Kaynanaya Hayır! Peki ya Anne?

Kayınvalidemlerle birlikte yaşamayı daha çok yeni denedik ve sonuç: olmuyor.
Kendi annemlede yaşamayı tercih etmem açıkçası, ne kadar iyi anlaşırsak
anlaşalım aynı ortamda yaşamak çok zor. Hem ben ailemin yanında çok daha
alıngan oluyorum. Annem bizimle birlikte yaşasa çok daha zorlanırım ayrıca.
Çünkü zor bir insandır kolay beğenmez, çok fazla temizlik yapmamı ister vs .
En basit bir örnek geldi aklıma evlendikten sonra 7 ayımızda annem ilk kez
evimize gelecekti ve ben annemin huyunu bildiğim için o gelmeden heryeri
mis gibi temizledim. Üstelik 6 aylık hamileydim neyse annem geldi iyi hoş.
Bir kaç gün sonra eşimle dr kontrole gittik dönüşte bir baktık bizim halılar
balkonda perdeler çıkarılmış meğer annem temizliğe kalkışmış ben hamileyim
diye bir şey dememiş kadıncağız ama evde olmadığımız ilk anda ortalığı
kaldırmış.:roflol:
Ben çiftlerin bağımsız olmasından yanayım. Ne kendi tarafıma, ne de eşimin tarafına
çok yakın olmayı tercih etmem hele ki aynı evde yaşamak.
:1no2:

bence de arkadasım... bence annenı yalnız bırakma... allah korusun basına yalnızken bır sey gelırse vıcdan azabı cekersın... a.s.

Son düzenleme:
Annenizi yalnız bırakmamak istemeniz çok güzel ama ev üstüne ev olmaz bence.Belki altlı üstlü oturup hergün annenizi görebilirsiniz ama beraber aynı evde oturmak farklı birşey.Ben ne eşimin ailesi ile ne de kendi ailemle oturmak istemem.Şimdi sevgiliniz olur tabi ne güzel olur falan desede belki ilerde evinde rahat olamayacağı için falan sorun olabilir.

Bana göre nasıl ki ben kayınvalidemle aynı evde oturursam rahat edemem diyosam aynı şekilde kocam da benim ailemden rahatsız olur biraz empati yapmak gerek :1rolleyes: en iyisi yakın bir yere taşınmasını sağlamak tabi elden ayaktan düşerse farklı alırım yanıma aynı şekilde kaynanamda öyle olursa onuda alırım ama ALLAH ne annemi nede kayınvalidemi elden ayaktan düşürüpte muhtaç etmesin :Saruboceq:

bende böyle bir şeye sıcak bakmazdım heralde
hem annen açısındanda pek iyi olmazdı.
evliliklerde bazen ufak tefek tartışmalar olabiliyor
bizim evliliğimizde olmaz demeyin bütün evliliklerde genelde olur bu tür tatsızlıklar
eşin sana bir şey dese senden önce annen üzülecek,sen ona bir şey desen eşin annenin
yanında kendini sığıntı gibi hissedecek,ne gerek varki en iyisi annene yakın bi yerden ev tutmanız
altkat.üskat, bitişik bile olabilir ama aynı ev bana göre asla olmaz.benim nacizene fikrim

eğer durumun varsa yakınında ev tut eğer durumun yoksa bence hiç düşünme ister senin isterse eşinin annesi olsun sonuçta o bir anne hiç düşünme al yanına tabi illaki hayatında kısıtlama olacak bu kacınılmaz birşey ama olsun sonuçta anne

yaklasık ıkı yıldır annemlerın alt katında oturuyoruz.ıyı yanlarıda var evet ama baska bır ımkanım olsaydı kesınlıkle ayrı bır yerde oturmak ısterdım.evdekı her olan bıtenden haberdar oluyorlar.ne kavga edebılıyorsunuz nede baska bırsey.bence herkes farklı yerlerde oturmalı her ıkı tarafın aılesınden farklı bır yerde

bebekten ötürü sıra ile ikisi de gelip bi süre kalıyor. ama çok çok zor oluyor! birlikte yaşamak diyince çok düşünmek gerekir. mecburiyetse katlanılır ama değilse yakınında otur ama birlikte oturma derim! ne annen rahat eder ne de eşin! ikisi de her an temkinli özenli davranmak zorunda kalır ama bu kadarı insanı baskı altına alır! ister istemez huzur bozulur!

istemem ben kimsecikleri yanımda, kocamla başbaşa olurum en küseli..

Ben evlendikten sonra ne annemle ne de kaynanamla oturmayi tercih etmezdim.
Ama eger baska yolu yoksa yani baska cözüm yoksa o zaman hangisiyle kalmam gerekiyorsa onunla kalirim...

ne kayınvalidemle nede annemlerle beraber oturmak istemem...
ev ev üstüne olmaz,bi kere rahat edemezsin...
annemin çok güzel bi sözü var,herkes mutlu olsun evinde olsun...yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…