kaynım kayınvalidenin maaşı üzerinden kredi çekmek istiyor...

Evet kaynim haziranda askerden geldi..2 senedir kayinvalidem bakiyodu onlara..hanimi şehre yasınmak istiyo..görümcemin alt katı bosaldı orayı ayirttilar tasinacaklar..esya almak icin ihtiyac kredisi cekicekmis kayinvalidemin maas aldigi bankadan..kayinvalideyi kefil gostercekler..hanimi calismiyo 19 yasinda hanimi 2 yillik evliler...bense duyunca esime kizdim dedim nasil insansiniz annenin bir maasi var onada kardesin goz dikiyo ve susuyosunuz...kayinvalidemi sındırmışlar kadın ses çıkaramıyo...bari siz susmayin dedim esime...kış geliyo bu kadin ne yer ne icer..2 yildır düğünden topladıklari 60 altını ne yaptilar diyorum esim susuyor...bizde bilirdik annenin maasina göz dikmeyi ayip diyorum...en son bugun gidersek koye ne kaynimdan ne eltiden korkuyorum konusucaz dedim...babasiyla bayramda yeni baristilar...adam otoriter diyolar azcık asabiymiş..esime dedim babasını arıcam söylücem dedim eltimi...ben daha yeni düsük yaptim 4. ye...tüm tahlillerim temiz..esime denilen tahlilleri yaptirmiyo esim...tup bebek icin kredi cekelim dedigimde kayınvalidem doldurmayı biliyo ama esimi cöpe gidicek falan diye...sizce ne yapmalıyım...
aslında sen kvalideni korumuyorsun eltini kıskanıyorsun hem de feci şekilde. Kızın babasını aramak gibi bir hakkın yok kesinlikle. Sen hangi nitelikle arayacaksın da ihbar eder gibi konuşacaksın. Yakışığı kalır mı?
Bir an önce bu aşırı kıskançlık sendromlarını yenmen lazım yoksa her an felaket çıkabilir.

Kayınvalidem ne yer ne içer diye çok düşünüyorsan al yanına sen ne yiyip ne içiyorsan birlikte yiyip için çocukları senden çok düşünüyordur kayınvalideni sen rahat ol yorma kendini kısaca niye bana vermedi onlara verecek demiyonda allah seni napmasın:KK70:

kayınvalidem niye bana değil ona veriyor demek olmaz tabii. ama ben konu sahibini yer yer haklı buldum. anlattığına göre sırtını başkalarına dayamaya alışmış bir kaynı var. bu kredi işinin sonucunda da maddi olarak ucu yine konu sahibine dokunacak. zaten kendi borçları var. istedikleri bebek için tedavi parası ayıramıyorlar. bir de bu borç ödenmeyince yine onlar destek olmak zorunda kalacak. bu açıdan kaygılanıyor olması normal.

Birazını okudum yorumların, tepki gösterenler sizin ilk konuyu açarken sanki kayınvalideyi düşünüyormuş gibi yazmanızdan dolayı tepki göstermiş, halbuki en baştan bunun haksızlık olduğunu düşündüğünüzü belirterek açsaydınız bu tepkiler de olmayabilirdi. ki, siz haklısınız kayın uyanık çıkmış,

Bence dedini kv denin kista ne yiyip icecegi degil de kayniniza kredi cekilmesini pek cekemyor gibisniz. Okurken fesatlik daglari gordum resmen yazinizda. Mass onun evlat onun karismak size dusmez. 4 dusuk yapmissiniz kocaniz sizin ne kadar yprandiginizi gormuyor mu da annesinin doldurusuna geliyor. Bence kocaniz kendinde bir sorun cikar diye korktugundan testleri yaptirmiyr parayi ve annesini baane ediyor. Kayniniz ve eltinizle ugrasacaginiza esinizi ikna etmeye calisin bence.

Koskoca kadın. Aklı yok mu. Hem kendi maaşı istediğini yapar. Ister kredi çeker ister çatır çatır yer aile içi meselelere girmeyin siz kötü olursunuz.

kayınvalidem niye bana değil ona veriyor demek olmaz tabii. ama ben konu sahibini yer yer haklı buldum. anlattığına göre sırtını başkalarına dayamaya alışmış bir kaynı var. bu kredi işinin sonucunda da maddi olarak ucu yine konu sahibine dokunacak. zaten kendi borçları var. istedikleri bebek için tedavi parası ayıramıyorlar. bir de bu borç ödenmeyince yine onlar destek olmak zorunda kalacak. bu açıdan kaygılanıyor olması normal.
Yalniz kayin dedigimizde askerden gelmis 19 yasinda karisi olan, buyuk ihtimallede buyukleri trafindn iyi yonlendirip desteklenememis erkenden evlenmis eli pek ekmek tutmaya baslamamis biri. Birde bu kayin en kucuk evlatsa kv bunlar da ev sahibi olsun da icim rhat edecek kafasiyla krediyi kemdi bile twklif etmis olabilir. Tamamen varsayim tabi dedikleri .

