2 milyon para rahat çıkarıyorsunuz. Şu aşamada biraz da krediye girseniz 2+1 rahat alırsınız aslındaMaalesef öyle olmazçünkü ev muhtemelen 850-900e gidecek. Kendi arabamız 700. 300 civarı da birikim var. Ev parasından en fazla 150 falan alacağız yeni araba için. Yani çok çok lüks bi araba almadığımız için ev parasının bitmediği de kabak gibi ortada olacak
Köy öğretmeniymiş ikisi de. Arabasız olmaz. Yoksa gerçekten yeni ev işine girişmek daha mantıklı.2 milyon para rahat çıkarıyorsunuz. Şu aşamada biraz da krediye girseniz 2+1 rahat alırsınız aslında
Fakat biz o ev parasıyla altın alsaydık şu anda 1 milyon 200 bin civarı edecekti. Ev 900e satılır mı ne zaman satılır diye bekliyoruz şu anda.. yalnız üç sene önce 400 bine altın aldıysa şimdi gerçekten altınlarla uçması gerekirdi. Elinde tutamamış. Altın üç yılda inanılmaz atttı. O 400 bin 3 milyonu geçer yani.Birikimle ev alamazsınız zaten. Evi ve arabayı küçültüp ev almazsanız pişman olursunuz.
Sizin bu fikri benim annemin emekli arkadaşı yaptı. Yeri kötü sarhoş dolu diye sattı evi 3 sene önce 400 bine. Altınlarla uçacaktı. Şimdi o altınlar taş çatşasın 1 milyon ederken Aynı ev 3 milyon oldu. Kirası da maşallah bin 500 den 8 e çıktı. Aşırı pişman ve ev de alamıyor o altınlarla. Akılsızlık edersiniz. Gayrimenkul satılmaz
O zaman arabayı küçültmeleri mantıklı. Benim eşim de cehennemin dibinde bir ilçede. Arabanın canına okuyor hem km artıyor hem bakım istiyor. Biz o ilçeden gelene kadar iyi araba almama kararı aldık mesela. İlçeye giden araba yüksek model olmaz zaten o zaman baştan arabayı büyütmeleri mantıksız.Köy öğretmeniymiş ikisi de. Arabasız olmaz. Yoksa gerçekten yeni ev işine girişmek daha mantıklı.
Kiralar uçtu. Elde öyle altın olursa her sıkışmada alıyorsun zaten. evler şu an altından daha değerli sadece satış da sıkıntı var. Eviniz yokken ev satmanız cidden mantıksız. Hele altını evde tutacaksınız büyük risk. Kaptırırsınız ev şansınız uçar. İleride ev alacağınız zaman o ev sizin için nimet olacakFakat biz o ev parasıyla altın alsaydık şu anda 1 milyon 200 bin civarı edecekti. Ev 900e satılır mı ne zaman satılır diye bekliyoruz şu anda.. yalnız üç sene önce 400 bine altın aldıysa şimdi gerçekten altınlarla uçması gerekirdi. Elinde tutamamış. Altın üç yılda inanılmaz atttı. O 400 bin 3 milyonu geçer yani.
Arabasız imkansız.2 milyon para rahat çıkarıyorsunuz. Şu aşamada biraz da krediye girseniz 2+1 rahat alırsınız aslında
Bence evi şimdi satmayın. O para sizden çıkacak gibi duruyor eşinin duruşundan. Bekleyin askere gitsin gelsin hatta evlensin öyle satın.Herkese hayırlı ramazanlar.
Eşimle 1+1 bi evimiz var, kiracı işleri şu bu soğuduk ve satıp araba modeli yükselteceğiz geri kalanını da altına yatıracağız.
Ben hamileyim, öğretmenim, ücretsiz izin almak istediğim için birikim lazım olacak. Kendi oturduğumuz evde kiracıyız o yüzden tek maaş bebekle birlikte biraz zorlar.
Kaynım da bedelli yapmak istiyor. Kendisi bi iş yerinde asgari ile çalışıyor ona da birkaç aydır başladı. 30-50k falan bi birikmişi var, fakat bedelli parası 180 oldu sanırım. Eşimin ailesinin durumu pek iyi değil onlar da kiradalar. Kayınpederim falan para veremez yani. Kaynım da illa bedelli yapacağım diyor. Evi satma işini öğrense para isteyeceğine eminim. Zaten isterken hiç utanmayan birisi. Yani 25 yaşında falan, daha yeni çalışıyor çok nazlı bi insan. Bir de üstüne kız arkadaşı var ve önce askerlik yapıp sonra evlenmek istiyor.
