Kaynımın bedelli parası

Hem kel hem fodul.... Sen asgari ücretle kimsin ki bedelli yapacan. Neysin ne istiyosun insan önce bi kendini bilmeli ona göre bişeyler istemeli haspama bak

Haklısınız. Yatırım kenarda durur. Eşim de çok vermek istemez. Sadece tadımız kaçar diye tedirgin oluyorum. Bir de fikirlerinizi almak istedim

Bu bizim de aklımıza geldi ama bu sene gidemezse tecil ettirir ve sonraki seneye sarkar. Bir döngü yani..
Tamam, tecili bekleyin. Tecil ettirince de ne yapacaksanız yapın ve altınları ya kendi hesabınıza ya da ortak kasaya atın. Ama sadece eşinizin ulaşacağı bir hesap olmasın. Sizden isterse de yok dersiniz. Araba yükselttik, bebek var. Ben izindeyim dersiniz. Asalak insanlardan nefret ediyorum

Ben olsam evi arabayı satar daha büyük oturabileceğim bir ev alır kiradan çıkardım çünkü kira durumu ortada 4 bucuk olan kiramiz 9 buçuk oldu bu sene ve hala az geliyor adamlara haklılar da birşey diyemiyoruz araba çok riskli Allah korusun bir kazada çöp oluyor onuda yaşadık garantisi yok 2 milyon bandında oturabileceğiniz ev bulabilirsiniz sonrasında araba için biriktirip gayet alabilr durumda olursunuz kimseylede uğraşmak zorunda kalmazsınız

Evi satıp araba almıyoruz. Evin parasının BİRAZIYLA araba yükseltip ALTIN alacağız çünkü altın o evden çok çok daha değerlendi. Ayrıca sorduğum soru da bu değil.
Evi satıp biraz birikmişle üstünü tamamlayıp kendinize oturabileceğiniz ev alın derim.
Ev almak gitgide güçleşiyor çünkü.
Siz altın alıp değerlensin diyosunuz da, altın yükselişi belki paranızın sadece değer kaybını önleyecek öyle aman aman yatırım aracı değil altın.
Altın değerlenecek de peki evler? Böyle düşünün.

Sorunuza gelecek olursam da, bahsettiğiniz karakterde biriyse vermezdim.
Ama vermeme sebebinizi yukarda söylediğim sebebe dayandırın bence. Yani evimiz yok ev alacağız para bize lazım gibi.

Araba bize lazım. Köy okulundayız servis yok. Araba elimiz kolumuz yani. Yoksa birkaç yıla aldığımız arabayı satıp model düşürtme planımız da var ev için. Şu anda kendi oturacağımız ev almaya birikimlerimiz yetmiyor. Bu yüzden biriktirmeye devam ediyoruz.

Aldığımız ev altın kadar yükselmedi. Altına yatırsak daha kârlı olacaktık. Bir de sorunlar yaşıyoruz evle ilgili. Gayrimenkul satmak da hiç kolay değil o yüzden elimizden çıksın da altına yatıralım birkaç yıl içinde de ev alabiliriz diye düşünüyoruz tabii Allah kerim.
Birikimimiz var ama henüz o aşamaya ulaşmadı. Ulaştığı an ailemden biraz yardım alıp ev alacağız inşallah.

Şimdiye kadar ev alıp da zararda olan bir tek sizi duydum. Zararda diyorum çünkü altından az getirisi olması bu şartlarda zarar kabul edilir. Neden öyle oldu ki, konumu falan mı kötü? Ya da 1+1 diye mi? İkiniz de çalışıyormuşsunuz. Daire satıp hazır parayı eklemek yerine 150 bin kredi çekip ya da yakınlarınızdan borç alıp modeli yükseltebilirsiniz. Ödemesi koymaz size. Bu zamanda eldeki birikimi harcamak hiç mantıklı değil. Gidenin yerine koymak zor oluyor. Borçlanıp ödeyin, altı ay sonra o borç giderek küçülecektir zaten. Bari daireyi satacaksanız da böyle yapın yav içime dert oldu ahsjdjdjf

Eşim zaten hayatta benden habersiz vermez. O konuda güvenim tam kendisine.
Evet para bize lazım olacak daha kendi evimiz yok onun için biriktiriyoruz zaten. Ama ev için yeterli birikim yok, almak için birkaç yıl görünüyor. O yüzden şu an işiniz yok denebilir. Fakat eşimi kırmadan en güzel yolla halletmeye çalışacağım ben de bakalım.

