• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedide kardiyomiyopati

BirVarmisimBirYokmusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
2.078
2.146
83
7yasinda bi oğlumuz var Ankara kedisi gecn hfta kardiyomiyopati oldgnu iki gun ust uste embolelerle,ataklarla ogrendik. Ilaclar vs her seyi yapyorduk ki kisa surede tekrar yasadk. Smdi hava verlyo nefesi iyi degil. Bu yollardan gecen birileri var mi? Biz bittik ne zorms ne aciyms yasli da degil şu an resmn savaşıyor.:KK43:

Merhaba kardiyomiyopatilerin çeşidi var diye biliyorum
Benim kedime hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi konuldu 2 ay önce.
Ilaç kullanıyoruz ve emboli olmadı
Solunumu güç
Sizi üzmek istemem ama tedavisi yok bu hastalığın
Ve çok sinsi bir hastalık belirti vermiyor
Belirtisi de genelde solunumla ilgili olduğu için doktorlar ciğere odaklanıyor.
Biz hastalığı kabullendik.
Size de çok geçmiş olsun.
Kedinizin günlerini güzel geçirmesine gayret edin...

Cok sık atak yasanmasndan korkuyoruz. Aci cekmesinden..iyilesmycgni kabullendik simdiden ama ilk ataktan sonra ilaclari almamza ragmn ilk hfta icnde tekrar oldu:KK43: sznki kac yasnda? Ilaclari duzgun kullaninca acisiz agrsz bzmle uzun yillar kalir mi? Cok skntlı gunler gecrdk gecryorz azalir mi ilaclarla bu hastalkla yasanir mi uzn yillar? :KK43: cvbnz icn cok tesekkur edyorum. Ayrica sze de gecms olsun Allah onlari bize bagslasin

Cok sık atak yasanmasndan korkuyoruz. Aci cekmesinden..iyilesmycgni kabullendik simdiden ama ilk ataktan sonra ilaclari almamza ragmn ilk hfta icnde tekrar oldu:KK43: sznki kac yasnda? Ilaclari duzgun kullaninca acisiz agrsz bzmle uzun yillar kalir mi? Cok skntlı gunler gecrdk gecryorz azalir mi ilaclarla bu hastalkla yasanir mi uzn yillar? :KK43: cvbnz icn cok tesekkur edyorum. Ayrica sze de gecms olsun Allah onlari bize bagslasin
Dua edelim ikisi de emboli olup felç kalmasın.
Bizim doktorumuz bu hastalığın tedavisinin olmadığını düzenli ilaç kullanarak emboli riskini azalttığımızı ama ilaç ve düzenli kontrolle 6 yıldır yaşayan hastası olduğunu da söyledi.
Bizimki 6 yaşında british ve genetik yatkınlığı olan bir türmüş.

Ben her sabah ya da ses gelmediği her an acaba yaşıyor mu diye kontrol ediyorum.
Sürekli fotoğraf ve videosunu çekip anı biriktiriyorum elimizden başka bir şey gelmiyor maalesef.

Bizim doktorumuz bu hastalığın tedavisinin olmadığını düzenli ilaç kullanarak emboli riskini azalttığımızı ama ilaç ve düzenli kontrolle 6 yıldır yaşayan hastası olduğunu da söyledi.

Ben her sabah ya da ses gelmediği her an acaba yaşıyor mu diye kontrol ediyorum.
Sürekli fotoğraf ve videosunu çekip anı biriktiriyorum elimizden başka bir şey gelmiyor maalesef.
Sizinkinde hic emboli olmadi mi? Nasil anladnz hastaligi?bzm emboli oldu. Ama sadece nefeste sorun oldu. Yogun bakim vs duzeltildi sonra tekrar oldu. Insallah yillarca,aci cekmeden,saglikla bizmle kalirlar..tesekkur ederim💕

