Buharlı Ütüler Kazanlı ütü tavsiye ve tecrübelerine ihtiyacım var...

semplice_signora

Konuşası bile yok...
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2012
7.075
3.075
148
42
Dün 2 saat ütüyle boğuşup yine de bitiremeyince kazanlı ütünün kesin ihtiyaç olduğunu anladım.Bütçem çok fazla değil bu konuya.Eşim de ben de sürekli takım giyeriz.Çarşaflarımdan havlularıma kadar ütülerim.Düzgün katlayım yeter diyenlerden değilim.Bebeklerim olunca bu konu daha baş edilemez bi hal alacak.Aklıma takılan 3-5 soru var bu konuda.Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.Hemde mümkünse bugün alabilme derecesinde acil...
1.2 ila 6 bar arası ütüler var.İyi bişey olsun istiyorum ama 800tl veremem.Bu konudaki yorumlara ihtiyacım var.
2.Buhar basıncı ile bar aynı şeymi?En az şu olmalı ki iyi sonuç alabilelim diyebileceğimiz rakam nedir?Katlı çarşaflar,uzun süredir bekleyen kurumuş çamaşırlar ve askıdaki eşyalar için çok gerekli bu.
3.Kumaşları parlatmayan tabanlar varmış.Philips Steamglide taban kullanıyorum ben şu an.Normal buharlı ütü olduğundan sanırım işe yaramıyor bu konuda :50:
4.Ütü esnasında su ekleme özelliği olmalı mutlaka
5.Kendi kendine kapanma özelliği olmasa da olur ütüyü masada bıraktığım vaki değildir.
6.Damlamayı kesme özelliği
7.Kireç temizleme kolaylığı.
8.Isı kademesi ayarlaması olmayınca fiyat çok yükseliyor ama olursa da harika olur :)

canım benim benimde aynen öyle bi derdim vardır çokkkk arastırdım internette cok mağazalara gittim.kriterlerimiz seninkiyle hemen hemen aynıydı.philips gc9520 aldım.çok ama çok memnunum.özelliklerine geliyim kireç temizleme cubugu var ayda 1 çıkarıp temizliyosun.normal kazanlı utuler gibi su aparatı sabit de diğil tasınabilir doldurup takıyosun.suyunu çok az kullaıyo(bikeresinde annemin ütüsü bozulmustu perdeler beyazlar renkliler benim kıyafetlerim filan hepsini su aparatını 1 kere doldurarak bitirmiştim.ve ütünün ayarı yok kendi ne kumassa kendi seçiyo.sessiz bir ütü .sadece suyunu ısıtırken çok az bir sesi var.buhar gücü mükemmelin üstünde bişey açamıycagı bi kırısklık yok...benim aklıma gelen özellikleri bu kadar bu arada fiyatı ilk çıktıgında ben almıstım 680 liraydı ama değdi...biraz uzun oldu ama tavsiye ederim...gir bak internetten

canım benim benimde aynen öyle bi derdim vardır çokkkk arastırdım internette cok mağazalara gittim.kriterlerimiz seninkiyle hemen hemen aynıydı.philips gc9520 aldım.çok ama çok memnunum.özelliklerine geliyim kireç temizleme cubugu var ayda 1 çıkarıp temizliyosun.normal kazanlı utuler gibi su aparatı sabit de diğil tasınabilir doldurup takıyosun.suyunu çok az kullaıyo(bikeresinde annemin ütüsü bozulmustu perdeler beyazlar renkliler benim kıyafetlerim filan hepsini su aparatını 1 kere doldurarak bitirmiştim.ve ütünün ayarı yok kendi ne kumassa kendi seçiyo.sessiz bir ütü .sadece suyunu ısıtırken çok az bir sesi var.buhar gücü mükemmelin üstünde bişey açamıycagı bi kırısklık yok...benim aklıma gelen özellikleri bu kadar bu arada fiyatı ilk çıktıgında ben almıstım 680 liraydı ama değdi...biraz uzun oldu ama tavsiye ederim...gir bak internetten

