kaynım kayınvalidenin maaşı üzerinden kredi çekmek istiyor...

Aynen oyle banada yazik...ben kimseye kole gelmedim...derdim yetiyo..1 disgebelik 4 dusuk..en sonuncusunu suan cumadan beri dusuk yapiyorum...tedavi icin esimj dolduruyolar kendim tedavi icin maasimdan kredi cekicem dolduruyolar tedavi istegime cop diyolar..kayinvalidem esimden gizli arayip cocukta durmuyo sende neyine guveniyosun diyolar...kendimi sagilir inek gibi hissediyorum...bunu ise koy evde durmasin demeyi bildi kayinvalidem nisanliyken daha...parasi yencek insan olarak davranilmicak onlara gire bir cucugu bile tutamayan kadinim..ama inanin benim tum testlerim hormonlarim tertemiz...her testi yaptirdim ne istendiyse..ama esim spermlerine baktirmiyo..morfolojiye baktirmiyo...doktorlar artik ondan supheleniyo...

herkez seni ilgilendirmez demişte konu sahibine bence asıl konu sahibini ilgilendiriyor. anladığım kadarıyla kocası yumuşak başlı bi insan kimseyi kırmak istemiyıo ne dense tamam diyo. konu sahibi başına gelecekleri biliyo. ben hak veriyorum o evlatsa bunlarda evlat neden onlar yeni eşya alıcaz diye kv sıkıntıya sokacak sonra kv yine gelip bunlara sırtını dayayacak oh ne ala. soruyorum burada konu sahibine yüklenenlere aynı durumda siz olsanız ne derdiniz boşver annecim onlar senin maaşını yesin ben çalışıp sana bakarımmı derdiniz.
Allah razi olsun birde bu yonden baktigin icin..sanki beni taslayanlar kendileri cok mulayimmi davranacaklar bende ayni meraktayim...beni seytan onlari melek ilan ettiler...tamam herkes benle hemfikir olsun demiyorumda..kimsede halimi dustugum durumu anlamaz mi...hangisinin annesi babasi onlari boyle bir kolelige suruklensin ister..kendileri boyle kolevari olur mu..al eltim sen ye ben kayinvalideme bakarim mi derler..

Evet kaynim haziranda askerden geldi..2 senedir kayinvalidem bakiyodu onlara..hanimi şehre yasınmak istiyo..görümcemin alt katı bosaldı orayı ayirttilar tasinacaklar..esya almak icin ihtiyac kredisi cekicekmis kayinvalidemin maas aldigi bankadan..kayinvalideyi kefil gostercekler..hanimi calismiyo 19 yasinda hanimi 2 yillik evliler...bense duyunca esime kizdim dedim nasil insansiniz annenin bir maasi var onada kardesin goz dikiyo ve susuyosunuz...kayinvalidemi sındırmışlar kadın ses çıkaramıyo...bari siz susmayin dedim esime...kış geliyo bu kadin ne yer ne icer..2 yildır düğünden topladıklari 60 altını ne yaptilar diyorum esim susuyor...bizde evlendik zorluklar atlattik o zaman bizde bilirdik calişmayıp annenin maasina göz dikmeyi ayip diyorum...en son bugun gidersek koye ne kaynimdan ne eltiden korkuyorum konusucaz dedim...babasiyla bayramda yeni baristilar...adam otoriter diyolar azcık asabiymiş..esime dedim babasını arıcam söylücem dedim eltimi...ben daha yeni düsük yaptim 4. ye...tüm tahlillerim temiz..esime denilen tahlilleri yaptirmiyo esim...tup bebek icin kredi cekelim dedigimde kayınvalidem doldurmayı biliyo ama esimi cöpe gidicek falan diye...sizce ne yapmalıyım...