Sizinkinde hic emboli olmadi mi? Nasil anladnz hastaligi?bzm emboli oldu. Ama sadece nefeste sorun oldu. Yogun bakim vs duzeltildi sonra tekrar oldu. Insallah yillarca,aci cekmeden,saglikla bizmle kalirlar..tesekkur ederim💕
Biz de emboli hiç olmadı şükür.
Zaten nefes alıp vermede sıkıntısı vardı
Öksürük krizi geçirdi bi kaç defa
Astım zannettiler
Tekrar olunca yine bir röntgen çekildi sorun ciğerde diye düşünülüp kalpte büyüme görüldü
Zaten kedimiz çok narin sürekli kusardı kabız olurdu biz doktordan çıkamıyorduk.
En son kalp doktoru çağırdık bunun üstüne ekokardiyografi yaptı
Şu an düzenli ilaç kullanıyor kusmaları düzeldi ama nefesi yine zor.
Koşup oynuyor 2. Kedimizle birlikte.
Biz de korkarak bekliyoruz...

e bır haft7yasinda bi oğlumuz var Ankara kedisi gecn hfta kardiyomiyopati oldgnu iki gun ust uste embolelerle,ataklarla ogrendik. Ilaclar vs her seyi yapyorduk ki kisa surede tekrar yasadk. Smdi hava verlyo nefesi iyi degil. Bu yollardan gecen birileri var mi? Biz bittik ne zorms ne aciyms yasli da degil şu an resmn savaşıyor.:KK43:
benımde kızım 7 yasında emboli olmadı ama kalp kapakcıgı sertlesmesı kalpte buyume oldu gunlerce surdu 1 kılo verdı kemıklerı sayıldı resmen
gunlerce gecmeyen kanda enfeksıyon ve koronoda oldugunu soyledıler antıkorluymus artık
nefes alamadı gunlerce hava verıldı veterınerde bır hafta kaldı psıkolık kotu oldu
bana cok baglı kızım gıbı hıc farkı yok gozumde veterıner masraflarım benı astı 10 bın oldu ama 4.veterıner care oldu
sımdı yemek yıyor nefes alıyor su ıcıyor sukur ama halsızlık devam ıshal var cok sıvı degıl ama var kalp ılacı kullanıyor tensınor yaparmıs
sız nasılsınız oglunuz nasıl oldu dertler paylastıkca azalır tesadufen gordum yazdım

Merhaba kardiyomiyopatilerin çeşidi var diye biliyorum a
Benim kedime hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi konuldu 2 ay önce.
Ilaç kullanıyoruz ve emboli olmadı
Solunumu güç
Sizi üzmek istemem ama tedavisi yok bu hastalığın
Ve çok sinsi bir hastalık belirti vermiyor
Belirtisi de genelde solunumla ilgili olduğu için doktorlar ciğere odaklanıyor.
Biz hastalığı kabullendik.
Size de çok geçmiş olsun.
Kedinizin günlerini güzel geçirmesine gayret edin...
cıgerlerde su toplama bızde oldu ama 3. veterıner sonunda kalp rahatsızlgını buldu embolı bızde de olmadı ama tensınor kullanıyoruz ıshal var ondan olur deedı

Lasix plavix tensinor
Sabah akşam içiyor
Ayda 1 ekokardiyografi yapıp kalbine baktırıyoruz
bızde tensınor kullanıyoruz

Sürekli fotoğraf ve videosunu çekip anı biriktiriyorum elimizden bka bir şey gelmiyor maalesef.
tensinoru 8 e bolup kullanıyoruz embolı olmadı ama dıger bır suru sıkayetı yasadık.sımdı ıshal var pudıng kıvamında sızde de oldu mu? bır aydır kullanıyoruz ılacı.tedavı ıcın bır ay ugrastık hergun veerınerde gezdık benımde brıtısh genetıkmıs
sızın kedıınız suan nasıl ılaca devam mı

