• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kdv iadelerinde mahsup edilen geçici vergi cezası!!!

eceezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Merhaba,
2013 yılına ait 30 bin tl tutarında devletten bir kdv alacağımız vardı ve bunun için bir yeminli mali müşavir ile görüştük.
İademizi sorunsuz alabileceğini ama biraz uzun sürebileceğini söyledi.Bu durumu problem etmeden başvuru yaptık.
Bundan 7-8 ay evvel 2014 yılına ait 9 bin tl kadar geçici vergimiz çıkmış ve mali müşavir bizi arayıp bu vergiyi mahsup edelim ve alacağınız kdv iadesinden düşsün dedi.Bize bir eksisi olur mu dedğimide hayır olmaz dedi ve bu sekılde kabul ettik vergi mahsup ettirildi.

Dosyamızdaki faturalara ait birkaç eksiklik tesbit edilmiş ve geçtiğimiz nisan ayında bu eksiklikler ymm e iletilmiş ve mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması talep edilmiş.

Ymm bu eksiklikleri mayıs ayında değil kasım ayında yani 7 ay snr tamamlamış ve bizim 9 bin tl olan vergi borcumuza 2 tl kadar bir faiz ve 10 bin tl kadar da ceza geldi ve 9 bin tl olan vergi borcumuz toplamda 21 bin e çıktı.

Bu ceza sadece ymm in sorumsuzlugundan ve ilgisizliğinden kaynaklandı ,bu durumu kendılerıne ilettiğimde neden 1 ay içinde vergi dairesinin esksik diye belirttiği evrakları tamamlamadınız diye çıkıştıgımda dua edin sağlıgınız yerınde , giden paranız olsun kolunuz bagagınız kopuk değil gbi sacmasapan cevaplar aldım.

cezanın kaldırılması için vergi dairesi ile kendılerı de görüşmüş;ancak süre aşıldıgı için daireden olumsuz cevap alınmış.

Ben tavrımı net koydum ve ben bu cezayı ödemeyeceğim , siz bana hiçbir eksisi olmaz dediniz ve vergımızı mahsup ettık bunun bır yolunu bulun dedim.

Şimdi ymm bize bir dilekçe gönderdi ve işi mahkemeye tasıyacaklarını vergi dairesine mahkeme yolu ıle bu cezanın iptalını ısteyeceklerını belırttıler..

bu sekılde bır yol izlersek, bizim aleyhımıze bır durum olur mu, daire de bizi mahkemeye verip maddı anlamda bırseyler talep edebılır mı vs vs

Bu konulara yabancı oldugum için bilen kişilere sormak istiyorum

ymm e güvenmediğim için bizi daha da zora sokabilir diye sizlere sormak ıstedım

fikriniz ve bilginiz varsa paylasırsanız cok memnun kalırım.

Back