Kaynanaya Hayır! Peki ya Anne?

ben istemem...
evime yakın otursun ama benle olmaz (hastalık gibi durumlar hariç)
zaten annem de istemez kesinlikle..

Ben annemle oturuyorum.
Şimdi ki aklım olsa kesinlikle annemle oturmazdım.
Evlilik bu iyi günün de oluyor kötü günün de...
Bunu anneme yansıtmamak için ölüyorum. Hep arada kalıyorum.
Eşim de hiç rahat edemiyor...
Benim için çok avantajı var ama evliliğimiz çok yıpranıyor
Annem çocuğuma bakıyor, ev işlerini yapıyor, yemeğimizi yapıyor, hiç bir şeyimize karışmıyor...
Bizi hep başbaşa bırakıyor ama buna rağmen kocam memnun değil..
En mantıklısı annene yakın otur..

yazılanların hepsini okudum bende....
düşününce dogru aslında birlikte zor arkadaşım beee....
sen eşinin ailesi yanında yapamazsan oda senin ailenin yanında yapamaz dogru yani....
son karar senin....yakınında olması daha iyi galiba...

saglıgı yerınde ise oturmam ben
yapamam sahsen ben evınde rahat olmak ısterım eşimle sakalasırım özel anlarımız özel sohbetlerımız olur
ama saglıkla ılgılı bı sorun olursa kayınvalideme de annemede bakarım tabıkı :asigim:
sırtımda tasırım onları :asigim:

Bu kadar ince bir ayrıntıyı, yalnız yaşayan kişi kayınvalideniz olsa da düşünür müydünüz merak ettim doğrusu..Malesef kayınvalide olunca, elden ayaktan düşmüş de olsa pek istenmiyor..Sizin için söylemedim, sadece bir an aklıma takıldı...

Sorunuza gelince; annenizle aranızdaki iletişime bağlı..
İlk etapta ''neden olmasın?'' diye düşünsek de, belki de bunun da zorlukları olabilir. Anneniz anlayışlı ve hiçbir şekilde özel hayatınıza müdehale etmeyecek birisi ise zorlanmazsınız..
Ama kısıtlanacağınız durumlar mutlaka olur..
Samimi davranışları, hareketleri sadece yatak odasınızda yapabilirsiniz..
Tartışmalarınızı aynı evde bulunan annenize yansıtmamalısınız..
Bunlar sizin için önemli olmayan ayrıntılarsa, annem için sorun yapmam bunları, alışırım diyorsanız, annenizle birlikte oturmanızda tabi ki bir sakınca yok.

Tercih sizin............

Teşekkür ederim yorumunuz için öncelikle.Tabiki ben bencil olduğumu reddetmiyorum.Aynı durumda eşimin annesi olsaydı bu kadar detaylı düşünemezdim.Onun için kendimi çok şanslı hissediyorum, bunu benden çok erkek arkadaşım istiyor diye.
Çok şükür annem o konularda anlayışlı biri.Bu yaşıma kadar da arkadaş gibiydik hep.Ama işte burda beraber oturmaların zorluklarını okuyunca ister istemez öyle bir düşünce oluştu aklımda.Ama ne yalan söyleyeyim kayınvalidem ile oturamazdım.Yatıp uzansam temizlik yapmasam sorun olurdu.Ama annem yatıyorum diye bişe demez :jeyyar:

ben oturmazdım.

ki benim hayattaki en iyi arkadaşım, en yakın dostum annemdir ama gene de hayır.
yakın bir yer olur am aynı ev olmaz.

eşim ne kadar anlayışlı olursa olsun, annemi ne kadar severse sevsin ama gene de rahat edemez.
banyoda çıkıp bornozla oturmak ister yapamaz..
annem desen kadın gecelikle gezmek ister o da yapamaz.

iyi gün olduğu kadar kötü gün de var evlilikte. tartışacaksın ki orta yol bulasın.
ama bunu annem varken yapamam. sonuçta benim annem o. ne kadar suçlu bile olsam kızını müdafe eder ister istemez.

sözün özü olmaz.
annem desen, aynı apartmanda bile oturmak istemez benle. evini yurdunu bilmez, bizden çıkmazsın sonra; olmaz der..

bende oturmazdım annemle şu anda yakınım annemede kayınvalidemede ikiside karışmaz bize hiçbirşekilde ama yine de olmaz zaten onlarda bizle oturmak istemezler bu konuda anlayışlılar sağolsunlar :1hug:

çok anlayışlı ve çok anaç bir annem var ama buna rağmen yine de birlikte oturmak istemezdim.
annem de yaşlanınca bile yanımıza gelmek istemez.

evliliğin ilk yıllarında başbaşa kalmak önemli bence.
sizin aranızda olan küçük sorunlar anneye yansıyınca ister istemez anneniz üzülür, damadına tavır alabilir...
eşiniz rahat etmeyebilir.

anne ile kayınvalide genelde aynı olmaz. anne ile yaşam daha kolay olur, sizden hizmet beklemez(çalışıyorsunuz), yaşantınıza karışmaz vs...
ama, yine de bence ayrı olmanızda fayda var. yakınından bir ev tutabilirsiniz.

