Kedi miyavlaması

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.193
198
Bahçeli bir evde oturuyoruz. Kedim sürekli dışarıya çıkmak istiyor. Çıktığında bahçe içinde kalsa sorun yok ama bahçe dışına çıkıyor ve yukarıdaki sitelere falan gidiyor. Etrafta kedi parçalayan bir köpek var, arabalar dikkatsiz geçiyor, iki ayaklı insanlardan zarar görebilir diye korkuyorum, yalnız çıkmasını istemiyorum. Arada bir kendi gözetimim altında çıkartıyorum, bahçede dolaşmasına izin veriyorum, bahçe dışına çıkmak istediğinde engelliyorum, veya yakalayıp alıyorum bahçe içine ama evdeyken kedi sürekli dışarıya çıkmak istiyor, kapıya gidip acı acı miyavlıyor, saniyede bir miyavlıyor, gerçekten baş ağrısı bile yapıyor. Bu arada eşim geç yatar, sabah geç kalkar. Kedi saat 6.30da kalkıp miyavlamaya başlıyor eşimi uyutmuyor. Ne yapabilirim?

Kaç yaşında kediniz?
Kısır değilse kısırlaştırın büyük ihtimal ondan çıkmak istiyor...
Lütfen tek göndermeyin çok tehlikeli kedilerle kavga edebilir araba çarpabilir hastalik bulaşabilir.

Kediler için giyilebilir tasmalar var ya da gogus tasmasi direk. Onlarla cikarabilirsiniz. Ben cikarinca o şekilde cikariyorum ve yaninda duruyorum.

Yalnız kediler arasında bulaşıcı olan
Öncelikle kedinizin neden dışarıya çıkmasına izin veriyorsunuz? Veterineriniz FIV virüsüne karşı sokağa hiç çıkmaması gerektiği konusunda sizi uyarmadı mı? Bu hastalığın çaresi de yok üstelik. Bırakın bahçeye çıkmayı veterinerimiz bize eve geldiğinizde ellerinizi yıkamadan, dışarıda giydiğiniz kıyafetleri çıkarmadan kedimize asla dokunmamamız gerektiğini tekrar tekrar söyledi. Miyavlaması konusunda ise kısır değilse kısırlaştırmayı deneyin. Kısır ise onunla daha çok zaman geçirin ilgilenin. Zamanla geçecektir

Kediler için giyilebilir tasmalar var ya da gogus tasmasi direk. Onlarla cikarabilirsiniz. Ben cikarinca o şekilde cikariyorum ve yaninda duruyorum.
Kedinizi sokağa çıkartmamanız gerekir. FIV virüsünün çaresi yok.

Yok artik...
Fıv öyle havadan bulaşan birşey değil. İsirik, ciftleşme, acik yaralardan salyayla bulaşır. Fıv aşisi var hem.

Siz veteriner hekim misiniz?
Havadan bulaşır demedim ki ben zaten?Ama sokakta yaşayan bir kedinin salyasının olduğu yere kediniz basabilir sürtünebilir. Ben veteriner hekim değilim veterinerimin "elinizi yıkamadan evdeki kedinize dokunmayın. Çünkü FIV hastalığı çok tehlikelidir sonunda üzülürsünüz " diyerek defalarca uyarması sebebiyle size de söylemek istedim. Neden hemen agresif bir şekilde kötülüğünüzü istemişim gibi bir yorumda bulunuyorsunuz?

Yok artik...
Fıv öyle havadan bulaşan birşey değil. İsirik, ciftleşme, acik yaralardan salyayla bulaşır. Fıv aşisi var hem.

Siz veteriner hekim misiniz?
Sizin tercihiniz riski göze alıyorsunuz demekki çıkarın.

Agresif değilim. Kedimle ilgili soru sormuyorsam hekim bile olmayan kişilerden "ama şu şöyleymiş yaptiginiz yanliş" tarzi yorumlara gicik oluyorum. :) Biz de biliyoruz sizin kadar arastirmayi, evimde kedim varsa bizim de veteriner hekimimiz vardir degil mi?

1. Fıv aşısı var tercihen. 2. Soylediginiz sekildeki bulaş çok dusuk bir ihtimal. Uzun yillar sokak kedilerini besledim hala mama dagitim yapiyorum. Çoğu uzun yillarca sikintisiz yaşadı eger insan etkisi (zehirleme, araba carpmasi) olmadiginda. Sizin dediginiz kadar abarti bir durum olsa sokakta kedi kalmazdi.

Aşılatın hayvanları, bu kadarcik risk için eve kapatmanin alemi yok. Bizim de veteriner hekimimiz var sokaga asla cikartmayin diye birsey soylemedi.