Aaahh ahh..600 tl verebilecek olsam 5 dk durmam hemen alırım.:50: Ben 300-400lük bişey arıyorum.Ama canıma tak ettiğinde gidip 1000tlye alacağım sanırım:50::50::50::50::50:

Aaahh ahh..600 tl verebilecek olsam 5 dk durmam hemen alırım.:50: Ben 300-400lük bişey arıyorum.Ama canıma tak ettiğinde gidip 1000tlye alacağım sanırım:50::50::50::50::50:

sen bilirsin canım.ama internetten arastırmanı tavsiye ederim bide ben de arastırıyoum en iyisi philips miş ütüde.benim eski ütüm tefaldi hemen bozuldu gitti.avm ye gittim tüm ütü satan mağazalara girdim hepsine sordum kriterlerimide söyledim saolsun hepside yardım ettiler.

Dün 2 saat ütüyle boğuşup yine de bitiremeyince kazanlı ütünün kesin ihtiyaç olduğunu anladım.Bütçem çok fazla değil bu konuya.Eşim de ben de sürekli takım giyeriz.Çarşaflarımdan havlularıma kadar ütülerim.Düzgün katlayım yeter diyenlerden değilim.Bebeklerim olunca bu konu daha baş edilemez bi hal alacak.Aklıma takılan 3-5 soru var bu konuda.Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.Hemde mümkünse bugün alabilme derecesinde acil...
1.2 ila 6 bar arası ütüler var.İyi bişey olsun istiyorum ama 800tl veremem.Bu konudaki yorumlara ihtiyacım var.
2.Buhar basıncı ile bar aynı şeymi?En az şu olmalı ki iyi sonuç alabilelim diyebileceğimiz rakam nedir?Katlı çarşaflar,uzun süredir bekleyen kurumuş çamaşırlar ve askıdaki eşyalar için çok gerekli bu.
3.Kumaşları parlatmayan tabanlar varmış.Philips Steamglide taban kullanıyorum ben şu an.Normal buharlı ütü olduğundan sanırım işe yaramıyor bu konuda :50:
4.Ütü esnasında su ekleme özelliği olmalı mutlaka
5.Kendi kendine kapanma özelliği olmasa da olur ütüyü masada bıraktığım vaki değildir.
6.Damlamayı kesme özelliği
7.Kireç temizleme kolaylığı.
8.Isı kademesi ayarlaması olmayınca fiyat çok yükseliyor ama olursa da harika olur :)

Tefal GV-7096 Express Compact Anti-Kireç Buhar Kazanlı Ütü

Benim ütüm bu.Resim yüklemeyi bilmediğimden yükleyemedim.Memnunum.Aklıma gelen özelliklerini yazayım,
Ütüleme esnasında fişi çıkarıp,su ilave edebilir ardından tekrar fişi takıp 2 dk sonra ütüye devam edebiliyorsunuz.
Kireç çubuğu var çıkarıp musluğa tutuyor sonra geri takıyorsunuz.
Şimdi bakıyorumda yukardaki özelliklerin hepsi yok sanırım yine de memnunum.

Benım utum tefal kazanlı 5 bar 200gr buhar antı kırec. sahsen ben aman aman bır numarasını goremedım. ama en azından su doldurmakla ugrasmıyorum. bır kere doldurup 1 saatten fazla utu yapıyorum. en buyuk sorunum %100 pamuk gomleklerdı. halen ıstedıgım gıbı degıller.

