Kaynanaya Hayır! Peki ya Anne?

azelya55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2008
7.058
21
0
41
Samsun
Forumda takip edebildiğim kadarıyla Kayınvalidesi ile oturmak istemeyenlerin sayısı çoğunlukta.Peki anneniz ile oturma fikrine nasıl bakarsınız?
Benim babam vefat etti,evin tek kızıyım.Annem evlendiğimde benimle oturma fikrine sıcak bakmıyor ama ben onu bir evde tek başına bırakmak istemiyorum.Birlikte olduğum insan annemle oturma fikrine sıcak bakıyor ve mutlu olacağını söylüyor.Çünkü O hiç aile sıcaklığı yaşamamış,annemi kendi annesi gibi gördüğünü söylüyor.
Ben rahatsızlık yaratacak bir durum göremiyorum ama sizlere de danışmak istiyorum.Böyle bir durumda ne yapardınız?Annenizin yalnız yaşamasına mı razı gelirdiniz yokda biraz bencillik yapıp "Nasıl olsa annem, kaynanam değil" mi derdiniz?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum a.s.

ben annemle de yaşamak istemezdim...onu yakınıma biyere alırdım ama eğer kendi işini görebiliyorsa eli ayağı tutuyorsa beraber yaşamazdım..her ne kadar sorun olmaz mutlu olurum dese de karşı taraf davulun sesi uzaktan hoş gelir..evinde dilediği gibi davranamadığı zaman sıkıntı yaratmaya başlayacaktır..yani olay sırf o değil ama düşünsenize eşinizle kucak kucağa ne kayınvalidenizin yanında ne de kendi öz annenizin yanında oturamazsınız..mecbur olmadığınız sürece böyle birşeye kalkışılmamalı bence..

kayınvalidenin yanında bulamadıgın rahatlıgı bulursun bence....
birlikte oldugun insanda istiyorsa neden olmasın bence....
erkeğin ailesinin yanında oturuluyorda kadının aliesinin yanında neden oturulmasın...
bence olur...

ben kayınvalıdemlerle oturuyorum (kayınpederimde var) ve bu durum beni rahatsız ediyor özgür olamıyosun ama kayınvalidem yalnız olsaydı onun yalnız otumasına içim razı olmadı yinede annen anlayışlı biri ise ve eşin olacak insan rahatsızlık duymuycaksa en mantıklısı birlikte oturmanız birde annenin sana ihtiyacı varsa .

ben annemle de yaşamak istemezdim...onu yakınıma biyere alırdım ama eğer kendi işini görebiliyorsa eli ayağı tutuyorsa beraber yaşamazdım..her ne kadar sorun olmaz mutlu olurum dese de karşı taraf davulun sesi uzaktan hoş gelir..evinde dilediği gibi davranamadığı zaman sıkıntı yaratmaya başlayacaktır..yani olay sırf o değil ama düşünsenize eşinizle kucak kucağa ne kayınvalidenizin yanında ne de kendi öz annenizin yanında oturamazsınız..mecbur olmadığınız sürece böyle birşeye kalkışılmamalı bence..

bu da dogru...sengözlerimebaksanab

ne kyınvalide nede annemle otururum
ev üstüne ev kurulmaz
yanlız kaldı ise altlı üstlü otururum
her türlü ihtiyacını karsılarım
ama yinede evlerimiz ayrı olur

mecbur kalınmadığı,ihtiyaçları olmadığı sürece anneyede kaynanayada karşıyım...
ben nasıl eşimin annesinin yanında rahat edemiyosam,eşimde benim annemin yanında rahat edemez..
ama hastaysa ve muhtaçsa,etrafta bakıcak kimse yoksa tek çare bizimle yaşamasıysa ikiside kabulumdur...
yinede allah kimseyi elinden ayağında geri koymasın...

sevgilinde bu olaya sıcak bakıyormuş ne güzel
bence tek bırakma canım o da yaşasın sizinle
hem çok yardımcı da olur inan bana varlığı bile yeter

İkimiz de çalışıyor olacağız.Onun için annemin de artık çalışmasını istemiyorum kadıncağız 55 yaşına geldi hala çalışıyor benneyaptımki Hem insanlık hali evde tek başına ocağı açık unutur Allah korusun korkuyor insan ister istemez :1shok:

