Kaynımın bedelli parası

Evi şimdilik elde tutup kendinize uygun bir ev bulduğunuzda satmak daha mantıklı olmaz mı? Bankada duran para değerini kaybediyor maalesef çünkü.

Evet ben yorumlari okumadigimi yukarida yazmistim zaten. Ben olsam vermezdim. Saglikla ilgili bir durum olur, ne bileyim cok hayati bir konu olur esim vermek istemese bile ben esimi zorlar verdiridim bu saydigim durumlarda ama boyle bir konuda asla vermezdim. Bizde benzer bir durum oldu ama bizimki daha keyfi bir meseleydi esim veremeyecegimizi benden once soylemisti ve bizim cok rahat verebilecegimiz bir paraydi. Esim kibarca soylemis sonrasinda dogru mu yaptim sence diye bana gelmisti. Yani demissiniz ya kirmamak dokmemek istiyorum diye. Esiniz guzel bir dille soylerse sizin kirip dokmenize hic gerek kalmaz.

Evden zarar etmek derken oturacağı evi alan kimse zararda degil.
460 bine aldığınız evi kiraya veriyorsunuz kira geliriniz var.
Yatırımdan yatırıma zıplamak da büyük risk barındırıyor.
Altın şuan arttığı için zarar ettiginizi düşünüyorsunuz lakin altın da sonsuza dek aynı diklikte artacak bir yatırım aracı değil
Geçen sene Mart ayinda aldım evimi tapu, emlakçı masrafları, hayat sigortası dahil 1800 bin tutmuştu.
Bunun 800 bini kredi çekildi. 18 bin civarı taksit ödemesi var .
Şuan ev 2500 civarı.
Evet şuan altında kalsaydım belki daha az kredi kullanacaktim ama faiz oranları ile ödeyeceğim meblağ yine aynı olacakti.
Ben 1.93 civarında kullandım şuan 2.80 den aşağı değil krediler üstelik bu oranı 73 aya kadar veriyorlar ben 120 ay kullandım.
BTC alsaydim şuan hem oturduğum evi peşin alır üzerine para bile artirirdim ama risk büyüktü nereden bilebilirdik ?
Alınmış alınmıştır.
Bugün altın aldınız ve faizler birden düşmeye başlar malum nas deyip duruyorlar krediler açılmayacak diyorlar ama bu ülkede her şey mümkün.
Bu sefer de sattiginiz evi bir daha alamazsaniz kötü olur.
Evi anca ev almak için satın derim.

Kendimden şüphe ettim konuyu okuyunca.. millet ev satıp altın almak istiyor. Ben kocamın aklına girdim altın satıp oturacağım evi aldım inşallah doğru yapmışımdır
iyi ettin inek obası.
Kiralar artık korkunç boyutta.
En az iki sene daha piyasada ciddi düzelme beklemiyorlar.

Valla ben de kocam diye demiyorum bana bağımlılık derecesinde aşık ama yine de böyle biseyle karşıma gelemez Bu erkeklere çok yüz vermemek lazım hocam...

Şimdi bi erkegin bedelliye gidip gitmemesi gerektiği söyle hesaplanir; her ay kazandigi para çarpı askerlikte gecirecegi süre küçük eşit bedellinin bedeli ise normal askerlik yapmasi lazim gelir :) adam 10 aylık maaşını 1 aylik bedelli tutarına yatırmak istiyorsa buyursun yatırsın beni baglamaz ama beş kuruş vermem. Bu ne sacmaliktir.

Evi ne zaman aldiniz ki siz? Kisa vadede doviz altin kadar kar getirmesini bekliosaniz yaniliosunuz ama 1-2 sene sonra sattiginiza pisman olursunuz. Tüm sistemi bu örnekle yerle bir edemezsiniz turkiyede emlak dışında degerini koruyan bi yatırım daha yok. O kardeşe çar cur olacagina satmayin evinizi, zaten satmayin.

Ulan aklima ne geldi. Benim gariban babam muhendis olmasina, askerligi 6 ay yapmasi gerekmesine ragmen normalde aldigindan bir tık iyi maaş veriliyor diye 18 ay yapmış ya isteyerek. Para biriktirmek icin :')

Ödeyemeyecek durumda olsa evet olurdum. Ödeyebilecek insanlara borç veririm

Kendimden şüphe ettim konuyu okuyunca.. millet ev satıp altın almak istiyor. Ben kocamın aklına girdim altın satıp oturacağım evi aldım inşallah doğru yapmışımdır
Biz bu evde oturmuyoruz ki. Küçücük bir 1+1 ev. Ben deli miyim kendi oturduğum evi satayım o kadar da salak değiliz çok şükür. Ya da oturacağım evi alacak durumum varken ev yerine altın alayım.