ben kendim delongi vx340 kullanıyorum bi arkadaşımın tavsiyeyesi üzerine almıştım 3 yıldır kullanıyorum ve gayet memnumum özelliklerine gelince çift kazanlı değil tek kazanlı ama bence çift kazanlılardan daha iyi nedenine gelince çift kazanlılar çok ses yapıyor vede kireçlenme gibi sorunları olunca temizlenmesi gayet zor oluyor tek kazanlının zararı ise ütü sıcakken içindeki su bitmeden kazanın kapagını açamıyorsun nedeni ise çıkan buhar ile birelinizi yakabilme ihtimalinizin olması ama eger soguksa istediğiniz gibi açıp kullanabiliyorsunuz tavsiyem ütüye başlamadan kazanı doldurup çalıştırmanız.fiyat olaraksa diger ürünlere göre gayet ucuz internetten araştırabilirsiniz

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben kazanlı ütü almak istediğimde yorumlara çok önem vermiştim ve delonghı vvx1860 almıştım, ama hiç beğenmedim içerisindeki kullanım kılavuzu yetersiz, ütü çok ağır ve tabanı güzel değildi ve ütü buhar kesilince 10 dk buhar vermiyordu hemen iade ettim. Sonrasında bi mağazada phılıps gc9240ı inceledim. Akıllı ütü olduğundan mı neden bilmiyorum, kırışıklık açmak için epey çaba sarf ettik bastırdık falan. Ama en son annemin yoğun isteği üzerine karar verdim ve tefal gv9461 aldım. O kadar memnunum ki anlatamam, ütü bir harika eco ayarında ütülediğim halde mükemmel ütülüyor.tavsiye ederim. Ben istanbul bilişimden aldım kargo kutusu biraz hasarlı geldi ama üründe hiçbir sorun olmadığından ve sıfır olduğundan geri çevirmedim. Iyi ki almışım çooooookk memnunum...

Merhaba ben hem buhar kazanlı ütü kullanıcısı olarak hemde normal ütü kullanıcısı olarak bu konuya yorum yapmak istedim . Eve buhar kazanlı ütüler gerçekten iyi ve kaliteli olurlarsa tavsiye edilir . Ama şöyle de bir gerçek var bir eve buhar kazanlı ütü var ise mutlaka normal ütünün de olması gerek diye düşünüyorum . Misal Ben kapalı bir bayanım ve her gün başörtü ütüleme durumum var . Eee bir başörtü için o suyun ısınması ve ütünün hazır olmasını bekleyemem . Bu yönden bakılırsa çok avantajlı değil . Avantajlı yönü şu ki kırışıklıkları daha çabuk götürüyor . Ama acil bir şey ütülemeniz lazım işte o zaman buhar kazanlıyı açmak eziyet başka bir şey değil . ben şahsen kaliteli bir ütü alıp buhar kazanlı ütüden vazgeçebilirim diye düşünüyorum

Konu sahibi olarak kararımı bildirmek istedim.Aldığım ütü TEFAL GV7095 G...
Ağır değil.
1,6 su kapasiteli.Üstelik çalışırken doldurabiliyorsunuz.
52-55 saniyede hazır oluyor.(Özellikle saat tuttum ölçtüm?
Parlama yapmıyor.
Isı ayarı yüksek olduğunda hemen yapışabiliyor satene falan.
Buharında elimi yakmadan ütü yapmaya alışamadım daha.Çok güçlü.(eco seviyesinde bile.)
Askıdaki eşyayı da ütüleyebiliyor.
4 kat çarşafı tek gidişte açıyor.Üstelik basınç uygulamama gerek bırakmadan.(bunu eco seviyesinde değil yüksekte yapabiliyor.eco seviyesinde 2 kat ütüleyebiliyorum)
Soğuması zaman alıyor.
2 aydır haftada en az 1 kez kullanıyorum,şehir merkezinde ve çok kireçli su kullandığım halde daha kireç çubuğu dolmadı.Temizlemedim.
Normal ütü masamda kullanabiliyorum.Sadece alt kısmını metal yere koyarsam boyası yapışıyor.Kazanı yere koyuyorum.
Memnun kaldım.Arayış içinde olanlara tavsiye ederim ütümü.Diğeri de yedek de acil durumlar için:34:

