hemen araba alın araba aldıgınız miktar kadar söyleyin evin fiyatını han, ucu ucuna yetişti gibiBu bizim de aklımıza geldi ama bu sene gidemezse tecil ettirir ve sonraki seneye sarkar. Bir döngü yani..
Maalesef öyle olmazhemen araba alın araba aldıgınız miktar kadar söyleyin evin fiyatını han, ucu ucuna yetişti gibi
İnanın o kadar ama o kadar sorguluyorum ki bu durumu. Hiç anlayamıyorum yani.Kaynın bedelli askerlik yapmak istiyorsa biriktirsin parasını yapsın. Sağlık falan olsa destek olun derim ama bu şımarıklıktan başka bir şey değil. Benim anlamadığım bedelli askerliğe parası yetmeyen adam evlenmeyi nasıl planlayabiliyor? Neyle, kime güvenerek?
Çekmek zorunda değilsiniz ne mecburiyetiniz var? Bu kadar yakın olmak zorunda değilsiniz ki. Mesafenizi koruyun. Yengesinden bedelli parası dileneceğine gidip şerefiyle askerliğini yapsın. Sanki paşa torunu. Halimiz itten beter keyfimiz paşada yok.Üstüne evlenmek de istiyor. Her şey üst üste yani..
ben de bazı tavırlarını hiç çekemiyorum ama mecbur. Şükür eşim öyle değil diye şükrediyorum sadece.
Ya vermek zorunda değilsiniz geleceğe yatırım yaptık bankanın kasasına attık 2 yıl gibi süreyle ordan alamıyoruz yoksa para ödemek zorundayız de artık kendi paramızıda milletten kaçırmak zorunda kalıyoruz ya şaşıyorumMaalesef öyle olmazçünkü ev muhtemelen 850-900e gidecek. Kendi arabamız 700. 300 civarı da birikim var. Ev parasından en fazla 150 falan alacağız yeni araba için. Yani çok çok lüks bi araba almadığımız için ev parasının bitmediği de kabak gibi ortada olacak
1-2 ayda bir görüşüyoruz eşimin memleketine gittiğimizde. Öyle kötü bir çocuk değildir benle sıkıntısı da yok benim de onunla yok. Bazı şeyler çok şımarıkça geliyor sadece. Yoksa ikimizin bir yakınlığı yok.Çekmek zorunda değilsiniz ne mecburiyetiniz var? Bu kadar yakın olmak zorunda değilsiniz ki. Mesafenizi koruyun. Yengesinden bedelli parası dileneceğine gidip şerefiyle askerliğini yapsın. Sanki paşa torunu. Halimiz itten beter keyfimiz paşada yok.
Ya inanın ki çook haklısınız. Hatta eşim dedi ki koştur koştur 100 gr külçe falan alalım ki bozdurulabilecek bi para olmasın diyeYa vermek zorunda değilsiniz geleceğe yatırım yaptık bankanın kasasına attık 2 yıl gibi süreyle ordan alamıyoruz yoksa para ödemek zorundayız de artık kendi paramızıda milletten kaçırmak zorunda kalıyoruz ya şaşıyorum
Sürekli memuriyet denedi onda da torpil işliyor giremedi mesleğe. Başka bi işe girdi yoruluyorum dedi çıktı. Şimdiki işinde dikiş tutturdu ilk kez. O da geç oldu işte parası pek birikmedi.20 bin bile vermezdim koskoca adam parası yoksa gidip yapsın askerliğini.Madem bedelli yapacam diye tutturuyor şimdiye kadar aklı nerdeymiş çalışıp biriktirseymiş madem.Hiç de ayıp olmaz valla kuruş vermeyin
Eşime güzellikle söyledim o da zaten katılıyor bana. Parayı alır almaz 100 gr külçe falan alalım da bozdurulamayacak bi para olsun falan bile dedi. Hadi bakalım vereceğiz demiyor o da şükür. Ama ayıp olur diye de düşünüyor. O yüzden eğer parayı bulabilirse üstünü anca tamamlarız diye konuştuk. Direkt vermeyizOhooo siz kafayı yemişsiniz 20k bile vermem bu uyuşuk asalağa. Bizde bi laf vardır “Bi’ yerine güvenen gider mantar dağına’ diye aynen o hesap. 20 de olsa yoldan bulmadınız. Şahsen kocamın da bu tarz bi kardeşi var asla veremez yolarım . Sağlık konusu hariç tabii.
