Kaynanayla Baglari Kopardim

tatlım öncelikle Allah yardımcın olsun ..
ama bastan seviyeni kaptırmıssın ona üzüldüm bak
mesafeni koru,işim vardı anne ..
rahatsızdım biraz anne ..
yani sıkı fıkı olmak zorundamısınız Allah askına ..
sonunda da böle oldu böle dedi

5 ayda bu raddeye nasıl gelebildiniz hayret yani çok sabrettim diyorsunuz da göre birkaç senelik evli sanır e herkeste hak veriyor şaşırdım doğrusu. Size direkt söylenen bir söz yokmuş aslında gittiğinizi görünce çıkabilir balkona bakarsa baksın surat asarsa assın kardeşi mesaj atarsa atsın ne diyor yani mesajında neden karını gezdiriyorsun mu demiş ne demiş. Haber vermek derken tabii ki izin almak anlamında değil anne biz çıkıyoruz bir isteğiniz var mı anlamında haber vermenizi istemiş olabilirler. Siz kendi annenizle yan yana dairelerinde oturuyor olsaydınız onlar yokmuş gibi gidip döner miydiniz sanmam bilsinler evde olmayacağınızı diye hem de bir istekleri var mı diye bir tıklatırsınız ama bu asla izin almak değil biz gidiyoruz demek. Hem yukarı çıkıp kavgaya tutuşmakta hoş değil yani o kadar büyütülecek bir şey değil akşam eşin gelince konuşurdunuz o konuşurdu ailesiyle böylece hem eşinizin yanında olduğunu bilirdi hem de ağzını açamazdı bende sorunlar yaşadım aynı apartmanda olmamanıza rağmen aradık yoktunuz yine mi geziyordunuz bir haftasonu da evde oturun gibi eşimde anne yeni evliyiz gezicez tabii derdi ben hiiç tınlamazdım asla bu yüzden kavga etmedim eşimi koydum hep araya o nasıl bakarsa baksın ararsa arasın keyfime baktım artık aynı apartmanda nasıl bu şekilde yüz yüze bakacaksınız bence taşınmanız lazım ev kaynananızın mı kira vermiyor musunuz valla hem kira vermiyim param cebimde kalsın hem kaynanam hiçbirşeye karışmasın olmuyor kendilerinde hak görüyorlar bir şekilde ayrı eve çıkıp ayrı düzeninizi kuracaksınız hem kavga ediyor hem evimizde oturmayı biliyor diyecekler.

Sana simdi yapmasaydın demek saçma cunku olan olmus bunu söylemek senin moralini daha da azaltır.
O an oyle hissetmissin yapmissin. Pişmanlık duyma. Sonuçta kendini mantıklı sekilde savunmuşsun. Hakaret etmemissin. Belki hepimiz o an oyle yapardık cunku ustune gelinmiş cok.
Kafanda büyütme kurma. Rahat ol. Esine bırak. Ona olayı bastan sona anlat. Malum bize hakaret etti sunu yaptı bunu yaptı denilmesin. Sen anlat. Mantiksal olarak bunun dogru olmadıgını tatlı dille ifade et.
Ama esine anlatırken sakın kavga modu yapma. Bu sefer adam birden icgudusel olarak sinirlenebilir. Haklıyken haksız konuma düşme.
Hep diyor burada bayanlar. Bu islerde olay erkekte biter. Harbiden dogru bu. Esın seni tanıyorsa sana hak verecektir zaten

Canim moral bozmak gibi olmasin ama artik bitmis bu is, araniz bir daha tamamen iyi olmaz zannimca.
benim anlamadigim, haydi aile buyukleri eski kafa, farkli dusunuyor diye hos gormeye saygi duymaya calisiyoruz, yapmaliyiz da, ama bu cahil gorumceler nedir yahu?
evde kalan niye baskasina saldirmaya basliyor anlamadm.
hatayi bastan ayni apartmana giderek yapmissin canim, EVLENECEK KIZLAR AILE APARTMANINA TASINMAYIN, birlik gitmekten bir farki yok bunun. Birak eski kafaliligi, ne kadar medeni bir aile de olsa, mutlaka problem olur.

Gözüm seyirdi konuyu okudukca..
Dislerimi sikarak okudum konuyu..

'Mecbursun' demek onlara haber vermeye. .
La ilahe illallah. ..
Saçlarını yolup, eline vermek lazim böyle gorumce kaynanaya...

