• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayvinvalidem ve Görümcemi aramak bile gelmiyor icimden....

Gelincik88

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
362
260
103
36
hanimlar baslikta belirttigim gibi, gercekten elim telefona gitmiyor.
Kv karsi binada oturuyor kendimi zorluyorum bazen ugramak icin ama hic icimden gelmiyor.
beni basta cok bunalttilar.
cok farkli karakterlerdeyiz. görümcemde kayinvalidemde sagolsunlar cook konusurlar. bir seyi 10 kez anlatir 11 kez anlatirkende ilk kez bu konuyu konusur gibi davranirlar. gösterisi cok severler ve gerek olmasa bile hemem savunamaya gecerler. dedikodu yapmiyomus gibi davranirlar ama isleri gücleri dedikodudur.
bende oldum olasi böyle seylere sinir olurum. daha cok cekingen, sakin bir yapim vardir.. baskalarinin hayatina daima saygi gösteririm!
aramamak görüsmemek göze cok batiyo. hem kendimi kötü hissediyorum hem onlarin gözünde kötü gelin oluyorum.
hanimlar siz bu gibi durumlarda nasil davraniyorsunuz?
kendinizi zorlayip arada sirada hatir icin ariyormusunuz?
nasil davraniyorsunuz?
rahatsiz oldugunuzu kirmadan nasil gösteriyorsunuz?

aramak istemıyorsan arama
benımkıler de oyleler
ben hiç aramam sormam
eşin de bırsey demıyorsa sen kendını suclu hıssetme

Saygı çerçevesinde davranırız. Haftada 1 ben ararım haftada 1 kv. Konuşmamız 2-3 dk ancak olur. Nasılsın iyi misin? Sen nasılsın iyi misin? O kadar.

Bende aramam onlarda aramaz ama arada 1000km olnca bayramdan bayrama görüşünce kimse dert etmiyor bizde en azından bn önemsemiyorum içinden gelmiyorsa arama ama görüşmek zorundasınız sanrım o adamla evli olduğunuz sürece

Aynı sıkıntıyı ben de hemen hemen yaşıyorum ama eğer eşin bir şey demiyorsa sen de kendini kötü hissetme. Benim eşim laf söylüyo bana bazende zorla arattırıyo kendisi ne kadar kabul etmesede biraz ana kuzuluğu var bu da beni delirtiyo ama bende hastalık ya da çok çok önemli bişey olmadığı sürece arama taraftarı değilim çünkü hassas alıngan ve kırılgan bi yapım var o gün neşeliysem ikisinden birini aradığımda bi laf yiyip bütün günümü zehir ediyorum kafaya takarak o yüzden kendimi biraz uzak tutmaya çalışıyorum benim hakkimdada çok şey konuşuyorlar özellikle gorumcem kayinvalidemi sürekli dolduruyo istediği yöne cekiyo ama pek ilgilenmiyorum o yüzden takmamaya çalış sen de dediğim gibi eşin eğer laf soylemiyosa üzme kendinide inan olan onlara değil sana bana olur

Sizi esiniz secti, ve sizde esinizi sectiniz. Dikkatinizi cekerim; karsi tarafta sizin icin ölmüyo olabilir. Cokta onemsemeyin kendinizi yani ;)

Iki tane gelinimiz var, bende görümceyim. Hoslarina gitmiyo olabilirim ara ara, onlarda ara ara benim hosuma gitmiyo. Ama birbirimize bayilma mecburiyeti duymuyoruz, yeterki saygisizlik olmasin.
Bukadar buyutmeyin ya bu kv olayini, evlisiniz, esinizin ailesi artik bir nevii sizinde aileniz oluyor. Size ciddi anlamda 'zarar' vermiyorlarsa illa bi 'aman mesafeyi nasil koyarim, vay efenim rahatsizligimi nasil belli ederim' olaylarina girmeniz gercekten sacma.
Soyleyin. mesela karisma dolasmasindan rahatsiz oluyorsan 'Anne, karisman beni biraz boguyor bana x ve y yi cok sorma/mudahele etme olur mu? zaten evlilik zor, zor alisiyoruz, birde boyle sen sorunca baski gibi hissediyorum senin niyetin o olmadan, guzel guzel gecinelim ama x ve y konularina mudahele etme olurmu?' deseniz tatlilikla mesela, emin ol karsi taraf gayette anlayisli davranacaktir.

