• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi eğitimi

Gulay112

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2019
31
10
38
33
Arkadaşlar önce sizlere sorunum dan bahsetmek istiyorum. Bundan 5 ay evel sokaktan bir kedi yavrusu sahiplendik. Evde normalde muhabbet kuşu besliyorum kedi küçük olduğu için birbirlerine alışılar diye düşündüm ama ne yazık ki hiçbi şekilde alışmadılar. Kedi büyüdükçe çok kötü huylarını olduğunu fark ettim kumaş yiyor yerinde durmuyor sürekli hareket halinde sürekli tavana çıkmaya çalışıyor ampule tırmanmaya çalışıyor ayakkabıların altını yemeye çalışıyor durduk yere ısırıp kaçıyor hiç mırlama gibi bir huyu yok gün içinde belki bir iki saat anca uyuyor geceleri sürekli odasındayken bağırıyor yanımıza alıyoruz deli gibi yatağın üstünde koşturuyor bizi de uyutmuyor. Sürekli kuşlara saldırıyor tezgaha çıkıyor tuvalete girip vcden su içmeye çalışıyor kablo yiyor yapmasını istemediğimiz her şeyi daha çok yapıyor sinirleniyor ve bize saldırıyor evde böyle kaçacak yer arıyoruz suyu ağzıyla değil patisiyle içiyor ve o şekilde sürekli evin içerisinde dolaşıyor perdeleri tırmalıyor perdeleri mahvetti tırmanma tahtası aldık Onun dışında her yeri tırmalıyor. Ellerimizi geçtim gözümüzü yüzümüzü bıçakla kese gibi tırnaklıyor. Uyuyan birini gördü mü deli gibi saldırıyor. Kendisini asla sevdirmiyor. Hele bacaklarına beline dokundum mu bittik mahfolduk yani. Bi kere pikniğe giderken yanımızda ormana götürdük gezsin diye dışarı çıktı azcık bağrındı oralarda yüzü kesik bi kedi vardı direk bizimkine saldırmak için geldi biz korkar dedik ama hiç bi şekilde kaçmadı sokaktaki kediye saldırması diye zor tuttuk bizim küçük enişteyi hem bebek hem gözü kara. Şimdi ben bu sıpayı sokağa mı bıraksam başkasına mı sahiplendirsem diye bişey sormıycam çünkü başkasına versem eminim ki sokağa bırakır. Ama bu çocuğu eğitme gibi bi şansım yok mudur bunun eğitimini filan veren bir yerler yok mudur? Ufacık bi can yiycek versen yiycek vermezsen yemiycek. Ama bizim de psikolojimizi bozdu eşşek 😂 bilen duyan varsa böyle bişey bana yardım etsin nolur😥😥🙏🙏

Ben henüz bebek diye olduğunu düşünüyorum tırnaklarını kestirebilirsiniz veterinerde o baya etkiliyor hiç çizemiyor o şekilde ısırdığında tepki gösterin ayağınızla yere vurun veya bağırın yanlış birşey yaptığında hep o tepkiyi verin ki yanlış algısı oluşsun bizde 3 kedi var üçü de birbirinden sevecendir ama hepsi büyüdü küçük kalmadı arasında büyüdükçe duruluyorlar birde lazer alıp bol bol oynatın yorulsun ki gece rahat uyusun yoksa enerjiyi atamayıp kuduruyorlar

Bence de küçük olması nedeniyle ekstra bir hareketliliği ve yaramazlığı var. Yazdıklarınızı okudukça oğlumun küçüklüğü canlandı gözümde. :) Tırnaklarını kestirmek gerçekten sorunlarınızın bir kısmını azaltacak bir öneri. Bunun dışında, gün içinde kedinizi yormaya, enerjisini attırmaya çalışın. Petshoplardan bulabileceğiniz ucu sopalı oyuncaklardan yararlanabileceğiniz gibi, evinizdeki bir makara, kağıt vs her şey bir oyun malzemesi aslında. Mutlaka ilgisini çeken bir şey bulursunuz. Kediler maalesef eğitime çok açık hayvanlar değil. Ama belli başlı noktalarda davranış değişiklikleri sağlayabilirsiniz. Bunun için genellikle sert bir ses tonuyla "hayır" diyerek davranışı engellemek öneriliyor. Bir de kediler bizlerin davranışlarından oldukça etkileniyor. O yüzden, o agresifleşince sizin mümkün olduğunca sakin tepkiler vermenizde fayda var. Kedinizle oynadığınız oyunlarda agresyonunu yükseltmemeye dikkat etmenizi tavsiye ederim. Kedinizin kızışma dönemine de az kalmış yaş itibariyle, bu da davranışlarını etkilemiş olabilir. Bir de son olarak, bazı kediler hastalandıklarında da agresifleşebiliyorlar. Belki bir veteriner ziyareti bir sorun varsa tespit edilebilmesi açısından faydalı olabilir.