Ben bu zamana kadar eşimin kız kardeşine ya da babasına borçlar gönderilmesine ses etmedim, çünkü ödeyen insanlar. Ama kaynıma hiç güvenmiyorum bu konuda. Çünkü sorumsuz birisi. Sürekli ailesi üzerinden geçinen bundan hiç de gocunmayan birisi. Bir de evlilik işin içinde olunca ne ara bize parayı ödeyebilecek ki? Eşime konuyu güzellikle söyledim, evi sattığımızı söylemeyelim falan dedim. O da mecburen söyleyeceğimizi çünkü sigorta işlerini onların yaptığı söyledi. Ben de o zaman bedelli konusunda eğer para bulabilirse üstünü anca tamamlarız 20k falan verebiliriz daha fazlası konusunda güvenmiyorum dedim. Ayrıca bu bedelli yani. Normal askerlik yapsın parası yoksa. Eşime de söyledim bunu. Biraz diken üstündeyim işte. Tutup da abi üstünü tamamla ben sana öderim falan demesinden korkuyorum çünkü normal askerliği asla istemiyor. Kız arkadaşı da normal yap demiş diye kıza epey laf etmiş öyle diyeyim. E ama para yoksa mecbur gideceksin değil mi?
Kısacası ev satılınca haberleri olacak ve isteyecek buna eminim. 20kdan fazlasını vermeyi düşünmüyorum güvenmediğim için. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?
NOT: evde ilgili durumlara takıldı bazıları. Evimiz varken satmak şu bu. Küçücük bir 1+1 evden bahsediyoruz yatırım için aldık ve altın kadar getirisi olmadı. Binaya da diğer ev sahipleri suriyeli kiracıları doluşturdukça evin albenisi gitti. Sürekli sıkıntı çıkarmaya başladı. O yüzden satıp altına yatıracağız parayı. Yani ev diye içinde yaşanılacak ev değil ki bu kadar laf ediyorsunuz anlamıyorum ayrıca sorum bu değil kendi paramızla ne yapacağımız da bizi ilgilendirir. İstersek evi satıp çarçur ederiz kendi kararımız.
Evimiz yok ama o 1+1 ev yaşanacak bir ev olmadığı için yalnızca yatırım amacı. Evimiz var diye baktığımız bir şey değil. Altını evde değil bankada tutacağız, bir de biz gerçekten tutumluyuz. Bir tek evlilik borçlarına yetişemediğimiz ve ev alacapımız zaman altına dokunduk. Yoksa asla ellemiyoruz. Bir yıl falan oldu biriktiriyoruz ve elimizi sürmüyoruz. Yani bizim için akıllıca bir yatırım olacak altın sürpriz yapıp da dibe vurmazsa.Kiralar uçtu. Elde öyle altın olursa her sıkışmada alıyorsun zaten. evler şu an altından daha değerli sadece satış da sıkıntı var. Eviniz yokken ev satmanız cidden mantıksız. Hele altını evde tutacaksınız büyük risk. Kaptırırsınız ev şansınız uçar. İleride ev alacağınız zaman o ev sizin için nimet olacak
Eşim beni ezip de o parayı vermez. Zamanında babası istedi eşimle papaz etme beni diyerek vermediBence evi şimdi satmayın. O para sizden çıkacak gibi duruyor eşinin duruşundan. Bekleyin askere gitsin gelsin hatta evlensin öyle satın.
Evet eşimin de köye gitmek için ayrı bir arabası vardı. İyi arabayla giden öğretmen hiç yoktu okulda.O zaman arabayı küçültmeleri mantıklı. Benim eşim de cehennemin dibinde bir ilçede. Arabanın canına okuyor hem km artıyor hem bakım istiyor. Biz o ilçeden gelene kadar iyi araba almama kararı aldık mesela. İlçeye giden araba yüksek model olmaz zaten o zaman baştan arabayı büyütmeleri mantıksız.
Eşimin okul müdürü gitti uno aldı sırf ilçeye giderken arabası zarar görmesin diye
Hiç vermem dersem eşim üzülür diye.. o da zaten mesela 20k kaldı, onu tamamlarız gibisinden. O da en fazla.Bence az verelim ,20 k falan demeyin.Net olun vermeyin.Bu bir algidir.Siz az para derseniz para vermeye gönüllü gibi olursunuz.Hastalik olsa anlarım ,ya da zaruri bir durum Gitsin yapsın askerliği .Hem kişilik gelişimine faydası olur
Tamam belki sizi ezip vermez parayı ama huzursuzluk da olur içinizde benden demesi. Zaten beni ezip vermez diyorsanız dert edecek bir konunuz da kalmıyorEşim beni ezip de o parayı vermez. Zamanında babası istedi eşimle papaz etme beni diyerek vermedi
Bence kaynınızın işleri sonuçlanana kadar evinizi satmayın. Herkes enayi mi gidip askerliğini yapıp geliyor. Bedelli isteyecekti madem, bu yaşa kadar yatmak yerine çalışıp biriktirseymiş. Onun isteği tamamen lüks, 20 k bile vermeyin, çok.Herkese hayırlı ramazanlar.
Eşimle 1+1 bi evimiz var, kiracı işleri şu bu soğuduk ve satıp araba modeli yükselteceğiz geri kalanını da altına yatıracağız.