Şöyle ki altın çok çok yükseldi. Zamanında o parayı altına koysaydık şu anda 1 milyon 200 bin falan edecekti. Eve yatırdık şimdi 900e ne zaman satabiliriz Allah bilir. 300 bin zarar ettirdi bize yani.
Hiç içinize dert olmasın içinde yaşamadıktan sonra ne anlamı var ki evin?
Eldeki birikimi de harcamıyoruz aslında, yine altın olarak kenara koyacağız. Ev alacağımız zaman da yine para yeterli gelmezse arabayı satıp model düşüreceğiz. Şu anda sırf eşim çook istiyor diye araba yükseltiyorum ben. Yoksa benim de işime gelmiyor

Yanlış ev tercihi yüzünden olmuş, şu saatten sonra evi satıp altın almak mantıklı gelmedi çünkü dediğim gibi altın paranızı koruyacak, ileride ev almak çok daha güçleşecek belki.
Bir de bazı üyeler arabayı satıp ev almayı tavsiye etmiş ama sakın yapmayın.
Çocuk varsa hele evden beş mesafe öteye arabasız gitmek zulüm gibi. Araba lüks değil ihtiyaç, ev ile ölümüne kapışan bir ihtiyaç hem de.

Arabayı satmamız imkansız. Biz köy okulu öğretmeniyiz servis yok. Sırf bu sebepten dolayı bile zaten imkansız.
Aslında yanlış ev tercihi de değil burda piyasa böyle oldu. Altın çok değerlendi. Sırf parayı korumuyor epey getirisi de oluyor altının eve nispeten. O yüzden o şekilde biriktirelim dedik.

Eşiniz neden kırılsın yahu bilmiyor mu kardeşinin huyunu.O kırılır bu kırılır derseniz ev alana kadar çok tırtıklarlar sizin parayı
Kardeşi isteme konusunda çok isteyen birisi. Fakat ilk kez borç işleri oluyor o yüzden kestirmek de zor. Belki borç olunca öder diye düşünebilir ama düzenli bir işi yok bi şeyi yok. Evlenecek. Yani ödeyebilecek birisi dahi olsa nasıl ödesin ki bu şartlarda?

Yahu sizin derdiniz mi allah askina. Bebeginiz olacak onun rizkini zibidi kayniniza mi hibe edeceksiniz gitsin parasi yoksa askerligini yapsin adam olsun sinirlendim hic dert etmeyin yaa sizin paraniz o 20k da vermek zorunda degilsiniz. Veremem benim bebegim olacak masrafim olacak diyeceksiniz bitti gitti.

Birikimimiz çok şükür güzel bir düzeye ulaşmış olacağı için vermek rahatsız etmez diye düşünebilir.. ama biz de ev almak için biriktiriyoruz yani sürekli versek etsek nasıl alacağız

Hem kel hem fodul.... Sen asgari ücretle kimsin ki bedelli yapacan. Neysin ne istiyosun insan önce bi kendini bilmeli ona göre bişeyler istemeli haspama bak
İnanın çok katılıyorum ama bazı insanlar aşırı hayalperest işte

Peki bu parayla altın aldık demeseniz de arazi, arsa falan aldık deseniz eş ailesine? İsteyemez diye diyorum.

Birikimle ev alamazsınız zaten. Evi ve arabayı küçültüp ev almazsanız pişman olursunuz.
Sizin bu fikri benim annemin emekli arkadaşı yaptı. Yeri kötü sarhoş dolu diye sattı evi 3 sene önce 400 bine. Altınlarla uçacaktı. Şimdi o altınlar taş çatşasın 1 milyon ederken Aynı ev 3 milyon oldu. Kirası da maşallah bin 500 den 8 e çıktı. Aşırı pişman ve ev de alamıyor o altınlarla. Akılsızlık edersiniz. Gayrimenkul satılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…