Daha 5 aylıkmış kedi yani daha yavru 1 yaşından sonra birazcık daha sakinleşir

Kötü huy diye bahsettiginiz şey bunlar mı ?
Hiç kedi beslemediniz evde sanırım

5 ay önce sahiplendiğinize göre şu an en az 6,5-7 aylık olmalı. Kısırlaştırdınız mı? Kısırlaştırmadıysanız bu kadar aktif ve huzursuz olması çok normal. Kısırlaştırınca biraz sakinleşir.

Bunun dışında, tırmalama tahtasını şimdi değil, hayvan eve ilk geldiğinde almalıydınız. Perdeye, koltuğa yeltendiğinde tahtasına götürseniz alışırdı. Şu anda da alıştırabilirsiniz aynı şekilde.
Bu kadar hırçınsa bir şeylerden mutsuz demek ki. Bunun sebebi kısır olmaması da olabilir; yeterince oynamıyor, ilgilenmiyor da olabilirsiniz.
Size zarar veremeyeceği şekilde oltayla oynatmaya alıştırın. Toplu, çevirmeli kedi oyuncaklarına da bakın. Oyun oynarken size saldırdığında bağırmadan "hayır" deyin ve oyunu sonlandırın. Elinizle kolunuzla oynayamayacağını öğrensin.

Ayrıca 5 aydır evinizde baktığınız hayvanı sokağa bırakırsanız kısa sürede ölür büyük ihtimalle.
"Yüzü kesik, sokakların asi ve hırçın kedisine bile diklendi, tutmasak yere serecekti" hikayenizden hayvanı sokağa bırakmak için yol yaptığınız belli. Ama içinizi rahatlatmayın boşuna.

5 aydır ev ortamına alışmış, ne arabalardan kaçmayı bilir ne diğer kedilerle doğru düzgün mücadele edebilir ne de doğru düzgün yiyecek bulabilir. Kötü niyetli insanlardan korunmayı da bilmez. Ev ortamından sonra sokağa dönünce hastalıklara da daha açık hale gelecek.

Saydığınız şeyler yavruyken "ay ne tatlıııı" deyip eve aldığınız hayvanı zora düşünce ya da sıkılınca terk etmenizi haklı çıkarmıyor.
Kedi sanıp aldınız da kaplan çıkmadı sonuçta. Altı üstü kedi işte, hepsi böyle.
Sokağa bırakırsanız öleceğini bilin. Çocuk oyuncağı değil bu.

Ben henüz bebek diye olduğunu düşünüyorum tırnaklarını kestirebilirsiniz veterinerde o baya etkiliyor hiç çizemiyor o şekilde ısırdığında tepki gösterin ayağınızla yere vurun veya bağırın yanlış birşey yaptığında hep o tepkiyi verin ki yanlış algısı oluşsun bizde 3 kedi var üçü de birbirinden sevecendir ama hepsi büyüdü küçük kalmadı arasında büyüdükçe duruluyorlar birde lazer alıp bol bol oynatın yorulsun ki gece rahat uyusun yoksa enerjiyi atamayıp kuduruyorlar
Evet tırnaklarını arada bir kestiriyoruz ama o zaman da ısırma huyu daha da artıyor. İlk geldiği günden beri ısırdığı zaman hayır ı sert sesle söylüyoruz ama ilk günkünden daha kuvvetli ısırıyor😁 lazer çok mantıklı geldi ilk fırsatta temin deceğim

