulaşır mı:KK57:

Aşı yapıldı ama yinede bulaşır mı acaba ? Annemlere hiç bulaşmadı şimdiye kadar ama işte riske atmak istemiyorum bende.. Veterinerde birşey olmaz artık demiş o yüzden annemlerede kalmasın bende diyemiyorum kırılır diye :KK43:
Emin olmadan yorum yapmak istemem fakat aşıdan sonra tekrarlamış sanırım eğer veterinerde birşey olmaz diyorsa siz de istiyorsanız bakın tabi ki..

Bie sey olmaz ama yok illa ki suphe ederim dersen kediler evde yalniz kalabilir mama su ve tuvaleti halledin kendi kalsin.

Bu arada kedi sahiplenmek istiyordun bence vazgec. Hayvanin en ufak sorununda sende stres olma hayvana da yazik

Sen alma bence mantar bulaşırsa bebeğe falan,uğraş dur sonra..Zor da geçen bir şey mantar.

Be
Bie sey olmaz ama yok illa ki suphe ederim dersen kediler evde yalniz kalabilir mama su ve tuvaleti halledin kendi kalsin.

Bu arada kedi sahiplenmek istiyordun bence vazgec. Hayvanin en ufak sorununda sende stres olma hayvana da yazik
Farkındaysanız eşim istemiyor dedim hamileyim diye mantar bulaşır dedi. Benim mantar hakkında bir bilgim yoktu , bekarken beslediğimde böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Zaten alacağım zaman herşeyini araştrıp ne yapılması gerektiğini öğrenip öyle alırım. Size vazgeçiyim mi diye sorduğumu hatırlamıyorum?

Emin olmadan yorum yapmak istemem fakat aşıdan sonra tekrarlamış sanırım eğer veterinerde birşey olmaz diyorsa siz de istiyorsanız bakın tabi ki..
Ya ben çok istiyorım ama eşim istemiyor o dedi mantar bulaşır diye en iyisi kendi doktorumada sorayım çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

Sen alma bence mantar bulaşırsa bebeğe falan,uğraş dur sonra..Zor da geçen bir şey mantar.
Ben daha öncede baktım fakat kedide mantar hiç karşılaşmadım insanada bulaştığını bilmiyordum eşim söyledi bende anneme sordum veteriner birşey olmaz diyor ama temas etmessin dedi.. Hiç te mantar olmadım bilmiyorum en iyisi kendi doktorumada sorayım çok sağolun cevabınız için arada kaldım o_O

Öyle olsa defalarca mantar olmam gerek.Kediden kediye kolay bulaşan mantar insana daha zor bulaşır.Şu an yanımdaki veteriner arkadasımda aynı seyi söyluyor.Öyle olsa her veteriner ayrı ayrı hasta olması gerek.Eğer kedi ile hamilelikten önce sizleyse mantar geçmesi zor ihtimal.Siz yinede eldiven alın .

Öyle olsa defalarca mantar olmam gerek.Kediden kediye kolay bulaşan mantar insana daha zor bulaşır.Şu an yanımdaki veteriner arkadasımda aynı seyi söyluyor.Öyle olsa her veteriner ayrı ayrı hasta olması gerek.Eğer kedi ile hamilelikten önce sizleyse mantar geçmesi zor ihtimal.Siz yinede eldiven alın .
Aynen bende eldiveni düşündüm eşya yoluylada bulaşıyor yazıyor nette yani daha 2 3 gün önce bendeydi koltukta uyudu bulaşsaydı bulaşırdı heralde

bi yakınımızın kedisinde olmuştu.kediden kediye ve insana bulaşıyomuş ama insandan insana bulaşmıyomuş sanırım.yine de hayvandan önce insan gelir.başka birine bırakın ya da barınağa verin kısa süreli.