ben her gün ararım kadın kapatacak olsa yenı konu acarım:)
bu kv-gelin ilişkisi bence emek isteyen birşey çok ince bir çizgi..
gelin de,ilmek ilmek işleyip eğitip öğretebilmeli bazen kayınvalıdeye

Bende görümcemi hiç aramam 3 yıl içinde 3 defa belki konuştuk telefonda, hatta bi kere eşimin yanında Elif beni hiç aramaz falan dedi, çok yoğunum ama sende beni hiç aramıyorsun dedim, konuyu anında kapattı.
Kaynanamla arada bir telefonlaşıyoruz, saniyeler sürüyor konuşmamız:) Demek ki oda benimle konuşacak bir şey bulamıyor diye düşünüyorum, formalite icabı bi konuşma geçiyor yani aramızda. Çok kasma kendini arama konusunda.

hanimlar baslikta belirttigim gibi, gercekten elim telefona gitmiyor.
Kv karsi binada oturuyor kendimi zorluyorum bazen ugramak icin ama hic icimden gelmiyor.
beni basta cok bunalttilar.
cok farkli karakterlerdeyiz. görümcemde kayinvalidemde sagolsunlar cook konusurlar. bir seyi 10 kez anlatir 11 kez anlatirkende ilk kez bu konuyu konusur gibi davranirlar. gösterisi cok severler ve gerek olmasa bile hemem savunamaya gecerler. dedikodu yapmiyomus gibi davranirlar ama isleri gücleri dedikodudur.
bende oldum olasi böyle seylere sinir olurum. daha cok cekingen, sakin bir yapim vardir.. baskalarinin hayatina daima saygi gösteririm!
aramamak görüsmemek göze cok batiyo. hem kendimi kötü hissediyorum hem onlarin gözünde kötü gelin oluyorum.
hanimlar siz bu gibi durumlarda nasil davraniyorsunuz?
kendinizi zorlayip arada sirada hatir icin ariyormusunuz?
nasil davraniyorsunuz?
rahatsiz oldugunuzu kirmadan nasil gösteriyorsunuz?
mesafeli olmak en iyisin yapıyosun..
benim kvmle altlü üstlüyüm hiç de çikip gitmem hemen yanlarina.. içimden gelmiyor onlarda gelmiyor rahatsiz da eden yok.
boşver takma kafana. mesafeli olmak en iyisidir üzülmüyceksin mesafeli olunca daha iyi oluyor;)

Bende görümcemi hiç aramam 3 yıl içinde 3 defa belki konuştuk telefonda, hatta bi kere eşimin yanında Elif beni hiç aramaz falan dedi, çok yoğunum ama sende beni hiç aramıyorsun dedim, konuyu anında kapattı.
Kaynanamla arada bir telefonlaşıyoruz, saniyeler sürüyor konuşmamız:) Demek ki oda benimle konuşacak bir şey bulamıyor diye düşünüyorum, formalite icabı bi konuşma geçiyor yani aramızda. Çok kasma kendini arama konusunda.
bende hiç aramam bi ihtiyaç olduğunda ararim o direk abisini ariyo zaten nede olsa

kendimi kasmam ve aramam. sizinkilerden bende de var hatta daha beterleri. sürekli evimizin içinde ne yaşanıyor ne oluyor herşeyi bilmek isteyen tipler. ben sevmiyorum böyle şeyleri. dolayısıyla az görüşmek daha iyi oluyor.

eşim bazen bu konuyu dert etse de ben kimseyi dert etmiyorum. fedakarlık yapmıyorum bu konuda.

