Doğuma Hazırlık Kayra hristiyanliktan gelen bir isim midir? Acil yardim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

SenEsittirBen

Limon cicekleri
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
481
5
96
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,

Ya sormayin, görümcemin yakinda bebegi olcak, bizde isim ararken Kayra ismini cok begendik.
Ve tam tamam bu olsun diye karar verilmisken, bir yazi gördük internette ve kafamiz cok karisti.
Kayra nedir diye yazdik ve hristiyanlik´tan falan bahs ediliyor yazida. Yaziyi buraya direk kopyaliyorum umarim yasak falan degildir. Sahsen ben anlamadim burda ne demek istendigini. Lütfen yardimci olurmusunuz?

Tanrının insana iyilik getirici, kurtarıcı ilişkisi için kullanılan, özellikle dinsel bir kavram.

Tanrının insanı koruyuculuğu ve esirgeyiciliği. Hıristiyanlığın temel kavramı: Tanrının insanı sevgi dolu düşünüşü için kullanılan kavram. //

Felsefe tarihinde Augustinus'tan beri kayra ve özgürlük arasındaki ilişki sorusu önem kazanmıştır. Skolastikte bu soru doğanın kayral yoluyla yetkinleşmesi öğretisiyle yanıtlandırılıyordu. Luther'de ise "Herşeye gücü yeten Tanrı" düşüncesiyle bu sorun sonuna değin götürüldü. Çağımızda, N. Hartmann'da ise bu soru tam ters doğrultuda yanıtlanıyor: "Bir sorumluluğun, bir özgürlüğün olabilmesi için Tanrı var olmamalıdır."

anlami nedir bilemeyecegim ama herkes cocuguna bu ismi koyuyor, cok kli$e oldu cok daha guzel isimler bulabilirsiniz...
bence eleyin Kayra ismini herkeste var :26:

Valla kiz ismi cokta. Güzel erkek ismi bulmak ne zormus. Güzel olanlarida koymus konu komsu :))

Cevrede bi kayra yoktu. Oda bu tanimlamadan sonra tedirginlik yaratti, hristiyanliktan gelmemi acaba diye.

Kayra Türkçe kökenli bir isim olup "Yüksek büyük tutulan ya da sayılan birinden gelen iyilik lütuf, ihsan atıfet, inayet" anlamına gelmektedir.
Hoş, güzel anlamlı bir isim. normal de erkek ismi olmasına rağmen kızlara konularak son zamanlarda unisex olarak anılmaya başlanan bir isimdir..
hristiyanlıkta ise benzer bir kelimeye karşılık gelmesi ile kullanılmış olabilir ama ben hristiyanlıktan geldiğini sanmıyorum..Tabi detaylı araştırmak lazım ama kökeni türkçe ve türk dil kurumun da arattığınız da bulabilirsiniz..

Back
X