başka bir sebepten eşiniz istemese tüyünden falan rahatsız olduğundan bahsetse eşinizi ikna edin bakın bal'a diyeceğim ama ne yazıkki mantar riskli bir durum birçok durumda kediden insana geçtiği görülmüş,insana geçtiğinde tedavisi oldukça basit ama gebelik için riskli mi bilemiyorum bu durumda annenize durumu anlatın,ne kadar kalacak anneniz şehir dışında bilmiyorum ama 2 gün ise bol mama ve su bırakılarak ve gerekli önlemler alındığında yalnız kalabiliyorlar. Ama süre daha uzunsa balın hem psikolojisi hemde sağlığı için iyi olmuyor. Veterinerler ne yazıkki kafeste pansiyon hizmeti veriyorlar ama kedi için çokta sağlıklı bir durum değil. Evde pansiyon hizmeti verenler var evcil hayvanlar için günlük 20 tl civarı bir ücrete bakıyorlar. Hem evde serbestçe dolaşabiliyor,yanında sürekli kendisiyle ilgilenecek biri oluyor hemde sıkılmıyor. Biz tarçını pansiyona bırakıyoruz sürekli iletişim halinde bilgi veriyorlar,hergün fotoğraflarını videolarını gönderiyorlar içimiz rahat ediyor bu yolu düşünebilirsiniz.

Kızlar annemlerin bir kedisi var annemler dayımın düğünü için 12 saat uzağa gidicekler ve giderken kediyi bana bırakıcaklar mecbur çünkü götüremezler. Ben çook seviyorum balı(ismi bal) ama kulağında mantar vardı 15 gün önce aşı oldu 2 gün öncede kolunda çıkmış mantar , tekrar veterinere götürmüş babam birdaha aşı yapmış veteriner ve aşı olduğu için tüm mikrobu atıyor o yüzden kolunda da çıkmış demiş. Eşimde kediyi istemiyor evde bana bulaşır mantar bebeğe zarar verir diye , ama bal tek kalamaz ve 12 saatlik yola gidersede kusar yani arabada sarsılır yazık.. Mantar nasıl bulaşır bilgisi olan var mı ? Çok çaresizim ya , 4 gün gelmicek annemler ve 4 gün bende kalması gerek :KK43:

canim benim sutlacim (kedimin adi) eve ilk geldiginde kulaginda iki patisinde ve karninda mantar vaardi biz bunu bi hafta farketmedik veterinere gitti on bes gunde bir uc asi ile bitti tamamen mantar insana bulasabiliyo baska bi odada tutun gerci biz hic sakinmadik bisicik olmadi cok fazla kucaginiza alip sevmeyin kakasini esiniz temizlesin yani kumunu hic bisicik olmaz sik gorulen ve kolay cozulen bi proble.

Aynen bende eldiveni düşündüm eşya yoluylada bulaşıyor yazıyor nette yani daha 2 3 gün önce bendeydi koltukta uyudu bulaşsaydı bulaşırdı heralde
Eşya yolu ile bulaşmaz bulaşması için mantarını falan öpmeniz gerek.:) benim bir kedim mantar şu an diğerine bile bulaşmadı.Yanı içinize sinmiyorsa koltuğu silin,ben olsam öyle yapardım.Fakat vucut direnci düşerse bulaşır.Regli zamanı gibi..

bi yakınımızın kedisinde olmuştu.kediden kediye ve insana bulaşıyomuş ama insandan insana bulaşmıyomuş sanırım.yine de hayvandan önce insan gelir.başka birine bırakın ya da barınağa verin kısa süreli.
Araştırıyorum hala internerten bazıları zor bulaşıyor diyor bazıları heryerim mantar yazıyor nette kendi doktorumada sorim en iyisi bebeğe bir zararı varmı diye

eşin haklı canım.hamilesin bide Allah korusun sana bulaşırsa ilaç kullanmanda kısıtlı.bazı veteriner kliniklerin misafirhanesi oluyor.öyle yerlere bırakın en iyisi.

X