- Konu Sahibi ProudToBEaMoM
-
merhabalar, esimden ve isinden dolayi, Kayseri de dogum yapmak zorunda kalicagim....
1 cocugum var ve normal dogum oldu fakat yurtdisinda....
bu sefer kayseri de olmali esim biseyleri görememekten yasayamamaktan sikayetci.... hakli olarak !
Kayseri de dogum kocu buldum ... daha bire bir görüsemedik bulusamadik ama Telefon dan anlasildigi kadar sempatik....
simdi asil sorunum DOKTOR BULMAK.... Türkiyede doktorlar dogurturuyormus ögrendigim kadariyla.... ebede yanindami duruyormus??
aslinda dogum kocum bu sorularimla ilgilenicekti 3 hafta oldu ama sanirim mesgul... simdi Kayseride yasayan baayanlara buradadn sorup fikir edinmeye yazmaya karar verdm..
1. Cinsiyeti Bayan olmali, erkek doktorlara, ne desemde ikna edemiyorum kocami... Yani bayan bir doktor
2. NORMAL DOGUM yanlisi olmali... SEZERYENE KESINLIKLE KARSI OLMALI !!!!!!!!!
3. Dogum dan önce Sanci esnasinda istedigim gibi hareket edebilmeliyim gerekse pilates topu kullanabileyim, gerekse yiyip icebileyim güc kuvvet toplamak icin... istedigim pozisyonlarda rahat edecegim pozisyonlarda...olmak...
4. perine bölge kestirmeden dogurmak...kendilignden yirtilacaksa yirtilsin tekrar dikilsin...
5. Bebegi dogurduuktan sonrra Plazenta da bi süre bagli kalmasi, hemen göbek bagini kesmemesi .....
bunlara özen gösteren veya uygulayan doktor varmi bilen varmi aranizda?????
faktör 5 mutasyonunda gebelik sonrasinda vurulan igneler hakkinda bilginiz varmi ??? bu ignelerin HEPARIN fiyati ne kadar ve türkiyede ne kadar sürede veriliyor anneye??? 2 ay mi?
Canım doğumdan önce istekLerini söyLersen doktor reddetmez bence...erkek doktor istesen qaranti werir isim söyLerim ama bayan doktor oLarak erciyes hastanesinden Zerrin AvuL'u ya da hüma hastanesinden Çiğdem Dikmen'i duyumLarıma qöre tawsiye edebiLirim araştır bi istersen...perine böLqesinin kesiLmemesinin sakıncaLarı war die biLiyorum sen neden kesiLmesini istemiyorsun ? Yurt dışında kesmiyorLar mı ? bide bebeğin pLasentadan qeç kesiLmesinin bebeğe fazLa kan basıncı yapma riski warmış...faydası bu riski qöze aLacak kadar çok mu ? BiLdiğin faydaLarını payLaşırsan sewinirim..Bebişini sağLıkLa kucağına aLman diLeğiyLe
merhaba sorulari yeni gördüm, perine bölgesi uzun zamandir hastanelerde dogumda kesilmez...trde hala kesildigini biliyorum. 2 ci dogumda zaten buna gerek kalmadi gayet nefes teknikleriyle fazla basinc uygulamadan yirtilmadan kesilmeden dogum yapabildim. dogum kocu tuttum. ilk basda suda gecti sonra, dogum tabure gibi bisey var onda gecti aldim kucagima :)
plasentaya gelince, kordon hemen kesilmez burda, bazi anneler atisin durmasini bekler ebeyle, bazilari hatta plasentayi dogurup yaninda tasir, kendiliginden düser 5-10 gün icinde, lotus dogum denilir buna. ben atis atip bitmesini bekledim öyle kestirdim. avantajlari ise daha fazla antikor aliyor bebek ve demir, ve daha sakin oldugu idda edilir, lotus dogumda kesin bunu söyleyen tecrübe eden annelerle tanisdim, ücüncü evladim olurmu bilmem ama ondan lotus dogumu kesin yaparim...
Merhaba,
Bende senin gibi natural doğumdan yanayım..Doğduğumdan beri İstanbul'da yaşadım ve 1 senedir Nevşehir Avanos'da yaşıyorum..Ne yazık ki bırak türkiyeyi Kayseri'de bu isteklerini yerine getirebilcek bir hastane bulmak çok zor zannedersem..Bende bu pazartesi dr.uma gittiğimde doğum planımı sunucam bakalım nasıl yaklaşıcak? isteklerimin en başında ben istemediğim ve cok özel bir durum olmadığı sürece suni sancı verilmemesi..Öyle kolaya kaçıp çabuk doğum olsun diye ilaç almaya niyetim yok.Dikkat et Türkiyede suni sancıya doktorlar cok sıcak bakıyorSonra NTS makinasına sürekli bağlı kalmak istemediğimi belli aralıklarla bağlanabilceğimi söylicem. Çünkü sancıyı ayakta yürüyerek gezerek geçirmek kadar faydalı bir pozisyon yokmuş..Doğduktan sonra senin dediğin gibi hemen kordonu kestirmicem bende..lotus gebelik konusunda hala tereddütteyim..Bu ilk doğumum biraz tecrübe kazanayım bu doğumla ikincisinde lotusu isteyebilirim..En son olarak da bebeğimi yıkatmıcam köpük köpük şampuanlarla..Doğduğu gibi sarıp bana versinler çünkü üstündeki verniksin bebek için cok faydalı olduğunu ve krem gibi zaten bebeğin teninin emdiğini okudum..Son olarak kocamı doğum anında yanımda istiyordum ama benım gittiğim hastane şartları yüzünden izin vermiyorlarmış artık bunda da yapıcak birşey yok..Eğer Kayseri.de istediğin gibi bir doktor bulursan burda da paylaşırsan cok ıyı olur belkı son dakıkada bizde doktorumuzu şartlarımızı kabul etmezse oraya doğuma geliriz:))
ama ben kadın kadın doğumcu arıyorum. tuhaf gelecek belki ama :S teşekkür ederim bilgi verdiğin için, yine de bir araştırıp soruşturacağım. bende pko var, eşimde de sperm sayısı iyi fakat hareketsizlermiş, bir de ameliyata gerek olmayan varikosel çıktı :S amaaann doktora gittikçe bişeyler çıkıyor. sanırım bazen akışına bırakmak lazım.Vesdeniz bu arada sormayı unuttum neden çocuğunuz olmuyor şu ana kadar sana söylenen sorun neydi? Bu arada birde Kayseri de bir prof. var adını unuttum onuda bulup sana söylicem ancak biraz pahalı artık araştırırsın ama şu Nevşehir devlet hastanesindeki Barış beye ve Versadaki Cem beye bir git muhakkak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?