Yolcu otobüsü Pınarbaşı'nda şarampole yuvarlandı. İlk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralı..
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında bir yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 20 kişi hayatını kaybetti. Kazada 21 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Kazanın ardından olay yerine Pınarbaşı ilçesi ile kent merkezinden çok sayıda ambulans sevk edildi. Jandarma, itfaiye ve AFAD ekiplerinin araçta sıkışanları kurtarma çalışmaları sürüyor.
ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, kazanın ardından olay yerine Pınarbaşı ilçesi ile kent merkezinden çok sayıda ambulans sevk edildiğini söyledi.
Yaralılara 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yaptığını belirten Öksüzkaya, "Yaralılar Pınarbaşı Devlet Hastanesi ile Kayseri kent merkezindeki çeşitli hastanelere sevk ediliyor. Çok sayıda yaralı var. Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz" dedi.
Kayseri’de meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralı olarak kurtulan Selcan Aydın ve Asım Aydın konuştu. Kazadan yaralı olarak kurtulan Selcan Aydın, “Tek hatırladığım arabanın alt üst olduğuydu. Başka hiçbir şey hatırlayamıyorum. İstanbul’dan Muş’a gidiyorduk. Biz 5 kişiydik. Ben, eşim, iki çocuğum ve görümcem. Kaza anında uyuyordum. Kucağımda bebeğim vardı. Ama şimdi bilmiyorum nerde? Arabanın altındaydım. Kar vardı. Karı kazdım öyle çıktım. Bacağımın zaten kırılıp kırılmadığını o zaman hissetmiyordum. Hastaneye geldikten sonra fark ettim” ifadelerini kullandı. Öte yandan, dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e yükselirken, 29 kişinin de yaralandığı öğrenildi.
'OTOBÜSÜN TAKLA ATTIĞINI GÖRDÜM'
Aynı kazada yaralanan Asım Aydın da“Gözümü açtığımda otobüs takla atıyordu” dedi.Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan Asım Aydın (30) kazayı anlattı. Kaza anında otobüsün içinde uyuduğunu söyleyen Aydın, “Hava yağmurluydu sadece takla attığını gördüm. Gözümü açtığımda takla atıyorduk. Kar yağıyordu ve otobüs süratliydi. Kazadan sonra otobüsün içinde çocuklarımı arıyordum ama bir türlü bulamadım. Ölüler vardı ve ben kendimden geçtim orada. Otobüsün içindeyken tek hatırladığım takla attığımızdı onun dışında bir şey hatırlayamıyorum. Kendime geldiğimde açık yerler vardı. Ön cam açıktı. Ön cam patlamıştı ben de oradan dışarı çıktım” dedi.
VALİ "UYKUSUZLUK İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ"
Olay yerine hareket eden Vali Orhan Düzgün DHA'ya yaptığı açıklamada " Kaza Pınarbaşı ilçemizi geçtikten 35.kilometre sonra Olukkaya mevkiinde meydana geldi. Burası 1900 metre rakımlı yüksek bir yer. Kazanın tek taraflı olması aklımıza uykusuzluk dahil bir çok olasılığı getiriyor. Olay yerindeki çalışmalar sürüyor. Malesef, bu feci kaza 20 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlandı" dedi.
Pınarbaşı Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde ölenlerin kimliklerini saptamaya çalışırken, Bölge Trafik Müdürlüğü bilirkişileri de kaza raporu tuttu. Otobüste yapılan detaylı incelemede, kar lastiklerinin bulunduğu belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde trafik akışı durduruldu. Otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun temizlenmesinin ardından, trafik akışının sağlanacağı ifade edildi .