Kaynımın bedelli parası

Bu bizim de aklımıza geldi ama bu sene gidemezse tecil ettirir ve sonraki seneye sarkar. Bir döngü yani..
hemen araba alın araba aldıgınız miktar kadar söyleyin evin fiyatını han, ucu ucuna yetişti gibi

Kaynın bedelli askerlik yapmak istiyorsa biriktirsin parasını yapsın. Sağlık falan olsa destek olun derim ama bu şımarıklıktan başka bir şey değil. Benim anlamadığım bedelli askerliğe parası yetmeyen adam evlenmeyi nasıl planlayabiliyor? Neyle, kime güvenerek?

hemen araba alın araba aldıgınız miktar kadar söyleyin evin fiyatını han, ucu ucuna yetişti gibi
Maalesef öyle olmaz çünkü ev muhtemelen 850-900e gidecek. Kendi arabamız 700. 300 civarı da birikim var. Ev parasından en fazla 150 falan alacağız yeni araba için. Yani çok çok lüks bi araba almadığımız için ev parasının bitmediği de kabak gibi ortada olacak

İnanın o kadar ama o kadar sorguluyorum ki bu durumu. Hiç anlayamıyorum yani.

Üstüne evlenmek de istiyor. Her şey üst üste yani..
ben de bazı tavırlarını hiç çekemiyorum ama mecbur. Şükür eşim öyle değil diye şükrediyorum sadece.
Çekmek zorunda değilsiniz ne mecburiyetiniz var? Bu kadar yakın olmak zorunda değilsiniz ki. Mesafenizi koruyun. Yengesinden bedelli parası dileneceğine gidip şerefiyle askerliğini yapsın. Sanki paşa torunu. Halimiz itten beter keyfimiz paşada yok.

20 bin bile vermezdim koskoca adam parası yoksa gidip yapsın askerliğini.Madem bedelli yapacam diye tutturuyor şimdiye kadar aklı nerdeymiş çalışıp biriktirseymiş madem.Hiç de ayıp olmaz valla kuruş vermeyin

Ya vermek zorunda değilsiniz geleceğe yatırım yaptık bankanın kasasına attık 2 yıl gibi süreyle ordan alamıyoruz yoksa para ödemek zorundayız de artık kendi paramızıda milletten kaçırmak zorunda kalıyoruz ya şaşıyorum

1-2 ayda bir görüşüyoruz eşimin memleketine gittiğimizde. Öyle kötü bir çocuk değildir benle sıkıntısı da yok benim de onunla yok. Bazı şeyler çok şımarıkça geliyor sadece. Yoksa ikimizin bir yakınlığı yok.

Ya inanın ki çook haklısınız. Hatta eşim dedi ki koştur koştur 100 gr külçe falan alalım ki bozdurulabilecek bi para olmasın diye o da kardeşinin isteyeceğinin falan farkında o da çok vermek istemiyor ama ailesini çok seven sayan birisi. O kadar para varken hiç vermesem ayıp olur diye düşünüyor

Ohooo siz kafayı yemişsiniz 20k bile vermem bu uyuşuk asalağa. Bizde bi laf vardır “Bi’ yerine güvenen gider mantar dağına’ diye aynen o hesap. 20 de olsa yoldan bulmadınız. Şahsen kocamın da bu tarz bi kardeşi var asla veremez yolarım . Sağlık konusu hariç tabii.

20 bin bile vermezdim koskoca adam parası yoksa gidip yapsın askerliğini.Madem bedelli yapacam diye tutturuyor şimdiye kadar aklı nerdeymiş çalışıp biriktirseymiş madem.Hiç de ayıp olmaz valla kuruş vermeyin
Sürekli memuriyet denedi onda da torpil işliyor giremedi mesleğe. Başka bi işe girdi yoruluyorum dedi çıktı. Şimdiki işinde dikiş tutturdu ilk kez. O da geç oldu işte parası pek birikmedi.

Eşime güzellikle söyledim o da zaten katılıyor bana. Parayı alır almaz 100 gr külçe falan alalım da bozdurulamayacak bi para olsun falan bile dedi. Hadi bakalım vereceğiz demiyor o da şükür. Ama ayıp olur diye de düşünüyor. O yüzden eğer parayı bulabilirse üstünü anca tamamlarız diye konuştuk. Direkt vermeyiz

Yav niye ayıp olsun hastalık değil sıkışık durum değil. Para sizin , keyif sizin. Bedelliden sonra düğünümü de yap diyecek yüzü vereceksiniz para verirseniz. Eşiniz de yumuşak yüzlüyse bi sonraki konunuz belli oldu şimdiden.

20k dahi göndermem parası yoksa 6 ay ne ki gidip askerliğini yapsın. Ekonomi berbat ve evlilik düşünüyorsa istese de ödeyemez. Ben anlamıyorum erkek ailesi maddi yardım yapmak zorunda mıyız? Her gün birkaç başlık açılıyor.
Eşlerinizle konuşmaya mi cekiniyorsunuz? Para gönderilmeyecek istemiyorum demek zor mu? Gerçekten merak ediyorum.

Bu zamanda var olan evi araba modeli yükseltmek ve altın almak için satmak çok saçma. Araba büyük bir kaza yapsa tüm para çöp. Altına yatırmak da paranızın değerini korur sadece, kazandırmaz size. Ama ev daha çok prim yapabilir. Ayrıca ben öyle bir adama 20 bin bile hibe etmem. Parası yoksa gitsin paşa paşa yapsın askerliğini. Altı ay hepi topu. 1,5 sene olsa ne yaparmış? Bedelli seçeneği onun gibi fukaralar için çıkmadı. Boşuna fırsatmış gibi değerlendirmek istemesine gerek yok.

Düğününde bir tane tam altın takarız o kadar dedim. Yoksa o işe bu işe versek bize ne kalacak ki. Kendimiz de birkaç yıl içinde ev alma niyetindeyiz zaten. Çok şükür tutumlu insanlarız iyi biriktirebiliyoruz. Hesabımıza göre de 3-4 yıl içinde falan kendi evimizi alacak düzeye geliyoruz. Ama sürekli verilse hep ertelenecek biz sıkıntıya düşeceğiz. Bir de evlilik neyse de bedelli aşırı şımarıkça geliyor bana. Zaten 1 ay mecburi yapacaksın 5 ay daha yap yani ne var

O evi almayıp parayı altına yatırsaydık çok daha fazla getirisi olmuş olacaktı. Biz de deidğiniz gibi düşünüp evi aldık ama yanıldık. Şu anda altın daha güvenilir geliyor. Hem de evle ilgili sorunlar var soğuduk evden. En fazla 150k falan alacağız arabayı yükseltmek için. Araba ile ilgili dediğinize katılıyorum ben ama eşimi araba sevdasından vazgeçiremiyorum ne yazık ki

bak ne güzel yazmış, eşin, ailesine gereken sınırı koyamayacak ve hayır diyemeyecekse, evi satmayın bir süre.
Aile de olsa, kardeş te olsa her şeyin bir sınırı olmalı. Yatırımınız kenarda durabilecekse, evi satın.
Ama güvenemiyorsanız, o zaman altın filan almayacaksınız, paranın tamamı ile araba alacaksınız.
Tedirginliğiniz, yazdıklarınızdan belli oluyor. Yatırım yapmak istiyorsanız, köşeye attığınızı siz bile unutacaksınız.

Konuşuyorum, vermek istemediğimi normal askerlik yapması gerektiğini de söyledim. Fakat direkt hiç vermem dersem eşim kırılır diye biraz suyuna gitmeye çabalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…