- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
-
- Konu Sahibi Tikkabilla
Çok haklısınız, ben de hayvancağıza yazık olur diye güvenemiyorum işte.. Uçak imkanı maalesef yok bu güzergahta..İlaçla uyutup seyahat etme konusunda yazabileceğim birşey yok çünkü hiç böyle birşey Tecrübe etmedim, yalnız 10 saat uzun bir süre, Kışları neyse de, bebecik yazın sıcağında, üstüne birde bagajda motor sıcağına maruz kalacak, uyuyarakta olsa otobüsün bagaj kısmında perişan olur bence, mesafeyi kısaltmak adına uçakla seyahat etmeniz mümkün mü acaba?
Benimde köpeğim var, yaşadığım yerle memleketim arası 10 saat, biz arabayla gittiğimiz ve sık sık mola verdiğimiz halde köpeğim bunaldı, araba içinde serinletmek bol bol su vermek zorunda kaldım.
Uçak seçeneği olmaması kötü olduÇok haklısınız, ben de hayvancağıza yazık olur diye güvenemiyorum işte.. Uçak imkanı maalesef yok bu güzergahta..
Yani kucağımıza alsak ne olur ki kafesi içinde? Ben de sıcak bakmıyorum hiç o ilaçla uyuşturma olayına.. Bakalım deneyimli arkadaşlar makul çözümler sunarsa çok mutlu olacağım. Yoksa kedi hayalime tekrardan el sallayacağım. Gerekirse yanımdaki koltuğu da alırım ama işte belki 1-2 muavin izin verecek, sonra arada bir sivri zeka sorun çıkaracak, bilemeyiz ki..Uçak seçeneği olmaması kötü oldu
Kedi veya köpeğiyle otobüs yolculuğu yapanlar umarım aydınlatırlar sizi, ben bizim burda bir hanımla ayak üstü sohbet etmiştim, otobüsle seyahat ederken direkt çantaya koyup hiç bagaja vermemiş köpeğini, hiç sorun yaşamadınız mı dedim, yani yolcular, Şoför veya muavin birşey demedi mi baabında, yaşamadım dedi ama tabii bilemiyorum, belki ses çıkarmışlardır ama o umursamamıştır.
Seyahat acentelerine kafesle Yanımda dursa sorun olur mu diye sorsanız, kedi köpekler için hem kafesler hemde seyahat çantaları var, kusura bakmayın sürekli soruyorum ama uyutmak denince tedirgin oluyorum, genç kızken baktığım terrierim kulak sorunu yüzünden cerrahi işlem görecekti, bayıltılmıştı, zavallı bebeğim kendine gelene kadar üzüntüden ne yapacağımı bilemedim, çok sarsılmıştı, o yüzden şimdi baktığım miniğimi bile tüylerini kestirmek için götürmüyorum çünkü uyutup kesiyorlarmış, eskiden uyutmuyorlardı
Valla bana kalsa sonuçta kedicik kafeste olacak kucağınızda gidebilir, kimseye bir zararı olmaz, ki kediler öyle sürekli ses çıkarıp miyav miyav bağıran hayvanlarda değil, gürültüsü de olmaz ama yolculardan bazıları sorun çıkaracaktır, kızım küçükken bir sefer otobüsle kayınvalidemlere gittim, yolculardan bazıları burnumdan getirdi, camdan bakıp anne burası neresi gibi sorular soruyordu ama çevreye öyle gürültü ya da rahatsızlık verecek birşey yapmıyordu, klasik çocuk merkalılığıyla soru soruyordu yalnızca, aman Allah'ım teyzelerin beni bir dövmediği kaldı, biz çocuklarımız küçükken sokağa çıkmadıktan bir başladılar, şimdiki anneler çok rahattan çıktılarYani kucağımıza alsak ne olur ki kafesi içinde? Ben de sıcak bakmıyorum hiç o ilaçla uyuşturma olayına.. Bakalım deneyimli arkadaşlar makul çözümler sunarsa çok mutlu olacağım. Yoksa kedi hayalime tekrardan el sallayacağım. Gerekirse yanımdaki koltuğu da alırım ama işte belki 1-2 muavin izin verecek, sonra arada bir sivri zeka sorun çıkaracak, bilemeyiz ki..
Doğru, var öyle insanlar.. Kesin arada bir tane de olsa sorun çıkaran olur. Amaç zıt gitmek.. İyice araştırmadan bir karar vermek istemiyorum. Hatta kullandığım otobüs firmasına bile gidip soracağım. Eğer yanımda durmasına izin vereceklerse yolcuların ne dediği pek de umrumda olmaz. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Mune :)Valla bana kalsa sonuçta kedicik kafeste olacak kucağınızda gidebilir, kimseye bir zararı olmaz, ki kediler öyle sürekli ses çıkarıp miyav miyav bağıran hayvanlarda değil, gürültüsü de olmaz ama yolculardan bazıları sorun çıkaracaktır, kızım küçükken bir sefer otobüsle kayınvalidemlere gittim, yolculardan bazıları burnumdan getirdi, camdan bakıp anne burası neresi gibi sorular soruyordu ama çevreye öyle gürültü ya da rahatsızlık verecek birşey yapmıyordu, klasik çocuk merkalılığıyla soru soruyordu yalnızca, aman Allah'ım teyzelerin beni bir dövmediği kaldı, biz çocuklarımız küçükken sokağa çıkmadıktan bir başladılar, şimdiki anneler çok rahattan çıktılar
Hani çocuk durmadan ağlasa, sağa sola saldırsa anlayacağım ama bana soru soruyordu hepsi bu, düşünün insan yavrusuna tepki gösteren, kediye ne der?