Annemle de oturmak istemezdim. Ama oturdugum apartmanin alt yada ust apartmanini da ona tutardim
onu yanliz birakmazdim, her ihtiyacini karsilardim ama ayni evde oturmazdim. sahsen annemde istemezdi.
ne olursa olsun, herkesin evi kendine. birde insanlik hali, hep gulup oynanilmiyor, yeri geliyor, tartisma oluyor, yeri geliyor, cilveler oluyor, yanliz olmayinca da olmuyor zaten.
ustelik, anne içinde zor...her ne kadar damadiyla anlassa bile, zordur.
ama yakinima getiririm o kesin.

ben istemesdim kii emelnk gibin bir anneciğim var,
oda hayatta böyle bir şeye evet demes saten,
çok zor olur eşimle kavga ederim bi saat sonra barışırım ama anneciğime olan olur,
çok üzülür ve eşimi söylediklerinden dolayı affetmeyebilir bilee

Eşimişn işi dolayısıyla haftaiçi annemlerde kalmak zorundayım ama bana bir tercih yap yanına kayınvalden mi gelsin? annen mi? deseniz yine annem derim.Kayınvaldem çok sessiz ve anlayışlı bir insan ama anne ile herşey konuşulur kayınvalde ile konuşulmaz.Anne bugün yaptığüın hatayı kızım diye örter.Ama kayınvalde yaptığın hatayı iyiyken belki değil ama aran bozulunca ya kızlarına anlatır ya da imalı da olsa başına kalkar.Annenizden temizliğe yardım etmesini ya da bir nişinizi yapmanızı rica ededbilirsiniz,ananızdır sizi doğuran kadındır siz onun canısınızdır yüksünmez,kayınvalde ise gelinin evinde yaşlı halimle benden hizmet bekliyor diye büyük olasılık düşünecektir...Anne karanızı ak eyler ama kayınvalde karayı ortada bırakır.Mutlaka istisnalar vardır ama bunlar geneli değiştirmez.Bu ve buna benzer bir çok sebepten gerekseydi annemle kalmamı tercih ederim.Ama şu da var EV EV ÜSTÜNE OLMAZ.ANNE DE OLSA KAYINVALDE DE OLSA BİR YERE KADAR...İnsan en güzel evinde eşi ile yanlız rahat eder.BİR SIKINTILARINDA YARDIM EDELİM YA DA YARDIM İSTEYELİM AMA HERKES YERİNDE SAĞOLSUN,ALLAH HİÇ BİRİNİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...Sevgiler...

Ben annemle de oturmak istemezdim açıkcası...
Kayınvalide ya da anneyle oturmak bence sevip sevmemekle alakalı bir durum değil...
Tarz meselesi, yapı meselesi...
Eşim istese de ben istemem sanırım, suistimal edilebilecek bir konudur, baştan müsade edilmemeli bence...
Sizin durumunuz farklı biraz ama yine de oturmayın derim..
Anneniz genç ise zaten böyle düşünmeniz için sebep de yok, yaşlıysa o zamanda yakın oturun ama yine de ayrı oturun derim...
Taş yerinde ağırdır her zaman...

ne annemle nede kaynanamla oturmak istemem
evimde kendi sözüm geçsin isterim
ikisininde her işine yardım ederim gider gelirim ama herkes kendi evinde olsun

Büyük konuşmak istemem ama istemem kendi ailemle de aynı evde yaşamayı..
Annem çok iyidir,anlayışlıdır,hiç bir işime karışılmayacağına adım gibi eminim..
Ama rahatıma çok düşkünüm ben..Düzenim bozulsun istemem..hihoyyyt

tabikide kendi annen kayınvaliden gibi olmaz. böyle bir düşüncen olduğuna göre annenden çok memnunsun yani evlenip kendi hayatımı kurim bıktım artık demiyosun anladığım kadarıyla ne güzel. düşüncende güzel tek bırakmak istemiyorsun ama ben aynı evde oturmanızdansa annenin yakınında biryerde otur derim.
yakın olursunuz birbirnize.​

Ne annemle nede kayınvalidemle oturmanın doğru olmayacağını düşünüyorum.
Ama annemle aynı şehirde oturmayı isterdim,hep içimde uhde olmuştur.

ben annemle birlikte yaşamak isterim ama kaynana hayııııııııır..annemle çok güzel vakit geçiririz.en yakın arkadaşımdır benim ve çoook saygılı karışmayan,olgun,görgülüü bir kadın kadındır...kesinlikle sorun çıkarmaz...kaynanam tam tersi..tam zıttı..hatta eşimde söylüyor bunu..annen gelsin kalsın ama benim annem gelmesin diyor...
çok ilerisi için bu konuyu konuştuğumuzda ise annem şöyle dedi..baban vefat eder de yalnız kalırsam,yakınında bir yerde ev tutarım oraya taşınır yalnız yaşarım..sende sabah akşam kontrol et beni yeter bana..evinize gelipte huzur bozmak asla istemem,yaşlılık bu ne olacağımız belli değil.belki huyum değişecek çok karışan biri olacağım diyor..şuan kendisi babannemle yaşıyor ve gerçekten babannem çok sıkıntı yaşatan bir insan....
memnuniyetsiz,hçbişey beğenmez,herşeye kulp takar,arkadan konuşur,şikayet eder...o annemi öpsün başına koysun..diğer gelinleri yüzünü bile görmek istemiyor artık...ama annem babamdan destek görüdüğü için rahat..babam asla laf söyletmez anneme..çünkü anneminde,babaneimde huyunu gayet iyi biliyor...lafı tıkıverir babannemin ağzına...
onu gördükçe bende hiç istemiyorum kayınvalidemin yanımda olmasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…