Kaynımın bedelli parası

Çünkü böyle hesap bilmeyen insanları sevmiyorum. Azıcık finansal olarak kendinizi geliştirin. Aynı ülkede yaşıyoruz. El birliğiyle mantıklı hareket edin!
Bizim evimizin durumundan, birikimlerimizden planlarımızdan siz sorumlu değilsiniz. Küçücük 1+1 evde yaşayacak değiliz yatırım amaçlı aldık onu biz. Ve de altın kadar değerlenmedi zarara uğrattı bizi. Sanki parayı çarçur edeceğiz ayrıca edebiliriz de, bizim tercihimiz.

Evi satıp araba almıyoruz. Evin parasının BİRAZIYLA araba yükseltip ALTIN alacağız çünkü altın o evden çok çok daha değerlendi. Ayrıca sorduğum soru da bu değil.
Cepte bir para olduğu bilinirse ailesi boş bırakmaz eşin söylemesin söylüyorsa da para senin hesabında dursun o zaman. Erkekler ailesinin acındırmasına çok çabuk inanıyor üstelik bu alınan paralar büyük oranda geride dönmüyor.

Ben de o yüzden mesela 20k eksiği kalsa üstünü tamamlarız şeklinde düşünüyorum. Başta versek sürekli istenebilir.

Istenecek. Tecrübe sabit. Hatta altin aldiginiz bilinse ondan da isterler. "Sana su anda lazim degil, calisir geri öderim" diye. Aile arasinda paranin lafini aslinda yapmam, ama bu kisilere bagli. Bazilari kurusuna geri öder, bazilari da alir alir alir üstüne de beklentiye girip vermedigin anda da nankörlük yapar. Veren taraf olunca hizli alisiyorlar. Sonra senin mecbur musun gibi davraniyorlar. Annemin babamin cok parasi gitti böyle. Biz de parayi yoldan toplamiyoruz. Daha katiyim bu yüzden..acil durumlar yine baska tabi

Versemde senet yaparım.
Okadar istiyorsa imzalar.
Böyle birine babam olsa yazılı olmadan borç vermem.
Alırken ısrar ederler sonra peşinden gez dur.

Görümcem sağolsun evlenirken eşime yardımcı oldu evlendik ödedik, sonra onun ihtiyacı oldu biz verdik o da kısa sürede ödedi. Bu tarz insanlara vermekte sakınca görmüyorum ama kaynım güven vermiyor.

Gitsin yapsın diyorum ben de ama kız arkadaşı söyleyince bile çok tepki vermiş kıza. Çoook nazlı birisi çok.

Versemde senet yaparım.
Okadar istiyorsa imzalar.
Böyle birine babam olsa yazılı olmadan borç vermem.
Alırken ısrar ederler sonra peşinden gez dur.
Eşim böyle bir şey hayatta yapmaz. Ama ben de çok borç vermesine izin vermem. Maks 20k o da diğer parayı bulursa üstünü tamamlama amaçlı

1 kuruş bile vermezdim .
Niye vereyim yoksa parası gitsin yapsın askerliğini.
Size mi güvenerek bedelli yapmaya kalkıyor?
Siz olmasanız ne yapacaktı ki ?
Ev satma işimiz yoktu normalde. Kendi birikimimiz var, onu satıp arabayı yükseltecektik. Birikimimiz olduğunu biliyor ama araba için gideceğini bildiğinden bi şey demiyordu. Yani bize güvenerek de değil ama kime güvenerek ben de anlamıyorum şahsen.

Nazlanacağı kişi siz değilsiniz.
Gitsin annesine babasına nazlansın.
Hastalık olur acil bir durum olur o zaman elbette verilir ama keyfi bir durum için ben vermezdim şahsen .
Borç olarak alıp geri ödeyecekse belki verilebilir ama bu devirde kimse kimseye de TL olarak borç vermez.

Lütfen bir kuruş bile vermeyin o herife. O yaştaki erkeklerden nefret ediyorum. Kendi işini kendi görmelidir herkes.
Bizim ailede de böyle birisi yok. Abimin bir yıl atanamadı diye psikolojisi bozuldu diğer sene hemen atandı baba eline bakmak istemez. Kendi ailem böyle olunca bana da aşırı tuhaf geliyor ama ona normal işte.

Benim erkek kardeşim de bedelli yapmak istiyor ama gidip yazın otellerde aşçı olarak çalışıp birikim yapıyor. Geçen sene de telefon,laptop almak istiyordu gitti çalışıp kendine son model telefon aldı. Hiç para falan vermeyin. Bedelli isteyen gidip kendisi çalışsın. Bu arada benim kardeşim 22 yaşında kısacası çok isteyen gider kendi çalışır, bunu nazlı alıştıran ailesi zaten siz karışmayın. Bu devirde kadın,erkek fark etmez çok nazlı insan çekilmiyor hele erkek versiyonu hiç çekilmiyor.

Üstüne evlenmek de istiyor. Her şey üst üste yani..
ben de bazı tavırlarını hiç çekemiyorum ama mecbur. Şükür eşim öyle değil diye şükrediyorum sadece.

Görümcem sağolsun evlenirken eşime yardımcı oldu evlendik ödedik, sonra onun ihtiyacı oldu biz verdik o da kısa sürede ödedi. Bu tarz insanlara vermekte sakınca görmüyorum ama kaynım güven vermiyor.

Güven vermediyse vermeyin. Verip sonra kötü olmaktansa vermeden kötü olmak daha iyi.

Üstüne evlenmek de istiyor. Her şey üst üste yani..
ben de bazı tavırlarını hiç çekemiyorum ama mecbur. Şükür eşim öyle değil diye şükrediyorum sadece.
25 yaşındaki hir erkek neden evlenmek ister ki hiç anlamam! Ayrıca hangi kız bakmış öyle tembel bir herife.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…