Haklısınız. Bu işin sonu yokİnsanlar üzülsün biraz bişey olmaz.siz de duygusal yaklasin.Zaten annesine kardeşine gondermissiniz zmaaninda.Geri de odemisler .Kötülüğünuzden değil yani.Yarin düğün için istese vermeseniz yine eşiniz uzulwcek.Paraniz geri gelmese tartisacaksiniz yine üzülecek.Birakin şimdi üzülsün
Valla bende ev almak istiyorum sırf kayın aile korkusuna alamıyorum, en az kaynınız kadar yüzsüzler ve anahtarı isteyeceklerinden eminim. Ev satma konusunda acele etmeyin derim, eşinize de hiç yüz vermeyin. Yarın bunun düğün mevzusu olacak bi de.Lüks olması canımı sıkıyor benim de zaten. Yani paran yoksa gidip yapacaksın askerliğini. Zengin oğlu değilsin ki.
Gerçekten bunu yapabilecek imkan varken yapmamak büyük mantiksizlik ya. Yerlerinde olsam evi, arabayı satip birikimi üzerine koyup bir şekilde oturulacak ev bulma derdinde olurdum. Hazır yardım edebilecek ailesi de varmış eksik kısmı bulma da kolay.2 milyon para rahat çıkarıyorsunuz. Şu aşamada biraz da krediye girseniz 2+1 rahat alırsınız aslında
Fikir almak istedim objektif bakış açısıyla. Başkaları da benim gibi düşünür mü vermek konusunda diye aslında.. bir de evet huzursuzluk olur benim derdim o aslında. Yoksa vermek istemezsem vermez de nasıl bunu ifade ederim kırmadan dökmeden..Tamam belki sizi ezip vermez parayı ama huzursuzluk da olur içinizde benden demesi. Zaten beni ezip vermez diyorsanız dert edecek bir konunuz da kalmıyor
Arabasız imkansız. Araba evden çok daha önemli bir ihtiyaç. Köy okulu öğretmeniyiz okulun servisi bile yok. Hem çocuk olacak arabasız nasıl yapalım?Gerçekten bunu yapabilecek imkan varken yapmamak büyük mantiksizlik ya. Yerlerinde olsam evi, arabayı satip birikimi üzerine koyup bir şekilde oturulacak ev bulma derdinde olurdum. Hazır yardım edebilecek ailesi de varmış eksik kısmı bulma da kolay.
+1 ilk defa ev alipta altından daha az getirisi oldu diyeni gördüm bende. Geçen sene ev aldık daha 1 yıl bile dolmadı. Yan taraf satılığa koymuş aynı evi aldığımızın 3 katı fiyatına. Cidden onlardan çok bizim icimize dert olduŞimdiye kadar ev alıp da zararda olan bir tek sizi duydum. Zararda diyorum çünkü altından az getirisi olması bu şartlarda zarar kabul edilir. Neden öyle oldu ki, konumu falan mı kötü? Ya da 1+1 diye mi? İkiniz de çalışıyormuşsunuz. Daire satıp hazır parayı eklemek yerine 150 bin kredi çekip ya da yakınlarınızdan borç alıp modeli yükseltebilirsiniz. Ödemesi koymaz size. Bu zamanda eldeki birikimi harcamak hiç mantıklı değil. Gidenin yerine koymak zor oluyor. Borçlanıp ödeyin, altı ay sonra o borç giderek küçülecektir zaten. Bari daireyi satacaksanız da böyle yapın yav içime dert oldu ahsjdjdjf
Arabasızda çocuk büyüyor aslinda da yine de siz bilirsiniz. Herkesin önceliği farklıdır tabi ama bana hep önce ev almak daha mantıklı geliyor çünkü onu almak çok daha zor.Arabasız imkansız. Araba evden çok daha önemli bir ihtiyaç. Köy okulu öğretmeniyiz okulun servisi bile yok. Hem çocuk olacak arabasız nasıl yapalım?
