Kedi ve bebek aynı evde?

Gereksiz06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
6.091
8.306
198
Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan bir durumu sizlerle paylaşıp icimi rahatlatmak amacıyla bu konuyu açıyorum.
Bir kedim var 6 aylık oğlan, yakın zamanda da bir bebek sahibi olmayı istiyorum Allah ne zaman nasip ederse.
Kedimi ölümüne seviyorum, uyurken bile gelip gidip öpüyorum, gün içinde bir iki saat dışarı çıkmak istiyor geri kendi geliyor, siliyorum izin verdiği ölçüde ama ne kadar hijyenik oluyor şüpheli.
Sorum şu, Allah nasip eder de bir bebeğimiz olursa kedi oğlumla aynı ortamda bulunurken hijyeni nasıl sağlarım, tüyleri dökülüyor ne kadar tarasam da, aşıları yapılıyor düzenli ama yine de endişelerim var. Kedimi asla başkasına vermem, hele sokağa bırakmak aklımın ucundan bile geçmez bunlar seçenek değil, ama bebekle evcil hayvani beraber büyüten arkadaşlardan birkaç tüyo almak isterim. Şimdiden teşekkürler

Öncelikle dışarı çıkarmamalısınız kedinizi.. Dışarıdan her türlü mikrobu, hastalığı taşır eve.. Onun dışında hiçbir problem olmaz. Hamilelik döneminde toksoplazma testini yaptırmanızda fayda var. Test negatif çıkarsa kedinizin dışkısından uzak durmalısınız.

Aa toksoplazmayi bilmiyordum teşekkür ederim. Dışarı konusunda da çok direndim ama kapının önünde resmen ağlıyordu, dayanamadim, sonra da alıştı, tüm aşıları düzenli yapılıyor ama yine de fiziksel olarak mikrop getirebilir haklısınız, engel olmam lazım

Benim kayınvalidemin kedisi de dışarıya alıştı bağırıp duruyor, gerçekten sinir bozucu bir durum.. Belki çıkarmazsanız bir miyavlar iki miyavlar sonra alışır. Ben kendi kedimi bebeklikten o şekilde eğittim. Şu an çok rahatım. Sofradan yemek falan istemez mesela, tezgaha çıkmaz.
Kedi aşılı dahi olsa evet o hastalıktan etkilenmez ama üzerinde eve taşıyabilir, bu da hamilelikte hassaslaşan bünyeye tehlikeli olabilir.

Bizimki apartmana gitsek annemlere falan yani orda aklına hiç dışarı çıkmak gelmiyor ama bizim evimiz müstakil burda çıkıyor mutlaka hergun bir saat kadar. O da benim ilk çocuğum yaa asla başkasına veremem veya disari bırakamam. Dikkat etcez artık daha bebek falan da yok ama insan düşünüyor illaki

Kedi kopek tuyleri aşili oldugu takdirde zarar vermiyor deniyor ama doktorlar kedi kopeklerin hamilelik surecinde evden uzaklastirilmalarini tavsiye ediyor mumkunse ama bu bir esya degil ki hamilelikte gonder sonra gelsin. Doktorunuzdan daha saglikli bilgiler alabilirsiniz her biri farkli bisey soyluyo ama :) tuy dokulmesini azaltan vitaminler var bunlardan kullanabilirsiniz

Hadi yaa.. ne biliyim yabancıların çocukları bebekleri hep evde kedi köpekle büyüyor, fotolar görüyoruz beraber yatıranlar ağız ağıza durmalarina müsade edenler bile var, onların çocukları taş gibi oluyor valla
Yani en fazla bebeğin uyudugu odadan, anlık bulunduğu yerlerden uzak tutabilirim, aşı vitamin ne gerekiyorsa düzenli yaptiririz inşallah bir sorun yaşamam yoksa annemin dilinden kurtulamam.. ne diyelim Allah'a emanet

Evet instagramda doc dr eren aydemir var tavsiye ederim cok bilgini ayni zamanda da ilgili bir doktor o hamilelerde dusuk tehlikeleri baslikli konusunda paylasmisti ordan aklimda kalmis. Hayirlisiyla o surece girin o zaman doktorunuza da danisirsiniz. Hamilelik surecinde kum temizligi vs ile baskasinin ilgilenmesi gerekiyor bildigim kadariyla. Bence de hayvanlarla bebekler cok iyi anlasiyor ama saglik acisindan sorun olacaksa mutlaka cocuk basta geliyor

Merhaba canim. Benimde icerde besledigim 2.5 yasinda bir kedim var ve suanda hamileyim. Cocugum dogduktan sonrada kedim yine evde olacak. Gorumcemde cocugunu kedisiyle birlikte buyuttu. Asil onemli olan kedinin hijyeni. Asilarini duzenli yaptir. Ben hamile kalmadan once toksoplazma yaptirmisti doktorum, eger kaptiysan gebe kalana kadar tedavi ederiz ilk etapta demisti. Hamileligimin basinda ve gecen hafta tekrar baktirdim. Toksoplazma onemli, eger kaparsan gebelik dusukle sonuclanabilir. Iste buyuzden kedini asla disari cikarma. Disarida gezip iceri giren bir kedi sana cok fazla mikrop mikroorganizma vb. tasoyacaktir, insan hamileyken okadar hassas bir bunyesi oluyorki, herseyden hastalaniyorsun. Disardan yemek yerken yesilliklere dikkat et, genelde iyi yikanmiyor ve bunlardanda toksoplazma vb kapabilirsin. Kedine cig et, sucuk vb. Cig hicbirsey verme.

Kedinizi dışarı çıkarmayin.
Kediiniz mikroplardan etkilenmeden bile tasici konumu gorebiliyor.

Asilari tamsa bir sorun olmuyor. Sadece temzilige dikkat edin yeter.

Benim oğlumla 4 sene kaldi kedim.
Ankara kedisiydi, tuyleri dökülüyordu.

Benim evimde hergun temizlik yapilir, koltuklar silinirdi.
Tüy konusunda hassasim çünkü.

Dışkısından da uzak durun hamileyseniz yada dusunuyorsaniz.

Çok teşekkür ederim cevap veren herkese, kedimi bir an önce dışarı çıkma olayından vazgeçirmem lazım nasıl yaparım hiç bilmiyorum ama.. aşıları düzenli yapılıyor zaten evdeki tüy olayı bu ara biraz arttı ama umarım mevsimseldir yoksa her gün temizlemek çok eziyet olur.. kum temizliğiyle en başından beri eşim iligleniyor ama yine de toksoplazma da aklimda. İyi ki yazmışım buraya içim rahatladi

KEdiler Veya köpekler cocuklardan korkabiliyor onlari rakip olarak görebiliyor. Benim yegenlerimin hepsi kedilerle yetisti. Hicbir sorun olmadi. Kediler Kendi temizliklerine Cok özen gösteriyorlar. Hicbirsey olmaz Allahin izniyle. Arkadas bile olurlar Zamanla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…