Bebek Beslenmesi keçi sütü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

erva42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2010
52
0
86
Konya
bebeğim 8 aylık 8.200 gr anne sütü alıyor,maşallah iştahıda iyi ama kilo almıyor doktor mama vermemizi söyledi ama oğlum yemiyor mamayı. acaba arada keçi sütü versemmi bebeğine keçi sütü içiren varmı varsa nasıl veriyorsunuz sademi yoksa başka bişeylerle karıştırıyormusunuz

bebek neşeli ve kıpır kıpırsa sağlıklı demektir,aldığı gıda kendisine yetiyor demektir.zayıf olması önemli değil bu yüzden.12 aylıktan küçük bebeklere süt verilmesi onun için tehlike arz edebilir.hele ki keçi koyun sütü inek sütünden daha da ağırdır.çocuğunuzu burda yapılacak yorumlara göre deneme tahtasına çevirmeyin,çok üzülürsünüz sonra...alabileceği gıdaları dr.a danışın bence.

bende bebegime bir ikikere muhallebesine suyla karıstırıp vermistim keci sütünü.sonra cok kötü kokulu kusmaya basladı agır geldıgını dusundum bende korktum bıraktım.belkıde kusması ondan degıldı bılmıyorum ama ben bırdaha vermedım.doktora sordum sonrada oda verme dedı kansızlık yapabılır dedı.eskılerden esımın annesı falan verırlermıs kecı sutunu kendı bebeklerıne bende onlardan duyunca verdım cok yararlı dıye ama vermemek gerekıyomus.

canım ben ilk 6 ay sadeece emzirdim,şimdi artık ek besinlere geçtik.doktorumuzun önerisi ile keçi sütü ile yoğurt yapıyorum ve yediriyorum,sabaklarıda kahvaltısını labne peyniri ile hazırlıyordum,2-3 gündür keçi peyniri aldık,onunla elimle veriyorum,hepsini ezerek yedirme taraftarıda olmadığım için böyle yapıyoruz.keçi sütü inek sütüne göre daha az allerrjiktir.keçi sütüyle pirinçli muhallebi falan yapabilirsin.ben kızıma muhallebi vermiyorum,kilomuz iyi,boşuna şişirmek istemiyorum.

keçi sütü anne sütüne en yakın süttür. ve alerjik özelliği en az olan süttür. ama hiçbir şekilde yaşını doldurmadan önce pastorize keçi sütleri , inek sütleri bebeklere verilmemelidir. ben bebeğim için 6. ayda sütüm azaldığı dönemde keçi sütü kullandım. ancak formül mama şeklinde. golden goat die bir mama var. bebeklere özel bir formül süt maması. diğer mamalara göre biraz daha pahalı ama besleyici.tavsiye ederim.tabi burda önemli olan doktorunuzun ne dediği. mutlaka doktorunuzla paylaşın.
sevgiler.

evet kecı sutu cok kıymetlı bı sut cocuk dr um ve norolugumda onerdı bı yas oncesı muhallebı ve yogurtlarını hep kecı sutuyle yaptım hala devam edıyorum ........gayet ıyıyız cok sukur ama ıçmek ıçın vermedım devam sutune devamm yaza dogru ınş...kan degerlerımzıde etkılemıedı ınek sutu kansızlık yapar dedı dr.saglıklı gunler ınş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…