Valla biz arabasız yapamayız asla. Yapabilen satıp ev alsın herkesin kendi tercihi.Arabasızda çocuk büyüyor aslinda da yine de siz bilirsiniz. Herkesin önceliği farklıdır tabi ama bana hep önce ev almak daha mantıklı geliyor çünkü onu almak çok daha zor.
Belki 1+1’lere özgü bir bahtsızlıktır. Diğerleri kadar talep görmüyorsa falan.+1 ilk defa ev alipta altından daha az getirisi oldu diyeni gördüm bende. Geçen sene ev aldık daha 1 yıl bile dolmadı. Yan taraf satılığa koymuş aynı evi aldığımızın 3 katı fiyatına. Cidden onlardan çok bizim icimize dert olduama durum bu cidden.
Sizin oralar çok daha değerlenmiş demek ki. Şu an evi aldığımız parayı altına koysaydık en az 300k daha fazla nakit edecekti.+1 ilk defa ev alipta altından daha az getirisi oldu diyeni gördüm bende. Geçen sene ev aldık daha 1 yıl bile dolmadı. Yan taraf satılığa koymuş aynı evi aldığımızın 3 katı fiyatına. Cidden onlardan çok bizim icimize dert olduama durum bu cidden.
Hah işte ben de onu diyorum. Şimdi ortaya bir para çıkarsa askerlik gibi bir konuda o laf döner dolaşır size gelir. Hatta anne babası da girer işin içine “abisi sen şimdi öde o borcunu kapatır” derler. “O kadar uzun askere giderse gelince işini kaybeder” derler. Derler de derler. E haliyle de bu size yansır. Zaten yaşı gelmiş 25 e bu yaşa kadar nasıl gitmedi hayret. Yakın bir zamanda tecili gelir heralde. Evi satmanızda bi aceleniz yoksa eğer. Evin değeri 900 binin hepsini arabaya haecamayacaksanız benim fikrim biraz beklesin ev satışı. Zaten ev sizin istediğiniz zaman koyarsınız ilana. Ya da evi 100 bin fazladan ilana koyun satılırsa 100 bini onun nasibiymiş deyin verin kurtulunFikir almak istedim objektif bakış açısıyla. Başkaları da benim gibi düşünür mü vermek konusunda diye aslında.. bir de evet huzursuzluk olur benim derdim o aslında. Yoksa vermek istemezsem vermez de nasıl bunu ifade ederim kırmadan dökmeden..
Artık piyasası o şekilde oldu maalesef. 5 milyona koymuş ama hadi 4900 e satsın yani. Daha aza çok yer kalmadı bu klansmanda evler için. Sizin ev o zaman cidden baya zarar ettirmiş üzücü. Araştırmadan mi aldınız ne yaptınız bilemedim. Hayırlısı olsun hakkınızda.Sizin oralar çok daha değerlenmiş demek ki. Şu an evi aldığımız parayı altına koysaydık en az 300k daha fazla nakit edecekti.
Ayrıca ilanlara çok da bakmayın. Üç katına koymuş da üç katına alan çıkacak mı sanki? Ben de istesem 5 milyona koyarım siteye. Ama bu 5 milyon ettiği anlamına gelmez. Realist olmak lazım. Ev satmak çok zor.
Ben takip ediyorum. Piyasanın biraz altında olan evler iki günde satılıyor. Milletin 3 milyon yazdığı eve 2,4 milyon diyen hemen elden çıkarıyor. Para yok, kredi yok ama hazır uygun fırsat varken bir şekilde bulup buluşturup alıyorlar evleri.Sizin oralar çok daha değerlenmiş demek ki. Şu an evi aldığımız parayı altına koysaydık en az 300k daha fazla nakit edecekti.
