kaynım kayınvalidenin maaşı üzerinden kredi çekmek istiyor...

Kadın sadece kefıl olmayacak mı? Kredıyı onlarodemeyecek mı anlamadım ben.

Sız buna kızıyorsanız ben ne yapayım. Igneden ıplıge herseyı kendımız yaptık evlenırken , bılezıklerı bıle kendım aldım onlar taktılar bana. ama esımın kardesı evlenırken kayınvalıdemın maası uzerınden kredı cekıldı, bılezık alındı, evlerıne ufak tefek esya alındı. Bana bır cop bıle alınmadı , bu onların yerbıyesızlıgı ne yapabılırsınkı sen. Ben mesafe koydum arama baskada yapılecek bırsey yok dıye dusunuyorum
Esinin tavrı nasil peki ailesine..benimki tum olanlara ragmen sanki haksizlik ona yapilmamis gibi davraniyo...en basiti biz 2 yil once ev aldik badana boyaya kaynim gelmedi esimin tarafindan kimse gelmedi yardima..annem ve kardeslerim yarsim etti herzamanki gibi...yeni evlendigimdede ev hazirlancak gelmemistiler o zamanda...ama benim esimi kaynim gunduz 11lerde aradi abi geliyonmu diye utanmadan...benimkide tin tin gitti boya yapti...kaynim eli elinde temiz giyimle ortada..abisi enistesi ablasi karisi baldizi baldizinin kocasi ve teyzesi evini boyadilar o sadece bakti aman üzeri batmasin...karisi calisamaz ee onun elinden badana boya tadilat isi gelmez..ama gezmek deniz motorla dolasmak ve benzeri seyler pek ala geliyo her ikisininde ellerinden...parazit oldular hayatimiza ya valla...tarim zararlisi gibi..

Her şeyin bu kadar içinde olursanız sırtlarını size dayarlar tabi.
Biraz aile ilişkilerinden uzak durun, maddi olarak sizden yardım istemeye yüzleri olmasın.
Kayınvalideye ev aramak, ev tutmak ne bileyim akıllar vermek, insanları toplayıp konuşmak bir "el kızı" olarak size düşmez. Kayınvalidenin de akli melekeleri yerindeyse oğlunu tanıyor ve borcun ona kalacağını biliyordur; sizin bile bildiğiniz şeyi o akıl edemeyecek değil. Bırakın ödesin, çok gerekirse beraber yaşasınlar.

Senlik bi durum yok ki ortada o ana ogul arasinda verir vermez kendi bildigi.. Siz neden karisiyorsunuz ki? Esini doldurmanda hic iyi olmamis

Bakın kadınin tek maaşi var..ablası be esim bizlerde ayni yil evlendik bizler niue isyemedik..iki yildir hic para harcama yapmadila elektrik su hersey annesi öduyodu zaten..kenata para atmayip har vurup harman savuran onlar oldu...bi onlar mi uyanik sizce...sehire tasinmayi isterken iyi ama calismadan esine destek olmadan kayinvalidenin maasina goz dikmekte iyi eltime..19 uasinda tasi siksa suyunu cikarir...kendi yengesi ev aldi 4 yasinda cocugu var kocasiyla her gun ise gidiyo borc odemek icin..benim demem hep birilerinin uzerinden mi gecinecekler...onlar akilli evlatlarimi annelerinin...
yazdiklarinizda haklisiniz ama eltin ve kaynin senin cocugun degil ki ayar vermeye kalkiyorsun. Gidip eltinin ailesiyle konusmak ne demek? Esini doldurmak annene soyle vermesin demek ne ya?

