• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedicilerin hazin sonu :(

MaysaveBulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
395
493
53
Arkadaşlar merhaba,

İki gün önce Cafede kediye pizza verirken elimi tırmaladı aslında minik bir tırmık izi ama kanadı
Karşıda eczane vardı oraya gidip yıkadım eczacı kadın baticon falan sürdü sağolsun.

Sonra sokak kedisi olduğu için gittim hastaneye kuduz ve tetanoz aşısı yaptılar toplam 4 doz kuduz aşısı olacağım (yarın II.doz)

Şuan hâlâ sersemlik, çarpıntı var ve sağ çenem kasılmış ağzımı açamıyorum ağrıyor 🤕

Kuduz aşısı mı, tetanoz aşısımı hangisi yan etki yapıyor çene kasım ağrıyor böyle bir etki yaşayan oldu mu?

Bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim
Fail ektedir :)

Eklentiler

• IMG_0535.jpeg
    IMG_0535.jpeg
    147,8 KB · Görüntüleme: 322
Arkadaşlar merhaba,

İki gün önce Cafede kediye pizza verirken elimi tırmaladı aslında minik bir tırmık izi ama kanadı
Karşıda eczane vardı oraya gidip yıkadım eczacı kadın baticon falan sürdü sağolsun.

Sonra sokak kedisi olduğu için gittim hastaneye kuduz ve tetanoz aşısı yaptılar toplam 4 doz kuduz olacağım (yarın II.doz)

Şuan hâlâ sersemlik, çarpıntı var ve sağ çenem kasılmış ağzımı açamıyorum ağrıyor 🤕

Kuduz aşısı mı, tetanoz aşısımı hangisi yan etki yapıyor çene kasım ağrıyor böyle bir etki yaşayan oldu mu?

Bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim
ben 5 yılda bir düzenli kuduz aşısı olurum çünkü kedilerle çoook haşır neşirim illa ısırıyor birisi :D ama hiç aşılarda böyle yan etki yaşamadım. bu arada ısırmadığı sürece kuduz olmazsınız tabi hayvanda kuduz varsa oda. bence bi sağlık kuruluşuna danışım ilk defa duydum çene kasılmasının yan etki olduğunu.

Arkadaşlar merhaba,

Sonra sokak kedisi olduğu için gittim hastaneye kuduz ve tetanoz aşısı yaptılar toplam 4 doz kuduz aşısı olacağım (yarın II.doz)

Bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim
bu arada arkadaş kuduza hiç benzemiyor maşallah kunduz gibi daha çok <3 :D

Tetanoz aşısı halsizlik ve kas ağrısı yapar. Ben de kedilerle çok içli dışlı olduğum için birkaç yılda bir aşı oluyorum ancak çoğu veterinerin dediğine göre şehir içinde yaşayan sokak kedilerinde hiç kuduz vakası rastlanmamış.

Umarım tekrar tırnaklanmazsınız ama aklınızda olsun :)

Tetanos baya ağır bir aşı Ya, çarptı mi çarpıyor.
Sizdeki stres kaynaklı da ekstra etkilenmiş olabilir.
Geçmiş olsun

Kasım ayı gibi eşimi de kedi tırmalamıştı. Tetanoz aşısından sonra iki gün ateşi çok yükselmese de çıktı, çok halsizdi. Ama kuduz aşısının diğer dozlarında hiçbir sıkıntısı olmadı.

Tetanoz’dan şüpheleniyorum çenem ağrıyor hamileyken 2 doz vurmuşlardı hiç böyle olmamıştım acaba kuduz ile birlikte ağır mı geliyor pazardan bu yana yatıyorum yatak döşek

Tetanoz’dan şüpheleniyorum çenem ağrıyor hamileyken 2 doz vurmuşlardı hiç böyle olmamıştım acaba kuduz ile birlikte ağır mı geliyor pazardan bu yana yatıyorum yatak döşek
2 yılda bir kuduz 5 yılda 1 tetanoz oluyor hiç böyle bişi yaşamadım.
Not : Düzenli bu aşıları yaptıran bir manyak değilim sadece kedi ve köpeklerle fazla içli dışlıyım 😂

kuzenime de bir sokak kedisi saldirip baya elini kolunu parcalamisti. oda aşi oldugunda sizi gibi yan etkiler yaşadı.

O kadar cok sokak kedisi tarafindan cizildim ki. Hic asi falan yaptirmadim😐

Cocukluktan beri beni kediler tirmaliyor😀 ben de hiç kuduz aşi olmadim. 2-3 gun önce besleme yaparken kedi eşimi yoldu 😄
Tetnoz aşisi 1 sene once oldum ama hayvan kaynakli degil bacagim demir gibi yerde cizilmisti. Bende bir yan etki olmamişti.

Çenem neden kasılıyor tetanoz olmuş olamam herhalde 🫨
Yarın kuduz aşısının bir dozu daha var bu halde nasıl olacağım alkolikler gibi dolaşıyorum çene çarpılmış🤕

Arkadaşlar merhaba,

Bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim
Hamileyken teranoz oldum ama Allahım dayak yemişimde kaslarım ağrı sızıiçinde gibi geçti günlerim

Arkadaşlar merhaba,

Bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim
Yaaaa böyle faile can kurban haşin bakışlım 😂 çok geçmiş olsun. Ben hep tırmalanıyor ve hiç aşı yaptırmıyorum. Hangisi daha iyi bilemedim Şuan :)

Ben de çok tırmalandım kediler tarafından. İlk kedi sevdamın başladığı zamanlar tırmalanınca kuduz aşısı ve tetanoz oldum.
Gerçekten çarpmıştı, kaslarım ağrıdı, kolumu kaldıramadım.

Kedilerden kuduz vakası da hiç görülmemiş, doktor öyle söylemişti.
Fail çok tatlı ve hiç kuduza benzemiyor, biraz sinirli sanırım. ☺️

Back