• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedi uyku-yalnız kalma vb.

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
333
38
Merhaba arkadaşlar,

bir arkadaşımın bahçede baktığı kedisi doğurdu ancak köpekler annyi parçalamış. 5 haftalık yavrular annesiz kaldı ,kıyamadım birini sahiplendim.Yemini yiyebiliyor, anne sütü yeterince ememediği için veterinerden özel süt tozu aldım , mamasına karıştırıp veriyoruz. Gece hep yatakta ya boynumuza ya belimiizn altına girip yatmaya çalışıyor, dün gece hiç uyumadım çünkü eşimin sırtının arkasına uzanıyor ve dönse kedi ezilir,daha ufak olduğu için korkuyorum. sabaha karşıda saçımla başımla oynamaya başladı, bende yatağını dışarı koyup kapıyı kapattım çnkü işe geliyorum uyumam gerekiyordu azcık :) sormak istediğim kedi bizim odanın dışında uyusa sorun olurmu ? yoksa eşimde bende uyumamaya devam edicez :) ve biz işteyken evde yalnız sorun olur mu? Şuan daha yavru gelişimi önemli diye royal canin baby cat kullanıyorum bize 1-2 ay yeter.sonrası için daha uygun fiyatlı temiz içerikli mama öneriniz varmı ? ayrıca yatak,tırmalama tahtası falan aldık ama hanım kullanmıyor :) nasıl alıştırabilirim ?

İlla ki beraber uyumak zorunda değil sizinle tabi ileride azcık daha büyüdüğünde zaten kendini ezdirmez o. :D Şimdi ufak diye böyle düşünmeniz normal. ❤
Tırmalama tahtası için çok ufak. İleride patilerini sürterseniz tahtaya, mantığı anlayacaktır. Ama yinede yapmayabilir. :D Yatak konusuna bizde çözüm bulamadık yatmıyor hanım. :D Polar battaniyeyle uyumayı çok seviyorlar yatak niyetine oraya yatırabilirsiniz. :D Şuanlık mama seçiminiz çok iyi. Düşük bütçeli ve sağlıklı mamalar elbette vardır ama bu konuda kimse tam bir mütabakat sağlayamıyor. :( İçeriğini tam incelemek gerek illa pahalı diye süper olcak değil. ❤❤ Ben uygun bir mama veriyorum ve kedimin gelişimi çok olumlu yönde etkilendi. ❤
Siz işteyken de sıkıntı olmaz ama vakit geçirebileceği küçük oyuncaklar bırakırsanız ortada çok güzel olur. Ve tabi işten gelince çok ilgilenirseniz hiçbir sorun olmaz. ❤❤❤
Annelerine çok ama çok üzüldüm. :( Ne güzel sahip çıkmışsınız gül gibi bakıyorsunuz süpersiniz. :KK9:

Yatak konusunda şunu söyleyebilirim. Yatağı yere koymayın, yerde yatamıyorlar yüksek olsun istiyorlar. Koltuğun üzeri uygun olabilir. Onu yatırıp okşaya okşaya uyutursanız muhtemelen yatakta uyur ama siz yanından kalkınca orda yatmayabilir. :D
Yengem kedişinin yatağını komidinin üzerine koydu beraber yatıyor havası yarattılar. Onunki alıştı. Benimki alışmıyor. :( bi tek hastayken yatıyor. :(

Teşekkür ederim, bizimki şimdilik kendini ille biryerlere sıkıştırma gereği duyuyor :))) yani komodin altı,koltuk altı yada bizim altımız :)))))))))) elimizi üzerine koyuyoruz mesela öle uyuyor falan ):) keşke hepsini sahiplendirebilsek 4 yavru daha kaldı burdan da duyurmuş olayım hem belki isteyen olur :)

Güzel sıcak bir yatak yapın odanın dışında uyur . Yoksa alışırsa sizin yatağa hayatta gitmez ordan . Evde yalnız da kalabilir . Kediler yalnız kalabilen canlılardır . Yavru olduğu için zaten sürekli uyur .

Merhaba arkadaşlar,

bir arkadaşımın bahçede baktığı kedisi doğurdu ancak köpekler annyi parçalamış. 5 haftalık yavrular annesiz kaldı ,kıyamadım birini sahiplendim.Yemini yiyebiliyor, anne sütü yeterince ememediği için veterinerden özel süt tozu aldım , mamasına karıştırıp veriyoruz. Gece hep yatakta ya boynumuza ya belimiizn altına girip yatmaya çalışıyor, dün gece hiç uyumadım çünkü eşimin sırtının arkasına uzanıyor ve dönse kedi ezilir,daha ufak olduğu için korkuyorum. sabaha karşıda saçımla başımla oynamaya başladı, bende yatağını dışarı koyup kapıyı kapattım çnkü işe geliyorum uyumam gerekiyordu azcık :) sormak istediğim kedi bizim odanın dışında uyusa sorun olurmu ? yoksa eşimde bende uyumamaya devam edicez :) ve biz işteyken evde yalnız sorun olur mu? Şuan daha yavru gelişimi önemli diye royal canin baby cat kullanıyorum bize 1-2 ay yeter.sonrası için daha uygun fiyatlı temiz içerikli mama öneriniz varmı ? ayrıca yatak,tırmalama tahtası falan aldık ama hanım kullanmıyor :) nasıl alıştırabilirim ?

