Kaza sonrası duygularım

mrcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2011
144
125
Aslında çok büyük bir dert değil ama içimdeki sıkıntıyı alamıyorum. Belki benimle aynı seyi yaşamış birileri vardır. Sorun şu ki birkaç gün önce trafik kazası yaptım.arabada ben ve çocuğum vardı sadece.yolu boş zannettim ana yola çıktım.aslında yola baktım ama gelen arabayı göremedim.yola çıktım kavşağı dönerken ana yoldan gelen araba bana sol arka taraftan çarptı.oğlumda kırık var ama ciddi değil.bende morluk dışında bişey yok.aslında kazada suçlu benim ama kendimi suçlayamıyorım.çünkü yola baktım ama görmedim arabayı.içimi acıtan kaza sonrası yaşadıkları. Oğlum arkada oturuyordu . Onu kırılan camdan almaya çalıştım alamadım.sonra içimden şöyle düşündüm."oğlum burda dursun daha güvenli olur"sonra eşimi aramak için telefon aramaya başladım.sonra bir ara oğluma baktım.arabada yüzünde kan var.çaresiz ağlıyor.gözleri öyle acıklı bakıyor ki.kimse almamış .herkes benim başımda. "Oğlumu çıkarın ne olur"dedim. Ondan sonra çıkardılar.aklımda hep o manzara.neden kucaklamadım neden onu ordan çıkaramadım.neden korkuttum çocuğu.neden kimse bakmadı çocuğuma. Ağlayamıyorum.kendimi ama ediyoruz.

Ayy cok kötüüü :/ Allah sağlığınıza kavustursun biran önce

soktaydın cünkü o an ne yapacagını bilemedin kendini bosa suclama

E insan aptallasiyor olayin şokuyla. Sıkmayın canınızı tecrube olmustur bu size. Kucukken babam da beni çıkarmamışti arkadan gelen biri daha vurdu. Aklinizda olsun bir dahaki sefere.

Soka girmissin kendinden makul hareketler beklememelisin o an icin. Gecmis olsun

çocuğu çıkarmamakla en doğrusunu yapmışsınız aslında. belinde boynunda kırık olsa kötüleştirebilirdiniz. 112 gelene kadar beklemek en iyisi. bir de şok anında düşünemememiz anormal tepkiler vermeniz çok normal. araba çok hızlı gelmiş olabilir. yada kör noktada kalmıştır yada bir anlık dalgınlıktır olabilir. bununla geçmiş olsun. atlatması zor tabiki ama oğlunuz zarar gördüğü için kendinizi suçlamayın. adı üstünde "kaza". kucağınızdan düşürüp kolunuda kırabilirdiniz. yada sizin yerde bıraktığınız bir şeye takılıp düşüp bir yerinide kırabilirdi.

Geçmiş olsun öncelikle yaşadığınız şoku henüz
Atamamissiniz bi anne olarak uzulmeniz normal
Bi kez bende cocuklarimla trafik kazası yasadim sarhoşun biri bize carpti ben o şokla arabadan inip adama bagirmaya hakaret etmeye başladım herkes cigliklarima geldi noluyo diye ambulansin numarasini bile hatirlayamadim o an...

Yarali birine ambulans gelmeden dokunulmaz.. en dogrusunu yapmissiniz
..kendinizi uzmeye degmez, sag saglim kurtulmussunuz sukredin ..

Yarali birine ambulans gelmeden dokunulmaz.. en dogrusunu yapmissiniz
..kendinizi uzmeye degmez, sag saglim kurtulmussunuz sukredin ..

Ah ah arkadasim haklisin da ambulans saatler sonra geliyor. Burda bir cocuga araba carpti. Cocuk kan kaybediyor. 1 saat gelmedi ambulans. Babasi bagirdi yeter ölecek cocugum dedi aldi goturdu. Onlar gittikten 20 dakika sonra geldi ambulans.
Ambulansa da güven olmuyor ki artik..

Bi tanıdığım vardı aynı sizin gibi sadece o ve 3 yaşındaki oğlu vardı arabada ve o kazada çocuk öldü. Şükredin! İkinizde hayattasınız ve sağlıklısınız dimi? Tamam artık daha dikkatli olursun ve şükretmeyi unutma. Beterin beteri var..