Ben de kayınvalideni gerçekten sindirmişler diye düşünmüştüm şu cümleni okumadan önce. Valla kadın bu lafı ediyorsa pek sinecek bi tipe benzemiyor. Gayet memnun bi şekilde krediyi çekiyor anlaşılan kaynına. Sen de kıskanıyorsun haliyle. Olabilir tabi insanız. Aynı şeyler bizde de olmuştu, eşim iş kurmak için kredi çekmesini istedi babannesinden, o gitmişti eşimin ablasına tatil kredisi çekmişti :KK53: Biz de o saatten sonra kimseden bişey beklememeyi öğrendik. Sen de bekleme, isteyen istediğine çeksin kredisini, belki de para yüzünden birbirlerini yicekler. Ben yerinde olsam hiç bulaşmam. Uyarma sakın kayınpederimi falan arayacam diyosun, senin üstüne vazife değil bence.

Bakın kadınin tek maaşi var..ablası be esim bizlerde ayni yil evlendik bizler niue isyemedik..iki yildir hic para harcama yapmadila elektrik su hersey annesi öduyodu zaten..kenata para atmayip har vurup harman savuran onlar oldu...bi onlar mi uyanik sizce...sehire tasinmayi isterken iyi ama calismadan esine destek olmadan kayinvalidenin maasina goz dikmekte iyi eltime..19 uasinda tasi siksa suyunu cikarir...kendi yengesi ev aldi 4 yasinda cocugu var kocasiyla her gun ise gidiyo borc odemek icin..benim demem hep birilerinin uzerinden mi gecinecekler...onlar akilli evlatlarimi annelerinin...
pardon da isteseydiniz madem bu kadar zorunuza gittiyse
size ne yaa!! kötü olacaksınız bu işin sonunda gibime geldi

Anne oğluna kefil olabilir, sizim müdahale etmenizi gerektirecek bir durum sözkonusu değil bence.

Peki herkes gul gibi yasarken 19 yasinda oh mis mis yasasin onlar hanimda ben neyim soylermisin..ben kole mi geldim insanlara..beni annem babam kole mi dogurdu..yada ben bir anne baba evladi degilmiyim...elini vicdanina koy ve konus...benim ne mecburiyetim var eltim gorumcem evdeler gayet musaitler ben hem caliscam hem gelip kayivalideye yemek hazirlicam...inanin yasli ve hasta olsa bakarim vicdansiz degilim daha 50 yasinda genc kadin..
Peki sen benim yerimde olsan napardin...calisip gelip kayinvalidene bakaip parasini digerlerinin yamyamca yeyisine sessiz kalirmiydin...herkesi evi kendine olsun isyemezmiydin..kocanla bir ozelin olsun istemezmiydin..digerleri kocalariyla el bebek gul bebek ya sen napardin..
Niye kabul ettin o zaman böyle yaşamayı?
Haklı olabilirsin ama bak 19 yaşındaki eltin kabul etmemiş, akıllı davranmış. Sen de baştan bunu yapsaydın belki kıymetli olurdun. Üzüldüm sana. Olan olmuş ama kayınvalidene bunları söylesen o da aynısını diyecek, kabul etmeseydin... İnsanoğlu nankör.

pardon da isteseydiniz madem bu kadar zorunuza gittiyse
size ne yaa!! kötü olacaksınız bu işin sonunda gibime geldi
Bakin derdim onun parasi degil ki...derdim el birligiyle annesinin maasina el koyup anneyi abiye yani bizim evimize atmak nasilsa calisan köle bir yenge var..yenge evlat kaybetmis bilmem kac dusuk yapmis umurlarinda mi...o yenge hepsine bakar nasilsa cocuk tutmuyo rahminde herseyi normal ama durmuyo ya..biz bu yengeyi kole yapalim karilarimiz evde popo buyutsun..annemizin parasini yiyelim karimizla gezelim yenge calissin gelsin 50 yasinda sapasaglam annemize hizmetcili yapsin evine esini dostunu cagirmasin arkadas ortami olmasin asosyal olsun ozel hayata girmiyorum o hele ki hic olmasin...kaciniz benim yerimde olmak ister peki...şahne demi...