Ben hamileyim, öğretmenim, ücretsiz izin almak istediğim için birikim lazım olacak. Kendi oturduğumuz evde kiracıyız o yüzden tek maaş bebekle birlikte biraz zorlar.
Kaynım da bedelli yapmak istiyor. Kendisi bi iş yerinde asgari ile çalışıyor ona da birkaç aydır başladı. 30-50k falan bi birikmişi var, fakat bedelli parası 180 oldu sanırım. Eşimin ailesinin durumu pek iyi değil onlar da kiradalar. Kayınpederim falan para veremez yani. Kaynım da illa bedelli yapacağım diyor. Evi satma işini öğrense para isteyeceğine eminim. Zaten isterken hiç utanmayan birisi. Yani 25 yaşında falan, daha yeni çalışıyor çok nazlı bi insan. Bir de üstüne kız arkadaşı var ve önce askerlik yapıp sonra evlenmek istiyor.
Ben bu zamana kadar eşimin kız kardeşine ya da babasına borçlar gönderilmesine ses etmedim, çünkü ödeyen insanlar. Ama kaynıma hiç güvenmiyorum bu konuda. Çünkü sorumsuz birisi. Sürekli ailesi üzerinden geçinen bundan hiç de gocunmayan birisi. Bir de evlilik işin içinde olunca ne ara bize parayı ödeyebilecek ki? Eşime konuyu güzellikle söyledim, evi sattığımızı söylemeyelim falan dedim. O da mecburen söyleyeceğimizi çünkü sigorta işlerini onların yaptığı söyledi. Ben de o zaman bedelli konusunda eğer para bulabilirse üstünü anca tamamlarız 20k falan verebiliriz daha fazlası konusunda güvenmiyorum dedim. Ayrıca bu bedelli yani. Normal askerlik yapsın parası yoksa. Eşime de söyledim bunu. Biraz diken üstündeyim işte. Tutup da abi üstünü tamamla ben sana öderim falan demesinden korkuyorum çünkü normal askerliği asla istemiyor. Kız arkadaşı da normal yap demiş diye kıza epey laf etmiş öyle diyeyim. E ama para yoksa mecbur gideceksin değil mi?
Kısacası ev satılınca haberleri olacak ve isteyecek buna eminim. 20kdan fazlasını vermeyi düşünmüyorum güvenmediğim için. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?
NOT: evde ilgili durumlara takıldı bazıları. Evimiz varken satmak şu bu. Küçücük bir 1+1 evden bahsediyoruz yatırım için aldık ve altın kadar getirisi olmadı. Binaya da diğer ev sahipleri suriyeli kiracıları doluşturdukça evin albenisi gitti. Sürekli sıkıntı çıkarmaya başladı. O yüzden satıp altına yatıracağız parayı. Yani ev diye içinde yaşanılacak ev değil ki bu kadar laf ediyorsunuz anlamıyorum ayrıca sorum bu değil kendi paramızla ne yapacağımız da bizi ilgilendirir. İstersek evi satıp çarçur ederiz kendi kararımız.
Lüks olması canımı sıkıyor benim de zaten. Yani paran yoksa gidip yapacaksın askerliğini. Zengin oğlu değilsin ki.Bence kaynınızın işleri sonuçlanana kadar evinizi satmayın. Herkes enayi mi gidip askerliğini yapıp geliyor. Bedelli isteyecekti madem, bu yaşa kadar yatmak yerine çalışıp biriktirseymiş. Onun isteği tamamen lüks, 20 k bile vermeyin, çok.
İnsanlar üzülsün biraz bişey olmaz.siz de duygusal yaklasin.Zaten annesine kardeşine gondermissiniz zmaaninda.Geri de odemisler .Kötülüğünuzden değil yani.Yarin düğün için istese vermeseniz yine eşiniz uzulwcek.Paraniz geri gelmese tartisacaksiniz yine üzülecek.Birakin şimdi üzülsünHiç vermem dersem eşim üzülür diye.. o da zaten mesela 20k kaldı, onu tamamlarız gibisinden. O da en fazla.
Ev sigortasını onlar yaptı. Eşimin babası da kaynım da sigortacıdalar. Satınca iptal ettirince öğrenecekler yani.Ev satılsın da bir öyle dert edin. Piyasa çok durgun evler satılmıyor, kredi faizleri çok yüksek, zor çıkıyor. Keza arabalar için de durum aynı ikinci el arabalar hiç gitmiyor şu sıra. Ola ki satıldı, kimseye elinizde ne kadar kaldığını söylemek zorunda değilsiniz. Yok derseniz, ben hesapladım şu kadar kalmış olmalı diyecek kadar yüzsüzse de cevabını verirsiniz aynı seviyede.
Sattığımızı söylememiz lazım sigortayı onlar yapıyor kısmını hiç anlamadım ama.