keçi sütü acil yardım

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
kızlar kızım 9. ayda.keçi sütü vermek istiyorum..1 yaşını beklemelimiyim yoksa verebılrımıyım.acilen cevap bekliyorum çünkü bugün alıp içirmeyi düşünüyorum..

hımmm bu fikre benim de ihtiyacım var..kahvaltısına koyuyorum akşamları muhallebisini keçi sütüyle yapıyorum sadece geceleri lactum weriyorum ama artık keçi sütüne başlamak istiyorum mamadan uzaklaşmak istiyorum ...çok kararsızım..her dr da farklı söleyince öle kaldım ortada...

bugün doktorumuzla konuştum keçi sütü oalyını iyice kafam karıştı..doktorumuz "kesınlıkle önermiyorum folık asit eksıklıgı yapıyor kecı sütü" dedı..onun yerıne inek sütü ver daha iyi dedı..valla kafam karıştı ya..

haydaaa...,al işte.. böyle oluyo hep e napcaz şimdi...

ama ben annelik hislerime güwenip yaptıım uygulamaya dewam etcem 2-3 ay sonra tamamen keçi sütüne döncem ...

kızlar ben birbuçuk aydır kardelene inek sütü veriyorum direk
keçi sütüde verdim ama sadece bir paket keçi sütünün inek sütünden hiçbir
üstünlüğü yokmuş her doktor ayrı telden çalıyor kafamız allak bullak
ben bu aydan sonra mama vermeyi düşünmüyorum evdeki paket bitsin
sadece inek sütüyle devam edicem mamayıda zaten günde bir öğün içiyordu
ama bana sorarsanız keç sütü yerine pınarın ilk adım devam sütlerinden verin
vitamin mineral katkılı ben bundan sonra inek sütü ve pınarın sütünü vermeyi düşünüyorum

kızlar sadece süt keçi veya inek vitamin/mineral bakımından anne sütünden daha zayıf olduğundan önerilmiyor...sebep bu..yoksa verebilirsiniz tabiki ama tam vitamin alma şansı yok...o yüzden mamalar anne sütüne göre formüle ediliyor..tabi bir de sütün barsak kanaması sebebiyle kansızlığa sebep olma durumu varmış..ama bu durum nadir...ben oğlanın yoğurt ve muhallebilerini sütle yapıyorum..keçi sütüyle genellikle...onun dışında biberona mama hazırlıyorum..ya da birkaç gündür pınar ın 6-12 ay sütünü veriyorum...(vitamin/mineral açısından zenginleştirilmiş) ama mutlaka yine de günde 2 biberon mama içiyor...son not bu aydaki bebeklerin hala 600 cc günlük süte ihtiyaçları var..sadece ek gıdayla kalmayın derim...

kızlar bence 1 yaşına kadar ek mama(süt) kullanmamızın faydası olur diye düşünüyorum.çoğu dr artık inek sütünü önermiyor.eski dr muz kesinlikle inek sütüne karşıydı yoğurdunu bile bu aya kadar mamadan yapıyorduk.dr değiştirdik bu dr muz ise yoğurdu artık inek sütünle yapabileceğimi söledi.yani dr ların söledikleri tutmuyor.birazda mantığı yapmak gerekiyor.ben artık yoğurdu inek sütyle yapmaya başladım çünkü mantığım hiç kabul etmemişti mamayla yoğurdu.herşeyden önce mayası zaten inek yoğurduyla yağıyordum.bu konuda ötesi yok.ben oğluma sadece geceleri tok tutsun diye biberon devam sütü veriyorum.çünkü sütüm artık yetmiyor sıksık uyanmaması 2 kere veriyorum

X