Evi şimdilik elde tutup kendinize uygun bir ev bulduğunuzda satmak daha mantıklı olmaz mı? Bankada duran para değerini kaybediyor maalesef çünkü.
Normalde öyle yapmak için almıştık. Bazı sorunlardan dolayı evden soğuduk üstüne bir de altın daha artınca neden uğraşalım ki evle diye düşündük. O yüzden. Ama bu kadar fazla laf gelince kararı biraz daha sorguluyorum tabii ki.

İyi de konu askerlik durumu şu an. Kardeşine acil ilaç lazım olsa ona göre düşünürdü konu sahibi de. Bedelli askerlik, düğün lüks şeyler. Paran neye yetiyorsa o lükse ulaşırsın. 2 öğretmen de bu paraları maldivler senin norveç benim gezerken değil kendi keyiflerinden fedakarlık yaparak biriktirmişlerdir. Niye başkasının isteklerine harcasınlar?

Dedi Görümce

20K bile vermeyin…işi gücü parası yok bedelli yapacakmış paşam…Ben vermem şahsen…zaten kaç ay ki askerlik…6 ay sanıyorum…20 gün de izinleri var…siz de bu karmaşada evinizi satmayın…bekleyin askerlik işini halletsin…bu arada hiçbir yatırım gayrimenkulün önüne geçemez…

Evet aynı düşüncede olurdum. Premses heriflere kimsenin ihtiyacı yok. Ayranı yok içmeye tahtravalli ile gider gezmeye. Bedelli askerlik parası ihtiyaç değil. Çok istiyorsa o yaşa kadar düzenli çalışıp biriktireydi. Ne kolay elalemin parasını harcamak demi ?

Güncelleme:
Evi satmaktan ben şahsım adına vazgeçtim. Çünkü eşim bunu ailesine çıtlattığı anda babası "satın da şu kıza (görümceme) bi arka çıkın araba alsın" demiş. Eşim de gülerek "he he" yapmış yani vermeyeceğini ima ederek. Ama ben buna güvenemem. Gerçekten sinirlerim bozuldu. Sanki ben başkalarının bi şeylerini ödemek için mi çalışıyorum, bizim bir hayatımız yok mu? Kenarda paramız olsa sürekli istenecek belli oldu. O yüzden olmasını istemiyorum. Evde dursun. Kendi birikimimiz de arabaya gitsin elimizde hiç para kalmasın. Sonra da ben ücretsiz izne ayrılana kadar üç beş birikim yaparız çocuk için. En mantıklısı böyle görünüyor.
Eşime söyledim o da birkaç gün dursun söylerim emlakçıya dedi. Direkt söylesek daha yeni koymuştuk dalga geçiyor gibi oluruz gibisinden. Bir iki güne kaldırtacağız ilanı yani.

Bedelli parasıyla ilgili de şımarıklık dediğim için eşim bana tepki gösterdi ailemle ilgili yorum yapma diyerek. Zaten bunlar böyle şımartmışlar kaynımı. Kimse çıkıp da paran yok bu ne bedellisi paşa oğlu musun sen demiyor. Eşim bana kendisi naparda yapsın laf etme dedi ben de ama ucu bize dokunuyor dedim falan filan.

Canım en başta sana kırılırsa kırılsın demiştim bak eşin tepkilerini nasıl rahat gösteriyor sana kırılır filan demeden.Biraz da senin ailene güveniliyor gibi miras kalacak ev alırken borç verirler filan diyorsun ya.Neden onun ailesi böyleyken sen ailenden borç alma fikrini ortaya atıyorsun ki.Sen çalışmayıp eşin evi geçindirse yine bu şekilde mi davranacaklardı acaba bu ne rahatlık.Senin sayende birikim yapılıyor üstüne ailen sayesinde mal sahibi olunacak bide para yetişmezse borç verirler diyosun.Eşin bu gidişle çok şımarır ki araba yenileyecek eskiyeceğini bile bile.Nasılsa kazanan birikim yapan bi eşi var.Boşver birikim diye uğraşma sende harca gez dolaş yemeyenin malını yerler bunu unutma

Tüm birikim arabaya gidecek diye üzülüyordum. Gitsin hepsi. Yoksa başkaları alacak. Eşim toplu bi altın yaparız isteyemezler diyor da gayet de isterler. Yani ne bu anlamıyorum. Paran yoksa bedelli yapma. Paran yoksa araba alma. Bu ne canım içim şişti. Sürekli bi borç isteme trafiği canımdan bezdim artık evi daha satmadan direkt satın da arka çıkın araba alsın ne. Eşim vermem diyor da öyle bir verir ki. Ailesini çok seviyor. Bi şımarıklık dedim diye tepki verdi bana. Ama şımarıklık yani paran yoksa bedelli yapma. Bunu kaynıma söyleyen kimse yok o yüzden paşam bedelli istiyor zaten. Bunlar nasıl aile ben cidden anlamadım hayal aleminde yaşıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…