Yav niye ayıp olsun hastalık değil sıkışık durum değil. Para sizin , keyif sizin. Bedelliden sonra düğünümü de yap diyecek yüzü vereceksiniz para verirseniz. Eşiniz de yumuşak yüzlüyse bi sonraki konunuz belli oldu şimdiden.Eşime güzellikle söyledim o da zaten katılıyor bana. Parayı alır almaz 100 gr külçe falan alalım da bozdurulamayacak bi para olsun falan bile dedi. Hadi bakalım vereceğiz demiyor o da şükür. Ama ayıp olur diye de düşünüyor. O yüzden eğer parayı bulabilirse üstünü anca tamamlarız diye konuştuk. Direkt vermeyiz
20k dahi göndermem parası yoksa 6 ay ne ki gidip askerliğini yapsın. Ekonomi berbat ve evlilik düşünüyorsa istese de ödeyemez. Ben anlamıyorum erkek ailesi maddi yardım yapmak zorunda mıyız? Her gün birkaç başlık açılıyor.Herkese hayırlı ramazanlar.
Eşimle 1+1 bi evimiz var, kiracı işleri şu bu soğuduk ve satıp araba modeli yükselteceğiz geri kalanını da altına yatıracağız.
Ben hamileyim, öğretmenim, ücretsiz izin almak istediğim için birikim lazım olacak. Kendi oturduğumuz evde kiracıyız o yüzden tek maaş bebekle birlikte biraz zorlar.
Kaynım da bedelli yapmak istiyor. Kendisi bi iş yerinde asgari ile çalışıyor ona da birkaç aydır başladı. 30-50k falan bi birikmişi var, fakat bedelli parası 180 oldu sanırım. Eşimin ailesinin durumu pek iyi değil onlar da kiradalar. Kayınpederim falan para veremez yani. Kaynım da illa bedelli yapacağım diyor. Evi satma işini öğrense para isteyeceğine eminim. Zaten isterken hiç utanmayan birisi. Yani 25 yaşında falan, daha yeni çalışıyor çok nazlı bi insan. Bir de üstüne kız arkadaşı var ve önce askerlik yapıp sonra evlenmek istiyor.
Ben bu zamana kadar eşimin kız kardeşine ya da babasına borçlar gönderilmesine ses etmedim, çünkü ödeyen insanlar. Ama kaynıma hiç güvenmiyorum bu konuda. Çünkü sorumsuz birisi. Sürekli ailesi üzerinden geçinen bundan hiç de gocunmayan birisi. Bir de evlilik işin içinde olunca ne ara bize parayı ödeyebilecek ki? Eşime konuyu güzellikle söyledim, evi sattığımızı söylemeyelim falan dedim. O da mecburen söyleyeceğimizi çünkü sigorta işlerini onların yaptığı söyledi. Ben de o zaman bedelli konusunda eğer para bulabilirse üstünü anca tamamlarız 20k falan verebiliriz daha fazlası konusunda güvenmiyorum dedim. Ayrıca bu bedelli yani. Normal askerlik yapsın parası yoksa. Eşime de söyledim bunu. Biraz diken üstündeyim işte. Tutup da abi üstünü tamamla ben sana öderim falan demesinden korkuyorum çünkü normal askerliği asla istemiyor. Kız arkadaşı da normal yap demiş diye kıza epey laf etmiş öyle diyeyim. E ama para yoksa mecbur gideceksin değil mi?