Niye kabul ettin o zaman böyle yaşamayı?
Haklı olabilirsin ama bak 19 yaşındaki eltin kabul etmemiş, akıllı davranmış. Sen de baştan bunu yapsaydın belki kıymetli olurdun. Üzüldüm sana. Olan olmuş ama kayınvalidene bunları söylesen o da aynısını diyecek, kabul etmeseydin... İnsanoğlu nankör.
Bakin ben birsey kabul etmedim..esimi seviyorum ve ona olan sevgimden ailesine hic bir zaman gelin olarak kotu davranmadim..kayinpederim rahmetlik 2 aylik gelindim oldu..gorumcem dugunumuze 1 ay varken kocaya kacti..kayinpederimin kanseri tekrar hortladi istanbula hastahaneye yatti..evim esyam gelinligim salon hersey hazirdi..uzuntuden 1 ay adet oldum..annem zorla doktora goturdu o yillarda kanamam durmadi tam 1 ay...vucudumda dokuntular cikti..ben bu zorluklara ragmen evlendim..bir yigin borcla..kayinpederime hic yuk olmadim rahmetlik severdi beni...olunce kayinvalideme maas baglattik esime dedim kosturduk...ben boyle biriyim...sehirde ev tutacaktik zaten o zaman eltim gorumcemle konusmus esim askerden gelince sehre gelcez annene ev tutariz diye...su an hepsi agiz birligi yapiyo annem koyde kalcak deniyo..dunde kayinvalidem sehre gelmem diyo ama koyde dul kadina saldirmislar onu anlatiyo ogluna..evide koyun disinda etraf komsu yok...buraya gelmeyi kredi cekecek diye erteliyo...ve sanirim kardesleri ve annesi kendini bize baktirma derdinde ki parayi rahatca alsinlar...

Bakin ben birsey kabul etmedim..esimi seviyorum ve ona olan sevgimden ailesine hic bir zaman gelin olarak kotu davranmadim..kayinpederim rahmetlik 2 aylik gelindim oldu..gorumcem dugunumuze 1 ay varken kocaya kacti..kayinpederimin kanseri tekrar hortladi istanbula hastahaneye yatti..evim esyam gelinligim salon hersey hazirdi..uzuntuden 1 ay adet oldum..annem zorla doktora goturdu o yillarda kanamam durmadi tam 1 ay...vucudumda dokuntular cikti..ben bu zorluklara ragmen evlendim..bir yigin borcla..kayinpederime hic yuk olmadim rahmetlik severdi beni...olunce kayinvalideme maas baglattik esime dedim kosturduk...ben boyle biriyim...sehirde ev tutacaktik zaten o zaman eltim gorumcemle konusmus esim askerden gelince sehre gelcez annene ev tutariz diye...su an hepsi agiz birligi yapiyo annem koyde kalcak deniyo..dunde kayinvalidem sehre gelmem diyo ama koyde dul kadina saldirmislar onu anlatiyo ogluna..evide koyun disinda etraf komsu yok...buraya gelmeyi kredi cekecek diye erteliyo...ve sanirim kardesleri ve annesi kendini bize baktirma derdinde ki parayi rahatca alsinlar...
Ben seni anlıyorum ama şu saatten sonra dişini göster diyorum. Susana madalya takmıyorlar. Sen her halükarda onların gözünde kötüsün. Bari gerçekten kötü ol da hadlerini bilsinler. Anneyse hepsinin annesi, herkes elini taşın altına koyacak. Maddi beklenti ile değil, evlatlık görevi olarak.