benımde kızım 7 yasında emboli olmadı ama kalp kapakcıgı sertlesmesı kalpte buyume oldu gunlerce surdu 1 kılo verdı kemıklerı sayıldı resmen
gunlerce gecmeyen kanda enfeksıyon ve koronoda oldugunu soyledıler antıkorluymus artık
nefes alamadı gunlerce hava verıldı veterınerde bır hafta kaldı psıkolık kotu oldu
bana cok baglı kızım gıbı hıc farkı yok gozumde veterıner masraflarım benı astı 10 bın oldu ama 4.veterıner care oldu
sımdı yemek yıyor nefes alıyor su ıcıyor sukur ama halsızlık devam ıshal var cok sıvı degıl ama var kalp ılacı kullanıyor tensınor yaparmıs
sız nasılsınız oglunuz nasıl oldu dertler paylastıkca azalır tesadufen gordum yazdım

cıgerlerde su toplama bızde oldu ama 3. veterıner sonunda kalp rahatsızlgını buldu embolı bızde de olmadı ama tensınor kullanıyoruz ıshal var ondan olur deedı

bızde tensınor kullanıyoruz
Gecms olsun :( valla bi iyi bi kotu. Elimizden geleni yapyoruz iyi olsun diye Allah yardm etssn hepimize. Hangi ildesnz? Ank veternrtlik fakultesinde ekrem bey iyidir kalpte..buradaysanız denemenizi oneririm kesinlikle

Gecms olsun :KK43: valla bi iyi bi kotu. Elimizden geleni yapyoruz iyi olsun diye Allah yardm etssn hepimize. Hangi ildesnz? Ank veternrtlik fakultesinde ekrem bey iyidir kalpte..buradaysanız denemenizi oneririm kesinlikle
Çok mutlu oldum yazmanıza 🥺
İstanbul'dayım ve 4.veteriner şükür devam ediyoruz parasını aldı ama en azından ağzına zorla kuru mama dahi yedirdi yavrum gidecekti yoksa
7 yaşında tensinor 8 e bölüp veriyoruz hafif fazla yatiyor uyuyor çok bristish bu arada sizin durumlar nasıl ilaç ne kadar veriliyor ve durumu nasıl bizde birkaç gündür ishal var puding kıvamı ilaç yapar dedi doktor

Çok mutlu oldum yazmanıza 🥺
İstanbul'dayım ve 4.veteriner şükür devam ediyoruz parasını aldı ama en azından ağzına zorla kuru mama dahi yedirdi yavrum gidecekti yoksa
7 yaşında tensinor 8 e bölüp veriyoruz hafif fazla yatiyor uyuyor çok bristish bu arada sizin durumlar nasıl ilaç ne kadar veriliyor ve durumu nasıl bizde birkaç gündür ishal var puding kıvamı ilaç yapar dedi doktor
Acikcasi veteriner ve ilac isleriyle eşim ilgilenyo bn verirkn gormye bile dayanamyorum 1 ay once karnında bi siskinlik oldu yeni bi ilac daha eklndi bicok ilac verlyo bugun iyi desem yarn kotu olablyor. Valla 7.5 aylik kizim var herhlde kediye daha cok dua edyormdur. Sz de hamilesnz sanrm saglikla buyutun bzmki biraz da kiskanyor sanrm ilgiyi azaltmaya calstk ama ister istemz 2ye bolundu..o da etklyor mu blmyorum dogumdan sonra da epey zor zamanlari oldu bzmkinin 😪Allah korusun kuzularimizi ..
Sabah aksam ceyrek tensinor veryorms kesmisler onu..