Kısacası ev satılınca haberleri olacak ve isteyecek buna eminim. 20kdan fazlasını vermeyi düşünmüyorum güvenmediğim için. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?
NOT: evde ilgili durumlara takıldı bazıları. Evimiz varken satmak şu bu. Küçücük bir 1+1 evden bahsediyoruz yatırım için aldık ve altın kadar getirisi olmadı. Binaya da diğer ev sahipleri suriyeli kiracıları doluşturdukça evin albenisi gitti. Sürekli sıkıntı çıkarmaya başladı. O yüzden satıp altına yatıracağız parayı. Yani ev diye içinde yaşanılacak ev değil ki bu kadar laf ediyorsunuz anlamıyorum ayrıca sorum bu değil kendi paramızla ne yapacağımız da bizi ilgilendirir. İstersek evi satıp çarçur ederiz kendi kararımız.
Düğününde bir tane tam altın takarız o kadar dedim. Yoksa o işe bu işe versek bize ne kalacak ki. Kendimiz de birkaç yıl içinde ev alma niyetindeyiz zaten. Çok şükür tutumlu insanlarız iyi biriktirebiliyoruz. Hesabımıza göre de 3-4 yıl içinde falan kendi evimizi alacak düzeye geliyoruz. Ama sürekli verilse hep ertelenecek biz sıkıntıya düşeceğiz. Bir de evlilik neyse de bedelli aşırı şımarıkça geliyor bana. Zaten 1 ay mecburi yapacaksın 5 ay daha yap yani ne varYav niye ayıp olsun hastalık değil sıkışık durum değil. Para sizin , keyif sizin. Bedelliden sonra düğünümü de yap diyecek yüzü vereceksiniz para verirseniz. Eşiniz de yumuşak yüzlüyse bi sonraki konunuz belli oldu şimdiden.
O evi almayıp parayı altına yatırsaydık çok daha fazla getirisi olmuş olacaktı. Biz de deidğiniz gibi düşünüp evi aldık ama yanıldık. Şu anda altın daha güvenilir geliyor. Hem de evle ilgili sorunlar var soğuduk evden. En fazla 150k falan alacağız arabayı yükseltmek için. Araba ile ilgili dediğinize katılıyorum ben ama eşimi araba sevdasından vazgeçiremiyorum ne yazık kiBu zamanda var olan evi araba modeli yükseltmek ve altın almak için satmak çok saçma. Araba büyük bir kaza yapsa tüm para çöp. Altına yatırmak da paranızın değerini korur sadece, kazandırmaz size. Ama ev daha çok prim yapabilir. Ayrıca ben öyle bir adama 20 bin bile hibe etmem. Parası yoksa gitsin paşa paşa yapsın askerliğini. Bedelli seçeneği onun gibi fukaralar için çıkmadı. Boşuna fırsatmış gibi değerlendirmek istemesine gerek yok.
Cepte bir para olduğu bilinirse ailesi boş bırakmaz eşin söylemesin söylüyorsa da para senin hesabında dursun o zaman. Erkekler ailesinin acındırmasına çok çabuk inanıyor üstelik bu alınan paralar büyük oranda geride dönmüyor.
Konuşuyorum, vermek istemediğimi normal askerlik yapması gerektiğini de söyledim. Fakat direkt hiç vermem dersem eşim kırılır diye biraz suyuna gitmeye çabalıyorum.20k dahi göndermem parası yoksa 6 ay ne ki gidip askerliğini yapsın. Ekonomi berbat ve evlilik düşünüyorsa istese de ödeyemez. Ben anlamıyorum erkek ailesi maddi yardım yapmak zorunda mıyız? Her gün birkaç başlık açılıyor.
Eşlerinizle konuşmaya mi cekiniyorsunuz? Para gönderilmeyecek istemiyorum demek zor mu? Gerçekten merak ediyorum.