Sizi esiniz secti, ve sizde esinizi sectiniz. Dikkatinizi cekerim; karsi tarafta sizin icin ölmüyo olabilir. Cokta onemsemeyin kendinizi yani :KK66:

Iki tane gelinimiz var, bende görümceyim. Hoslarina gitmiyo olabilirim ara ara, onlarda ara ara benim hosuma gitmiyo. Ama birbirimize bayilma mecburiyeti duymuyoruz, yeterki saygisizlik olmasin.
Bukadar buyutmeyin ya bu kv olayini, evlisiniz, esinizin ailesi artik bir nevii sizinde aileniz oluyor. Size ciddi anlamda 'zarar' vermiyorlarsa illa bi 'aman mesafeyi nasil koyarim, vay efenim rahatsizligimi nasil belli ederim' olaylarina girmeniz gercekten sacma.
Soyleyin. mesela karisma dolasmasindan rahatsiz oluyorsan 'Anne, karisman beni biraz boguyor bana x ve y yi cok sorma/mudahele etme olur mu? zaten evlilik zor, zor alisiyoruz, birde boyle sen sorunca baski gibi hissediyorum senin niyetin o olmadan, guzel guzel gecinelim ama x ve y konularina mudahele etme olurmu?' deseniz tatlilikla mesela, emin ol karsi taraf gayette anlayisli davranacaktir.

keşke her kv ve görümce bu söylediğiniz gibi olsa. kv ye tatlı dille hatta kızarak bile rahatsızlıklarımı dile getirdim. her yolu denedim. ama anlamayan kafa anlamıyor gerçekten. çok zor insanlar var. beni mi takmıyor yoksa unutuyor mu yoksa yapısı mı öyle yıllardır çözemedim.

bu arada bende görümceyim herkes yerini bildiğinde sorun çıkmıyor.

Merak ediyorum annemi ara baskısı yapan adamlar sizin annenizi veya babanızı arıyorlar mı? Onlar da kayınvalide veya kayınpederya hani..

Merak ediyorum annemi ara baskısı yapan adamlar sizin annenizi veya babanızı arıyorlar mı? Onlar da kayınvalide veya kayınpederya hani..
Aaa çok ayıp kız tarafı aranır mı hiç oblar koskoca oğlan tarafı aranmalı ölüyor olsan aklına gelp arayacaksın:ukala::ukala:

benim kv hergün günde iki üç kez arar.. sürekli kontrol cabasındadır.. beni aradıgının fazlası oğlunu da arar.. kv sinir hastası alısmıs oğlu bu duruma aramalarına.. aramazsan kendi kendine kurar laf sokar beni deli eder.. ben suan hamileyim uyuyorum rahatsızım diyorum aramıyorum kendisi arıyor.. sürekli ne yediğimizi naptığımızı sorgular.. çünkü hayatından arkadası dostu kimse yok.. kimseyi begenmez görüşmez tek başına evinde oturur akşama kadar.. henüz 55 yasında ama 80 yasında gibi hastalık numarası yapar.. psikolojik sorunları olduğundan oğlu da kıyamaz aradıgında konussan ne olur neden rahatsız oluyorsun annemi sevmiyor musun diye bana baskı yapar.. ben de benim babam seni günde 3-4 kez arasa nasıl olr rahatsız olmaz mısın diye sordum... olurmuş... sonra da ben evlendikten sonra değişmiş oldum.. neyse şimdi hamileyim bebek olduktan sonra istemiyorsan boşanırız diye cektim restimi.. şimdilik iyiyiz.. ama kv hala arıyor annemi soruyor görüşüyor muyum diye kontrol ediyor.. acıkcası hamile hamile beni delirtiyor

Aaa çok ayıp kız tarafı aranır mı hiç oblar koskoca oğlan tarafı aranmalı ölüyor olsan aklına gelp arayacaksın:ukala::ukala:
Değil mi değerli olan insanlar erkek aileleriydi:KK53:

Benim klasik cevabımdır bu; "hiç aramıyosunn" cümlesini duyduğum gibi "sen de benim ailemi aramıyosun" veya "oğlun da benim annemi babamı aramıyor napalım biz de böyleyiz bulmuşuz birbirimizi" diyorum:KK47:

Back