Bence de küçük olması nedeniyle ekstra bir hareketliliği ve yaramazlığı var. Yazdıklarınızı okudukça oğlumun küçüklüğü canlandı gözümde. :) Tırnaklarını kestirmek gerçekten sorunlarınızın bir kısmını azaltacak bir öneri. Bunun dışında, gün içinde kedinizi yormaya, enerjisini attırmaya çalışın. Petshoplardan bulabileceğiniz ucu sopalı oyuncaklardan yararlanabileceğiniz gibi, evinizdeki bir makara, kağıt vs her şey bir oyun malzemesi aslında. Mutlaka ilgisini çeken bir şey bulursunuz. Kediler maalesef eğitime çok açık hayvanlar değil. Ama belli başlı noktalarda davranış değişiklikleri sağlayabilirsiniz. Bunun için genellikle sert bir ses tonuyla "hayır" diyerek davranışı engellemek öneriliyor. Bir de kediler bizlerin davranışlarından oldukça etkileniyor. O yüzden, o agresifleşince sizin mümkün olduğunca sakin tepkiler vermenizde fayda var. Kedinizle oynadığınız oyunlarda agresyonunu yükseltmemeye dikkat etmenizi tavsiye ederim. Kedinizin kızışma dönemine de az kalmış yaş itibariyle, bu da davranışlarını etkilemiş olabilir. Bir de son olarak, bazı kediler hastalandıklarında da agresifleşebiliyorlar. Belki bir veteriner ziyareti bir sorun varsa tespit edilebilmesi açısından faydalı olabilir.
Aslında daha 5 aylık şöyle kendini sevdirse de öyle ısırsa ne güzel olurdu 🙄 biz zaten evde misafir gibiyiz koltuğa oturabilir miyiz filan diye izin alıyoruz kendilerinden nerdeyse. Evde kendim radyo anteninden ucuna ip bağlayıp pompomlu bi oyuncak yaptım ama oyuncağı yakaladığı gibi poponu kopartıp yedi yuttu. Şok oldum. Sonradan farkettim çorap filan da yemiş hemen gardolabı başka odaya aldık. Veterinere koştuk test yapıldı hiç bi hastalığı yok pisi pisi diye bi pskolojik hastalık varmış o olabilir dedi ama çözümü yok sanırım 😥

Daha 5 aylıkmış kedi yani daha yavru 1 yaşından sonra birazcık daha sakinleşir

Kötü huy diye bahsettiginiz şey bunlar mı ?
Hiç kedi beslemediniz evde sanırım
Yok kötü huy diye bahsettiğim şeyler kablo ve kumaş yiyip yutması. Yatağını oyuncaklarını battaniye leri herşeyi yiyor. Bişeyi yemeye yeltendiği zaman elinden alıyoruz fakat bazen biz görmeden kazak çorap önüne ne gelirse yiyor. Sürekli gözümüzün önünde tutuyoruz oynuyoruz veterinere de götürdük kaç kere ama bi türlü çözemedim o huyunu..

5 ay önce sahiplendiğinize göre şu an en az 6,5-7 aylık olmalı. Kısırlaştırdınız mı? Kısırlaştırmadıysanız bu kadar aktif ve huzursuz olması çok normal. Kısırlaştırınca biraz sakinleşir.

Bunun dışında, tırmalama tahtasını şimdi değil, hayvan eve ilk geldiğinde almalıydınız. Perdeye, koltuğa yeltendiğinde tahtasına götürseniz alışırdı. Şu anda da alıştırabilirsiniz aynı şekilde.
Bu kadar hırçınsa bir şeylerden mutsuz demek ki. Bunun sebebi kısır olmaması da olabilir; yeterince oynamıyor, ilgilenmiyor da olabilirsiniz.
Size zarar veremeyeceği şekilde oltayla oynatmaya alıştırın. Toplu, çevirmeli kedi oyuncaklarına da bakın. Oyun oynarken size saldırdığında bağırmadan "hayır" deyin ve oyunu sonlandırın. Elinizle kolunuzla oynayamayacağını öğrensin.
Ayrıca 5 aydır evinizde baktığınız hayvanı sokağa bırakırsanız kısa sürede ölür büyük ihtimalle.
"Yüzü kesik, sokakların asi ve hırçın kedisine bile diklendi, tutmasak yere serecekti" hikayenizden hayvanı sokağa bırakmak için yol yaptığınız belli. Ama içinizi rahatlatmayın boşuna.