Yeter artık gercektende benim vekeceğim kredim kendimin tamam kimseden birsey istemem..ne kadar sığ bakar olmussunuz hiç objektif degilsiniz...erken uasta ben mi kız kacır dedim..19 yasinda tasi siksa suyu cikartir kiz aman o calisamaz aman o bilmem kac koyun sahibi falanca aganin kizi...el bebek gul bebek...ben daha nisanliyken bunu ise koy evde durmasin dendi ama...allaha sukur kimselere muhtac degilim...sonra gelip dert yanmasindan saga sola...sirf kaynima kredi cekecek diye köyün girisinde tek basina kalacak ev tutalim diye ugrasiyorum ben hatta suan bir ev buldum bakalim benim evime yakin sakin muhitte kayinvalideme...BEN İLK GÜNDEN BERİ HİÇ YÜK OLMADIM OLMAMDA KADINA...sirf magdur kalmasın diye maasini bile baglattim kosturup...anlatabildim umarım artik sunu bi zahmet okuyun da biraz ona gore yazın ya...bir tutturmussunuz sana cekilmiyo diyemi...yahu ben zaten kendim cekicem benim tedavime çöp demesine kizdim esimi doldurmasina kizdim o ayri bu ayrı...sapla samani ayırın...
burdaki neredeyse sana yorum yapan 100 üyenin tamamı sığ düşnceli değil mi? haklısın hepimiz cahiliz içimiz fesat kalbimiz kötü

Her şeyin bu kadar içinde olursanız sırtlarını size dayarlar tabi.
Biraz aile ilişkilerinden uzak durun, maddi olarak sizden yardım istemeye yüzleri olmasın.
Kayınvalideye ev aramak, ev tutmak ne bileyim akıllar vermek, insanları toplayıp konuşmak bir "el kızı" olarak size düşmez. Kayınvalidenin de akli melekeleri yerindeyse oğlunu tanıyor ve borcun ona kalacağını biliyordur; sizin bile bildiğiniz şeyi o akıl edemeyecek değil. Bırakın ödesin, çok gerekirse beraber yaşasınlar.
Ben size olacaklari anlatayim onlar kefil gostercek odemicekler kayinvalide oduyecek..sonra da kis ortasi bizim eve yerlesecek biz calisiyoruz ya...benim esime olan sevgimden dolayi ses cikarmadim bunca yil..artik patlama noktasindayim...olacagi kayinvalidemi bizim eve yerlestirip borclari ona odetmek kayinvalideyide bize baktirmak...

Ben size olacaklari anlatayim onlar kefil gostercek odemicekler kayinvalide oduyecek..sonra da kis ortasi bizim eve yerlesecek biz calisiyoruz ya...benim esime olan sevgimden dolayi ses cikarmadim bunca yil..artik patlama noktasindayim...olacagi kayinvalidemi bizim eve yerlestirip borclari ona odetmek kayinvalideyide bize baktirmak...
E bu durumda söyleyeceğiniz şey bu durumu açıklamak. Millete "bakın bu kadına kredi çektiriyorsunuz, ben olacaklara karışmam, hiç birinizin arkasını toplamam. Borçları ödeyemeyince bana gelmeyin" demek. Kredi çektirmemeye çalışmanız sadece insanların ağzına "ona neymiş" diye laf verir o kadar.

burdaki neredeyse sana yorum yapan 100 üyenin tamamı sığ düşnceli değil mi? haklısın hepimiz cahiliz içimiz fesat kalbimiz kötü
Ama herkes neden benim kendi maasimla cekecegim krediye odaklanmis o zaman...ben dikkat cekerim kizdigim nokta tedaviye cöp denilip esimi tedaviden uzaklastirma durumu...yoksa ben parami cekicem ama esim doldurusa geliyo tedavi konusunda...sonrada kayinvalidem bana telefonlarda cocugunda olmuyo guvencende yok demeyi biliyo ama oglundan gizli arayip diyo bana..bosatirim diye cocugunda tutmuyo diye...bende sorun yok testlerim temiz cikti..doktorlar esimin sperm durumuna bakmak istiyo morfoloji bozuklugu olabilir o yuzdende dollenmede dusuyo bebekler diye...ama esim cok guzel doluyo tedaviye yanasmiyo..bende para cekemiyorum ikna edemedigim icin...