Plavix sabah çeyrek
Lasix sabah akşam çeyrek
Aldacton sabah akşam çeyrek
Rilace sabah aksam yarim
3 günde bir 100 lük aspirin 3/4
😪😪

Acikcasi veteriner ve ilac isleriyle eşim ilgilenyo bn verirkn gormye bile dayanamyorum 1 ay once karnında bi siskinlik oldu yeni bi ilac daha eklndi bicok ilac verlyo bugun iyi desem yarn kotu olablyor. Valla 7.5 aylik kizim var herhlde kediye daha cok dua edyormdur. Sz de hamilesnz sanrm saglikla buyutun bzmki biraz da kiskanyor sanrm ilgiyi azaltmaya calstk ama ister istemz 2ye bolundu..o da etklyor mu blmyorum dogumdan sonra da epey zor zamanlari oldu bzmkinin 😪Allah korusun kuzularimizi ..

Plavix sabah çeyrek
Lasix sabah akşam çeyrek
Rilace sabah aksam yarim
😪😪
Canim diycem size 🥺ben hamileyim ve ağlamaktan bir ay kendim yemek yiyemedim dua ettim hep bebek 50 Gr almamış ne yaptın sen dedi doktor
Şimdi doğuma çok az kaldı evde 2 gün kalıcak ama eşim gidip gelicek yanına gün içinde aklımız onda kalıcak
Yatakta yanımda yatar yanı başımda puf koydum onda yatar odadan cik demiycez psikolojik etkilenmesin diye şuan sadece çocuk odası kapalı ama onu bile kapalı istemez

sevmez ilaclarini iciremiyoruz kusup atıyor esim tavşan cubuk mama içine ince çubukla koyuyor öyle yiyip gidiyor
Bir ay kendini hastalıktan temizleyemedi ikidir kusuyor hep tüy yumak şeklinde

Bebek kedin şuan nasıl durumlar kedin hareket ediyorsa anın tadını çıkar olur mu onların videolarını cek

Plavix sabah çeyrek
Lasix sabah akşam çeyrek
Rilace sabah aksam yarim
😪😪
bu arada tensinoru neden kestı kalbı duzeldı demek kı masallah ıyı dusunelı ıyı olsun..kedının kıskandıgını nasıl anladın nasıl davrandın bebekle bır araya geldı mı bende suan neler yapsam dıyorum ama yasak koymuycam odalara kapayamam gonlum ızın vermıyor

bu arada tensinoru neden kestı kalbı duzeldı demek kı masallah ıyı dusunelı ıyı olsun..kedının kıskandıgını nasıl anladın nasıl davrandın bebekle bır araya geldı mı bende suan neler yapsam dıyorum ama yasak koymuycam odalara kapayamam gonlum ızın vermıyor
Kedinin duzenli ic dis parazitini yaptryorsanz bebege yaklastrmktan ceknmeyin biz ceknmedik. Malt verin mutlaka..o tuy yumaklarini kusmasi kalbini yorar..bunu engellems olursnz. Ilaci verirken cok cok kucuk bi ekmek ici parcasinin içine ilaclari koyup kediye veryor eşim. Arkasina gecip agzini acip agzna atiyor hemn yutuyor. Ekmek ici parcasi olabldgnce kucuk olsn. Kediyi ihmal.etmedik. kapilari kapatmadik..birimiz kediyle ilgilenirken birimiz bebkle ilgilendik..kedi basta garipser ama sonra kabullenyor..kedinin yaninda bebege abarti ilgi gosterip onu hepten ilgsz birakmdik..kiskanmasi da şöyle..bn bebkle ilgilnrken kndini sevdrmeye çalışıyor elmden mama yemek istyor. Ama dengeyi kurarsanz zamnla dengeler oturuyor merak etmyin sz iyi olun..daha sut meselesi olck moralnz iyi olmali..tensinoru da biraktirdilar ama onun yerine baska ilac verdiler. Kardiyak mama bulablyorsanz onu yoksa renal mama (bobrek icin kullanilan mama) kullanin..sadece tensinor mu kullnyorsunuz? Istanbulun neresndesnz cok ozel olmzsa..siz iyi olun lutfen bebegnzi dusunun ..insallah her sey guzel olck iyi dusnmye calsn lutfen..bn burdaym istedgnz zamn yazn lutfen