Size nereye gidiyorsunuz dediklerinde ortalığı ayağa kaldırmak pek normal bir davranış değil. Alışverişe giderken kapılarını çalıp eksiğiniz var mı diye sormak bile sizi sevmeleri veya saygı duymaları için yeter. Eş aileleri pek sevilmez çok iyi anlıyorum ama onları yok sayamazsın. Bir kahve iç ne var ne yok iki muhabbet geç evine. Biraz idare etmek lazım. Her fırsatta görümcelerin yaşının geçtiğini dile getirmişsin, bu düşüncen onlara karşı olan davranışlarını etkiliyor olabilir mi? Geçmiş konularını okudum bence sen de tekrar oku yazdıkların normal mi bir bak.

Boyle kaynanalar ve gorumceler cok var sekerim. Bir defasinda kaynanam evine yeni mutfak almis. O gun yardim etmeye ben gec gittim. Esim benden once boya yapmaya gitti bende sonra gelir temizligi yaparim dedim. Neyse once kendi evimi temizledim topladim cunku her zaman vaktim olmuyo calisan bi bayanim ve bos gunumdeyim derken temizlik yapim dedim. Bir kac saat sonra kaynanama gidince birde ne gorim kaynanam ve iki koca eskitmis gorumcem bana surat asiyorlar. Gorumcem kucuk oglunu tembih etmis cocuk beni gorur gormez ,, anne biz tembel degiliz demi baskalari tembel,, diyo... sok oldum. Neyse esim boyayi bitirdi biraz yardim ettim sonrada indirimde o gun bi lamba vardi mecbur kaldik gitmeye tabi bunlar ikisi catliyo ben giyinmis suslenmis gezmeye gidiyorum diye :))) yani benim kendi evimin isi var hemde kaynanam iki tani birisi dul biriside evde kalmis balina gibi kizlari var ve surekli benden yardim istiyo sanki mecburmus gibiyim

bence ilk önce eşin konuşmalıydı. eşin beceremiyorsa sen devreye girmeliydin. biraz fevri davranmışsın...

canım benim haklıyken haksız duruma düşürmüşsün kendini.. Keşke direk evine geçip akşam eşin gelince bütün şikayetini bütün problemi anlatsaydın ve çözüm bulması konusunda ısrar etseydin şu an onların gözünde sevilmeyen gelin konumuna düşmüş oldun ve sürekli sana karşı içlerinde bi kin bi önyargı olacaktır. Allah korusun belki ileride eşini sana karşı bile doldurabilirler ama artık olan olmuş inşallah bu olay eşinle arandaki bağı zedelemez ne kadar arkanızda olursa olsun ne kadar severse sevsin sonuçta anne ve ablası ağır basacaktır ya da bir zaman sonra dolduruşa gelmeye başlayacaktır erkek bu sonuçta en iyisi dediğimiz en güvendiğimiz bile bazen bizi şaşırtabiliyor.
inşallah herşey düzelir arkadaşım.

Sizin verdiginiz cevaplari okudukca ben burda rahatladim...
Harika yapmissiniz...
Herkes sinirini bilecek, bir erkegin karisi ile markete gitmesine icerleyen bu gurultulu kalabalikla da muhattap olmayin...
Sadece esinize anlatin, ilk sirayi siz kapin, sizden dinlesin, nasil ikisinin birden uzerinize geldiklerini, duvarlari yumrukladiklarini anlatin...
Hakli oldugunuzu sonuna kadar savunun ama esinizle tartismayin...

Fevri kadın kocasının ailesiyle ağız dalaşına girer.
Akıllı kadın böyle bir mevzuyu kocasının halletmesini bekleyerek geriden izler.

Cümbüş şimdi başlıyor mahşerin 3 atlısı kocanı doldurup doldurup üzerine salacak, kocan da bir iki üc derken en yakınına yani sana patlayacak :)

Kusura bakma arkadaşım kaba,argo kaçacak tabirim ama resmen erkeksizlik görümcelerinin başına vurmuş.

Kayınpederden bahsetmemişsin,tahminimce adamı el birliğiyle öldürmüşlerdir.

İyi akşamlar.. Bende yeni evliym ve kaynanamlarla oturuyorum. Belli etmyorum ama gerçekten artık ayrılıp rahat bir nefes almak istiyorum bende. Hep dört duvar aynı suratlar ve hep onlar ne der nasıl ister düşüncesi. çok şey istemiyorum sadece ayrı bi ev ve kendi evmde istedğm gibi davranmak..

Son düzenleme:

İyi de canım nerde öyle koca :) zaten dediğinde haklisin kocası eninde sonunda dlup arkadasa patlar da. Oyle de böyle de o koca zaten halledemezdi bence. Zaten halledebilecek tarzda biri olsa, karsı taraf bu kadar cesaret bulamazdi zaten...