Çok saolun ya fesatta yaptiniz beni...ben herseyimi kendim aldim odedim kayinpederim yeni ölmüstü zayen maasi biz baglattik muhyac kalmasin diye ben kendim kosturdum...bunlar denmez ben kiziyorum yanlis anlasildigim icin ben diyorum ki ben tenezzul etmedim kadinin maasina etmemde ilk baslarda onca borcuma ragmen demedim ne kayinvalideme ne anneme...benim kizmam annesine bunlari yapma haklari yok...2 yildir maasini ne yapti..hic mi para biriktirmemis...merakya kalmayin benim kredi cekme hakkim var maasimda var muhtacta degilim sukur..fesat degilim...kadinin bir maasi var sadece krediyi cekip odemicekler biliyorum..saga sola aglaniyo..eltimden korkuyo anlatiyo..

Ayrica ben bizde bilirdik maasini cekmeyi derken yapilanin hos olmadigini belirtmek istedim..5 yildir bir tek gün boyle birseye tenezzul etmedim kendimizden verdik dahada muhtac olunmasin diye...

Bakın ben anlatamadim biz 5 yil once evlendik tum zorluklara birlikte gögus gerdik calistim hala calisirimda kimsenin 5 kurusunda gozum yok..bizde bilirdik maasina el koymayi derken bunu kasyettim ben......aylardirda maas karti bizde cekip kurusuna kadar veririz kayinvalideme hatta hep sizde kalsin der..kaynim harciyomus eline gecince...kadini sindirmisler ses cikaramiyo...sustukca tepesine bindiler..tama kizdim ama ben tedavi icin kendi cekmek isyedigim krediye tedavime cöpe gidicek demesine kızdim..ben ondan para istemedim istemem.kayinpeder 2 aylik gelindim oldu..maas baglatmak icin biz kostuk gunlerce kadin dul diye o zaman talebeydi kaynim...benim onun maasinda zerre gozum yok..gencecik haliyle calismak yerine kayinvalidemin maasina goz dikmesine kizdim eltimin...esini o dolduruyo...o yatsin ama her istedigi olsun isteyen biri...ve kayinvalidenin maasina kredi icin el koncak biliyorum kefil gosterceklermis ödemicekler ona odetcekler...o da kimselere diyemicek...
4. Düşüğünüzü yapmışsınız, öncelikle geçmîş olsun.
Ama kayınvalideniz eşinizî doğru konuda doldurmuş. Doğal yollardan hamile kalabildiğiniz için doktorlar tüp bebek yapmazlar.yaparlarsada gerçekten çöpe atarsınız o parayı çünkü tüp bebek sizin düşük yapmanızı engellemez.Düşüğe neyin sebep olduğunun bulunması gerekiyor.
Kaynınızın kredi meselesine gelince , ana oğul arasındaki mesele sizi ilgilendirmez.

O onların derdi sen niye bukadar gerildin. Sanki sana yardım edilmedi de ondan mış gibi etkisi yaratıyor. Sen şimdi bukadar celallenince oğlu sana, sana noluyor derse, ne cevap vereceksiniz. Senin onların annesini onlardan çok düşündüğün hiç inandırıcı gelmez. En iyisi sen sus canım

bence tam olarak sizi ilgilendirmiyor. belki kaynınız para verecektir annesine sadece kredi çekemiyordur bankadan annesine çektirmiştir. siz biraz biz neden kv den para beklemiyoruz derdine düşmüşsünüz sanki.

Yeter artık gercektende benim vekeceğim kredim kendimin tamam kimseden birsey istemem..ne kadar sığ bakar olmussunuz hiç objektif degilsiniz...erken uasta ben mi kız kacır dedim..19 yasinda tasi siksa suyu cikartir kiz aman o calisamaz aman o bilmem kac koyun sahibi falanca aganin kizi...el bebek gul bebek...ben daha nisanliyken bunu ise koy evde durmasin dendi ama...allaha sukur kimselere muhtac degilim...sonra gelip dert yanmasindan saga sola...sirf kaynima kredi cekecek diye köyün girisinde tek basina kalacak ev tutalim diye ugrasiyorum ben hatta suan bir ev buldum bakalim benim evime yakin sakin muhitte kayinvalideme...BEN İLK GÜNDEN BERİ HİÇ YÜK OLMADIM OLMAMDA KADINA...sirf magdur kalmasın diye maasini bile baglattim kosturup...anlatabildim umarım artik sunu bi zahmet okuyun da biraz ona gore yazın ya...bir tutturmussunuz sana cekilmiyo diyemi...yahu ben zaten kendim cekicem benim tedavime çöp demesine kizdim esimi doldurmasina kizdim o ayri bu ayrı...sapla samani ayırın...

sanki senin bu yaptığın kv deni düşünmekten çok bize çekilmiyor onlara niye çekiliyor kıskançlığı
canim benim oyle bir derdim yok..ben kendim cekicem zaten kredimi calisan bayanım istesem bugun alirim..kizdigim nokta esimi yedavi icin yanlis yonlendiriyo o paralar çöpe gidicek diye dolduruyo..o yüzden esimde tedaviye yanasmiyo..ama araba almaya kredi cekecek beyfendi...maddi durumdan kimseye muhtac bir kadin degilim 18 yasimdan beride olmadim...yasim 30 bu arada...bizde evlendik hemde cok buyuk borc icinde benim kizdigim 19 yasinda kiz sanki prenses o calisamaz o yapamaz..valla akli ve bedeni olarak gayet tasi siksa suyunu cikarir..esine destek olmak yerine kayinvalidesinin emekli maasina goz diktirmesine kizdim ben...umarim anlatabildim..