5 aydır ev ortamına alışmış, ne arabalardan kaçmayı bilir ne diğer kedilerle doğru düzgün mücadele edebilir ne de doğru düzgün yiyecek bulabilir. Kötü niyetli insanlardan korunmayı da bilmez. Ev ortamından sonra sokağa dönünce hastalıklara da daha açık hale gelecek.

Saydığınız şeyler yavruyken "ay ne tatlıııı" deyip eve aldığınız hayvanı zora düşünce ya da sıkılınca terk etmenizi haklı çıkarmıyor.
Kedi sanıp aldınız da kaplan çıkmadı sonuçta. Altı üstü kedi işte, hepsi böyle.
Sokağa bırakırsanız öleceğini bilin. Çocuk oyuncağı değil bu.
Şimdi öncelikle yazdıklarımı ya okumadığınızı ya da anlayamadığınızı varsayıyorum. Ben bu çocuğu sokağa bırakacak olsam burda neden milletten gaz almaya çalışayım? Belli ki kedinin davranışlarında bir sorun görmüşüm ki buraya yazıyorum. Bana sokak hayvanları konusunda duyar kasmayın lütfen biz elimizden geldiğince gördüğümüze destek olmaya çalışıyoruz. Bu çocuğu da öyle sokakta görüp ay kıyamam ne kadar tatlı bilmem ne diye değil özellikle ilan arayarak isteyerek bulduk ve aldık. İnsanları tanımadan saçma sapan ithamlarda bulunamazsınız. Kaç tane kediniz kumaş yiyor ya da kablo yiyor? Ya da bileğinizi ısırdığı zaman koparmak için pitbul gibi kafasını sağa sola sallıyor? Evet aynen öyle oldu kedi sanıp aldık kaplan çıktı. Bu cümleyi de her gün kullanıyoruz. Ama bir kere bile sokağa atalım başkasına verelim demedik. Bahçeli eve çıkalım da hayvan rahat etsin kazmak istiyo koşmak istiyo dedik. Benim bu güne kadar büyüttüğüm ne kedi ne de köpeklerimin hiç birinde böyle bi davranış olmadı. Veterinerde bi çözüm bulamadık ki buraya yazıyoruz. Hayvan bi yerlerde sorun yaşıyo ki daha evel birinin başına gelmiş mi bunu öğrenmeye çalışıyoruz. Karşınızda o söylediğiniz şeyleri kabullenip de ya aman efendim yanlış düşündünüz bilmem ne diye alttan alıp sizi dinginleştirmeye çalışacak birisi yok sizin. Ben şu dünyada sadece haksızlık karşısında susmam. İthamlarınızı kendinize saklayın sizden gelecek bilgiye ihtiyacım yok. Diğer arkadaşların tavsiyeleri yeterli benim için. İyi günler.

Bizimki de hırçın ama bu kadar da değil ya 🤗🤗 uyurken filan ağzını yüzünü öptürüyo en azından 😁 aslında sorunumuz hiperaktiflik ve kumaş kablo gibi meteryaller yemesi hiperaktiflik konusunu parka giderek biraz çözecek gibiyiz bi de bi arkadaşımız lazer demiş hemen lazer alıcam çok mantıklı geldi bana 😁