Kaç yaşında kediniz?
Kısır değilse kısırlaştırın büyük ihtimal ondan çıkmak istiyor...
Lütfen tek göndermeyin çok tehlikeli kedilerle kavga edebilir araba çarpabilir hastalik bulaşabilir.
Teşekkür ederim yanıtlarınız için. Kedim 6 yaşında ve kısır. Tasma ile çıkartmak bana göre kedinin doğasına aykırı bir şey ama eşim denemek istediği için böyle bir kedi tasması aldık ama kedim asla kabul etmedi. Çırpındı ve çıkardı tasmayı. Zaten ben başında olduğum sürece kontrol edebiliyorum onu, bahçe içinde serbestçe geziyor, bahçe dışına çıkmaya çalıştığı zaman çağırıyorum ya da tutup alıyorum içeriye.
FİV'in galiba aşısı yok ve çaresi olmadığını da biliyorum maalesef. Kedimin diğer aşıları var, Parazit kuduz vs. FİV konusunda veterinerim "bu bir görüş meselesi, kimi insan kedinin özgürlüğünü kısıtlamaya karşı ve bu nispeten düşük olan riski göze alıp çıkmasına izin veriyor, kimisi ise evde tutuyor kedisini, siz bilirsiniz" dedi. Ben de dışarıya çıkmasını pek istemiyorum ama kedi çok istiyor. Kıyamayıp arada bir izin veriyorum. Bahçemiz diğer yerlere göre daha güvenli, bir kedi dışında başka kediler pek gelmiyor bahçeye. Tabi risk sıfır değil bunun farkındayım ama düşük. Ben daha ziyade başına gelebilecek diğer tehlikelerden endişeliyim ve sorun şu ki kedim sürekli dışarıya çıkmak istiyor.

Fıv aşisi var diye biliyorum ama temel asilardan biri degil tercihen uygulaniyor. Evet dediginiz gibi risk yok degil ama oldukca dusuk. Kucucuk risk icin bu denli disariya cikmak isteyen hayvani eve kapatmak mantikli bir iş degil.

Kendimiz karantinadayken çok mu mutluyduk? Şuan hala evden cikmiyor olmamiz gerekirdi.

Kesinlikle agresif bir insansınız.
Sizin neye gıcık neye mutlu olacağınızı sizi tanımayan bir insan bilemezken kedinizin sağlığı için yapılan bir yoruma bu kadar sert tepki göstermeniz inanılmaz garip.
Ben size bir şey bilmiyorsunuz gibi bir şey söylemedim bir öneride bulundum "kedinizin sağlığı için" Bende kendi yaşadığım bölgede yıllardır besleme, sahiplendirme ve mesleğimin yanısıra barınakta gönüllü olarak çalışıyorum. Dolayısıyla birden fazla veterinerle sürekli olarak iletişim halindeyim. Benim kendi evimdeki canlı için en ufak bir riske dahi tahammülüm olmadığı için sizin evinizdeki can için bir yorumda bulundum.
"Biz de biliyoruz sizin kadar arastirmayi, evimde kedim varsa bizim de veteriner hekimimiz vardir degil mi?" demişsiniz çevrede "bilinçsizce" hayvan bakan birçok insan var kimi baktığı hayvanı ömründe bir kez veterinere götürmüyor bile. Ben de ne biliyorsam anlatıyorum ki hayatlarında bazıları fiv virüsünü bir kez bile duymamış oluyor. Ben evimde baktığım canların senelik check-UP larını aşılarını ve bakımlarını eksiksiz yapıyorum. Hepsi de son derece sağlıklı ve mutlu.
Ukala tavrınız asabiyetiniz ve üslubunuz inanılmaz irite edici.

Maşallah Allah tüyü kadar ömür versin. Belki dikkatini çekecek yeni ve renkli oyuncaklar işe yarayabilir. Nazik cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

Benim de çok benzer sorunum var, evde çok kısıtlı alanı var mecburen dışarı çıkarıyoruz. Siz müstakil bir evde misiniz? Yani bahçe tamamen size aitse duvarların üstünü bahçe dışına çıkamayacak şekilde telle falan kapatma ihtimaliniz var mı?

Bizim bahçe yan evle ortak olduğu için tek başımıza kapatamıyoruz, onların bahçe kapisi da hep açık oluyor, sürekli kedimi gözetliyorum mecburen.

Evimiz ve bahçe müstakil. Çit var ama ağaca tırmanıp ağaçtan geçiyor çitin öteki tarafına. Bir de bahçe kapısının altından geçip çıkıyor. İki yer var çıkabildiği, bu nedenle ben de hep gözetliyorum onu.

Bahçe şeklinde büyük kafesler hoşuma gidiyor aslında ama kedi için yeterli olur mu bilmiyorum, onun dışında kafes olmadığı sürece, çok çevik oldukları için mutlaka bir yol buluyorlar, bilmiyorum alakası var mı ama sanki cins kediler dışarıyı aramıyorlar. Biz sokaktan sahiplenmiştik, eve kapatmakla haksızlık ettiğimizi hissediyorum. Her gün dua larla Allaha emanet edip çıkarıyorum dışarıya

Yahu napayim naoayim sorduk mu yapiyor musunuz diye veya benim yapmadigimi haberimin olmadigini nereden cikariyorsunuz?

Bu kadar bilgi dagitmak istiyorsaniz kendinize youtube kanalı açın???? Blog yazın????
Ya da en basit burada yeni bir konu açıp bilgilerinizi paylaşin "isteyenler" okur.

İlla bu konu içerisinde bilgi paylaşacaksiniz konu sahibine yazın ya da ortaya yazın alintilamadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…