diyeceğiniz tek şey şu. ben uyardım. bu parayı ödeyemezleerse kefil olan kv bunu ödemek zorunda kalacak. buda onu zor duruma düşürür. sonra kimse bize yardım için koşmasın. nokta. Bunuda sadece eşine de,gerisinede karışma. kötü kişi sen olursun

diyeceğiniz tek şey şu. ben uyardım. bu parayı ödeyemezleerse kefil olan kv bunu ödemek zorunda kalacak. buda onu zor duruma düşürür. sonra kimse bize yardım için koşmasın. nokta. Bunuda sadece eşine de,gerisinede karışma. kötü kişi sen olursun
Aynen ya hele sükur ki beni anlayan biri cikti...cok saolun..bir anda beni kötu kadin ilan ettiler...ya kayımvalidem evhamlidir...bizim borclarimiza bile uyku tutmaz gozleri cogu kez esime der ki..kendi birde banka borcuna girerse kahır okur...zaten soylemedim ama daha gecen sene kışın bir ara ben bankadan kredi çeksem olursem borc siliniyomus demez mi kayinvalidem. nerden duydun anne kimden dedik soylemedi...kaynimla eltim o zamandan kadina bunlari ogretmis...korkutmuslar belli onlardan cekiniyo...be. onlarla kaliyorum falan diyo ık pık ediyo...halbuki onlar onunla kaliyo...ya insan annesine bunu ögretirmi..

Bakın kadınin tek maaşi var..ablası be esim bizlerde ayni yil evlendik bizler niue isyemedik..iki yildir hic para harcama yapmadila elektrik su hersey annesi öduyodu zaten..kenata para atmayip har vurup harman savuran onlar oldu...bi onlar mi uyanik sizce...sehire tasinmayi isterken iyi ama calismadan esine destek olmadan kayinvalidenin maasina goz dikmekte iyi eltime..19 uasinda tasi siksa suyunu cikarir...kendi yengesi ev aldi 4 yasinda cocugu var kocasiyla her gun ise gidiyo borc odemek icin..benim demem hep birilerinin uzerinden mi gecinecekler...onlar akilli evlatlarimi annelerinin...

Kadın sadece kefıl olmayacak mı? Kredıyı onlarodemeyecek mı anlamadım ben.

Sız buna kızıyorsanız ben ne yapayım. Igneden ıplıge herseyı kendımız yaptık evlenırken , bılezıklerı bıle kendım aldım onlar taktılar bana. ama esımın kardesı evlenırken kayınvalıdemın maası uzerınden kredı cekıldı, bılezık alındı, evlerıne ufak tefek esya alındı. Bana bır cop bıle alınmadı , bu onların yerbıyesızlıgı ne yapabılırsınkı sen. Ben mesafe koydum arama baskada yapılecek bırsey yok dıye dusunuyorum

Kadın sadece kefıl olmayacak mı? Kredıyı onlarodemeyecek mı anlamadım ben.

Sız buna kızıyorsanız ben ne yapayım. Igneden ıplıge herseyı kendımız yaptık evlenırken , bılezıklerı bıle kendım aldım onlar taktılar bana. ama esımın kardesı evlenırken kayınvalıdemın maası uzerınden kredı cekıldı, bılezık alındı, evlerıne ufak tefek esya alındı. Bana bır cop bıle alınmadı , bu onların yerbıyesızlıgı ne yapabılırsınkı sen. Ben mesafe koydum arama baskada yapılecek bırsey yok dıye dusunuyorum
Bak ortak noktamız varmis..bende nisanliyken dügünden 1 yil once beyaz esyalarimizi birlikte almistik...gelinligimi damatligi dugun salonu kamera org falan hepsi bize aitti..dugunun ertesi gunu ayni kayinvalidem esimi arayip toplanan paralarla altinlari bozdurun borcunuzu odeyin diye tutturmustu...birtek kurus kimsenin yardimi yok..birtek annemler koltuk takimi yatak odasi ve perdeleri aldi...haa sahi guneslikleri kayinvalidem aldi...gorumcemin ceyizinden oldugunu dusundugum hali ve birde bornoz takimi ve bir yorgan verdi sagolsun...hayir anlamadigim eltim 19 yasinda kiz ona gelince calisamaz deniyo..ama sehire gelmek gezmek tozmak istiyo...eltimin kendi abisinin hanimida ev aldilar cocuklu kadin cocugunu koyde kendi annesine birakip calisiyo..okula gidicek evladi koyde anneden uzak...hayir o kadin niye kocasina demiyo babanin falanca hayvani var 700 kucukbas..satsada bize verse evi odesek bende calismasam evladima baksam demiyo...bir akilli benim eltim kocasi masasi...

X