Ama herkes neden benim kendi maasimla cekecegim krediye odaklanmis o zaman...ben dikkat cekerim kizdigim nokta tedaviye cöp denilip esimi tedaviden uzaklastirma durumu...yoksa ben parami cekicem ama esim doldurusa geliyo tedavi konusunda...sonrada kayinvalidem bana telefonlarda cocugunda olmuyo guvencende yok demeyi biliyo ama oglundan gizli arayip diyo bana..bosatirim diye cocugunda tutmuyo diye...bende sorun yok testlerim temiz cikti..doktorlar esimin sperm durumuna bakmak istiyo morfoloji bozuklugu olabilir o yuzdende dollenmede dusuyo bebekler diye...ama esim cok guzel doluyo tedaviye yanasmiyo..bende para cekemiyorum ikna edemedigim icin...
simdi sizin bu kv icin uzuldugunuze inanmamizi mi bekliyorsun? yazik kadincagizin maasini alacaklar diyorsun simdi ise kv bana kalacak diye korkuyorsun.. Bir dedigin bir dedigini tutmuyor. Tup bebek konusuna gelince hersey esinde bitiyor kv ne derse desin esin cocuk sahibi olmak istiyorsa biraz caba gosterirdi

E bu durumda söyleyeceğiniz şey bu durumu açıklamak. Millete "bakın bu kadına kredi çektiriyorsunuz, ben olacaklara karışmam, hiç birinizin arkasını toplamam. Borçları ödeyemeyince bana gelmeyin" demek. Kredi çektirmemeye çalışmanız sadece insanların ağzına "ona neymiş" diye laf verir o kadar.
Dogru diyosun aslinda..ama bu ko uda bunu esimin demesi lazim...diger kardesleri anneleri bizim eve yerlessin ama parasini onlar alsinlar istiyi. Hep agizlari da siz calisiyosunuz eviniz kaloriferli...ve bu fikride esime surekli yillardir anneside sirinlestirip duruyo...cabuk kandirilan biri esim...o he der yani bizde kalsin parasinida alin der..ben ne parasindayim nede kalmasinda...ev tutalim otursun..herkesin hanesi farkli...eltimde madem sehre gelmek istiyo o da gelsin ama esine yardimxi olsun girsin bir ise birlikte calissinlar...

boşver maaşını parasını kime veriyosa versin ama size dokunmasın yarın öbürgün kv paraya sıkışıp kapınızı çalarsa kıymetli oğlunla gelinin yardım etsin dersin sende

simdi sizin bu kv icin uzuldugunuze inanmamizi mi bekliyorsun? yazik kadincagizin maasini alacaklar diyorsun simdi ise kv bana kalacak diye korkuyorsun.. Bir dedigin bir dedigini tutmuyor. Tup bebek konusuna gelince hersey esinde bitiyor kv ne derse desin esin cocuk sahibi olmak istiyorsa biraz caba gosterirdi
Peki herkes gul gibi yasarken 19 yasinda oh mis mis yasasin onlar hanimda ben neyim soylermisin..ben kole mi geldim insanlara..beni annem babam kole mi dogurdu..yada ben bir anne baba evladi degilmiyim...elini vicdanina koy ve konus...benim ne mecburiyetim var eltim gorumcem evdeler gayet musaitler ben hem caliscam hem gelip kayivalideye yemek hazirlicam...inanin yasli ve hasta olsa bakarim vicdansiz degilim daha 50 yasinda genc kadin..
Peki sen benim yerimde olsan napardin...calisip gelip kayinvalidene bakaip parasini digerlerinin yamyamca yeyisine sessiz kalirmiydin...herkesi evi kendine olsun isyemezmiydin..kocanla bir ozelin olsun istemezmiydin..digerleri kocalariyla el bebek gul bebek ya sen napardin..