Ben seni anlıyorum ama şu saatten sonra dişini göster diyorum. Susana madalya takmıyorlar. Sen her halükarda onların gözünde kötüsün. Bari gerçekten kötü ol da hadlerini bilsinler. Anneyse hepsinin annesi, herkes elini taşın altına koyacak. Maddi beklenti ile değil, evlatlık görevi olarak.
Aynen benim derdim o anne hepsinin annesi maddiyati almaya anne ama evlatlik yapmaya gelincemi birtek beni esim evlat...bende ne konusuluyosa ev tutalim dediler caydilar suan ev bakiyorum kayinvalideme yine benim mahallemde uzakta degil bisey olursa gideriz hemen diye..yollardan korkuyo arabalardan ondan...

Ailemde böyle terbiyesizlik gormedim ki ben hakka gecmek yada bu tarz seyler...o yüzden bu çirkefliklerin arasinda kendi derdim kendime yetiyo zaten ne yapacam sasirdim kaldim...eger ki annesini bizim uzerimize atarlarsa esim birdaha bir yere kipirdatamam ve tedaviye cöp diyen kayinvalidemle bir omur evlada hasret yasayan bir ölü olurum sanırim...bak yasli olsa elden ayaktan kesik olsa kendi yetemez olsa gelsin kimselere bırakmam allahtan korkarim ben ama daha 50 yasinda genc kadin...

Bak ortak noktamız varmis..bende nisanliyken dügünden 1 yil once beyaz esyalarimizi birlikte almistik...gelinligimi damatligi dugun salonu kamera org falan hepsi bize aitti..dugunun ertesi gunu ayni kayinvalidem esimi arayip toplanan paralarla altinlari bozdurun borcunuzu odeyin diye tutturmustu...birtek kurus kimsenin yardimi yok..birtek annemler koltuk takimi yatak odasi ve perdeleri aldi...haa sahi guneslikleri kayinvalidem aldi...gorumcemin ceyizinden oldugunu dusundugum hali ve birde bornoz takimi ve bir yorgan verdi sagolsun...hayir anlamadigim eltim 19 yasinda kiz ona gelince calisamaz deniyo..ama sehire gelmek gezmek tozmak istiyo...eltimin kendi abisinin hanimida ev aldilar cocuklu kadin cocugunu koyde kendi annesine birakip calisiyo..okula gidicek evladi koyde anneden uzak...hayir o kadin niye kocasina demiyo babanin falanca hayvani var 700 kucukbas..satsada bize verse evi odesek bende calismasam evladima baksam demiyo...bir akilli benim eltim kocasi masasi...

Valla dedıgım gıbı sız bırsey desenız kötu olursunuz, ortada haksızlık varsa esınız konusmalı. Anlarlarmı bılmem ama en azından haksızlık yapıldıgını soylemelı aılesıne. Ben kendım mesafe koydum cunkı yıllardır bız yardım edıyoruz onlara ama yardım alan bız degılız. Aglamayana mama verılmezmış, cok dogru malesef

Esinin tavrı nasil peki ailesine..benimki tum olanlara ragmen sanki haksizlik ona yapilmamis gibi davraniyo...en basiti biz 2 yil once ev aldik badana boyaya kaynim gelmedi esimin tarafindan kimse gelmedi yardima..annem ve kardeslerim yarsim etti herzamanki gibi...yeni evlendigimdede ev hazirlancak gelmemistiler o zamanda...ama benim esimi kaynim gunduz 11lerde aradi abi geliyonmu diye utanmadan...benimkide tin tin gitti boya yapti...kaynim eli elinde temiz giyimle ortada..abisi enistesi ablasi karisi baldizi baldizinin kocasi ve teyzesi evini boyadilar o sadece bakti aman üzeri batmasin...karisi calisamaz ee onun elinden badana boya tadilat isi gelmez..ama gezmek deniz motorla dolasmak ve benzeri seyler pek ala geliyo her ikisininde ellerinden...parazit oldular hayatimiza ya valla...tarim zararlisi gibi..