Ayrıca ilanlara çok da bakmayın. Üç katına koymuş da üç katına alan çıkacak mı sanki? Ben de istesem 5 milyona koyarım siteye. Ama bu 5 milyon ettiği anlamına gelmez. Realist olmak lazım. Ev satmak çok zor.
Araştırmadan almadık da altın çok ters köşe yaptı aslında. Gayrimenkul daha fazla getirir dedik altın daha fazla getirdi. Elbette garantisi yok belki biz satarız sonra evler çok daha değerlenir. Ama sorun şu ki satın alan olmadıktan sonra değerlenmesinin de pek bir anlamı olmuyor.Artık piyasası o şekilde oldu maalesef. 5 milyona koymuş ama hadi 4900 e satsın yani. Daha aza çok yer kalmadı bu klansmanda evler için. Sizin ev o zaman cidden baya zarar ettirmiş üzücü. Araştırmadan mi aldınız ne yaptınız bilemedim. Hayırlısı olsun hakkınızda.
Yok geçmez altın sandığınız kadar artmadı 4 yıl önce tam pandemi başlarında gram 300ken aldım şu an 2200lerde *7den biraz fazla. Ev fiyatları ise *10 oldu İstanbul’daFakat biz o ev parasıyla altın alsaydık şu anda 1 milyon 200 bin civarı edecekti. Ev 900e satılır mı ne zaman satılır diye bekliyoruz şu anda.. yalnız üç sene önce 400 bine altın aldıysa şimdi gerçekten altınlarla uçması gerekirdi. Elinde tutamamış. Altın üç yılda inanılmaz atttı. O 400 bin 3 milyonu geçer yani.
Fakat 600 bin az para mı? O kadar uyguna satılsa satılır zaten ama satan çok zarar eder.Ben takip ediyorum. Piyasanın biraz altında olan evler iki günde satılıyor. Milletin 3 milyon yazdığı eve 2,4 milyon diyen hemen elden çıkarıyor. Para yok, kredi yok ama hazır uygun fırsat varken bir şekilde bulup buluşturup alıyorlar evleri.
İşte bunu eşinizde düşünebilir siz nasıl düşünüyorsanız o yüzden de kırılması gereken bişey yok.Bence baştan kırılır filan diye taviz vermeyin.Askere gidecek 20 bin ver evlenecek 20 bin ver yarın bigün çocuğu olacak tekrar para ver borç bile olsa bi kere verseniz yandınız bence.İstemeleri bitmezKardeşi isteme konusunda çok isteyen birisi. Fakat ilk kez borç işleri oluyor o yüzden kestirmek de zor. Belki borç olunca öder diye düşünebilir ama düzenli bir işi yok bi şeyi yok. Evlenecek. Yani ödeyebilecek birisi dahi olsa nasıl ödesin ki bu şartlarda?
Evet son bir yılda çok artınca ona göre değerlendirmişim.Yok geçmez altın sandığınız kadar artmadı 4 yıl önce tam pandemi başlarında gram 300ken aldım şu an 2200lerde *7den biraz fazla. Ev fiyatları ise *10 oldu İstanbul’da
O kadar bile düşmüyor. Emlakçı son bir aydır işlerin açıldığını söylediBen takip ediyorum. Piyasanın biraz altında olan evler iki günde satılıyor. Milletin 3 milyon yazdığı eve 2,4 milyon diyen hemen elden çıkarıyor. Para yok, kredi yok ama hazır uygun fırsat varken bir şekilde bulup buluşturup alıyorlar evleri.
Haklısınız. Siz siz olun ailesi zengin birileriyle evlenin cidden çok önemli bir şeymiş buİşte bunu eşinizde düşünebilir siz nasıl düşünüyorsanız o yüzden de kırılması gereken bişey yok.Bence baştan kırılır filan diye taviz vermeyin.Askere gidecek 20 bin ver evlenecek 20 bin ver yarın bigün çocuğu olacak tekrar para ver borç bile olsa bi kere verseniz yandınız bence.İstemeleri bitmez