Arkadaşlar önce sizlere sorunum dan bahsetmek istiyorum. Bundan 5 ay evel sokaktan bir kedi yavrusu sahiplendik. Evde normalde muhabbet kuşu besliyorum kedi küçük olduğu için birbirlerine alışılar diye düşündüm ama ne yazık ki hiçbi şekilde alışmadılar. Kedi büyüdükçe çok kötü huylarını olduğunu fark ettim kumaş yiyor yerinde durmuyor sürekli hareket halinde sürekli tavana çıkmaya çalışıyor ampule tırmanmaya çalışıyor ayakkabıların altını yemeye çalışıyor durduk yere ısırıp kaçıyor hiç mırlama gibi bir huyu yok gün içinde belki bir iki saat anca uyuyor geceleri sürekli odasındayken bağırıyor yanımıza alıyoruz deli gibi yatağın üstünde koşturuyor bizi de uyutmuyor. Sürekli kuşlara saldırıyor tezgaha çıkıyor tuvalete girip vcden su içmeye çalışıyor kablo yiyor yapmasını istemediğimiz her şeyi daha çok yapıyor sinirleniyor ve bize saldırıyor evde böyle kaçacak yer arıyoruz suyu ağzıyla değil patisiyle içiyor ve o şekilde sürekli evin içerisinde dolaşıyor perdeleri tırmalıyor perdeleri mahvetti tırmanma tahtası aldık Onun dışında her yeri tırmalıyor. Ellerimizi geçtim gözümüzü yüzümüzü bıçakla kese gibi tırnaklıyor. Uyuyan birini gördü mü deli gibi saldırıyor. Kendisini asla sevdirmiyor. Hele bacaklarına beline dokundum mu bittik mahfolduk yani. Bi kere pikniğe giderken yanımızda ormana götürdük gezsin diye dışarı çıktı azcık bağrındı oralarda yüzü kesik bi kedi vardı direk bizimkine saldırmak için geldi biz korkar dedik ama hiç bi şekilde kaçmadı sokaktaki kediye saldırması diye zor tuttuk bizim küçük enişteyi hem bebek hem gözü kara. Şimdi ben bu sıpayı sokağa mı bıraksam başkasına mı sahiplendirsem diye bişey sormıycam çünkü başkasına versem eminim ki sokağa bırakır. Ama bu çocuğu eğitme gibi bi şansım yok mudur bunun eğitimini filan veren bir yerler yok mudur? Ufacık bi can yiycek versen yiycek vermezsen yemiycek. Ama bizim de psikolojimizi bozdu eşşek 😂 bilen duyan varsa böyle bişey bana yardım etsin nolur😥😥🙏🙏
benim de oğluşum aynı hırçınlıkta. şöyle söyleyeyim 2 yaşını geçti halen aynı. kudurduğu zaman kimse onu tutamaz 😄 evet beni de bazen yoruyor bu durum fakat nedense alıştım. onunla oyun oynayın, yakalamaca oynayın. siz kaçın saklanın o bulsun. o saklansın siz bulun. mesela benimki küçük fare oyuncağına bayılıyor. saatlerce onunla yakalamaca oynuyor. bu arada o ısırma hareketini her kedi yapıyor. hatta eğer büyük bir oyuncak verirseniz onunla avlamaca oynarken özellikle boynundan yakalayıp aynı hareketi yaptığını hatta arka ayaklarıyla da teptiğini görürsünüz. kısacası enerjisini almaya çalışacaksınız. aynı bir çocukla ilgileniyor gibi onunla vakit geçirmeniz lazım. çünkü o da bir çocuk 🐈 siz yatarken odada da sizin sesinizi hareketinizi duyduğu için merakından gelmek istiyor. duymamazlıktan gelin,tepki vermeyin hatta konuşuyorsanız bir süre susun gidecektir. belki yarım saat belki 1 saat belki saha uzun zaman sonra. fakat bi süre sonra ne kadar bağırsa da tırmalasa da amacına amacına ulaşamadığını görünce daha az yapmaya başlayacaktık. sorarsanız daha bir çok konuda yardımcı olabilirim size 🙏🏻 yalnız kesinlikle lazer almayın, onunla oynatmayın. lazer kediciklerimizin psikolojilerine çok zararlı. onların avını yakalayıp, avlanma içgüdülerini gidermeleri gerekiyor. onun yerine büyüklü küçüklü oyuncaklar alın. baktınız kudurma vakti. sallayıp, gösterip ona fırlatın bir yere sonra izleyin nasıl oynadığını 😄 öyle de oynamıyorsa(bazen küçükken oynamayabiliyorlar) oyuncağa ip bağlayıp öyle oynatın. hopayıp zıplattırın, ondan kaçırın. ama yakalamasına da izin verin ki onun üzerinde enerjisini iyice atsın. dediğim gibi sormak istediğiniz bir şey olursa, muhakkak yazın. seve seve cevaplarım. canlar benim için çok önemli 😻

Şu anda tosuncuğum bir buçuk yaşına girdi kısırlaştırıldı kendine ait bir odası var uyumak istediğinde ya da kafa dinlemek istediğinde odasında uyuyor, koltuğa oturmamıza ya da uzanmamıza izni var:) lakin pisipisi hastalığına ne yazık ki bir çözüm bulamadık. Tek çözümümüz önünde kumaş türü şeyler bırakmamak oluyor. Hala deli fişek gibi maşşallah asla yerinde durmuyor zıpır, ama çok şükür perdeye tırmanmıyor artık😃

Back