Konu sahibi olarak kararımı bildirmek istedim.Aldığım ütü TEFAL GV7095 G...
Ağır değil.
1,6 su kapasiteli.Üstelik çalışırken doldurabiliyorsunuz.
52-55 saniyede hazır oluyor.(Özellikle saat tuttum ölçtüm?
Parlama yapmıyor.
Isı ayarı yüksek olduğunda hemen yapışabiliyor satene falan.
Buharında elimi yakmadan ütü yapmaya alışamadım daha.Çok güçlü.(eco seviyesinde bile.)
Askıdaki eşyayı da ütüleyebiliyor.
4 kat çarşafı tek gidişte açıyor.Üstelik basınç uygulamama gerek bırakmadan.(bunu eco seviyesinde değil yüksekte yapabiliyor.eco seviyesinde 2 kat ütüleyebiliyorum)
Soğuması zaman alıyor.
2 aydır haftada en az 1 kez kullanıyorum,şehir merkezinde ve çok kireçli su kullandığım halde daha kireç çubuğu dolmadı.Temizlemedim.
Normal ütü masamda kullanabiliyorum.Sadece alt kısmını metal yere koyarsam boyası yapışıyor.Kazanı yere koyuyorum.
Memnun kaldım.Arayış içinde olanlara tavsiye ederim ütümü.Diğeri de yedek de acil durumlar için:34:

fiyatı nedir peki canım :1:

tam da böyle bir konu açmaya niyet etmiştim . eşim işi gereği takım elbise giyiyor bende ve ütüye çok önem veriyoruz. düğün zamanı hediye çeyizime bir ütü geldi inatla o an yeter fazla para vermeye gerek yok dedim . daha kaliteli bişey almadım ve resmen 2 yıldır sürünüyorum ya :( ne kadara aldığınız bu yazdığınız ütüyü

delonghi buhar kazanlı baya tutuldu bu ara kızlar bende arkadaş tavsiyesi üzerine yigenime aldım nişanlı oldugu için henüz kullanamadı ama inşlh memnun kalır aldığım sitede çok ilgiliydi memnun kaldım sizde bakabilirsiniz
Delonghi 1460 2200 Watt Buhar Kazanlı Ütü - Ürün Kategorileri

Son düzenleyen: Moderatör:
fiyatı nedir peki canım :1:

tam da böyle bir konu açmaya niyet etmiştim . eşim işi gereği takım elbise giyiyor bende ve ütüye çok önem veriyoruz. düğün zamanı hediye çeyizime bir ütü geldi inatla o an yeter fazla para vermeye gerek yok dedim . daha kaliteli bişey almadım ve resmen 2 yıldır sürünüyorum ya :( ne kadara aldığınız bu yazdığınız ütüyü

340 tl ye aldım ben vatan bilgisayarın internet mağazasından.Kampanyaya denk gelmişti.Normal fiyatı 400 falan.Ben memnunum tavsiye derim ikinize de.

340 tl ye aldım ben vatan bilgisayarın internet mağazasından.Kampanyaya denk gelmişti.Normal fiyatı 400 falan.Ben memnunum tavsiye derim ikinize de.

sağol canım burdan ve dışardaki araştırmam sonucu philips azur 4870 aldım . piyasada 400 tl altı hiç görmedim . hepsiburadadan aldım 300 tl ve yanında kireç sökücü hediye ettiler.

arkadaşlar benimde kısmet olursa ütüye ihtiyacım var ama buhar kazanlı mı yoksa klasik ütümü almalıyım karar veremedim:( kafama takılan soru acaba philips buhar kazanlı ütülerin ayarlama özelliği olmadığı için bütün giyisileri ütülerken kırışıklık açma kabiliyeti ne kadar. internette bazı yerlerde philips buhar kazanlı akıllı ütünün çamaşırların kırışıklığını açmıyor diye yorumlar okudum. kullanan arkadaşlar acaba durum nedir gerçekten kırışıklıkları zor mu açıyor !!!

Back
X