Benım esım herseyın farkında ama sonucta aılesı oldugu ıcın bır gun kızsa dıger unutuyo. Karsıdakı ınsan anlayacak kapasıtede olacak, yoksa sız soylesenızde bırsey ıfade etmez. Ben kendıgılımden uzalastım baktımkı ben verdıkce verıyorum ama kotu gunumda arayan soran yok. Hatayı kendımde aradım anlıyacagın. Karsı taraf sureklı magdur edebıyatı yaptıgı ıcın yardım alıyo. Inanırmısın bızım harclık olarak gonderdgımız parayı annesı onlara gondermıs kac kere. Bu bana gore emek somurmektır. Ben o harclıgı sana pazara gıt dıye gonderıyorum sen ogluna gonderıyosun.

Sizi ne ilgilendirir kendi bileceği iş
Oğullarının bileceği iş
Eltinizin altın hesabını tutmakta sizin işiniz değil.

aman brak çekerse çeksin zaten aranızda iyi değilmiş kayınvalidenle sanane be canım .
bence sorun eltiyi hazmedememen ona da yorumum şu çalışır çalışmaz ezerler el üstünde tutarlar ondan da sanane neden kendinle kıyaslıyorsun boşver gitsin herkes herkesi eşit sevmek zorunda değil .misal ben 2 gelinimiz var birinden haz etmiyorum diğerini çok seviyorum ya da görümcemin birini az diğerini kardeş gibi seviyorum ona göre avranıyorum.şimdi sevgimin sınırlarını onlara izah etmek zorunda mıyım.

Aynen oyle banada yazik...ben kimseye kole gelmedim...derdim yetiyo..1 disgebelik 4 dusuk..en sonuncusunu suan cumadan beri dusuk yapiyorum...tedavi icin esimj dolduruyolar kendim tedavi icin maasimdan kredi cekicem dolduruyolar tedavi istegime cop diyolar..kayinvalidem esimden gizli arayip cocukta durmuyo sende neyine guveniyosun diyolar...kendimi sagilir inek gibi hissediyorum...bunu ise koy evde durmasin demeyi bildi kayinvalidem nisanliyken daha...parasi yencek insan olarak davranilmicak onlara gire bir cucugu bile tutamayan kadinim..ama inanin benim tum testlerim hormonlarim tertemiz...her testi yaptirdim ne istendiyse..ama esim spermlerine baktirmiyo..morfolojiye baktirmiyo...doktorlar artik ondan supheleniyo...

Dusuklerı kac haftalıkken yaptınız. Kese gozuktumu yoksa kımyasal gebelıkmıydı? Tup bebek dusugu engellemez. Ben de 2 dusuk yaptım sımdı tekrar hamıleyım

Bakin derdim onun parasi degil ki...derdim el birligiyle annesinin maasina el koyup anneyi abiye yani bizim evimize atmak nasilsa calisan köle bir yenge var..yenge evlat kaybetmis bilmem kac dusuk yapmis umurlarinda mi...o yenge hepsine bakar nasilsa cocuk tutmuyo rahminde herseyi normal ama durmuyo ya..biz bu yengeyi kole yapalim karilarimiz evde popo buyutsun..annemizin parasini yiyelim karimizla gezelim yenge calissin gelsin 50 yasinda sapasaglam annemize hizmetcili yapsin evine esini dostunu cagirmasin arkadas ortami olmasin asosyal olsun ozel hayata girmiyorum o hele ki hic olmasin...kaciniz benim yerimde olmak ister peki...şahne demi...
bakın anlamaya çalışıyorum sizi
anne bunları yapacaksa otursun ceremesini de kendi çeksin bunu da göze alsın
eşinize kv nize aynen böyle söyleyin ben kuruş para vermem sıkışılırsa diyin

dişinizi gösterin.. eşinizde yardım etmesin sıkışılırsa
ettiği anda çalışmayı bırakın veya maaşınızı ne bileyim kendi annenize falan verin

X