Kedinin duzenli ic dis parazitini yaptryorsanz bebege yaklastrmktan ceknmeyin biz ceknmedik. Malt verin mutlaka..o tuy yumaklarini kusmasi kalbini yorar..bunu engellems olursnz. Ilaci verirken cok cok kucuk bi ekmek ici parcasinin içine ilaclari koyup kediye veryor eşim. Arkasina gecip agzini acip agzna atiyor hemn yutuyor. Ekmek ici parcasi olabldgnce kucuk olsn. Kediyi ihmal.etmedik. kapilari kapatmadik..birimiz kediyle ilgilenirken birimiz bebkle ilgilendik..kedi basta garipser ama sonra kabullenyor..kedinin yaninda bebege abarti ilgi gosterip onu hepten ilgsz birakmdik..kiskanmasi da şöyle..bn bebkle ilgilnrken kndini sevdrmeye çalışıyor elmden mama yemek istyor. Ama dengeyi kurarsanz zamnla dengeler oturuyor merak etmyin sz iyi olun..daha sut meselesi olck moralnz iyi olmali..tensinoru da biraktirdilar ama onun yerine baska ilac verdiler. Kardiyak mama bulablyorsanz onu yoksa renal mama (bobrek icin kullanilan mama) kullanin..sadece tensinor mu kullnyorsunuz? Istanbulun neresndesnz cok ozel olmzsa..siz iyi olun lutfen bebegnzi dusunun ..insallah her sey guzel olck iyi dusnmye calsn lutfen..bn burdaym istedgnz zamn yazn lutfen
İstanbul Anadolu yakasındayim..stresliyim 14 mart doğum 2 gece kalicam sezeryanla olduğu için..evde kalıcak kedi kızım eşim gelicek gün içinde bakicak..kendimi unuttum bir ara şimdi de ayrı telaslar bebeğiniz olduğu için anlarsınız beni
Bu arada yaş mama istiyor Felix ve whiskas yer zararlı ama istiyor kuru mama da Royal canin yer mama seçiyor çok.

İstanbul Anadolu yakasındayim..stresliyim 14 mart doğum 2 gece kalicam sezeryanla olduğu için..evde kalıcak kedi kızım eşim gelicek gün içinde bakicak..kendimi unuttum bir ara şimdi de ayrı telaslar bebeğiniz olduğu için anlarsınız beni
Bu arada yaş mama istiyor Felix ve whiskas yer zararlı ama istiyor kuru mama da Royal canin yer mama seçiyor çok.
Yas mamada renal mama almanzi oneryorum. Iyi markalarn mesela proplan,hill's,royal canin gibi markalarin renal yani bobrek icn yas mamasini vereblrsnz. Yani abarti degl de ara ara verileblr cok da sever muhtemeln. Ama tabi veternerine sorarsnz..Bi de biz vetmedin kullanmaya baslynca kediye iyi geldi ..bunu da veterinere sorup uygunsa deneyeblrsnz. Hepsinin durumu farkli oluyor mutlka sorun tabi...bn de 2 gun kaldim eşim gidip geldi ilgilndi o donm cok kotuydu durumu..bzm moralmzden de etklnyolar siz iyi olun ki hem cocugunza hem kedinize iyi gelin..hem de kndnzi kolay toparlyin..biz bi morali bozunca iyice dibe gdyoruz bnm sütüm bile etklndi stresten vs..siz yapmyin lutfen dikkat edin..her sey olcgna variyor elnzden geleni yapip teslm olmk gerek..sokaga atan bir suru insan var kedi hasta diye..sz elnzden geleni yapyorsnz..bi de ustune kndnzi üzmeyin..tabi soylmk kolay blyorum ama birakmyn kndnzi lütfen..bebegnz de hsseder..gececk bu gunler..dua edin bol bol ..bna iyi gelyordu💕

Back