Ahh canım senin bu yasadiklarini ben 5 senedir cekiyorum hele cocuk olunca iyice fena oluyo bana neler yaptilar bi bilsen
altli ustlu oturduk gorumcemin evinde biz evde yokken gorumcem eve girerdi isine yarayanlari alirdi abla niye girdin derdim bnm dvim begenmiyosan cik git derdi
kaynana bana dogumuma 1 hafta varken kendi evinin halisini sildirdi doguma gitcem 3 5 kap yemk yap git dedi bi tas da corba getirmedi
simdide bnm kadar kotu bi anne yok

EVET ABLALAR TEYZELER NİNELER VE BACİLAR;

BURDA HER YAZİLANİ OKUYAMADİM ki ZAMANİM YETMEZ ROMAN SEVMEM...FAKAT CİRKİN YAZİ YAZAN İNSANLAR VAR.

KV KP DİYE KİSALTTİGİNİZ SAHİSLARDAN OLACAGİNİZİ VE O ZAMAN HERSEYE ANLAM VERECEGİNİZİ UMDUĞUM GİBİ SMDİKİ YAZDİKLARİNİZDAN ve DUSUNDUKLERİNİZDEN DE PİSMAN OLACAGİNİZDAN EMİNİM.

BANA BİR DEGİL BİN KADİNİN FİZİKSEL OLARAK FARKLİ AMA İC YAPİSAL OLARAK AYNİ OLDUGUNU GOSTERDİGİNİZ İCİN SİZLERE COK TESEKKUR EDERİM.

RABBİM ESLERİNİZLE BİR OMUR BOYU MUTLULUK VE KV KP LER İLE HUZURSUZLUKLAR NASİP EYLESİN..(Evet hepinizin yazdiklarini buraya bagladim.guzel insanlar peki boyle olunca sizle esinizile araniz cokmu iyi olucak)

YAHU YARGİLAMADAN İNFAZ ETMİSSİNİZ.YURDUMUN HER YERİNDEKİ KADİNLAR AYNİYMİS.

Unutmayin bir gun sizinde cocugunuz olacak ve evlenecek...bakalim
sizde o zaman boyle konustugunuz gibi olacakmisiniz..

KOTU KAYNANALARDA VARDİR ANLARİM HAKLİ OLABİLCEGİNİZ YERLER VARDİR AMA YİNEDE BURDAKİ YAZANLAR ARASİNDA HAKLİ DİYEBİLCEGİM BİRİ YOKTUR OLAMAZDA OLSA BURAYA İKİ KELAMDA DUZGUN BİSEY YAZARDİ.

RABBİM SİZİN GİBİ BOS (İNSAN DUSMANİ BENCİL) İNSANLARDAN BİZLERİ KORUSUN,AYDİN AKİLLİ BİLGİLİ ALİM İNSANLARLA YUZ GOZ ETSİN..

AYRİCA YUKARDA BABAM İCİN. KİZLARİ VE KOCASİ YAPMİSTİR DİYEBİLCEK KİSİ SENİ İNSAN YERİNE KOYMUYORUM SANİRİM SİTEDE 4 AYAKLİ VARLİKLARDA YAZİ YAZABİLİYOR DİYORUM
VE HEPİNİZİ RABBİME HAVALE EDEREK KV OLACAGİNİZ GUNLERİN CABUK GELMESİNİ DİLİYORUM...

NOT: KİMSE CEVAP YAZMASİN BOSUNA YORMAYİN PARMAKLARİNİZİ İCİNİZDE KALSİN CEVAPLARİNİZ ZERRE KADAR UMRUMDA DEGİL TANİMADİGİM
İNSANLARİN YAZDİGİ BİR KELİME
DAHİİ VE ZERRE KADAR UMRUMDA OLAMAZ SİZİN DUSUNCELERİNİZ ..
KİTABİMİZDA YAZAR ONCE AİLE ZİYARETİ SONRA KOMSU SONRA DİSARİSİ DİYE.. kulaginiza kupe ola..

ve yine ATALARİMİZ,

NE EKERSEN ONU BİCERSİN..
demişler.

HADİ EYVALLAH.

KOCASI.

İyi yapmışsın ben olsam allah ne verdiyse der girişirdim onlar kim be hesap verceksin ki okurken bile sinirlendim yaa.

Bize cevap vereceğinize eşinizin yaşadıklarını empati yaparak anlamaya çalışın ve onun yanında olun !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…