Dogru diyosun aslinda..ama bu ko uda bunu esimin demesi lazim...diger kardesleri anneleri bizim eve yerlessin ama parasini onlar alsinlar istiyi. Hep agizlari da siz calisiyosunuz eviniz kaloriferli...ve bu fikride esime surekli yillardir anneside sirinlestirip duruyo...cabuk kandirilan biri esim...o he der yani bizde kalsin parasinida alin der..ben ne parasindayim nede kalmasinda...ev tutalim otursun..herkesin hanesi farkli...eltimde madem sehre gelmek istiyo o da gelsin ama esine yardimxi olsun girsin bir ise birlikte calissinlar...
Aynı anneme benzettim bu durumu. Babam 5 kardeşin içinde tek okuyan, diğerleri köyde tarlada...Annem de tek çalışan elti. Haliyle iyi günde onlar beraber, kötü günde babama ve anneme. Annem fazlaca kullandırdı kendini ama babam şu an ailesinden kimseyle görüşmüyor, geç olsa da anladı durumu. Siz de yol yakınken önleminizi alın. Eşiniz söyleyemez, ne desin "anne bana gelme" mi? O orada annesini düşünür, imkan varken neden sıkıntı çeksin der. Siz önce eşinizle konuşun bence, hık mık ederse de aile efradıyla konuşursunuz.
Böyle bir şeyleri engellemek için aman ev tutalım, yok kredi çekmesinler dedikçe bir yere varabileceğinizi zannetmiyorum.

her ailede bi kahraman olur zaten diğerleri sefasını sürer bu kahramanlarda cefasını çeker

boşver maaşını parasını kime veriyosa versin ama size dokunmasın yarın öbürgün kv paraya sıkışıp kapınızı çalarsa kıymetli oğlunla gelinin yardım etsin dersin sende
O degilde toptan gelip yerlesirse birde isin o kismi var 2 senedir esimi dokuyo kendisi...ama bende gencim...kocamla gezmek isterim ozelim var..eltim gorumce evdeler kocalariyla rahat rahat ben kolemiyim ise git kaynanaya bak yemek yap..kocanla ozelin kalmasin...haksizmiyim..kardesleri annelerini abiye yikip parasini yeme derdinde...

Peki herkes gul gibi yasarken 19 yasinda oh mis mis yasasin onlar hanimda ben neyim soylermisin..ben kole mi geldim insanlara..beni annem babam kole mi dogurdu..yada ben bir anne baba evladi degilmiyim...elini vicdanina koy ve konus...benim ne mecburiyetim var eltim gorumcem evdeler gayet musaitler ben hem caliscam hem gelip kayivalideye yemek hazirlicam...inanin yasli ve hasta olsa bakarim vicdansiz degilim daha 50 yasinda genc kadin..
bak simdi konulari birbirine karistiriyorsun. Sana deger vermiyorlar mi elini ayagini cek esinle konus bir daha gorusme. Senin maddi durumun senin evini ilgilendirir mecbur degilsin digerlerine para vermeye.. Yemek konusuna gelince esin soylesin bak anne sizin evde gelinin var kizin var benim esim calisiyor sizin eve mi bakacak kendi evimize mi bakacak desin. Esin arkanda olmazsa ne yaparsan yap haksiz olursun. Hersey esinde bitiyor. Ama bu kredi konusunda haksizsin. Birak napiyorlarsa yapsinlar elini ayagini cek sana dusmez anne ogul arasina girmek. Ha sunu dersin bak sonra krediyi odemezlerse bana gelmeyin ben anca kendi evimi idare ediyorum falan diyin.

Sizi ilgilendiren bi durum yok annesi razı olmasa kabul etmezdi zaten. Hem siz nerden biliyorsunuz kadının ses edemediğini.
Kocanizin testleri de çekirdek ailenizi bağlar ağırlığınızı koyun da yapsın gerekenleri annesini dinlemesin.

Bu konu ne oldu? kvalide kredi çekip de bizim konu sahibi kıskançlığından gelinin babasını aradı mı?

herkez seni ilgilendirmez demişte konu sahibine bence asıl konu sahibini ilgilendiriyor. anladığım kadarıyla kocası yumuşak başlı bi insan kimseyi kırmak istemiyıo ne dense tamam diyo. konu sahibi başına gelecekleri biliyo. ben hak veriyorum o evlatsa bunlarda evlat neden onlar yeni eşya alıcaz diye kv sıkıntıya sokacak sonra kv yine gelip bunlara sırtını dayayacak oh ne ala. soruyorum burada konu sahibine yüklenenlere aynı durumda siz olsanız ne derdiniz boşver annecim onlar senin maaşını yesin ben çalışıp sana bakarımmı derdiniz.

X