Tabiki dışarda yatırabilirsiniz, evde yalnız kalması da hiçbir problem olmayacaktır. Ben ilk etapta uyurken yerine yatağına yatırarak alıştırmaya çalışmıştım , zamanla öğrenir ve alışır. Tırmalama tahtası için çok küçük olabilir ama önüne getirip, kendi tırnaklarınızla ne yapması gerektiğini göstermeniz gerekiyor. Böyle böyle alışır

Oyy yerim ben onu. Benim kedim de çok ufaktı aldığımda hep gelip dibimde uyurdu ezmekten korkardım. Şimdi kedimle birkaç aydır ayrıyız konuyu okuyunca hüzünlendim çok özledim kedimi :KK61:

Kedinizi odanın dışında yatırabilirsiniz. Güzel bir yerde rahat yatağını yaparsanız orada yatar sürekli. Tırmalama tahtasına da biraz daha büyüdüğünde alıştırırsınız. Etrafı tırmalamaya çalışırsa durdurup tahtaya götürürsünüz orada minik patişlerinden tutup ne yapacağını gösterirsiniz. Bazı insanlar kedileri etrafı tırmaladığında hafif su püskürtüp eğitiyor diye biliyorum. Tırmalanmasını istemedikleri yerleri de limon kokulu mendillerle siliyorlarmış.

Evde yalnız kalması sorun olmaz gün içinde. Siz yokken büyük ihtimalle hep uyuyor olacaktır zaten. Mama önerisinde bulunamıyorum çünkü bir süredir mama deneme evresindeyiz biz de. Bazen herkesin önerdiği mamaların yüzüne bakmıyorlar. Deneyerek görmek gerekiyor.

Kedinizin minik burnundan öpüyorum, umarım kardeşleri de onun kadar şanslı olur sizin gibi iyi niyetli insanlarla karşılaşırlar :KK36:

İlla ki beraber uyumak zorunda değil sizinle tabi ileride azcık daha büyüdüğünde zaten kendini ezdirmez o. :KK70: Şimdi ufak diye böyle düşünmeniz normal. ❤
Tırmalama tahtası için çok ufak. İleride patilerini sürterseniz tahtaya, mantığı anlayacaktır. Ama yinede yapmayabilir. :KK70: Yatak konusuna bizde çözüm bulamadık yatmıyor hanım. :KK70: Polar battaniyeyle uyumayı çok seviyorlar yatak niyetine oraya yatırabilirsiniz. :KK70: Şuanlık mama seçiminiz çok iyi. Düşük bütçeli ve sağlıklı mamalar elbette vardır ama bu konuda kimse tam bir mütabakat sağlayamıyor. :KK43: İçeriğini tam incelemek gerek illa pahalı diye süper olcak değil. ❤❤ Ben uygun bir mama veriyorum ve kedimin gelişimi çok olumlu yönde etkilendi. ❤
Siz işteyken de sıkıntı olmaz ama vakit geçirebileceği küçük oyuncaklar bırakırsanız ortada çok güzel olur. Ve tabi işten gelince çok ilgilenirseniz hiçbir sorun olmaz. ❤❤❤
Annelerine çok ama çok üzüldüm. :KK43: Ne güzel sahip çıkmışsınız gül gibi bakıyorsunuz süpersiniz. :KK9:
merhaba hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba ? bizim kızımız henüz 5.5 aylık happy cat alıyorduk çok severek yiyordu ama bize biraz pahalı geldiği için başka bir marka aldık sevmedi. çok isteksiz yiyor.

Bizim oğlumuz da yanımızda yatmayı seviyor ama kapıyı kapatıp izin vermediğimizde gidip kendi yatağına yatıyor. Taşıma kabının içine silikonla polar yapıştırdık. Birkaç kat polar battaniye koyduk, giriş kısmı da yarı kapalı. Orada uyumayı seviyor. 2 yaşına yaklaştı hala bebek kucakta uyuyor. Ama kızımız sevmiyor öyle temasları. O 5-6 aylıkken ayrıldı kendi isteğiyle yanımızdan. Serbest takılıyor. Sadece sabahın köründe gelip zorla yalayıp kendini sevdiriyor :D

merhaba hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba ? bizim kızımız henüz 5.5 aylık happy cat alıyorduk çok severek yiyordu ama bize biraz pahalı geldiği için başka bir marka aldık sevmedi. çok isteksiz yiyor.
şuanda royal canin baby cat kullanıyorum. Ben netten 2 kg mı 90 küsür tlye almıştım.

Arkadaşlar yine ben..
Benim kedi sanırım azcık deli :))))) aşırı yaramaz asla tv falan izleyemiyoruz, gelip tırmalıyor,çıplak ten gördüğü an yapışıypr dişlerini geçiriyor hayır diyorum bazen anlıyor ama bazen devam ediyor. bazen cinnet geçiriyorum :))))))) hayatımda böyle yaramaz bir kedi görmedim. karma aşısı yaptırdım, veteriner bugün sakin olur yatar dedi ama banamısın demedi hiç etkilemedi sushiyi :))))) aşırı oyuncu gece su içmeye bile kalksam uykusundan kalkıp oynamaya çalışıyor, nasıl uslanır ay bana bir çözüm önerin kızlar yaaa :)))))))))

ilk 6 ay kuduruk oluyorlar, sonra bacaklara saldırma huyu daha azalır.. biz beraber yatıyoruz, hatta gece beni resmen itip kendisi yerleşiyor yatağa prenses hazretleri :) bir odadan diğer odaya patır patır koşar, hoplar, gece pikenin altında ayağınızı yakalayıp ısırır :27: 1 yaşına doğru daha uysallaşıyorlar :)

Back