Size tek tavsiyem, araba gelir gelmez hemen tek başınıza trafiğe çıkın.
Şok evresi tekrar her şey normale dönene kadar bitmiyor.
Sürüşe ne kadar ara verirseniz, gözünüzde sürekli o anı yeniden yaşarsınız.
Tecrübelerimle söylüyorum, araba gelir gelmez trafiğe çıkın ve bu anıları hafizanızdan silin...
Çok büyük geçmiş olsun.

O şok anında insan ne yaptigini bilemiyor bende kaza gecirmistim ufak capli ve hemen ardindan telefonuma sarilmistim ne konustugumu bile hatirlamakta gucluk cektim sonradan
Insaniz basimiza hersey gelir ama şu "gormedim" olaylarida olmasin artik yola cikiyorsun yani umarim basimiza gelmez birdaha gecmis olsun

Cocuk arka koltukta cocuk koltugunda, emniyet kemeri bagli bir sekilde oturdugu surece onu arabadan cikarip cikarmamaniz farketmiyor sizin durumda. Arabada cocuk guvenligi icin alinacak tedbirler bunlar yani, gerisi Allah'a kalmis.

çok geçmiş olsun..bebeğinizi almamanız doğru bir hareket..kırık var diyorsunuz belki onu kucağınıza alsaydınız daha fazla acı çekip belkide kırığı daha kötü hale getirebilirdiniz..

GEÇMİŞ OLSUN. AYNI ŞEYİ BENDE YAŞADIM ARKADA BEBEK KOLTUĞUNDA OTURUYORDU OĞLUM SARHOŞ BİRİ GÜPE GÜNDÜZ ÜZERİME GELDİ OĞLUM ÇOK AĞLADI ÇOK ŞÜKÜR BİŞEYİ YOKTU SONRA ADAM OLAY YERİNDEN KAÇTI AMA BU SEFERDE POLİS ARABASINA ÇARPTI VE TUTUKLANDI. OĞLUM KOLAY ATLATAMADI ÜZERİNDEN 8 AY GEÇTİ ŞİMDİ YAVAŞ YAVAŞ ATLATIYOR AMA SÜREKLİ ARABA KULLANIRKEN BANA TALİMAT VERİYOR ANNECİM YAVAŞ DİYOR VE DAHA 2,5 YAŞINDA.

çok şükür deyin ve unutun olanları. Şanslısınız ya arkadan değil de daha kötü bir yerden çarpışsaydınız?
bence kendinize de eziyet etmeyin daha fazla.
çok çok geçmiş olsun.

Yaşadığınız şoktan dolayı insan ne yapacağını bilemiyor kendinizi daha fazla üzmeyin.Allah daha beterin sakınsın geçmiş olsun oğlunuzada sizede acil şifalar diliyorum

çok çok geçmiş olsun rabbim evladınızı size sizide sevdiklerinize bağışlamış daha kötüsü olmadığına şükredin kendiniz suçlamayın öyle bir anda kimse normal tepkiler veremiyor allahım şifalar versin

Böyle durumlarda şok geçirip düşünemiyor ve mantıksız hareketlerde bulunmaya açık hale geliyorsunuz. Ancak şöyle bir durum var siz aklım durdu dediginiz sırada, bilinç altı çalışmaya devam ediyor. Bütün gazetelerde tvlerde gördüğünüz kaza haberlerini, anıları ve tecrübeleri tarayıp en uygun davranış şeklini seçip sizi farkına dahi varmadan yönlendiriyor. Boyun kırığı olma ihtimalini veya yanlış müdahale haberlerini hatırlayıp arabada durmasının daha güvenli olacağını düşünmüş olmanız bilinç altının yapabileceği olası bir davranış. Kaldı ki çok şükür boynunda kırık vs. yokmuş iyiki yoksa asıl hata arabadan çıkarmanız olurdu. Aslında doğru olan ilk yaptığınızmış suçlamayın kendinizi

kendini suçlama kazanın şokundaydın sadece..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…