Annende sizi yanında istiyorsa neden olmasın şahsen öyle bir şey olsa ben oturudum ama kayınvalidemle düşündüm ama yapamadım :dilcikar:

sevgilinde bu olaya sıcak bakıyormuş ne güzel
bence tek bırakma canım o da yaşasın sizinle
hem çok yardımcı da olur inan bana varlığı bile yeter

yardımcı olacağı doğru canım ...
ama düşünsene eşinle çok kötü kavga ettin karşılıklı çok ağır laflar söylediniz annenizde yanınızda herşeyi duydu düşünsenize kadının üzüntüsünü...biz karı-kocayız belki 2 gün sonra olanları unutucaz ama anne unutmucak.. nede olsa anne kendi yavrusunu haklı buluvak...damadına her baktığında yaptıkları aklına gelicek ...ben tekrar söylüyorum mecbur kalmadığım sürece değil aynı evde kalmayı aynı sokakta olmayı dahi istemiyorum..çünkü biz çok saçma şeylerden kavga edip 2 saat sonra barışan bi çiftiz ailemin duyup üzülemsini istemem..

bende annem yalnız kalsa ya da kayınvalidem,eli ayağı tutuyosa yanıma almam.ev tutar yakınıma alırım gerekirse ama yanıma almam.bakıma muhtaçsa hastaysa ozaman alırım.ama öbür türlü yanıma almazdım

tatlım sen kalabilirsin tabii düşüncen çok mantıklı ve annen yalnız neden kadıncağız yalnız kalsın dimi
ben annemlede kayınvalidemlede aynı evde oturmak istemezdim ama bu ayrı tamam annemle daha rahat edicem ama yinede hayatıma karışmak isteyecektir
evlenmeden önceki yaşantımda olduğu gibi

bende ikisiylede oturmak istemem
evime yakın bir yerden ev tutarım,sürekli gider gelirim,uğrarım,ihtiyacı varmı sorarım
zaten annemde istemez

ben maddi durumum iyiyse eger karsi karsiya yada altli üstü oturur,ama tüm gücümlede tüm ihtiyaclarini karsilamaya calisirdim,yemege bana gelirdi,evdeysem eger aksama kadar beraber olurduk..
biz bayanlar kendi annelerimize elbette sicak bakiyoruz,ama eslerimizinde sonucta kayinvalideleri,yani onlarda rahat olamayabilir...

Benim annem buna kesinlikle sicak bakmazdi
Hasta falanda degilse bende istemezdim dogrusu
ama mutlaka yakin otururdum ona, hatta mümkünse ayni binada
her an ihtiyac duydugunda yaninda olabilmem icin

dağ dağ üstüne olurmuş ev ev üstüne olmaz..
Anne annem ve dedem 25 sene bizle yaşadılar, evde huzur namına hiç bir şey yoktu, birilerini memnun edeceksin diye (bu canların ailen bile olsa) bir bakıyorsun ömrünün en güzel seneleri geçmiş. Ben eşime açık ve net olarak söyledim ne annemle ne de annenle. Ama hastalık vs gibi istisnai durumlar için bi şey diyemem... evimde üçüncü kişi istemezdim ben olsaydım bu canımdan da çok sevdiğim annem bile olsa..

bence en azından bir kaç yıl evlilikler oturana kadar "biz" diyebilene kadar ayrı oturmakta fayda var ,anyı semtte yakın mesafede oturun ama ayrı olunmalı diye düşünyorum ..ne kadar anneler "seni kızım gibi seviyorum veya seni oplumdan ayrı tutmuyorum" deselerde kimse çocuğuna kıyamaz ve karışır iyi niyetle de olsa..inanın çok zor ablamlar hastalık sebebiyle bizde bir süre kaldılar hiç bir problemimiz olmamasına rağmen kimse rahat edemiyor fazla iyi niyetli olsanızda çok zor....tabi bu benim görüşümm..

kayinvalide ile anne cok cok farkli evin icinde annen sana kiyamaz isten gelmeden sana1 kap yemegini yapar camasirini toplar sen onun canisindir ama kaynana isten gelsade yemegi yapsa oglum ac gelicek der kiz annesi damadina ogul gozuyle kaynana geline el kizi,rakip gozuyle bakar iste bu yuzden kaynanamla oturmazdim ama annemle belki altli ustlu oturabilirdim cunku annemde olsa onun kendine ait bir yasami var yanimizda rahatsiz olur diye dusunurdum bence once bir sure ayri yasasin eger zorlanirsa birlikte oturursunuz bu arada tum islerini yine sen gorursun

Back